Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Gij zult niet eerwraken!

  •  
09-01-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Weg met het Achtuurjournaal! Enter islam-lessen op primetime
Ruim een week geleden vermoordde een Marokkaanse moeder haar 16-jarige dochter. Leefde ze te westers, had ze een vriendje, was het eerwraak of gewoon een uit de hand gelopen ruzie?
Eerwraak slokte als een zwart gat meteen alle aandacht op, maar op wat blanke gezichten en überariër Geert Wilders na, leek niemand zich er druk over te maken. ‘Het is tijd dat niet Geert Wilders maar moslims deze daad veroordelen’, schrijft Yasemin Cegerek in de meest linkse krant van Nederland. En terecht. Eerwraak of niet, Geert Wilders heeft er inmiddels Kamervragen over gesteld en daar moeten antwoorden op komen. Behalve vanuit de Kamer graag ook vanuit de islamitische gemeenschap.
Na al die jaren van islamdebatten heeft Yasemin Cegerek eindelijk dé oplossing. Het is eigenlijk ook te zot voor woorden dat we er niet eerder op zijn gekomen! Als we nu eens het Achtuurjournaal een keer skippen – ik geloof niet dat iemand dat écht heel erg zal vinden – en een moslimgeleerde aan het woord laten. Wel in het Nederlands natuurlijk, dat klassieke Arabisch verstaan zelfs Marokkanen niet. En als die moslimgeleerde dan gewoon even uitlegt dat eerwraak niet mag van de islam. En dat mensen doodmaken eigenlijk sowieso niet mag volgens de sharia. Dan slaan we twee vliegen in één klap: moslims weten dat ze hun handen voortaan thuis moeten houden en Nederlanders weten dat eerwraak helemaal niets met de islam te maken heeft. Voilá, probleem opgelost. 
Nu ik erover nadenk, volgens mij heeft Cegerek een fantastisch concept te pakken. Dat Achtuurjournaal kunnen we ook wel een hele tijd opschorten, zodat het plaats kan maken voor een serie thema-avonden. Dan nodigen we de Paus uit om het te hebben over familiedrama’s in Brabant, vragen we de Koningin of ze het over vuurwerkgeweld wil hebben en dan laten we Sylvie Meis voetbalgeweld duiden. En als we het écht groots aanpakken nodigen we Oprah Winfrey uit om het over Zwarte Piet te hebben. Voor je het weet hebben we wereldvrede.
Het is dat, of toegeven dat eerwraak wel eens in islamitische kringen voorkomt, zonder dat het per se een ‘moslimding’ is. Net zoals kindermisbruik niet voorbehouden is aan de katholieke kerk, maar er wel degelijk voorkomt. En als we dan eens onze kinderen zo opvoeden dat het respecteren van andermans lichaam en geest een vanzelfsprekendheid wordt, wie weet, hebben we over honderd jaar écht wereldvrede. Of op zijn minst een einde gemaakt aan eerwraak. Bij de NOS blijven ze dan wel trouw het Achtuurjournaal maken.
Volg Hasna El Maroudi ook op Twitter

Meer over:

opinie, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (36)

Rootman
Rootman9 jan. 2013 - 14:25

Het blijkt dat de meest verrotte elementen in religies en retrograde ultra traditioneel rechts 'denken' een heel warm plekje in hun zieltje hebben voor inteelt. Blijf trouw aan (trouw binnen...) je stam, je ras, je familie, etc. 'Bastaarden' en met name hun zedeloze moeders dienen natuurlijk onmiddellijk te worden gedood/ gestenigd, etc. De vaders hebben natuurlijk ook gezondigd, maar daar is wel een excuus voor te bedenken. Gezien de alomtegenwoordige bedreigingen van de zuiverheid van jullie bloed is er mi. slechts een oplossing: GO FUCK YOURSELVES!

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman9 jan. 2013 - 14:25

Prachtig Hasna ;-)

bruces
bruces9 jan. 2013 - 14:25

Voilá, probleem opgelost. Maar waar heeft het dan wel mee te maken ? En als die moslimgeleerde dan gewoon even uitlegt dat eerwraak niet mag van de islam. Volgens de 10 geboden mag vreemd gaan ook niet. Dus op de wallen komen alleen niet Christenen.

rgeurtsen
rgeurtsen9 jan. 2013 - 14:25

Heerlijk stukkie Häsna.

