Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Gluren naar Noord-Korea via Google Maps

  •  
21-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-01-21 om 10.43.52
Noord-Korea is zonder meer het meest geïsoleerde land ter wereld. Het ligt ingeklemd tussen China in het noorden, en Zuid-Korea in het zuiden en via beide grenzen is het nauwelijks mogelijk het land in of uit te komen. Noord-Korea heeft echter nóg een grens: in het noordwesten is er een strook van zo’n 17 kilometer die het land verbindt met Rusland.
Behalve de goed bewaakte spoorbrug over de Tumenrivier, loopt er ook één smalle weg vanuit Rusland naar Noord-Korea. En in tegenstelling tot de andere buurlanden van Noord-Korea, hebben de Russen wél een auto van Google Maps toegelaten waardoor er, al zij het van een afstandje, toch even een blik op het geheimzinnige land geworpen kan worden.
De Linenaya Ulitsa, het weggetje dat naar Noord-Korea leidt. De foto’s – uit 2013 – laten zien dat er in dit gebied maar weinig activiteit is:
linenayaulitsa
Wie verder over het gras tuurt ziet in de verte Noord-Korea liggen. Ook is een stukje van de Tumen te zien, de rivier die door sommige Noord-Koreanen wordt gebruikt om ongezien naar China te vluchten. Links op de foto staat een toren die waarschijnlijk dienstdoet als uitkijkpost:
road
Verder de Linenaya Ulitsa op komen we bij nog meer bomen en een huisje, de laatste stop voor uiteindelijk de grens met Noord-Korea. Dat is het verste dat de Google-auto mocht komen.
road2
road3
Het gebied is op de foto’s van Google Maps ogenschijnlijk verlaten. Dat daar inmiddels de nodige verandering is gekomen, blijkt uit foto’s van eind vorig jaar van The Daily Mail. Daarop is te zien hoe Rusland troepen naar het grensgebied heeft gestuurd, als reactie op aanhoudende dreigementen met oorlog door de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de Russische president Poetin zou oorlog met Noord-Korea ‘catastrofaal’ zijn. Behalve troepen, zouden de Russen ook meerdere tanks naar het gebied hebben gestuurd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

RobSon2
RobSon222 jan. 2018 - 11:23

Daarop is te zien hoe Rusland troepen naar het grensgebied heeft gestuurd, als reactie op aanhoudende dreigementen met oorlog door de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de Russische president Poetin zou oorlog met Noord-Korea ‘catastrofaal’ zijn. Behalve troepen, zouden de Russen ook meerdere tanks naar het gebied hebben gestuurd. Kan iemand mij uitleggen waarom Rusland troepen stuurt voor een dreigende oorlog tussen VS en NK? Ik heb geen militaire achtergrond, dus ik laat me graag voorlichten.

2 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje522 jan. 2018 - 15:54

"Kan iemand mij uitleggen waarom Rusland troepen stuurt voor een dreigende oorlog tussen VS en NK? Ik heb geen militaire achtergrond, dus ik laat me graag voorlichten.

Anoniempje5
Anoniempje522 jan. 2018 - 16:01

vervolg vanwege een te vroege druk op reactie plaatsen; NK is bondgenoot van China. China heeft aangegeven NK te steunen als de VS als eerste aanvalt. Rusland is weer bondgenoot van China en zal in de situatie dat de VS als eerste aanvalt China steunen. En wij zouden uiteraard de VS moeten gaan ondersteunen ben ik bang. Maar ach het schijnt er heel mooi in de lente te zijn, vergeet alleen geen dikke sjaal mee te nemen. Maar in Globalisatie is niets wat het lijkt. Kan ook alleen maar stoere taal zijn en willen ze de vluchtelingen van de oorlog tussen VS en NK tegenhouden bij de grens, of opvangen.

ruma ankka
ruma ankka21 jan. 2018 - 19:17

Met google maps in satellietstand kan je tot mijn verbazing best veel details ontwaren van de dorpen en steden in Noord Korea. Ik had verwacht dat alles wel geblurd zou zijn. Ik vraag me af of de beruchte strafkampen ook te vinden zijn als je weet waar je ongeveer moet zoeken.

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus22 jan. 2018 - 2:12

"Met google maps in satellietstand kan je tot mijn verbazing best veel details ontwaren van de dorpen en steden in Noord Korea. Ik had verwacht dat alles wel geblurd zou zijn." Verwacht je werkelijk dat Noord-Korea de satellietbeelden die Google gebruikt kan blurren?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)21 jan. 2018 - 18:15

Je kunt er op vakantie https://www.jouwnoordkoreareis.nl/?gclid=Cj0KCQiAkZHTBRCBARIsAMbXLhEWZ1GY8NbqnaaKTZ8TjBsX7q5FmRwsZjY_uk5S9rNyWi_6ZrrAF20aAr7EEALw_wcB Laat wel je camera thuis en vergeet niet om 12 keer vriendelijk te buigen voor ieder standbeeld van Kim, de vader van Kim, (die ook Kim heet) of de opa van Kim (makkelijk te onthouden, ook zijn naam is Kim) dat je tegenkomt. Als je dat vergeet heb je altijd de kans dat je levenslang wegrot in een heropvoedingskamp of hoe ze het ook noemen.

4 Reacties
Martin108
Martin10821 jan. 2018 - 20:42

Koreanen noemen de achternaam eerst, daarom heten ze allemaal Kim...

LaBou
LaBou 21 jan. 2018 - 20:46

het is nog veel erger: er zijn wel honderden, misschien zelfs duizenden mensen in Korea (zowel noord als zuid) die Kim heten. Het is namelijk een veel voorkomende familienaam.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)22 jan. 2018 - 11:11

Dat is ook weer zo. In Zuid-Korea heet meer dan de helft van het land Kim, Lee, Park, Choi of Jung. Echt waar, die 5 namen beslaan 54% van de bevolking

Jan_boel
Jan_boel22 jan. 2018 - 19:53

Maar er is maar 1 Kim Jung Un. Iedereen die precies zo heette toen hij aan de macht kwam heeft zijn naam moeten laten veranderen. (Is geen grap)

ton14024
ton1402421 jan. 2018 - 10:49

Ieder z´n hobby.