Joop

Giechelen om Willem-Alexanders grootkruis voor Maxima

  •  
19-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Druktemaker Pieter Derks krijgt het beeld van Maxima “die keurig in de houding staat om het grootkruis van Willem-Alexander in ontvangst te nemen” niet meer uit zijn hoofd. “Voor wie om dat zinnetje moet giechelen, dat is dus geen metafoor maar gewoon letterlijk wat er afgelopen maandag is gebeurd.” Ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag ontving de koningin de onderscheiding van haar man.
“Het koninklijk huis kost volgens officiële cijfers ruim 45 miljoen euro per jaar. Dat vond ik altijd belachelijk veel geld, maar nu ik zo gelachen heb en nu ik weet dat Hugo de Jonge in een jaar het honderdvoudige bedrag zonder bonnetjes uitgeeft aan ongebruikte mondkapjes en prettesten, vind ik het ineens een koopje. Mijn enige eis is wel: veel meer grootkruizen. Om te beginnen eerst maar eens een groot kruis door de begroting van het Ministerie van VWS.”
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Bernie2
Bernie220 mei 2021 - 8:22

Gekopte spijkers Pieter, weer zo'n puike column. En zeg nou zelf, niet gek toch voor een meisje uit de vermeende moordenaarsfamilie Zorreguita, thans een moeke met groot kruis die niet dwaas op zoek hoeft naar haar kinderen... één v/d 30.000. De perversiteit, hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ben allesbehalve een Oranjefan en hoop de komst van een moderne republiek nog mee te maken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 mei 2021 - 7:17

:)