JoopSchouten
JoopSchouten9 jan. 2013 - 14:25

Goed stuk Hasna. Tnx. En nu maar hopen dat PVV'ers dit oppikken. Wie weet gaan ze nog eens genuanceerd nadenken.

FritsGuevara
FritsGuevara9 jan. 2013 - 14:25

Het respecteren van iemands lichaam en geest is een loffelijk streven. Als het echt consequent doorgevoerd zou worden, zou je de dwang die hoort bij belastingheffing voor linksige doeleinden ook niet meer kunnen maken. Wil men echt sociaal zijn in de omgang. Als je weigert belasting te betalen zal een overheid uiteindelijk namelijk net zoveel geweld plegen als nodig is om die roof te verkrijgen. Vrijwel niemand weigert het tot aan het gaatje, maar uiteindelijk als je pal blijft staan, zul je de sterke jongens van de wet tegenkomen. En dan zou je merken waarom de staat graag het alleenrecht op geweld wil. Dat is voor de centen, en de macht.

kalmpjes
kalmpjes9 jan. 2013 - 14:25

"Sorry het was allemaal een misverstand" Achteraf natuurlijk :) "Geweldig" stuk weer Chapeau, misschien was het handiger geweest de erbarmelijke staat van de hulpverlening in deze zaken aan de kaak te stellen? Of de locaties van de opvangcentra en het plaatsingsbeleid. Of de recente klachten van het LEC EGG dat ze "geen belangstelling" op voorlichtingsaanbiedingen krijgen en dat er geen gebruik wordt gemaakt van de aangeboden expertise, zelfs in overduidelijke gevallen. Of de definitie om mensen fatsoenlijk te informeren en het punt te benadrukken dat het geen geloofskwestie is: “Elke vorm van geestelijk of lichamelijk geweld, gepleegd vanuit een collectieve mentaliteit in reactie op een (dreiging van) schending van de eer van een man of vrouw en daarmee van zijn of haar familie waarvan de buitenwereld op de hoogte is of dreigt te raken..” Pak je direct het misverstand mee aan dat het enkel om vrouwen gaat. Klagen over inhoudsloos geblaat met nog meer inhoudsloos geblaat bereikt niets.

roher
roher9 jan. 2013 - 14:25

Daar zit toch niemand op te wachten om voor zoiets het achtuurjournaal te skippen. Je jaagt de mensen echt tegen je in het harnas. Bovendien zou het raar zijn dat wat men al (enkele eeuwen) zou moeten weten door deze vreemde actie dan wel begrepen zou worden? Gewoon doorgaan met het journaal en het vooral het weerbericht (heerlijk), stel je voor!

JohannZuurIch
JohannZuurIch9 jan. 2013 - 14:25

De constante stroom van mis-informatie over de islam die Mevr. Sylvia Stuurman hieronder loslaat, is het beste stukje islam-satire dat ik in maanden heb gehoord.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jan. 2013 - 14:25

zucht...daar hebben we de bekende slachtoffersrol weer en dan werkt ze nog bij een zogenaamde progressieve omroep (zolang het tenminste niet over de islam gaat dan) Eerwraak staat los van de Islam echter deze praktijken vinden wel voornamelijk plaats in landen waar de islam de baas is en aangezien de islam bij deze moslims aan alles verbonden is geldt dit dus ook voor eerwraak.

1 Reactie
BasVV
BasVV9 jan. 2013 - 14:25

Inderdaad. Zucht.............!

cranberry12
cranberry129 jan. 2013 - 14:25

Het lijkt me dat niemand zo naïef is om te denken dat kindermisbruik alleen in de Katholieke kerk voorkomt. Het zal dan ook waarschijnlijk eerdaags een groot schandaal worden bij die 'madrassa' hier in Nederland, zoals ook in andere 'islamitische' landen. Pakistan kwam daarvoor nog een paar jaar geleden in het nieuws. Ministers die bedreigd werden omdat ze dit probleem van epidemische proporties poogden aan te kaarten. Verder lijkt het mij een beter idee om door godsdienst gemotiveerde misdrijven veel zwaarder te bestraffen hier in Nederland. En deze lijn doortrekken tot islamitische prekers die dit soort gedrag tolereren en/of aanmoedigen. Ook zou het goed zijn om de desbetreffende islamitische gemeenschap/moskee waartoe de dader behoort publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Met zowel strafrechtelijke als financiële sancties. Dan hebben wij geen door de staat gesubsidieerde islamitische prekers nodig die op de staatstelevisie hun verhaal komen doen en indirect daarmee het islamitische geloof lopen te promoten.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman9 jan. 2013 - 14:25

