Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Glow up-video’s op Tiktok etaleren lege ijdelheid en de maakbare mens

  •  
27-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
312 keer bekeken
  •  
glowup
Als puisterige puber op de middelbare school is je uiterlijk ontzettend belangrijk. De filmpjes spelen daar op in door jonge gebruikers hoop te geven.
Door de zeeën van tijd die het coronavirus me hebben opgeleverd besloot ik vorige week eens een kijkje te nemen op TikTok: het immens populaire platform waarop vooral kinderen en tieners korte filmpjes maken om die te delen met de wereld. Al na een half uurtje kan ik de filmpjes op het platform gemakkelijk in verschillende categorieën opdelen. Het meest opvallende subgenre is de glow up-video. Tieners monteren oude filmpjes met nieuw materiaal om te laten zien hoe lekker ze zijn opgedroogd. Ik keek er een stuk of twintig en bleef verbijsterd achter. Ik zag jongens met overgewicht die veranderen in tieneridolen met geblondeerd haar en een kunstmatige lach. Ik zag piepjonge meisjes met beugels en acne… hun gezicht nog geen jaar later van een Kim Kardashian-achtige plamuur laag voorzien, terwijl ze hun kaaklijn wanhopig proberen te benadrukken door het gezicht op onnatuurlijke wijze voor de camera te draaien.
Ik ben op het moment van schrijven vijfentwintig jaar, maar ik voelde me nog veel ouder toen ik me in deze trend verdiepte. Ik vroeg de vierdeklassers die ik op het moment online lesgeef of ze bekend zijn met de glow up-video’s. Ze knikten en vertelde me dat het vooral onder de jongste gebruikers van TikTok een populair subgenre is. Ze worden gemaakt en gedeeld door een selecte groep gebruikers van tien tot ongeveer twintig jaar, maar hebben een reusachtig bereik. De psychologische gevolgen van zulke filmpjes op jonge kinderen zijn lastig te voorspellen, maar ik voorspel weinig goeds.
Jezelf met je oude zelf vergelijken op social media, is echter niet per se een nieuw fenomeen. Ik kan me nog helder voor de geest halen hoe bij de opkomst van Instagram een overdaad aan vergelijkingsfoto’s werden gepost. Aan de linkerkant zag je de gebruiker met een buikje. Rechts datzelfde lichaam twee jaar later, nu ontzettend gespierd. Destijds werd ik daar al wat kriegel van. Naast dat ik het behoorlijk ijdel vond, promootte de formule de maakbaarheid en de fitgirl/boy-levensstijl, die nog altijd een negatieve invloed heeft op het zelfbeeld van jongeren. Dat bewees de recent verschenen docu ‘Ziek Gespierd’ waarin de focus ligt op jongemannen die anorexia ontwikkelden in hun streven naar een sixpack.
Toch is de glow up-hype op TikTok in mijn ogen van een ander kaliber. Het is nóg problematischer, vooral vanwege de doelgroep. De fitnessgoeroes van Instagram richten zich vooral op jonge millenials, terwijl de gebruikers die glow up video’s posten (en ze gretig consumeren) soms nog niet ouder zijn dan tien. Waar de gemiddelde millenial redelijk in staat zou moeten zijn om de digitale wereld van de werkelijkheid te onderscheiden, daar is dat voor een jong kind veel moeilijker. Dat het principe van de glow up tot de verbeelding spreekt bij jonge, onzekere tieners is echter wel begrijpelijk. Met name nu er in verband met de coronacrisis nog veel meer van social media gebruik wordt gemaakt. Als puisterige puber op de middelbare school is je uiterlijk ontzettend belangrijk. De filmpjes spelen daar op in door jonge gebruikers hoop te geven. Ze impliceren dat iedereen populair kan worden. Zelfs als je niet gezegend zijn met een gaaf gezicht dan kun je met een beetje  selfcare , sport en het verstrijken van de tijd een Insta-waardig uiterlijk ontwikkelen. De realiteit is natuurlijk dat het uiterlijk lang niet zo maakbaar blijkt als de filmpjes propageren. Je kunt de boel wat veinzen met make-up en de juiste camerahoek, maar veel jonge gebruikers zullen later pijnlijk ondervinden dat de glow up bij hen uitblijft.
De filmpjes onderstrepen het belang van uiterlijk tegenover inhoud voor een nieuwe generatie. Ze verheerlijken het etaleren van jezelf tegenover je digitale omgeving. Het is een ongelooflijk oppervlakkig verschijnsel dat past bij het even oppervlakkige en vluchtige karakter van TikTok, waar de filmpjes niet langer mogen duren dan 15 seconden. Wat ik het schrijnendste vond aan de video’s was echter niet de oppervlakkigheid, maar het gebrek aan communicatie… aan uitwisseling van emoties of ervaringen. Op Hyves en Facebook deelden we inspirerende quotes met elkaar, drongen we muziek aan elkaar op. Lieten we ongefilterd weten hoe we ons voelden. Maar op z’n minst was er een vorm van wederzijdse uitwisseling. Bij de glow up-filmpjes ontbreekt die. Zelfs in deze uitzonderlijke tijd zijn ze weinig meer dan een zorgwekkende etalage van ijdelheid en de maakbare mens, die de onzekerheid van kinderen op een treurige wijze weerspiegelt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (24)

