Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Wat ons in een wurggreep houdt

Francisco van Jole over het verband tussen de energiecrisis en de debatcultuur in de Tweede Kamer
Joop

Google MO-topman in Egypte ontvoerd door geheime politie

  •  
01-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google_b_300.jpg
Video: Al vijf dagen niets vernomen van Wael Ghonim, Google topman voor het Midden-Oosten
Agenten in burger hebben vrijdag bij een demonstratie voor het gebouw van de journalistenvakbond in Caïro de marketingtopman van Google in het Midden-Oosten opgepakt en afgevoerd. Sindsdien is niets meer over zijn lot vernomen. De ontvoering werd vermoedelijk vastgelegd op video door Sky News.
Wael Ghonim was in Caïro in verband met een conferentie toen de protesten losbarsten. Via Twitter liet hij weten de revolutie te steunen. Zijn laatste bericht luidde:
Pray for #Egypt. Very worried as it seems that government is planning a war crime tomorrow against people. We are all ready to die #Jan25
Op de vijf dagen oude videobeelden is (vanaf 0:58) te zien hoe de gevreesde agenten in burger Wael Ghonim oppakken. Het lijkt er op dat zijn arrestatie doelgericht is.
Google zegt de veiligheid van het personeel zeer hoog in het vaandel te dragen en wil vooralsnog geen commentaar geven op individuele kwesties.
Update: Het is onduidelijk of de man in de video daadwerkelijk Wael Ghonim is of iemand die sterk op hem lijkt.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ikbenhorkie
ikbenhorkie1 feb. 2011 - 13:31

Ik werd ervoor afgebrand, maar toch nog een keer de anecdote over de nieuwe Egyptische vice-president Omar Suleiman en de Australiër Mamdouh Habib "Habib was interrogated by the country's Intelligence Director, General Omar Suleiman....Habib was repeatedly zapped with high-voltage electricity, immersed in water up to his nostrils, beaten, his fingers were broken and he was hung from metal hooks.....To loosen Habib's tongue, Suleiman ordered a guard to murder a gruesomely shackled Turkistan prisoner in front of Habib - and he did, with a vicious karate kick." http://www.guardian.co.uk/news/blog/2011/jan/31/egypt-protests-live-updates