[Verder lijkt het mij een beter idee om door godsdienst gemotiveerde misdrijven veel zwaarder te bestraffen hier in Nederland.] Eerwraak is nou juist hel;emaal niet godsdienst-gemotiveerd. Het is verboden, zowel binnen de Islam als binnen het Christendom. Helaas is het een "traditie in sommige Islamitische en sommige Christelijke landen/gebieden (van die laatste zijn Corsica, Sicilië en veel Latijns-Amerikaanse landen bekende voorbeelden). Dat er een einde moet komen aan die "traditie" dat ben ik volkomen met je eens. Dat strenger straffen daarbij zou helpen, daar geloof ik dan weer niets van.

lancelot2
lancelot29 jan. 2013 - 14:25

Er zijn meer dan 400 eerwraken per jaar in Nederland.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 jan. 2013 - 14:25

Laats mijn buurman, sloeg vrouw en 3 kinderen dood nadat zij was vreemdgegaan. Oh, ja, het ging om trouw naar de kerk gaande oud gereformeerden, en het werd in de pers geen eerwraak maar familiedrama genoemd.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jan. 2013 - 14:25

======En als die moslimgeleerde dan gewoon even uitlegt dat eerwraak niet mag van de islam. En dat mensen doodmaken eigenlijk sowieso niet mag volgens de sharia. Dan slaan we twee vliegen in één klap: moslims weten dat ze hun handen voortaan thuis moeten houden en Nederlanders weten dat eerwraak helemaal niets met de islam te maken heeft. Voilá, probleem opgelost.====== Helaas maar het heeft wel met de Islam te maken. Laat ik nou 1 van de NLers zijn die veel over en van de Islam heeft gelezen en de Arabische geschiedenis. Volgens deze boeken was een van de hoofddoelen van Mohammed de Profeet om zoveel mogelijk eenheid te creëren in de Arabische wereld. Die was toentertijd verdeeld over veel verschillende stammen die zo ongeveer allemaal hun eigen goden en gebruiken op na hield. De een nog barbaarser dan de ander. Veel onderlinge conflicten waren het gevolg. Dit was Mohammed de Profeet een doorn in het oog. Hij had gezien op zijn reizen naar Palestina dat geloof in 1 God vrede en beschaving kan brengen. Om verder een lang verhaal kort te maken; hij wilde de Arabische volkeren onder 1 God brengen om zo vrede en meer beschaving te brengen in de Arabische wereld. Om het voor al die stammen wat laagdrempeliger te maken om afscheid te nemen van hun goden om vervolgens slechts 1 god te aanbidden, Allah, bepaalde Mohammed dat de Islam gebruiken en tradities wel zoveel mogelijk omarmt en beleden konden worden binnen de Islam. Politieke uitruil dus. (Overigens is dit bij het de verspreiding van Christendom in Europa ook gebeurd, zie de kerstboom en de paashaas.......) Persoonlijk heb ik dit altijd als 1 van de kern problemen gezien van de Islam; in plaats dat er korte metten werd gemaakt van sommige barbaarse gebruiken kregen ze juist extra legitimiteit. Vandaar dat er binnen de Islamitische wereld zo weinig verzet is tegen bepaalde gebruiken en tradities; er is te weinig grond voor verzet. Daarom duurt het ook zo lang tot de positie van de vrouw echt verbeterd. Bovendien: denkt Hassan nu echt dat als moslims er aan worden herinnerd dat mensen doodmaken sowieso niet mag volgens de sharia dat dan het probleem voorbij is? Volgens de Koran mag alleen Allah oordelen over mensen en niet mensen onderling.....ook zo'n regel waar weinigen zich aanhouden..... Zo kan ik nog wel even doorgaan. Hebben de 10 geboden christenen er van weerhouden te moorden en vreemd te gaan? Het wordt tijd voor meer moslim satire en wat minder slachtofferschap. Wat meer reflectie en relativeren ipv van die eeuwige verongelijktheid.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman9 jan. 2013 - 14:25