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland28 mrt. 2020 - 8:20

vroeger vond je een een of andere popster belangrijk

FredvD71
FredvD7128 mrt. 2020 - 8:16

Het nastreven van trots en goedkeuring is er altijd al geweest, De manier waarop we dat wensen te behalen is alleen veranderd. Vroeger deed je dat met de eerste keer dat je als succesvolle jager terugkeerde naar je stam, daarna als je als succesvolle soldaat na veel tegenstanders te hebben gedood en nu doen ze dat met TikTokkies. Dussss.... niets nieuws.

2 Reacties
Tom7
Tom728 mrt. 2020 - 9:59

Jawel, het verschil in menselijk energie gebruik, een succesvol jager zorgde door zich met z,n in te zetten voor het in leven houden van de stam/gemeenschap. Een tiktokker leeft niet (halve Zombie), gebruikt van zichzelf geen of nauwelijks energie, om z,n batterij op te laden gebruikt een Tiktokker, een virtuele waarheid, er volgt eensoort van Geestelijke Obesitas. Fysieke Obesitas schijnt nu de sterfte kansen van Corona patienten aanmerkelijk te verhogen, de gevolgen van Geestelijke Obesitas vallen dagelijks in de nieuwsberichten te lezen. Fijn weekend nog.

Tom7
Tom728 mrt. 2020 - 10:00

met z,n "hele hebben houden"

MG1968
MG196827 mrt. 2020 - 20:28

En ik maar denken dat kinderen opgegroeid met internet -zoals jij bent- weten dat de gedeelde posts niet meer of minder dan de fantasiewereld weergeven. Iedereen -opgegroeid met internet- weet toch dat het negatieve niet openbaar wordt. Nu gaat het over uiterlijk. En dat dat een verkeerd beeld kan geven. En dat dat een verkeerde zelfperceptie tot gevolg kan hebben. Een andere keer gaat het over vakanties. En dat je je daardoor tekort gedaan kunt voelen. Of, verdorie, zie eens hoeveel die-en-die veel vrienden hebben. Leer ze wat tiktok, facebook en wat voor app dan ook is: een opgeschmuckte werkelijkheid. Het zou me niet verbazen als je vierdeklassers dat weten. En er ook zo mee omgaan. Nee, inderdaad niet iedereen. Maar die apps gaan niet weg. Aan jou en mij en iedereen om ze dat dan te leren. Maar ik denk nog steeds dat kinderen die nu opgroeien met internet dit soort zaken steeds beter kunnen plaatsen. Geïnternaliseerd.

