Joop

Goed voorbeeld doet goed volgen

  •    •  
16-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GoedVoorbeeld.jpg

Cartoon van Adriaan over de nieuwe emancipatiegolf

Meer over:

cartoon, economie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

JoopSchouten
JoopSchouten16 mrt. 2010 - 8:30

Scherp. Het is voor de meeste mensen een luxe je baan vaarwel te kunnen zeggen. Trek alvast maar een nieuw blik gastarbeiders open. Deze keer uit nieuwe landen. Ik wil wel weer eens wat anders proeven.

Peter502
Peter50216 mrt. 2010 - 8:30

Mevrouw Franke, wat lijkt u een redelijk salaris voor een vuilnisman ? anderhalve ton, plus wachtgeldregeling ? Zo ja, bent u dan ook bereid de daarmee samenhangende stijging der reinigingsrechten te betalen ?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 mrt. 2010 - 8:30

Scherp en terecht. Ik geloof dat de gezinsredenen bij Bos noch Eurlings de primaire redenen waren om ermee te stoppen. Het ging ze ook niet om het wachtgeld, want daar zijn ze beiden te integer voor. Maar ze konden niet meer op tegen het populisme en het politieke vandalisme dat de laatste jaren zo ontzettend de sfeer verziekt heeft. Ik weet niet of ik daar zelf wel tegen zou hebben gekund, dus dat is op zich geen verwijt, maar wees eerlijk over waarom je opstapt. Het excuus van Bos dat hij in een eerder stadium Cohen al had gevraagd klopt volgens mij niet helemaal, want hij had Cohen alleen gevraagd om premier te worden, zodat Bos zelf in de Kamer kon blijven.

morgaine2
morgaine216 mrt. 2010 - 8:30

hahaha

sLinKs
sLinKs16 mrt. 2010 - 8:30

Beetje flauw. De gemiddelde vuilnisman werkt geen 80+ uur in de week...

2 Reacties
HenryH
HenryH16 mrt. 2010 - 8:30

De gemiddelde vuilnisman krijgt ook geen 4 jaar wachtgeld.

Krooneman
Krooneman16 mrt. 2010 - 8:30

Helemaal mee eens, Sjaak. Mensen doen zo ongelofelijk negatief over de politiek. Vuilnismannen werken geen 80+ uur per week, ze dragen weinig verantwoordelijkheid, hun werk is makkelijk, ze worden niet elke dag door collega's voor flapdrol uitgemaakt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zou een ieder willen vragen op te houden met afgeven op de politiek, als je het zelf beter kan ga dan zelf in de politiek.