Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grazende koeien in reclame McDonalds misleidend

  •  
18-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Flickr_McDonalds_tankgrrl_300.jpg
De reclamecampagne ‘hoe meer je weet, hoe lekkerder je eet’ van McDonald’s is misleidend. Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald, meldt Wakker Dier woensdag.
WakkerDier schrijft:
De Reclame Code Commissie heeft de reclamecampagne van McDonald’s ‘hoe meer je weet, hoe lekkerder je eet’ veroordeeld als ‘misleidend’ en ‘oneerlijk’. De Reclame Code Commissie kwam tot dit oordeel na een klacht van Wakker Dier. In de campagne stelt McDonald’s dat het vlees komt van koeien die ‘ook lekker buiten kunnen grazen’. Hierover heeft McDonald’s echter geen enkele afspraak gemaakt met haar vleesleveranciers, waardoor er helemaal geen sprake is van een weidegarantie. De Reclame Code Commissie oordeelt dan ook dat ‘geen juiste informatie is verstrekt over de voornaamste kenmerken van het product, te weten de herkomst van het vlees van de hamburgers…’. Wakker Dier is blij met de uitspraak: ‘Veel mensen maken zich ernstig zorgen over de afname van het aantal koeien in de wei. Als Mc Donald’s de miljoenen die ze steken in deze misleidende reclamecampagne had gebruikt om diervriendelijker vlees in te kopen dan hadden daarvoor alle Mc Donald’s koeien een prachtig leven in de wei kunnen krijgen’
Lees verder en bekijk de misleidende reclamespot bij WakkerDier 
Foto: Flickr CC Tankgrrl

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.