Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Golf van racistische incidenten in Engeland en Wales na Brexit

  •  
26-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
farageposter
De overwinning van de Leave-campagne heeft mogelijk geleid tot een golf van racistische incidenten in Engeland en Wales, dat meldt the Guardian. Zo kregen inwoners van Cambridgeshire gelamineerde flyers in de bus, met daarop ‘Weg met het Poolse ongedierte’. Het gebouw van de Polish Social and Cultural Association in Londen werd beklad met racistische graffiti en een man uit Gloucester deed melding van een racistisch incident in de supermarkt. Max Fras stond vrijdagavond met zijn jonge zoon in de rij bij Tesco toen een man begon te schreeuwen: ‘Dit is Engeland nu, buitenlanders hebben 48 uur om op te flikkeren. Wie is er hier buitenlander?’
Haatmanifestatie Op Facebook is een video te zien van een haatmanifestatie in Sheldon. Groepen mannen posten buiten een moskee, ze hebben met spandoeken bij zich met teksten als ‘Rapefugees not welcome’ en de Engelse vlag. Op de video is duidelijk te horen hoe ze hatelijke teksten over moslims scanderen.
Channel 4 News heeft eveneens beelden van een racistisch incident:
Ook op Twitter en Facebook doen vele mensen melding van racistische incidenten:
Nog meer beschrijvingen van racistische incidenten in Engeland sinds dee Brexit vind je hier.
Afbeelding: screenshot YouTube

Meer over:

racisme, nieuws, brexit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.