7 Reacties
Tom7
Tom728 mrt. 2020 - 7:54

Misschien wat materiaal ter voorlichting. Mad World Remix of Moby Video (Are You Lost In The World Like Me) https://www.youtube.com/watch?v=5DU1B_XkyIk Oh ja MG1968, gelukkig voor jou dat je het allemaal super voor elkaar hebt, top, en dat je het leven met de kop in het zand wel gemakkelijk lijkt te vinden, maar jou kop in het zand is alleen jou kop in het zand. Niet die van de eetstoorniszieken, de overbevolkte jeugdzorg instellingen, de niet te houden drukte in GGZ inrichtingen, de zeer waarschijnlijk huidige snelle toename van gezinsgeweld, de daklozen cijfers die maar blijven stijgen. Mocht je je kop uit het zand halen, en de boze kant van de grote buitenwereld toch willen aanschouwen, lees dan ook ééns een boek voor wat verdieping, van Foucault misschien. Klein Filmpje over de gedachten uitwerkingen van Foucault, ter lering en inzage https://www.youtube.com/watch?v=BBJTeNTZtGU

MG1968
MG196828 mrt. 2020 - 9:51

@Tom Heb mijn kop zeker niet in het zand. Ik ken de eetstoornisziekten, de overbevolkte jeugdzorg, de druk op de GGZ en veel meer dan dat. Weet ook wat de druk wat betreft uiterlijk doet voor onze jonge generatie. Die problemen bagatelliseer ik ook helemaal niet. Helemaal niet. Maar dat neemt niet weg dat iedereen die een bepaald probleem constateert moet kijken wat hiervoor de beste oplossing is. Eetstoornissen en het belang van uiterlijk en de druk van de samenleving nemen niet weg door het wegnemen van de uitingen op de apps. En de apps zullen niet verdwijnen. De apps houden ze wellicht mee in stand maar de oorzaak ligt daaronder. Nee, het helpt inderdaad niet voor de onderliggende problemen dat jongeren ervaren, weten, geïnternaliseerd voelen dat deze apps alleen maar een fantasiewereld voorstellen. Fake news of zo in moderne termen. Maar jongeren die dat zo weten en voelen kunnen daar veel beter de schouders over ophalen. Jij weet het, ik weet het, jelle weet het, dan kunnen wij -zonder te wijzen naar zaken die anderen moeten doen- zelf ook wat doen. Dat uitdragen. En dat miste ik in dit stuk hierboven. Enige reflectie op wat we ook zelf kunnen doen. Jelle constateert en komt niet tot oplossingen. Hetgeen uit het stuk lijkt voor te komen (zonder zoveel woorden) -het verbieden cq vermoeilijken van bepaalde uitingen- kun je in bepaalde gevallen best over twisten of dat nodig of wenselijk is of niet. Denk b.v. aan verwijzingen naar ana-sites. Die zul je echt moeten verbieden. Maar de apps -die nogmaals niet zullen verdwijnen- helemaal te kuisen en het jonge kind alleen maar als te beschermen zien en verwerpen dat het ook een lerende -toekomstige- volwassene is heeft als probleem dat je het jonge kind of de jongvolwassene leert omgaan met hoe de samenleving nou eenmaal ingericht is. En dan verschuif je de problemen. Ja, inderdaad, soms moet het én én. Maar niet alleen de verantwoordelijkheid afschuiven. Daar helpen we niemand mee en blijft het hangen in jelles constatering. Hou vond je de slinger van Foucault? Prachtboek! Eén van mijn favorieten.

MG1968
MG196828 mrt. 2020 - 9:58

"Hou vond je de slinger van Foucault? Prachtboek! Eén van mijn favorieten." Ja, van Eco ;P een grapje op zijn tijd moet kunnen. Maar zeker een prachtboek.

Tom7
Tom728 mrt. 2020 - 11:02

MG1968 Bedankt voor je nette antwoord, dacht achteraf dat ik misschien wat te snel reageerde, door teveel om de persoon te spelen. Deze Foucault is niet de natuurkundige, maar de filosoof van midden vorige eeuw.(filmpje duurt 8 min. dan weet je meer) Hij stelde o.a. andere het panopticum als toekomstige breed sociaal maatschappelijke mogelijkheid, om te beheersen. Dat is ook een altruïstische reden voor mij om het één en ander op het internet te plempen, het hele hebben en houden, gedrag, uitgaven etc. wordt door technologische innovaties aan elkaar getiktokked, geen rooskleurige toekomst, als Mammon onze `geestelijke´ leider blijft. Artikel van de VK zat bij niet achter betaalmuur. https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2020/de-stand-van-gezichtsherkenning-in-nederland~v91028/

