Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gigantische minachting voor de kiezer

  •  
09-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Overal zien bescheiden mensen hun bescheiden ambities onderuit gaan door ontwikkelingen waar ze part noch deel aan hebben
Het lukt SP-Kamerlid Ewout Irrgang niet om de Tweede Kamer terug te roepen van reces. De dames en heren hechten in meerderheid te zeer aan hun vakantie om te beraadslagen over wat de dreigende terugkeer van de crisis voor Nederland betekent.
Je ziet dat verschijnsel wel meer in Europa: kanselier Merkel blijft wandelen op haar geliefde zuid-Tirolse bergpaden. Premier Cameron meldde zich wel in Downing Street, maar uitsluitend vanwege de ongeregeldheden die in steeds meer Britse steden losbarsten. De economische rampspoed bracht hem niet van zijn plaats.
Op het moment maken in heel Europa gewone hardwerkende mensen, die om met de danspremier te spreken “elke dag om zeven uur opstaan” zich grote zorgen. Gaan hun spaarcentjes in rook op? Stopt straks wel ineens de baan maar niet de hypotheek? Kunnen we straks nog wel een huis krijgen? Als de boel instort, krijgen de kinderen dan nog kans om te studeren? Overal zien bescheiden mensen hun bescheiden ambities onderuit gaan door ontwikkelingen waar ze part noch deel aan hebben, waar ze geen enkele invloed op kunnen uitoefenen.
Zo’n Kamerdebat nu maakt ongetwijfeld weinig verschil maar de politiek laat daarmee wel zien dat ze de zorgen van de burgers deelt. Het getuigt van een gigantische minachting voor de kiezer dat de meeste Kamerleden het verdommen met hun luie reet van het strand af te komen in dagen dat het erop is of er onder.
Dit zal niet vergeten worden.
Update: in plaats van een Godwin aan het eind dit  

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.