Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Zo jammer dat de verzekeraars altijd een omgekeerde bewijslast eisen voor ze hun ongelijk erkennen. Dit riekt naar onbehoorlijk 'onder druk zetten' van de beschuldigde. Maar, hulde voor de standvastigheid van mw Van het Zandt. Dit zouden meer mensen moeten doen/durven.
Ik begrijp uberhaubt niet hoe veel huisartsen het tegenwoordig nog volhouden om gedwongen met verzekeringsmaatschappijen samen te werken, die alles met cijfers hebben, en niets begrijpen van mensen en hun gezondheid.
Zorg wordt een dienst van boekhouders. Tot welke kilte dat gaat leiden, valt op te maken uit de afschuwelijke ontwikkelingen bij wooncorporaties, onderwijsinstellingen en zorginstellingen. De VVD en D66 zullen er, met het CDA, wel blij mee zijn, want bezuinigen über alles. Voor veel zorgontvangers is het het voorportaal van een nachtmerrie.
Weer wordt hierdoor mogelijk de patiënt de dupe. De huisarts bedenkt zich voortaan eerst of hij/zij wel bij je op bezoek kan komen. Helaas deze maand niet meer . Ik heb al teveel visite's afgelegd. Compleet, maar dan ook compleet gestoord!!!!!!!!!!!!!!!
Ik vrees dat dit nog maar het begin is, de tirannie van de vier grootste zorgverzekeraars Achmea, VGZ, CZ en Menzis.
Wie echt verstand van statistiek en zorg heeft weet dat het aantal bezoeken ver uiteen kan lopen. Wie blind op gemiddelden afgaat heeft geen verstand van statistiek. Vermoedelijk zal niet aan de bel getrokken als er te weinig bezoeken worden afgelegd. Dus als daardoor de ziekte van de patiënt onnodig verslechtert.
Zorgverzekeraars zijn criminele organisaties. Ik ken een geval van een zorgverlener die 2000 eur van moest terugbetalen vanwege een "telefonische enquete", die gehouden was onder de (ex-) patienten en waarbij de patienten beweerden nooit bij de hulpverlener te zijn geweest. De hulpverlener heeft de enquete opgevraagd, nooit gekregen. Na een paar belletjes gepleegd te hebben naar de (ex) patienten bleek een groot gedeelte niet meer op dat nummer bereikbaar te zijn, of nooit geenqueteerd waren geweest. Uiteindelijk bleek het bedrag dat foutief gedeclareerd was nog geen 100 euro te zijn.
>>> CRUEL JOKE....!! >>> Achmea behoordedie niet tothet woekerpolissen syndicaat...?? >>> Ha....ha...de inktzwarte pot verwijt de huisartsen....... De 10 grootste verzekeraars verkochten samen onder vele verschillende merknamen 80% van de in totaal ruim 7 miljoen woekerpolissen. http://www.woekerpolisproces.nl/meer-claims
Een van de niet te voorkomen ontsporingen bij de veel te grote vrijheid die de marktpartijen in de zorg voor zich hebben opgeeist. Een sociaal kabinet zal dat als eerste moeten terugdraaien als we de Nederlandse samenleving niet echt kapot willen maken.
"Een sociaal kabinet zal dat als eerste moeten terugdraaien als we de Nederlandse samenleving niet echt kapot willen maken." Dan zal er toch eerst héél anders gestemd moeten gaan worden Klaas maar ik heb eerlijk gezegd niet de indruk dat het gros van de Nederlanders in dit soort onderwerpen geïnteresseerd is en daaraan denkt bij het roodmaken van het rondje op het stembiljet.
De huisarts in kwestie reageert zoals gebruikelijk op conrole. Ik word gecontroleerd, ik word dus verdacht en ik voel me dus beledigd. De normale reactie op conrole is dan een gesprek over de feiten. Desnoods kun je de rechter als je er samen niet in redelijkheid uitkomt om zijn oordeel vragen. Kwetsen is niet verboden en zonder controle gaat iedereen zijn gang. Dat gelt voor de VVD maar ook voor huisdokters.