MG1968
MG196828 mrt. 2020 - 17:23

@Tom En jij ook bedankt voor je antwoord. Was Foucault niet juist degene die het panopticum beschreef als die gevangenis. Waarom, en hoezo, zie je hierin de reden om je hele hebben en houden op internet te plempen? Begrijp ik je nu verkeerd? Bedoel je in het kader van bovenstaand discussie dat de markt niet inspeelt op behoeften maar ze juist creëert? Want dan zijn de apps medeschuldig en dienen ze ook medeschuldig gemaakt te worden. Wil je die markt niet voeden zolang het geld regeert? Ja. Eens. Leer terughoudendheid aan je jongeren. Voor degene die het begrijpen verwijs naar naar b.v. een Foucault. Laat de onderliggende mechanismen zien. Maar weet je Tom. Degene die dat kunnen zien, of het zelfs niet eens zijn met de zienswijze maar wel zijn redeneringen kan volgen... die zijn het probleem niet. Die hebben het relativeringsvermogen van die invloed van die apps van huis uit al. En bezien de wereld sowieso al met de benodigde scepsis, mix van vertrouwen en wantrouwen en onderzoekende geest. Het gaat jelle hier niet om. Het gaat mij hier niet om. Vertel die gemiddelde jonge gebruiker van facebook, tictok en weet ik wat er allemaal niet meer speelt op het internet keer op keer dat juist deze apps de werkelijkheid niet weergeven. Een fantasie zijn. En dat wellicht degene die al die mooie zaken deelt in werkelijkheid juist onzekerder is dan jij als lezer. Je zult het niet weten, je kunt het niet weten, je kunt alleen vermoeden. Die boodschap, herhalen, tot vervelens toe. Hoe vaak heb je gehoord 'ja ik weet het nu wel'. Nou nog vaker horen. Belangrijk. En echt, er blijven nog genoeg andere jongeren over, die mee kunnen denken over vrijheid, macht, kapitaal, samenhang en het daadwerkelijk in zich hebben om niets maar dan ook niets voor granted te nemen en overal vraagtekens bij te kunnen plaatsen zonder daaraan onder door te kunnen gaan. Maar over die kinderen, daar had jelle het niet over. Dat gebruik je om mij te vertellen wat de root of all evil is, en wellicht zitten we daar dicht bij elkaar, maar nee: andere discussie ;P

Tom7
Tom729 mrt. 2020 - 9:31

@MG1968 "Was Foucault niet juist degene die het panopticum beschreef als die gevangenis. Waarom, en hoezo, zie je hierin de reden om je hele hebben en houden op internet te plempen? Begrijp ik je nu verkeerd?" Juist daarom! ( Lees Frits zijn reactie op het laatste stuk van Han.) "Bedoel je in het kader van bovenstaand discussie dat de markt niet inspeelt op behoeften maar ze juist creëert? Want dan zijn de apps medeschuldig en dienen ze ook medeschuldig gemaakt te worden. Wil je die markt niet voeden zolang het geld regeert?" Een nieuw ingerichte Feodale wereld, data bedrijven zijn de nieuwe heersers, leveranciers van data zijn de horigen/volk, overheden, zorgverzekeraars, winkels, banken, providers, etc. zijn de nieuwe leenheren. En diegene die hier niet in mee willen meegaan, zullen een surplus aan energie in hun levens standaard moeten hebben ingebouwd, dat kan alleen als er parallelle groepjes ontstaan, die hoewel vluchtig als gas toch ook homogeen zijn. De gedomesticeerde geürbaniseerde mens beschouw in de vorm van een staat van "Zijn tegenover " het Zijnde" als een afbrokkelend wezen. Miet meer dan melkkoe in een Megastal zeg maar, het resultaat van het geloof in een Totalitair systeem, geleid door een blinde verering van de almachtige Mammon.

