Joop

Gouden Dageraad kopieert Moslimbroeders

  •    •  
01-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gouden_dageraad.jpg
Griekse extreem rechtse partij hoopt stemmen te winnen door gratis voedsel uit te delen
Leden van de extreem-rechtse Griekse partij Gouden Dageraad hebben op het plein voor het Griekse parlement gratis eten uitgedeeld. De voedselhulp was alleen bedoeld voor Grieken, die hun identiteitskaart moesten laten zien.
Bij de verkiezingen in juni kreeg de extreem rechtse Gouden Dageraad bijna 7% van de stemmen, goed voor 18 van de 300 parlementszetels. Een lid van de Gouden Dageraad wilde heel graag benadrukken dat al het voedsel uit eigen land kwam.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

ANRandy
ANRandy1 aug. 2012 - 16:21

Wel eens fris hier ook in een redactioneel stuk eens te horen dat de Moslimbroederschap van Morsi in Egypte qua wolf in schaapskleren te vergelijken is met De Gouden Dageraad in Griekenland. Hoop dergelijke vergelijkingen hier ook vaker te horen over meer politiek islamitische bewegingen, rechts- en links-extremistische in het algemeen. Zou een gezonde ontwikkeling zijn daar deze allen, en dus niet alleen de rechts-extremistische, in veel meer gevallen dergelijke kwalijke overeenkomsten kennen.

kloek1
kloek11 aug. 2012 - 16:21

"Griekse extreem rechtse partij hoopt stemmen te winnen door gratis voedsel uit te delen" Zijn er verkiezingen dan?

JanGert
JanGert1 aug. 2012 - 16:21

Het uitdelen van spullen/ voedsel wordt toch wel vaker gedaan? Ook hier in Nederland dunkt mij.

[verwijderd]
[verwijderd]1 aug. 2012 - 16:21

Systeem gaat uit van soort autarkie en dat spreekt me aan. Problemen binnen eigen samenlkeving worden door eigen samenleving opgelost en niet op bordje van andere samenleving/land gelegd. Daar kunnen veel arme onderontwikkelde landen voorbeeld aan nemen.

1 Reactie
Candide2
Candide21 aug. 2012 - 16:21

GEEN KNOOP VAN MIJN GULP VOOR GOUDEN DAGERAAD HULP Doet mij eerder denken aan de Winterhulp Nederland (WHN), Wim. Ik hoop dat je de witz kunt waarderen. 'In een poging nauwer in contact te komen met brede lagen van de Nederlandse bevolking riepen de Duitsers de Winterhulp Nederland (WHN) in het leven. Winterhulp stelde zich tot doel 'behoeftige Nederlanders' hulp en ondersteuning te verschaffen. Dit gebaar van 'sociale bewogenheid' was vooral bedoeld om de goede bedoelingen van de bezetter te beklemtonen. Naar buiten toe werd krampachtig de indruk gewekt dat de Winterhulp geen nationaal-socialistische aangelegenheid was.' http://www.geheugenvannederland.nl/?/nl/collecties/oorlogsaffiches_1940-1945/winterhulp http://www.verzetsmuseum.org/kinderen/nl/voorkant/propaganda,meer_weten/winterhulp WHN haalde zelfs Sinterklaas van stal http://www.youtube.com/watch?v=cafx3d60_yo

[verwijderd]
[verwijderd]1 aug. 2012 - 16:21

In Nederland kennen we hetzelfde systeem als van de extreem rechtse Griekse partij Gouden Dageraad: alleen nemen villabewoners hier geen genoegen met een voedselpakketje. - gratis elk jaar weer 15 miljard hypotheeksubsidie - en of dat nog niet genoeg is geeft Kunduz elk jaar weer gratis ruim 2 miljard subsidie met korting op overdrachtsbelasting. Extreem rechtse Kunduz partijen hopen stemmen te winnen door subsidie uit te delen. Dat dit alleen maar kan door te extreem te bezuinigen op mensen zonder hypotheek interesseert Kunduz (Groenlinks/D66,CU, VVD, CDA) geen zier.

1 Reactie
Andy40
Andy401 aug. 2012 - 16:21

Wanneer u nu echt u best blijft doen kunt u ooit zelf misschien in een villa wonen. Blijkbaar doet het erg veel pijn dat dat nu nog niet het geval is.

[verwijderd]
[verwijderd]1 aug. 2012 - 16:21

Gouden Dageraad mijn kont. Hebben die Grieken niet in de gaten dat zij de EU op losse schroeven hebben gezet? Ik gok op 10% allochtonen in Griekenland maar die lui zijn echt niet verantwoordelijk voor de EU-crisis. Dat hebben de Griekse goden mooi zelf gedaan.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger1 aug. 2012 - 16:21

***Dat hebben de Griekse goden mooi zelf gedaan*** U bedoelt die Griekse Goden' die in '98 al wisten dat Griekenland bij lange na niet kon voldoen aan de voorwaarden voor toetreding, maar dat Griekenland ivm politieke belangen (o.a. druk op Turkije) koste wat het kost erbij moest?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods1 aug. 2012 - 16:21

++ De voedselhulp was alleen bedoeld voor Grieken, die hun identiteitskaart moesten laten zien. ++ >> Die Dageraad is nog erger dan de Moslimbroederschap. De laatste discrimineerde tenminste niet.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger1 aug. 2012 - 16:21

Ehhh, de moslimbroederschap doet dat zeker wel. Vraag maar aan de Kopten... Dit soort taktieken wordt ook in de slumps in Brazilie toegepast door druglsbendes en tijdens de Great depression in de VS (jaren 30 vorige eeuw) was het ook de gewoonte van de mafia om dit soort dingen te doen.