Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Grapperhaus werpt met nieuwe wet wal op tegen lichtzinnige vrouwen

  •  
21-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
hylas

© In 1896 schilderde John William Waterhouse Hylas en de nimfen. Hylas was het bedmaatje van Hercules. De nimfen lokten hem het water in en hij dook nooit meer op.

Je zult de jongens de kost moeten geven die ‘s ochtends met een spijker in hun kop wakker worden, een lichaam naast zich voelen en zich dan afvragen: “Door wie heb ik mij nu weer mee laten slepen?”
Het wetsvoorstel van minister Grapperhaus om onvrijwillige seks strafbaar te stellen ook als er geen geweld aan te pas komt, heeft  in de Tweede Kamer een kritische ontvangst gekregen. Daarbij staat het principe buiten discussie. Seks is alleen toegestaan als beide partijen hier expliciet mee akkoord gaan.
Een belangrijk punt van kritiek is dat de maximale straf naar het idee van Grapperhaus slechts zes jaar moet bedragen en niet de twaalf die nu al op verkrachting staat. In De Vooravond zei advocate Meike Lubbers dat het misschien beter was om in één wet verkrachting met en zonder geweld op te nemen met strafmaten op een glijdende schaal zodat de rechter maatwerk kan bieden.
In heel het debat en ook in het daarin gewijde item bij De Vooravond ging iedereen er expliciet van uit dat altijd de vrouw het slachtoffer was. Die bevriest en ziet zich niet meer in staat om bezwaar te maken tegen wat haar te wachten staat. Zij is onder invloed gebracht. De man is schuldig als hij met dat gegeven onvoldoende rekening houdt. Hij maakt dan als het ware misbruik van een ontbrekende wil bij de andere partij.
Doen vrouwen dat dan nooit? Je zult de jongens de kost moeten geven die ‘s ochtends met een spijker in hun kop wakker worden, een lichaam naast zich voelen en zich dan afvragen: “Door wie heb ik mij nu weer mee laten slepen?” Hierin steunt ons ook de schrift. Koning Salomo zegt in Spreuken 5 – 14 niet voor niets:
"”Mijn zoon, luister naar mijn wijsheid, schenk mijn inzicht een aandachtig oor, opdat bezonnenheid je blijft behoeden, kennis over je waakt bij wat je zegt tegen een lichtzinnige vrouw. Van haar lippen komen gladde praatjes, haar mond spreekt honingzoete woorden maar uiteindelijk zijn ze als gif zo bitter,  zo scherp als een tweesnijdend zwaard. Haar pad voert naar het graf, haar voeten dalen af naar het dodenrijk. Ze  wil dat je de weg die naar het leven leidt, niet inslaat, haar valse sporen volg je zonder dat je het beseft. Daarom mijn zonen, luister naar mij, wijk nooit af van wat ik zeg. Blijf bij zo’n vrouw vandaan, houd afstand van haar woning.”"
Niet alleen drank en drugs brengen mannen in een situatie waarin zij zich aan seks niet langer kunnen onttrekken. Op een gegeven moment laat ook hun wil hen in de steek al zijn ze zo nuchter als kalveren. Heren die regelmatig de daad verrichten, weten dat. Op een gegeven moment is er niets meer dat je kan stoppen. Het is complementair aan het bevriezen, dat men de laatste tijd zo nadrukkelijk bij vrouwen constateert. Je bent als het ware gerobotiseerd en zij heeft de afstandsbediening in handen.
Daarom is ook voor mannen een wilde nacht die achteraf bitter smaakt, reden genoeg om aangifte te doen. Die wet is er ook voor hen.
Aux armes, messieurs!
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (32)

OlavM
OlavM21 okt. 2020 - 15:16

[Je zult de jongens de kost moeten geven die ‘s ochtends met een spijker in hun kop wakker worden, een lichaam naast zich voelen en zich dan afvragen: “Door wie heb ik mij nu weer mee laten slepen?”] Kan zijn, maar zijn ze dan "verkracht" o.i.d.? Hebben ze onvrijwillige seks gehad en voelen ze zich daardoor geschaad? Ik denk van niet. (N.B.: Ik heb het hier dus nadrukkelijk niet over met (bruut) geweld verkrachte jongens of mannen, bijna altijd door andere mannen). Zelf heb ik een aantal malen meegemaakt verleid te zijn door een vrouw. Ook in de gevallen dat ik zelf geen enkel initiatief had genomen, heb ik me naderhand nooit misbruikt of geschaad gevoeld. Het was altijd op z'n minst evenjes fijn. (Orgasme). M.a.w: ik denk echt dat op dit punt verschil bestaat tussen mannen en vrouwen, zowel in biologisch als psychisch opzicht.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin22 okt. 2020 - 6:43