[Om verder een lang verhaal kort te maken; hij wilde de Arabische volkeren onder 1 God brengen om zo vrede en meer beschaving te brengen in de Arabische wereld.] Je bent in de war met het Christendom. In de Islam is op geen enkele manier een traditie van bekering. Het staat iedereen vrij om te geloven wat hij of zij wil geloven. Maar wie zich tot de Islam bekeert belooft als het ware zich "goed" te gedragen.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jan. 2013 - 14:25

Eerwraken doen ze ook in contreien als de Balkan. Hele families die zich opsluiten in een kast, omdat een andere familie ze anders gaat neerschieten. Die andere familie meent dat hun eer dan gered zou kunnen worden. De logica of het nut ontgaat mij wat, maar eerwraken is inderdaad niet alleen voorbehouden aan moslims. Was dat maar zo! Helaas zijn er nog meer mensen die dit achterlijke gebruik in stand willen houden. Voor de verandering is het dus eens veel erger dan Geert Wilders zegt: eerwraak komt op veel meer plaatsen voor. Wilders die problemen bagatelliseert dit is de wereld op zijn kop.

1 Reactie
BasVV
BasVV9 jan. 2013 - 14:25

Misschien bedoel je bloedwraak. Die komt inderdaad voor op de Balkan. Als je op wikipedia kijkt zie je dat er een verschil is tussen eerwraak en bloedwraak. Bloed wordt met bloed gewraakt. Meestal als er een mannelijk lid van een familie door een lid van een andere familie of stam gedood is. Dan moet die familie wraak nemen door het doden van een mannelijk lid van de familie die de dood veroorzaakt heeft. Dat hoeven ze natuurlijk niet te doen. Maar het komt voor.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jan. 2013 - 14:25

Sylvia, wat bedoel je met het staat iedereen vrij te geloven wat hij wil? Bij de moslims?

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa9 jan. 2013 - 14:25

Zij bedoelde dat de Katholieken en de Protestanten in Ierland bijvoorbeeld vrij zijn om elkaar neer te knallen. Zij bedoelde ook dat ze daar vrij zijn om bijvoorbeeld als een Protestante meisje te slopen als zij op een Katholiek verliefd wordt. Denk ik, dacht ik, begreep ik, maar het kan ook, dat ik uit mijn nek aan het kletsen ben.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman9 jan. 2013 - 14:25

[Sylvia, wat bedoel je met het staat iedereen vrij te geloven wat hij wil? Bij de moslims? ] Dat lijkt me toch niet zo moeilijk te begrijpen: precies wat er staat. Bekeringsdrift, missionarissen, dat is specifiek voor het Christendom. Daar zijn Nederlanders zo aan gewend dat ze geloven dat het voor andere godsdiensten ook geldt, maar dat is niet het geval. In de Islam evenmin: het is niet de bedoeling, vanuit de Islam, om anderen te bekeren. Het is niet het streven dat iedereen ter wereld Moslim wordt, zoals het *wel* altijd de bedoeling is geweest van het Christendom dat iedereen Christen werd.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa9 jan. 2013 - 14:25

Sommige Nederlanders dumpen hun dochter als zij op een Surinamer, Marokkaan of Tuk wordt verliefd. Een feit met hoofdletters. Hoezo Nederlandse meisjes vrij zijn om verliefd te worden op wie zij zelf graag willen? Nog iets lachwekend: Als het om een moordenaar moslims of moslima gaat praten wij over ''eerwraak'', gaat het om een Nederlander crimineel die zijn ex-vrouw en zijn schoonouders neer knalt noemt de Telegraaf het: ''Familiedrama''?? ''Ja, Mostafa, maar bij de moslims gaat de moord puur uit religie'' Nou, en bij deze Nederlander gaat het om atheisme--eer??!! Mensen, moord is moord en straf hard wie een strafbaar feit pleigt ook als het om mijn eigen oma gaat, hup! naar de gevangenis, maar mijn lieve moslima oma is wijzer en verstandiger dan miljoenen mensen die op aard zonder kop rondes lopen.

