Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Graffiti moet Afghaanse hoofdstad Kabul weer leven inblazen

  •  
26-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kabul300.png
Kunstenaar en omstanders nemen massaal de kwast ter hand om de kilometers aan muren te beschilderen
Kunstenaar Kabir Mokamel is van plan om de Afghaanse hoofdstad Kabul weer prachtig te maken. Voor de invasie van door de Verenigde Staten en voor de oorlog met Rusland, was Afghanistan geen verkeerde plek om te vertoeven. Kabul had alles wat een hedendaagse metropool ook heeft; van bioscopen tot cafetaria’s, van bibliotheken tot uitgaansgelegenheden. Dat is inmiddels na talloze oorlogen wel anders. Vanwege de beveiliging zijn in de stad over kilometers muren opgetrokken. Behalve dat de muren lelijk zijn, herinneren ze ook continu aan het verleden en aan de huidige dreiging van terreur. Om daar verandering in te brengen wil Mokamel van Kabul de hoofdstad van graffiti maken. Om de stad weer wat mooier te maken en de dagelijkse helden die de stad schoonvegen te eren.
Iedereen die langsloopt en geïnteresseerd is, krijgt een kwast in zijn handen gedrukt om bij te dragen aan het prachtige project. Al Jazeera sprak met Mokamel en maakte bovenstaande reportage.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Armagaddon
Armagaddon26 aug. 2015 - 19:27

>>>Mooi... lovenswaardig project, waarbj het gewone volk betrokken wordt....het is te hopen dat deze "duivelse kunstuiting" door de Taliban en zijn sympatisantenm met rust wordt gelaten...

Ratelaar
Ratelaar26 aug. 2015 - 19:27

Ik ben net terug uit zonnig Kabul. Helaas hebben de verschillende strijdgroepen schijt aan zulke kunstzinnige uitingen. Ondanks dat ik het een prachtig project vind ben ik bang dat het een kwestie van tijd is voordat Kabul valt. De Taliban en talloze andere strijdgroepen omsingelen Kabul. Maar aan de zonnige zijde; in het zuidwesten vecht IS met de Taliban, de Taliban is niet islamitisch genoeg. Misschien roeien de radicale moslims elkaar wel uit. Moge Kabul weer " het Parijs van het midden- oosten worden ".

[verwijderd]
[verwijderd]26 aug. 2015 - 19:27

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
MOJOMAN
MOJOMAN26 aug. 2015 - 19:27

Welke kanttekeningen ? (leuke woordspeling overigens)