Mee eens! Ik begrijp Han dus niet! Als je bevriest pleeg je geen enkele handeling dat is andersom wel het geval, daar komt dus altijd een wil tot bij kijken en een daadwerkelijke handeling. Daarnaast heb je dat juist ook angst leidt tot bevriezing, de kennis aanwezig is dat een man fysiek sterker is het de uitkomst nogal eens helemaal verkeerd kan uitpakken bij verzet. Als je als vrouw 'onderop ligt' ben je sowieso in een machteloze positie. Dus nee, totaal oneens met Han.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 okt. 2020 - 6:44

Nog te noemen, gebrek aan Aanvulling; Gebrek aan zelfbeheersing. -..

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 okt. 2020 - 6:46

-/- het

Vladimir Kornilov
Vladimir Kornilov21 okt. 2020 - 12:05

Oplichting, misschien, verleiding, misleiding. Twee keer schudden met je hoofd en de mist is verdwenen. Naar buiten het volle zonlicht in. Even wankelen op de trap, hand zoekt leuning. Beetje misselijk, zure adem. Het balletje-balletje-gevoel. Meer niet. Verkrachting is toch wat anders, al zijn er natuurlijk allerlei randgevallen.

Norsemen
Norsemen21 okt. 2020 - 11:26

"Op een gegeven moment laat ook hun wil hen in de steek..." Juist niet

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin22 okt. 2020 - 6:50

:)

henk-alexander
henk-alexander21 okt. 2020 - 10:34

Een dame moet toch weten: drank in een vent maakt impotent. Dus niet meegaan of meenemen - voorkomt een desillusie.

3 Reacties
henk-alexander
henk-alexander21 okt. 2020 - 10:36

'Kun je impotent raken door teveel drinken? Impotentie kan inderdaad met teveel drinken te maken hebben. Na enkele glazen neemt het verlangen naar seks toe. Dit komt omdat remmingen wegvallen. Maar voor mannen geldt dat alcohol de testosteronspiegel (hormonen) verlaagt. De mogelijkheid om een erectie te krijgen neemt daardoor af en ook kan het langer duren voordat je klaarkomt. Langdurig alcoholgebruik vermindert bij mannen het verlangen naar seks. De mogelijkheid om een erectie te krijgen en klaar te komen, nemen sterk af. Impotentie kan het gevolg zijn. Als je hier meer vragen over hebt raden we je aan contact op te nemen met je huisarts.' https://www.alcoholinfo.nl/seks/kun-je-impotent-raken-door-teveel-drinken

Paul250371
Paul25037121 okt. 2020 - 11:32

Dan neem je een blauwe ridder en hatsekidee.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen21 okt. 2020 - 11:36

Als er over je heen gekotst wordt is dat ook niet bevorderlijk voor de geilheid.

Marcus A.2
Marcus A.221 okt. 2020 - 9:08

"Niet alleen drank en drugs brengen mannen in een situatie waarin zij zich aan seks niet langer kunnen onttrekken. Op een gegeven moment laat ook hun wil hen in de steek al zijn ze zo nuchter als kalveren." Ja dat is wel herkenbaar. Er is dan sprake van een tijdelijke geestelijke stoornis waardoor je als man het vermogen kan missen om je eigen belangen in alle redelijkheid te behartigen. Daarom misschien wijs en onvermijdelijk om hier toch wat uitgebreidere regelgeving voor tot stand te laten komen. Vrouwen moeten instemmen met de daad en mannen ook maar dan met inachtneming van een wettelijke bedenktijd van een X aantal uur. Zodat zeker is dat ze volledig bij zinnen en weloverwogen instemmen met de daad, en vervolgens naar hartelust en zonder verdere scrupules over kunnen gaan tot de uitvoering daarvan.

1 Reactie
ton14024
ton1402421 okt. 2020 - 11:53

Een appje zou wel handig zijn.