1 Reactie
RonVa
RonVa9 jan. 2013 - 14:25

Je kunt het blijven proberen, bij iedere negatief bericht over de islam of landen uit het midden oosten proberen Nederland of het christendom in een kwaad daglicht te zetten, maar het raakt kant nog wal. Beide ontstaan op totaal andere gronden. Bij de eerste draait iemand helemaal door, of gebeurt iets in een ruzie. Bij eerwraak kiest de hele familie ervoor om de eer van de familie zoveel mogelijk te redden door de afvallige te doden. En om je verhaal te ontkrachten. Een paar jaar terug is een islamitische familie gedood door de vader. Dat werd gewoon door iedereen, in iedere krant, een familiedrama genoemd en geen eerwraak.

Patrick Faas
Patrick Faas9 jan. 2013 - 14:25

In katholieke families gebruiken we voor 'wraak' het Italiaanse woord 'vendetta,' een heel vervelend fenomeen dat niet ophoudt na een enkele afrekening en generaties lang kan doorgaan. Wraak mag niet van Jezus, net zo min als oorlog, maar daar trekken de gelovigen zich niets van aan.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa9 jan. 2013 - 14:25

Kort, krachtig en prachtig.

KoningPruts
KoningPruts9 jan. 2013 - 14:25

Misschien moeten we iedereen die hier geboren is verplicht Nederlands laten spreken. Haal daarbij satellietkanalen weg uit het oosten en voilá! Dan verdwijnt de taalbarriëre en krijgen ze geen culturele invloeden meer mee uit een land waaruit ze vanwege diezelfde invloeden zijn vertrokken. Door vogelaarwijken kunnen ze mooi zien hoe de buren het doen etc. Botst de cultuur niet meer met de Nederlandse, evenals de normen en waarden en opvattingen en DAN heb je integratie. Daar gaat het (uiteindelijk) weer om. Niet aanpassen aan de leefomgeving. Het moet eens duidelijk zijn dat olie en vuur niet samengaat. Zolang 1 van de partijen zich niet wil opofferen om de cultuuraanpassing te maken zal het altijd blijven botsen. Wie moet dan de cultuuraanpassing doen? Nederlanders of de "nieuwe Nederlander" die hier wil wonen en zijn/haar kinderen hier wil opvoeden? "Maar we leven in een democratie hóór! Dat mag je niet zeggen, want iedereen heeft recht op zijn eigen." Oké dan niet. Dan wachten we gewoon tot de PVV de grootste partij wordt en oorlog ontstaat in Nederland. Daar gaan we nu namelijk heen. Olie en vuur zal uiteindelijk ontvlammen in ravage.

1 Reactie
Machosofty
Machosofty9 jan. 2013 - 14:25

Niet echt een reactie op de tekst van Hasna en dus tamelijk misplaatst, maar je hebt wel een punt Pruts. Als de PVV dankzij mensen als jij ooit de grootste partij zou worden, dan wordt de kans op ravage en oorlog in Nederland wel erg groot. Want Wilders wil de islam bestrijden en onderdrukken, en dat zal vast niet zonder slag of stoot gaan. Onderdrukking roept altijd een reactie op. De PVV is inderdaad een groot gevaar voor de Nederlandse samenleving. Verder ben ik het helemaal met Hasna eens dat we geestelijke stromingen niet dienen af te rekenen op het gedrag van individuen. Overigens vinden we toch ook niet dat het atheïsme niet deugt omdat veel daders ongelovig zijn?