MG1968
MG196829 mrt. 2020 - 12:35

@Tom "Juist daarom! ( Lees Frits zijn reactie op het laatste stuk van Han.)" Snap ik nog steeds niet. Door het plempen van mijn hele hebben en houden betreed ik het panopticum. Dat probeer ik juist te voorkomen. "Miet meer dan melkkoe in een Megastal zeg maar, het resultaat van het geloof in een Totalitair systeem, geleid door een blinde verering van de almachtige Mammon." Ja nu zeker wel. Maar je gaat er aan voorbij dat het delen van data wis en waarachtig ook voor mij en jou echt voordelen kan hebben. Mits het maar op een manier gebeurd waarbij ik en jij daadwerkelijk eigenaar van die data blijven. Dat dit nu niet (meestal) is, dat ben ik zeker met je eens. Nadeel dat de techniek vooruitloopt op de implicaties. Die worden immers per definitie pas echt zichtbaar erna, hoezeer je er van te voren ook een voorstelling van probeert te maken. Maar: zie het als een transitie, we zullen internet en al zijn verworvenheden niet aan de kant schuiven. Daarvoor is voor jou en mij ook teveel voordelen er aan verbonden en het is nimmer in het verleden geweest dat nieuwe technologie het verloren heeft door overgangsproblemen. Hoe echt, gevaarlijk, lastig ze ook zijn geweest. Ja door elektrische verlichting verloren de kaarsenaanstekers hun beroep. De poepkar verdween met de riolering en het aantal over de opkomst van de stoommachine zijn talloze verhandelingen geschreven. Ik ben er van overtuigd dat deze ook nu nog vaak actueel zijn en dat jij er uit citeert. Maar waar we echt op moeten inzetten is om dat internet niet volledig aan te sluiten op Mammon. Of op welk totalitair systeem dan ook (of zijn zetbazen). Datgene dat van mij is, is van mij, blijft van mij en plaats ik niet in dat panopticum. Of alleen voor een bepaald raampje ervan. Zolang ik wil. En wat ik wil. Kijk naar initiatieven als MedMij. Door de overheid overgenomen en toekomstige standaard binnen de zorg. Onze overheid wil -lol, enigszins gedwongen door het laten afketsen van het nationaal patienten dossier)- dat jij de eigenaar bent van je gegevens en niemand anders. Transitie. Daar zitten we midden in. Nogmaals, met alleen constateren dat het nu k*t is komen we er niet en houden we het in stand. Het verdwijnt namelijk niet, dus laten we het de invulling geven die we zelf willen (bijvoorbeeld bij medische data) of de belangrijkheid geven die het verdient (fantasiewereld; tiktok).

marcelhermus
marcelhermus27 mrt. 2020 - 20:11

lol je wordt oud, facebook en hyves (voor je tijd denk ik) Dat was ook nooit positief hoor, jongeren communiceren nogal basaal en primair op elkaar. Nee het is niet goed, maar het is nooit anders geweest. Nu gaat het alleen digitaal

1 Reactie
Jelle Havermans
Jelle Havermans28 mrt. 2020 - 7:47

Ik was ongeveer 12 toen Hyves opkwam dus ik heb de opkomst (en downfall) heel bewust meegemaakt. Ik ben het met je eens dat onzekerheid van alle tijden is, en ook op Hyves had je enorm bizarre fenomenen die daaruit voortkwamen. Ik herinner me mensen die mie met 4 aan bjorn borgs op de foto gingen. Maar ik zie wel enorme verschillen in de manier waarop (piepjonge) mensen zich online gedragen en geobsedeerd zijn door maakbaarheid. Als tiener ervaarde ik hyves toch meer als een showcase van je culturele interesses en tieneridolen.

thomson
thomson27 mrt. 2020 - 17:48

Het valt me op hoe erg die kids met hun uiterlijk bezig zijn. Wat een verschil met 20 jaar geleden. Toen zat je in de brugklas euroknallers bij de Mac te eten. 5 meisjes in je klas waren knap en de rest was "oké". Niemand wou de beurt in de klas want dan moest je praten en niemand kon dat. Nu zie ik jonge meisjes joggen in strakke broekjes en jongens in fitness toestellen. Iedereen praat op dezelfde vlog manier in hetzelfde soort Nederlands gecombineerd met Engelse leenwoorden. Jongens die uren op YouTube naar gamen kijken. Wat ligt er een druk op die kinderen om erbij te horen!

3 Reacties
Jelle Havermans
Jelle Havermans28 mrt. 2020 - 7:51

Mooi gezegd! Eens. Ik merk ook een enorm verschil met hoe ik zelf mijn tienertijd ervaarde. De volgmentaliteitijkt volledig te zijn geinternaliseerd.

