Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Met Greenpeace gaan we het klimaat niet redden

  •  
21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace
Het klimaat is een tamelijk belangrijk onderwerp, zeker voor de politiek. Het misschien wel het aller belangrijkste onderwerp. De gevolgen van de opwarming van de Aarde zijn desastreus, maar toch lukt het de politieke partijen maar niet om die opwarming actief tegen te gaan. Er worden weliswaar akkoorden gesloten, zoals in Parijs, maar van echte verandering is nagenoeg geen sprake. Milieuorganisatie Greenpeace organiseert in de tussentijd de ene na de andere petitie, maar is dat wel voldoende? Gaan we daarmee het klimaat redden? Nienke Plas is daar nog niet zo zeker van…

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Ryder
Ryder22 apr. 2017 - 12:35

De klimaat(wetenschap)ontkenners kunnen zich weer uitleven. Negeren, lijkt me.

Alan B'Stard
Alan B'Stard22 apr. 2017 - 12:09

Vanwege haar werkwijze wilde ik semi-ludiek schrijven dat ik haar verdacht van lid te zijn van Greenpeace: blijk ik olie aangeboord te hebben....

Cactus7000
Cactus700022 apr. 2017 - 7:38

De klimaatwetenschap speelt dezelfde rol als de antirookcampagnes in de jaren 90.

Gandalf2
Gandalf221 apr. 2017 - 19:59

Co2 is niet een groot probleem, meer co2 zorgt voor betere planten groei. De natuur heeft daar dus een oplossing voor. De zon is ook niet constant even sterk, in de middeleeuwen was het ook gemiddeld warmer dan nu. Maar de roofbouw op de natuur door de mens, dat is pas echt een probleem. Soorten worden uitgeroeid door de mens, zo zinloos.

3 Reacties
Hank2
Hank221 apr. 2017 - 21:40

Carlin - Endangered Species - http://tinyurl.com/qfzolj5

Piet de Geus
Piet de Geus22 apr. 2017 - 1:55

"Co2 is niet een groot probleem, meer co2 zorgt voor betere planten groei." Dat geldt ook voor water. Toch kun je erin verzuipen.

Pater
Pater23 apr. 2017 - 1:34

"Co2 is niet een groot probleem, meer co2 zorgt voor betere planten groei." CO2 is nodig voor plantengroei, zeker, maar we hakken de bossen, die de zuurstof in de CO2 vrijmaken, juist om. De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer groeit sterk sinds de industriële revolutie. Doordat koolstofdioxide infrarode straling absorbeert, vermindert het de uitstraling naar de ruimte van zonnewarmte die de Aarde bereikt: het broeikaseffect. Water neemt CO2 goed op, maar dat vermogen wordt kleiner naarmate het water warmer wordt. De klimaatverandering brengt dus een keten van verslechtering met zich mee. Meer CO2 in het water draagt bij aan eutrofiëring en algengroei, waardoor het leven in het water vermindert en tenslotte verdwijnt.

Nijntje2018
Nijntje201821 apr. 2017 - 16:09

Angst blijft goed verkopen dus er zal wel een deel lukken. Vroeger zei de kerk dat we allen zondaars waren en dat we dat schuldgevoel konden afkopen. Na de ontkerkelijking moeten wij ons natuurlijk wel zondaars blijven voelen en daar zijn een aantal organisaties erg handig op ingesprongen, zo ook Greenpeace. De grootste oorzaak van opwarming is de natuurlijke variatie in zonnekracht, luchtstromen en golfstromen, en daarnaast voor een klein aandeel de te snel groeiende wereldbevolking (inclusief toenemende behoefte aan water en voedsel), het platbranden van bossen voor de landbouw en de verstedelijking.

1 Reactie
Pater
Pater23 apr. 2017 - 1:43

Het gaat niet om geloof maar om wetenschap. Het is uitermate onwetenschappelijk, "gelovig" in de termen van Gremdaad, om de enorme toename van CO2 door verbranding van fossiele brandstoffen te negeren. Van de 6% koolstofdioxide (3,2 gigaton) die de mens jaarlijks toevoegt aan de natuurlijke kringloop door het verbranden van fossiele brandstoffen, wordt twee procent gecompenseerd door permanente opname in de diepere waterlagen van de oceaan.[4] De overige vier procent hebben sinds het begin van de industriële revolutie geleid tot een stijging van de CO2-concentratie van circa 280 ppm tot pieken boven 400 ppm in 2016.[6] In 2015 doorbrak de gemiddelde uitstoot wereldwijd voor het eerst de grens van 400 ppm.

adriek
adriek21 apr. 2017 - 14:14

Zolang in Den Haag nauwelijks vertegenwoordigers van de harde wetenschap rondhangen blijft wetenschap slechts een mening en blijft geld, vooral virtueel geld in de vorm van beurskoersen, de belangrijkste drijfveer voor alle beslissingen. De rest is afgeleid, spielerei en doekjes voor het bloeden.