Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Griekenland opent jacht op gehandicapten

  •  
07-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Mogelijk vele gevallen van fraude met uitkeringen
De Griekse regering wil dat iedereen die zich gehandicapt noemt zich registreert. Reden hiervoor is het vermoeden, na uitgebreid onderzoek, van vele mogelijke gevallen van fraude met uitkeringen. Dat meldt onder meer de Volkskrant.
Het is opmerkelijk dat in verschillende streken bepaalde ‘aandoeningen’ populair zijn. Zo wonen er in de regio Viotia veel astmapatiënten. Het eiland Kalymnos is overspoeld met verstandelijk gehandicapten. Op het toeristische eiland Zante zouden meer dan 600 mensen blind zijn (zo’n 1,5 procent van de bevolking) en in Thessaloniki staan meer dan 1000 zwaar lichamelijk gehandicapten ingeschreven.
4452175054_8d861e2f6d
De Griekse regering wil zo’n 250 miljoen euro bezuinigen op de 6,2 miljard euro die elk jaar aan sociale zekerheid wordt besteed.
cc-foto: Zoetnet

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

ANRandy
ANRandy7 jan. 2012 - 13:26

Ach die foutieve aanname dat sommige grieken blind zijn is al met Homerus begonnen. Die deed ook alleen maar zijn ogen dicht als hij zong, werd daarom de blinde bard genoemd, waardoor velen nu geloven dat hij het ook werkelijk was. En hij heeft het zelf niet eens beweerd. Je moet kortom in deze zaak niet zozeer naar mensen luisteren maar kijken of de ander dat kijken ook echt niet kan.

JAWEH
JAWEH7 jan. 2012 - 13:26

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/390968/1995/11/21/Personeel-verwaarloosde-en-mishandelde-geestelijk-gehandicapten-Grieken-geschokt-door-kindertehuis.dhtml Ik kan me niet voorstellen dat, gezien de kwaliteit van de Griekse gehandicaptenzorg, mensen zich als gehandicapten zouden voordoen,maar ik kan er ook naast zitten hoor..

JanB2
JanB27 jan. 2012 - 13:26

Peanuts. Voor miljardenfraude moet je bij de reders zijn.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai7 jan. 2012 - 13:26

Gaat niet helpen, centjes zijn foetsie jammer maar waar.

trujac
trujac7 jan. 2012 - 13:26

Een goede maatregel om deze oplichters aan te pakken. Maar laten ze beginnen met al die geestelijk gehandicapte bestuurders, ambtenaren, belastinginspecteurs en politici te screenen anders komt er van het hele project niets terecht. Deze zwakzinnige slapers zijn met geen atoombom wakker te krijgen. Wat rest is deze imbecielen met bed en al de Middellandse Zee in te gooien.

WhoCares2
WhoCares27 jan. 2012 - 13:26

@Popeye Kamper "Dus voortaan over de inhoud discuseren en niet zeuren. " Pot verwijt de ketel. Ik zie u nergens met feiten komen of over inhoud discussiëren. U zegt dat u bepaalde mensen kent, en aan hand van die voorbeelden (die niet gecontroleerd kunnen worden, we moeten u maar op uw woord geloven) vindt u dat iedereen die een WAO uitkering heeft eronder zou moeten leiden. Na uw tirade over het vertroebelen van de discussie zegt u "Ik vermoed dat jij je aangesproken voelt."(een grap zeker). Nee, Ik geniet geen enkele vorm uitkering.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2012 - 13:26

Die hebben hun licht zeker bij Mw Veldhuizen van Zanten opgestoken.

1 Reactie
PopeyeKamper
PopeyeKamper7 jan. 2012 - 13:26

"Die hebben hun licht zeker bij Mw Veldhuizen van Zanten opgestoken" Mocht dat het geval zijn? We zullen het nooit weten. "N onderzoek in Nederland is zeker op zijn plaats. Met duizenden zijn mensen de WAO ingerommeld, werden ontslagen wegens werkvermindering.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2012 - 13:26

Waarom is woord "valse" in de kop weggelaten?

1 Reactie
lancelot2
lancelot27 jan. 2012 - 13:26

Dat is bewust gedaan? ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2012 - 13:26

Grieken hebben een minstens even oude cultuur in fraude als wij die hebben. Enig onderzoek lijkt me dus gewenst, hoewel voor de grote hoeveelheid verstandelijk gehandicapten op het eiland Kalymnos natuurlijk ook een eenvoudiger verklaring mogelijk is.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger7 jan. 2012 - 13:26

***Grieken hebben een minstens even oude cultuur in fraude als wij die hebben.*** Zij zijn de bakermat van de moderne Europese beschaving...dat zegt al voldoende. Reden des te meer dat de smerigsten der smerigen de ECB in combinatie met al die politici ervoor pleiten dat Griekenland lid werd, niet uit economisch oogpunt maar puur uit politiek oogpunt. Als signaal naar Turkije en verschillende oost-Europese landen. Het was allang en breed bekend, dat Griekenland niet aan zijn financiele verplichtingen kon voldoen voordat zij in de Euro farce stapten. ***Enig onderzoek lijkt me dus gewenst, hoewel voor de grote hoeveelheid verstandelijk gehandicapten op het eiland Kalymnos natuurlijk ook een eenvoudiger verklaring mogelijk is. *** U doelt er op dat er veel 'volendammertjes' rondlopen? ...inteelt?

Meta Foor
Meta Foor7 jan. 2012 - 13:26

Griekenland toont kompassie met de minder bedeelde medemens ; zo hoort het ook. In Nederland ben je pas gehandicapt als alle functies het niet meer doen, en bejaard als je 100 bent. Komt door de socialisten.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer7 jan. 2012 - 13:26

Dat kan niet socialisten zijn hier nooit aan de macht geweest .

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2012 - 13:26

Nederlanders met een handicap kunnen er ook wat van.

1 Reactie
roher
roher7 jan. 2012 - 13:26

Ik heb iemand aan de overkant wonen met hevige rare verschijnselen agv schedelbasisfractuur. zware hersenkeneuzingen en hersenschudding en kanker , ik breng hem elke dag een pannetje soep, omdat hij geen cent krijgt en niet omdat hij het vertikt om te werken maar omdat het steeds maar niet gaat. Onze staat heeft hier geen boodschap aan. Dus ik weet niet waar jij je kennis vandaan haalt?

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2012 - 13:26

In Nederland zijn er duizenden jonge mensen (95 procent daarvan is overigens vrouw) die vanwege stress niet zouden kunnen werken. Misschien zouden we daar zelf ook iets aan kunnen doen i.p.v. altijd maar met dat vingertje te wijzen.

1 Reactie
wajvr
wajvr7 jan. 2012 - 13:26

wel eens gehoord van de hoogste werkdruk in NL van heel Europa..