Jelle Havermans
Jelle Havermans28 mrt. 2020 - 7:53

*vlogmentaliteit

Audio
Audio28 mrt. 2020 - 8:47

@thomson "iemand wou de beurt in de klas want dan moest je praten en niemand kon dat. " Ik zat in de jaren 70 op de middelbare school. De spreekbeurt was toen zo'n beetje het dieptepunt van je leven. Je moest al je moed verzamelen om voor de klas te gaan staan om uit je hoofd een verhaal op te lepelen. "5 meisjes in je klas waren knap en de rest was “oké”." In een gemiddelde schoolklas van 30 leerlingen zitten een stuk of zeven leerlingen die knap of vlot of beide zijn. Zij vormen een elitegroepje en houden zich afzijdig van de rest. Dat was toen zo en is nog steeds zo. Zou er samenhang bestaan tussen iemands positie in de klas en de angst voor de spreekbeurt?

I am Legion
I am Legion27 mrt. 2020 - 17:30

"lege ijdelheid"??? Dat is een pleonasme. Ijdelheid is gelijk aan leegheid maar dient beslist onderscheiden te worden van trots waar niets mis mee is. „De vreugde die ontstaat door iemands voorstelling van zijn eigen macht en bekwaamheid, is de opgetogen stemming die we trots noemen”, schreef de filosoof Thomas Hobbes in Leviathan (1651). „Als deze gegrond is op ervaring en op het verrichten van daden, is er geen verschil met zelfvertrouwen. Maar als zij het gevolg is van het gevlei van anderen, of als iemand zich voorstelt dat hij tot grote daden in staat is louter om van deze gedachte te genieten, dan spreekt men van ijdelheid.” En volgens Hobbes dekt ijdelheid – letterlijk leegheid – heel goed de lading. „Want een gegrond zelfvertrouwen zet mensen aan tot daden; een macht die alleen in iemands verbeelding bestaat doet dit echter niet, zodat zij terecht ijdel wordt genoemd.” Coen Simon aan wiens NRC-artikel ik dit ontleen schreef daarin nog veel meer prikkelends waaronder in direct vervolg op Hobbes tekst: "Als onderscheid is dit helder, maar in het dagelijks leven bevindt ons zelfvertrouwen zich natuurlijk heel vaak ergens tussen de gegronde en de ijdele trots. Niet zelden moedigen we onze kinderen aan door op hun trotse gevoelens in te spelen. We weten dat ze onder water door het gat kunnen zwemmen, ze moeten het alleen nog even doen, zodat ze ook zelf hun ‘macht en bekwaamheid’ ervaren. „Je kunt het, toe maar, je bent een stoere vent.” Kortom met het gevlei van anderen nemen we soms een voorschot op de gegronde trots. Feitelijk steunt deze trots nog niet op ervaring en verrichtte daden, toch is ze ook niet helemaal ijdel." Er staat nog veel meer zeer interessants in: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/25/wat-heb-je-eraan-om-trots-te-zijn-a1603973

2 Reacties
Jelle Havermans
Jelle Havermans28 mrt. 2020 - 7:48

Dank voor je reactie en inzichten. Ik ga het stuk vanmiddag lezen.

I am Legion
I am Legion28 mrt. 2020 - 11:43

Dan heb ik een nog zo'n sterk aansluitend stuk voor je. Een essay van Marja Pruis over de ijdele selfiemakers en daarmee verbonden zelfhaat ipv eigenliefde: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/01/bij-selfiemakers-is-zelfhaat-nooit-ver-weg-12784543-a1571967

madbako
madbako27 mrt. 2020 - 16:41

Tja, Tieners, pubers en acné en beugels. Niets nieuws onder de horizon

JJP2
JJP227 mrt. 2020 - 14:29

Als je dan toch tijd over hebt, kijk dan naast de glow-up videos op TikTok, ook eens naar Bippity Boppity Boo videos aldaar.,,,

1 Reactie
Jelle Havermans
Jelle Havermans27 mrt. 2020 - 14:58

Dank voor je reactie. Ik heb het even bekeken op Youtube. Snel weer afgezet, haha.