Bouwman2
Bouwman221 okt. 2020 - 8:43

Het is heel fijn dat je mijn raad de Bijbel te lezen nu eindelijk ondanks je aanvankelijk verzet hebt opgegeven, van der Horst. Maar koning Salomo zou ik niet meteen citeren, uit je keuze blijkt herkenning met je zelf. Ik zou opteren voor Maria van Magdala, die in het verhaal de rol speelt van de veile vrouw die de voeten van de Lieve Heer wast. .Maar ik ga natuurlijk niet de apologie bedrijven en de theologie beoefenen.Strenge moralisme heeft zijn tijd wel zo langzamerhand gehad. De laatste groot inquisiteur was dacht ik in de don Carlos naar een verhaal van Schiller. Of in een griezelverhaal van Poe, dat wil ik bescheiden n het midden laten. Ik heb eens even wat in het rond geiïnformeerd wat er te zeggen valt over verkrachting. Nou als ik dat allemaal moet navertellen ben ik wel even een aantal colums verder. Het prindipe is dat je niemand prikt, zelfs niet met een roos. En dat het vaak voorkomt dat de mening van partijen wisselen tussen ja en nee. En dat er weinig steunbewijzen zijn. Dat er wel soms onbetrouwbare daders en slachtoffers zijn. Er zijn veel valse aangifen, Dat zei Chris Veraart, posthuum. Maar voor een eenvoudige verklachting, zegde men me is nog nooit levenslang of de doodstaf opgelegd. Er is niet voor niks de Reclassering en de Rehabilitatie. Je kunt wel streng en nog strenger willen straffen, maar dfan eindig je met marteling en de doodstraf.. Zelf zeg ik dan: een ieen prikkeled idee, maar dan mag je zelf je uitvoeren en zonder de kap over je hoofd of mondkapje. . Nou, bijna niemand steekt dan geestdrifteig zijn vinger op. Verkrachting is een ernstige zaak, een hoofdpijn dossier. Je kunt dat toch beter aan de professionele beoefenaren van het Recht overlaten..

Eric Minnens
Eric Minnens21 okt. 2020 - 8:21

Terzijde. Beetje saai schilderij. Weinig variatie in die éénei-ige nimfen.

8 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens21 okt. 2020 - 8:35

PS Eigenlijk zouden we alles wat van minister dehmo''' Grapperhaus komt principieel moeten wegstemmen. '''die eigenlijk had moeten opstappen

Bouwman2
Bouwman221 okt. 2020 - 8:55

Gaan we nu ook plaatjes kijken? Kijken naar l'origine du monde van Cournet? Maar Eric te toch.....

Marcus A.2
Marcus A.221 okt. 2020 - 9:52

"Terzijde. Beetje saai schilderij. Weinig variatie in die éénei-ige nimfen." Als kunst er toe leidt dat het mensen aanzet om hun verbeeldingskracht in werking te stellen, zoals jij duidelijk gedaan hebt blijkens je oordeel er over, dan is het geslaagd wat mij betreft. Waarschijnlijk ben je nu al enige tijd aan het fantaseren over hoe jíj dan je vijver bevolkt zou willen zien. Prima tijdsverdrijf voor een grauwe woensdagmorgen.

Eric Minnens
Eric Minnens21 okt. 2020 - 10:01

@@@ (niet-Bouwman) Helaas. Iedereen, ook ik, krijgt de reaguurder die hij verdient...

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 okt. 2020 - 10:13

Op het eerste gezicht burgerlijke laat 19de eeuwse edelkitsch maar wel eentje die ook verwijst naar een oud vooroordeel jegens de vrouw. De fatale vrouw die zielige mannen in het verderf stort. De geliefde van Hercules, Hylas, gaat smadelijk om het leven komen.

Eric Minnens
Eric Minnens21 okt. 2020 - 10:36

Hèhè, blij dat ik jouw reactie ook 'verdien', Danielle. Inderdaad, edelkitsch, smakeloos en glad, met de pretentie van grote kunst.

Juppé🎗
Juppé🎗21 okt. 2020 - 10:52

« De geliefde van Hercules, Hylas, gaat smadelijk om het leven komen. »......ja Danielle, de mythologie is de laatste millennia nogal statisch, het wordt hard tijd dat die eens gelijnd wordt met hedendaagse opvattingen. Hylas zal dan zeker door een wonder van Zeus weer tot leven komen....