[verwijderd]
[verwijderd]9 jan. 2013 - 14:25

@ Sylvia Stuurman ====Bekeringsdrift, missionarissen, dat is specifiek voor het Christendom.==== Klopt. ====Daar zijn Nederlanders zo aan gewend dat ze geloven dat het voor andere godsdiensten ook geldt, maar dat is niet het geval.==== Ik vraag me af of dat zo is. Nederlanders hebben net als andere volkeren best wel een abiliteit tot onderscheidingsvermogen, of denk je dat alleen jij en wellicht een paar anderen dit inzicht hebben? ====In de Islam evenmin: het is niet de bedoeling, vanuit de Islam, om anderen te bekeren. Het is niet het streven dat iedereen ter wereld Moslim wordt, zoals het *wel* altijd de bedoeling is geweest van het Christendom dat iedereen Christen werd. ==== Dit klopt niet. Een belangrijke bepaling van de Islam is juist dat de wereld in staat van oorlog is. Er zal alleen dan vrede zijn als er overal Islam is. Daarom wordt de Islam ook wel de godsdienst van de vrede genoemd; de Islam brengt uit eindelijk vrede. (Een utopie natuurlijk want er is vooral veel onderlinge strijd en bloedvergieten tussen moslims onderling.) De Koran staat ook vol met joden haat - ten tijde van Mohammed de Profeet waren er veel Joodse stammen weigerde de Islam te aanvaarden en hielde vast aan hun eigen geloof- en nare bepalingen over anders en ongelovigen. In de ogen van de Islam staan on- en anders gelovigen in de weg naar de vrede. Dit is een belangrijke reden waarom de Islam zo intolerant is. Zie hoe niet-moslims worden behandeld in streken waar de Islam in de meerderheid is. Echter er staat ook in de Koran -naast alle bepalingen dat ongelovigen moeten worden gedood- dat alleen Allah over mensen mag oordelen en dat anders en ongelovigen verdwaalde schapen zijn die eens het licht (van de Islam) zullen zien. Er zijn dus aanknopingspunten binnen de Islam voor tolerantie. Dis echter door het fundamentalisme (en nog wat andere redenen) ondergesneeuwd. De Islam is aan hervorming toe, vinden ook een aantal belangrijke figuren binnen de Islam, om te overleven in deze moderne tijd. Echter deze stemmen worden vooralsnog overschreeuwd. Wat ook niet helpt is dat kritiek op de Islam in wat voor vorm dan ook wordt verguisd door de politieke correctheid van het westen. Zoals Bart Schut ook aangeeft, door een soort betuttel racisme. Critici van de Islam worden niet bestreden met argumenten maar steevast met karaktermoord. Ik ben tegen de PVV en GW maar doordat ik mij kritisch uit over de Islam wordt je door linkse kringen altijd beticht van racisme en PVVer. ====In de Islam is op geen enkele manier een traditie van bekering. Het staat iedereen vrij om te geloven wat hij of zij wil geloven.==== Nee geen bekeringstraditie maar de traditie van het zwaard heeft de Islam verspreid. Het staat iedereen vrij om te geloven wat ze willen, als niet moslims in Islamitische landen maar de consequenties accepteren; of uitsluiting, of vervolging, of discriminatie en soms ook moord.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman9 jan. 2013 - 14:25

[Een belangrijke bepaling van de Islam is juist dat de wereld in staat van oorlog is. Er zal alleen dan vrede zijn als er overal Islam ] Sorry, maar dat verzin je zelf.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman9 jan. 2013 - 14:25

[Nee geen bekeringstraditie maar de traditie van het zwaard heeft de Islam verspreid.] Dat is gewoon niet waar. Het heeft zelfs lang geduurd voor anderen Moslim *mochten* worden...

[verwijderd]
[verwijderd]9 jan. 2013 - 14:25

Is uitnodigen van een islamgeleerde die wil vertellen dat je mensen mag niet doden niet een beetje selectief winkelen? Misschien dat de moeder in kwestie zich namelijk meer liet inspireren door die andere islamgeleerden die op basis van hetzelfde heilige boek concluderen dat het prima is om bepaalde mensen te doden? Is het bijvoorbeeld niet de sharia die voorschrijft dat overspelige vrouwen gestenigd moeten worden?

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen9 jan. 2013 - 14:25

Het lijkt op een grammofoonplaat, dit verhaaltje van je. Lees ook even de bijbel erop na. En kijk ook even naar de oorlogen die gevoerd zijn namens de kerk. Misschien ook even de Tora bestuderen en kijken hoe orthodoxe joden omgaan met andersgelovenden en niet-joden. Maar goed, zoals ik al zij, het is een grammofoonplaat die blijft hangen. En dat in het digitale tijdperk. Dus als je een ander verwijt selectief te shoppen, doe dat dan zelf ook niet.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jan. 2013 - 14:25

Wat ik niet snap is dat de linksmenschen vroeger altijd tegen de Christelijken, met haar rituelen, waren (bv popie jopie) nu ineens voorstander zijn voor moslims met al haar verachtelijken rituelen.

2 Reacties
dino_radja
dino_radja9 jan. 2013 - 14:25

Moslims gedragen zich nu eenmaal veel beter in nederland dan christenen. Moslims in nederland dringen hun persoonlijke leefregels niet aan iedereen op, zoals de christenen via wetten wel doen. Ik ben geen voorstander van de islam, maar in nederland heb je van de islam gewoon geen last.

Trees2
Trees29 jan. 2013 - 14:25

ik vind dit een verwerpelijk commentaar.