Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Giel Beelen laat aapgeluiden horen: 'Rustig Sylvana'

  •  
28-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
373 keer bekeken
  •  
6259750575_f8db792cc7_b
Ook Giel Beelen kon het niet Sylvana Simons een racistische trap na te geven. Nadat eerder Johan Derksen de DENK-politica met een aap had vergeleken, liet nu Beelen in zijn radioprogramma geluiden van een hysterische aap horen. Daarbij zei Beelen: ‘Rustig Sylvana’.
Het geluid was te horen bij de hint voor het segment ‘Raad de openingsplaat’. Die hint luidde: ‘Bokito doet goede zaken’. Het bijkomende apengeluid was de hele uitzending te horen. Aan het eind van de show vond Beelen het nodig de opmerking te maken over Sylvana Simons.
Met de opmerking gaat Beelen Johan Derksen achterna, die eerder deze week ook al een aap-vergelijking maakte. In zijn programma Voetbal Inside stortte hij zijn complete onderbuik leeg over Simons die volgens hem toch de hoofdschuldige is aan het verdwijnen van Zwarte Piet bij RTL. ‘Dat hysterische juffrouwtje Simons’ was volgens Derksen nu ‘ zo trots als een aapje ’. Derksens collega’s probeerden het daarbij nog op een verspreking te gooien en Derksen te corrigeren, maar die bleef volhouden. ‘Ze lijkt helemaal niet op een Pauw.
Giel Beelen, op wie rapper Fresku zijn pijlen al richtte in het nummer “ Zo doe je dat ” over racisme bij 3FM, heeft zijn gezicht verbonden aan de campagne “Zet een streep door discriminatie”.
Het fragment is hier terug te luisteren: http://www.3fm.nl/a/ug/323157
cc-beeld: TedX Rotterdam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.