Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dit grauw, dit geteisem, deze fascistoïde horde ondermijnt alles

  •  
23-11-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
vandaal

© Beeld: YouTube/clip Rob Van Daal

We hebben te maken met een mentaliteit die diepe wortels heeft maar op de een of andere manier lijkt het wel of de voedingsbodem voor dit gedrag vruchtbaarder wordt.
De gevaarlijkste tegenstanders van Zwarte Piet, zijn doodsvijanden, zijn de belagers van Sylvana Simons. Dan bedoel ik niet alleen die halve zool uit Kudelstaart, maar alle anderen die haar trakteren op hun smeerlapperij en dan in het bijzonder de laffe lul met zijn carnavalslied. Waarom is dat een laffe lul? Hij is een laffe lul omdat hij ons probeert wijs te maken dat het gaat om een Russisch meisje dat hem of een vriend van hem ooit de bons heeft gegeven. En dat terwijl er in de tekst voorkomt: “Wat ben je toch een zielepiet”. Wees dan een vent. Zeg dan eerlijk: “JA, ik wou haar te kakken zetten.”
Dinsdagavond vertelde Hans Knoop bij Pauw dat dit soort verbale terreur geen nieuw verschijnsel was. Hij bracht een affaire in herinnering met het satirische VARA-programma ‘Zo is het Toevallig ook nog eens een Keer’. De makers werden overspoeld met dreigbrieven en pakketten vol ontlasting nadat zij het Koninklijk Huis beledigd hadden. Daar maakte Hans Knoop een vergissing. Het ging niet om het Koninklijk Huis, het ging over het item beeldreligie.
Presentatrice Mies Bouwman moest het vooral ontgelden en was verbijsterd over het antisemitisch karakter van de correspondentie. Ze kreeg een tijd bescherming van de politie.
Uiteraard waren al die brieven en dozen stront anoniem, net als wat Sylvana Simons nu via haar computer binnenkrijgt. Dat anonieme is een vast kenmerk van de dreigers. Zij strijden niet met open vizier. Zij verbergen zich. Net als de zes gemaskerden in zwart gewaad die zich in Zevenbergen op de publieke tribune meldden om de raad vast te waarschuwen geen statushouders in hun stadje onder te brengen. Dat geldt dan niet voor de zanger, maar die ging dan weer draaien toen bleek dat zijn creatieve hoogtepunt niet door iedereen dolletjes werd gevonden.
We hebben te maken met een mentaliteit die diepe wortels heeft maar op de een of andere manier lijkt het wel of de voedingsbodem voor dit gedrag vruchtbaarder wordt.
Dit grauw, dit geteisem, deze fascistoïde horde ondermijnt alles wat Nederland tot Nederland maakt, inclusief Zwarte Piet want die raakt op deze manier alsnog besmet. En dat niet alleen. Deze smeerlapperij maakt steeds meer discussies over belangrijke onderwerpen kapot, discussie die je best mag voeren op het scherp van de snede, maar dan wel met argumenten, feiten en cijfers.
Het wordt tijd dat we leren dit grauw te negeren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.