[ Ik word gecontroleerd, ik word dus verdacht en ik voel me dus beledigd. ] Het is beter als je ook de bron leest, misschien kun je het dan beter invoelen: "Met behulp van een algemene risicoanalyse hebben wij het declaratiegedrag van een brede groep huisartsen bekeken. In deze analyse zijn een vijftal risico’s onderzocht: het declareren van ondoelmatig(!) veel declaraties lange consulten, intensieve zorg visite lang, lange visites, chirurgie en ecg-diagnostiek. Op basis van deze vijf risico’s hebben wij een top 50 aan huisartsen geselecteerd die wij benaderen voor deze materiële controle. U bent één van de huisartsen die behoort tot deze top 50 waar wij op basis van de hierboven genoemde risico’s een praktijkvariatie ofwel een hoge schadelast hebben geconstateerd welke wij niet kunnen verklaren."
"Ik word gecontroleerd, ik word dus verdacht en ik voel me dus beledigd." Onheus bejegend, niet beledigd. En misschien had ze daar wel heel goede redenen voor: - " ‘Achten wij de praktijkvariatie niet voldoende verklaard? Doen wij u een onderbouwd financieel voorstel, of gaan wij over tot een detailcontrole bij u op locatie.’ Bij detailcontrole krijgt Achmea inzage in onze patiëntendossiers. Mijn beroepsgeheim wordt daarmee doorbroken." - " Ik kan voor alles een goede verklaring geven. Na het initiële gevoel van schaamte komt steeds meer de boosheid, waarom ik dit nú moet doen, in mijn hoogzwangere toestand, terwijl ik alle declaraties goed kan toelichten." Maar Achmea ziet dat anders: "Juist mijn uitgebreide antwoord op de eerste brief ‘viel op’ en hebben ze opgevat als ‘vast iets te verbergen’. Daarbij bevestigd te krijgen dat de ZV-controleurs mijn stuk ter voorbereiding van het gesprek niet eens hebben gelezen, verbijstert me." - Volgens Achmea zijn er slechts twee opties: er is doelbewust onjuist gedeclareerd of onbewust verkeerd gedeclareerd. De mogelijkheid dat er correct gedeclareerd is, maar meer zorg is geleverd dan gemiddeld, wordt niet geaccepteerd. Vervolgens worden mijn toelichting en verklaringen van tafel geveegd met: ‘Afwijking onvoldoende verklaard’. Achmea weigert duidelijk te maken wanneer wél voldoende zekerheid is verkregen over de juistheid van mijn declaraties. ‘Dat kan alleen met een detailcontrole.’ Maar de meeste huisartsen treffen volgens de verzekeraar liever een terugbetalingsregeling. Kortom: deze huisarts werd (hoogzwanger tijdens een zwangerschap met complicaties) gedwongen om bergen papierwerk te verzetten, die Achmea níet doorleest, maar wel 'opvallend' en daarom 'verdacht' vindt, omdat de huisarts de vragen netjes beantwoord heeft. Ondanks de inhoudelijke onderbouwing, zegt Achmea dat zij alleen maar bewust of onbewust gefraudeerd kan hebben - want het verhaal kán niet kloppen. En dat ze beter een terugbetalingsregeling kan treffen; anders komt er nóg meer werk op haar af en wordt, als klap op de vuurpijl, haar beroepsgeheim doorbroken. En als dan de aap uit de mouw komt -Achmea zit fout- zegt deze club niet 'sorry', of 'dit moeten we duidelijk anders doen', maar "vervelend dat u dit proces als zo vervelend hebt ervaren." Onbeschoft en Kafkaësk.
André Rouvoet heeft, naar ik meen te weten, e.e.a. te maken met de zorgverzekeraars. Hij is ook belijdend Christen. Moet ik hem inmiddels dan plaatsen in het rijtje: Jan van den Bosch, Jan Peter Balkenende, Andries Knevel, Henk Hagoort, en verwante geesten (doe er Tony Blair en G.W. Bush ook maar even bij, U weet wel)? Als het gaat om een zekere en onverklaarbare kloof tussen wat men zegt, en wat men doet, is het antwoord: ja. Daar wou ik het bij laten.
Gek toch dat DSW kotsmisselijk wordt van die club waar Rouvoet baas speelt... Hier is voor gewaarschuwd. Dit is een van de vele uitwassen van die nieuwe wetgeving die de grote zorgverzekeraars bijna alle macht in ons land in handen geven.