Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Google Chrome deelt meer dan je lief is

  •  
29-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chrome.jpg
Wie een werkstation met Chrome deelt met een ander, deelt ook zijn inloggegevens
Wanneer twee personen in dezelfde Windows- of Mac-omgeving werken en allebei webbrowser Chrome gebruiken, raken hun cloudgegevens vermengd. Het gevolg: via de browsersynchronisatie krijg je automatisch toegang tot de geheime logins van de anderen, zoals bijvoorbeeld betaalde websites, opslagdiensten en webwinkels. Ook op andere computers krijg je vanwege de synchronisatie toegang tot die gegevens.
Bij Google zijn ze hier volledig van op de hoogte. In de helpbestanden wordt deze beperking zelfs genoemd, maar Michel van Eeten, hoogleraar aan de TU Delft en gespecialiseerd in internetveiligheid, vindt dat die waarschuwing veel duidelijker moet worden gemaakt.
NRC’s technologieredacteur Marc Hijink en Nu.nl techjournalist Colin van Hoek, kwamen afgelopen week per toeval achter deze beperking. De afgeschermde webdiensten van de één waren volledig toegankelijk voor de andere gebruiker.   Lees meer hierover bij NRC: ‘Google moet beter waarschuwen voor Chrome’
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.
cc-foto: Singlebrook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

eeweew
eeweew29 sep. 2012 - 10:57

Ik doe niet aan browsersyncronisatie omdat ik mijn telefoon en mijn tablet de 300 tabbladen van mijn pc niet aan wil doen. Ik heb het (papieren) artikel in NRC gelezen en ik vind het en beetje een vaag verhaal. Het lijkt een feature te zijn waarmee je meerdere accounts tegelijkertijd kunt beheren, die per ongeluk bij verschillende gebruikers terecht kan komen. Maar hoe het precies werkt is mij (ook na het NRC artikel) niet helemaal duidelijk.

Meta Foor
Meta Foor29 sep. 2012 - 10:57

en wat is een werkstation ? iets van de bijstand ?

1 Reactie
bruces
bruces29 sep. 2012 - 10:57

en wat is een werkstation ? iets van de bijstand ? NEE. van het UWV, via werkplein.nl