Eric Minnens
Eric Minnens21 okt. 2020 - 11:34

@Marcus A. Interessante paradox. Als je kritiek hebt op een kunstwerk is het daardoor juist geslaagd... Bedankt, nu heb ik de woensdagmiddag ook wat om over na te denken. ????

Yv2
Yv221 okt. 2020 - 7:45

Er zitten een hele hoop vervelende haken en ogen aan deze wet (ik ben er dus ook geen fan van). Maar ik irriteer me nogal aan de man-vrouw discussie rondom deze wet. Meneer Van der Horst gooit nog eens wat olie op het vuur door een soort "gotcha"-artikeltje te schrijven. Met ook nog eens een heel vreemd argument - als je weet dat je onder bepaalde omstandigheden niet meer te houden bent (zoals hij in de laatste alinea's aanhaalt), dan lijkt het me toch je eigen verantwoordelijkheid om je zoveel mogelijk buiten die omstandigheden te houden. Hoewel als het om verkrachting gaat de daders meestal mannen zijn en de vrouwen meestal slachtoffer, zijn er meer dan genoeg uitzonderingen te bedenken op deze 'regel'. Het lijkt me dus duidelijk we hier over dader en slachtoffer (m/v/x) moeten praten.

2 Reacties
nikita72
nikita7221 okt. 2020 - 8:31

Ik ben het met u eens. En ik denk dat vaak moeilijk zal zijn te bewijzen dat sex onder dwang plaatsvond, voor elke m/v/x

Bouwman2
Bouwman221 okt. 2020 - 9:10

Yv, ik heb het op moeten zoeken, dat woord gotscha. Dat blijkt s een spel waarbij je de tegenstander om zeep helpt, het geeft niet hoe als ke maar mept. . Ik zeg altijd: de revolte doet aan kanibalisme. Dat is gematigd het zelfde. Ik wijs dan altijd maar op Troelstra, beter ten halve gedraald dan ten hele gefaald.. . Dat vind ik wel genoeg, wat jij zegt zou ik helemaal niet durven. Ik vind je een echte waaghals. .

Wilma3
Wilma321 okt. 2020 - 7:40

Ja natuurlijk is de wet er ook voor hen, is er dan gezegd dat, dat niet zo is? Het betreft alleen vaker vrouwen en kinderen dan mannen. Bij mannen zal de schaamte alleen groter zijn schat ik zo in.

Juppé🎗
Juppé🎗21 okt. 2020 - 6:56

Maakt U geen zorgen over Hylas, Han...die duikt wel weer op. Het is een ongeschreven regel dat je pas weer uit het water komt als de opwinding voorbij is. Dat kan gezien de situatie dus nog wel een paar eeuwen duren....

HarrieV2
HarrieV221 okt. 2020 - 6:38

Toont aan dat, hoe stellig men ook stelt vrouwen gelijke rechten toe te kennen en gelijk te beoordelen als mannen, dat men in de kern de vrouw nog altijd ondergeschikt vind aan de man. Zit diep en nog een lange weg te gaan.

3 Reacties
Karingin
Karingin21 okt. 2020 - 9:12

Wat een onzin, het is gewoon zo dat vrouwen tig keer zo vaak te maken hebben met ongewenste intimiteiten dan mannen. Bovendien worden vrouwen aan een andere standaard gehouden, en wordt hun slachtoffersschap vaak gebagatelliseerd. Dus het is logisch dat de kwestie zich daar nu op richt. Overigens lijkt me dat het wettelijk niet mogelijk is onderscheid te maken tussen mannelijke en vrouwelijke slachtoffers, dus ik begrijp Han's punt niet zo. Het enige dat in de weg zit, is de bereidheid tot aangifte van de heren zelf, maar dat kun je niet in de wet vangen. Iets met machocultuur

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 okt. 2020 - 10:49

Sarah Kane’s toneelstuk "Blasted" waarin een man werd verkracht (door een andere man), was in de jaren 90 een traumatische ervaring voor het publiek en de professionele critici. Verkrachting met een man als slachtoffer is een enorm taboe. Het is een van de meest ondergerapporteerde misdrijven. De slachtoffers doen praktisch nooit aangifte.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 okt. 2020 - 6:49

Een vrouw is qua fysieke kracht gewoon ondergeschikt aan de man. Ook al zouden sommigen dat maar het liefste uitvlakken.