Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: optreden Rutte ‘kortzichtig, misleidend en rampzalig’

Natuurorganisaties maandag om tafel met Johan Remkes
Joop

Grafietregen van Tata Steel

  •  
23-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GrafietRegenTataSteel

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Richard van Donselaar
Richard van Donselaar25 okt. 2020 - 12:45

Maar we willen allemaal wel in een auto rijden, blikjes fris drinken, een wasmachine etc, etc. Prima als je denkt dat er ruimte voor verbetering is bij 1 van de schoonste staalfabrieken in de wereld, maar denk niet dat als deze zou verdwijnen de wereld schoner wordt.

Eric Minnens
Eric Minnens23 okt. 2020 - 20:54

???? Tata-Piet.

5 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens23 okt. 2020 - 22:07

Plots ben ik eigenlijk heel erg vóór die grijze, grauwe Tata-Piet, die ons elk jaar komt waarschuwen voor de luchtvervuiling en in ruimere zin de klimaatverandering. Tata-Piet komt ons milieubewuster maken, en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, bij kleine kindertjes dus al. Er zou een hele campagne omheen gebouwd kunnen worden, met tekeningen maken en extra cadeautjes et cetera, ook op school. En de goedheiligman krijgt natuurlijk de functie van grote instigator, DE bewaker van onze 'heilige' planeet. Ach ja..., mijn fantasie slaat weer eens op hol... Piet zou elk jaar zijn kleur donkerder of lichter grijs kunnen maken, al naar gelang de toestand van de planeet dat jaar. Daarover zou dan het feest moeten gaan. Het blijft een feest, want Sint en Piet werken hard aan het klimaat, en dat is positief en leuk!, en stimuleren de kindertjes om hetzelfde te doen. ????????????

Sailor2
Sailor223 okt. 2020 - 23:21

Grijze Piet die bestaat niet, aldus Tata. In Wijk aan Zee kleurden de pieten wel erg zwart ( ik fantaseer even mee). De plaatselijke dorpsraad ging maar weer de zoveelste procedure aan als naïef verlengstuk van een nietsontziende industrie. Tata-piet wie kent hem niet? Maargoeg ik vind die fantasie van jou beter Eric, eerlijk is eerlijk.

Eric Minnens
Eric Minnens24 okt. 2020 - 9:24

@Sailor Bedankt. Er is een actiegroep in Wijk aan Zee, die bereikt heeft dat Tata Steel elke dag de plaatselijke speelplaats schoonmaakt, en dat ze daar ook een kraantje hebben geplaatst, waar de kindertjes hun handjes kunnen wassen. (Toe maar!..) Misschien kan deze actiegroep uitgroeien tot initiatiefnemer van mijn idee? (Haha...) https://eenvandaag.avrotros.nl/item/moeders-in-wijk-aan-zee-pikken-vervuiling-tata-steel-niet-langer-en-eisen-gezonde-lucht-voor-hun-kin/

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2020 - 17:16

Je zou er maar wonen! Vreselijk! Ik snap echt niet dat een overheid daar in deze tijd nog aan meewerkt, echt schandalig. Maar ja dat zijn we gewend geraakt, erg genoeg zou ik zeggen. Het lijkt wel of het niemand meer interesseert dat mensen vergiftigd worden.

adriek
adriek25 okt. 2020 - 11:09

@Minoes: een van de laatste overblijfselen van het industriële tijdperk. Wel een mooi, uniek bedrijf: de aandeelhouders wille de productie graag naar een lage-lonen- (en ditto milieu-eisen)-land verplaatsen maar Tata maakt een nog steeds ongeëvenaarde kwaliteit staal. Aan de vervuiling zou al veel eerder iets gedaan moeten zijn, maar of we het bedrijf over de grens moeten jagen?