Joop

GGD-vaccinatielocatie moet eerder dicht door avondlockdown

  •  
27-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FRANCE - HEALTH - VIRUS - VACCINE

© A medical staff member prepares a syringe with a dose of the Pfizer-BioNTech (Comirnaty) Covid-19 vaccine, in the Lyon Gerland vaccination center, on November 27, 2021. JEFF PACHOUD / AFP

De avondlockdown die vanaf zondag ingaat, is volgens demissionair gezondheidsminister Hugo de Jonge mede veroorzaakt door ongevaccineerden die een zware wissel op de gezondheidszorg trekken. Wie in de omgeving Breda solidair toch nog even snel een prik wil halen, kan daar de komende dagen moeilijker terecht. Vanaf zondag gaat de vaccinatielocatie in Breda namelijk twee uur eerder dicht, en wel als direct gevolg van de nieuwe lockdown. Dat meldt Omroep Brabant. Die schrijft:
"De werknemers van de GGD maken namelijk gebruik van de faciliteiten van horecazaken die op het plein zitten. De horeca moet vanaf zondag om vijf uur ’s avonds sluiten."
Mogelijk worden in de loop van komende week de openingstijden weer verruimd.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

RainB
RainB28 nov. 2021 - 4:56

Natuurlijk ligt het aan de ongevaccineerde mensen. Dat de overheid ziekenhuizen heeft laten sluiten en dat er tientallen duizenden zorgmedewerkers ontslagen zijn heeft helemaal niets te maken met de capaciteit van de zorg, het ligt aan de ongevaccineerden. Nog even en er wordt opgeroepen om met riekvorken en brandende fakkels de ongevaccineerden op te gaan zoeken. Idd niet te vergelijken met WOII, begint steeds meer op de middeleeuwen te lijken met een heksenjacht.

5 Reacties
LaBou
LaBou 28 nov. 2021 - 10:59

"Nog even en er wordt opgeroepen om met riekvorken en brandende fakkels de ongevaccineerden op te gaan zoeken" Daar wordt helemaal niet toe opgeroepen, er wordt juist opgeroepen om er zoveel afstand van te houden.

Wieowie
Wieowie28 nov. 2021 - 17:27

Labou: “daar wordt helemaal niet toe opgeroepen” Dat zegt toch ook niemand? RainB zegt dat het mogelijk niet meer lang duurt voordat er wordt opgeroepen tot wat hij zegt. Waarom denk je dat rainb zegt dat daartoe nu al wordt opgeroepen

LeftFuturist
LeftFuturist28 nov. 2021 - 19:51

Het begint er idd wel steeds meer op te lijken dat een groot van Nederland ongevaccineerden als schuldige aanwijzen voor alle Coronaproblemen. Het is nu alleen zo dat ongevaccineerden zieker worden. Voor de verspreiding maakt het weinig uit.

LaBou
LaBou 29 nov. 2021 - 8:23

@kouwe drukte: blablabla. Weer eens thuis te horen gekregen dat je moet stoppen met je gezeik? En wil je toch aan je gerief komen? Heb je trouwens mijn profiel al gecontroleerd? Want daar staat vast nog wel meer waar je op kunt klaarkomen.

Wieowie
Wieowie29 nov. 2021 - 10:53

Labou: waarom zeg je “daar wordt helemaal niet toe opgeroepen”? Wie zegt dan dat daartoe wordt opgeroepen?

Piet Helmons
Piet Helmons27 nov. 2021 - 21:18

Dan maken ze er toch een supermarkt van. Probleem opgelost.

Bart Kuipers2
Bart Kuipers227 nov. 2021 - 18:58

Dit klinkt inderdaad als het kenmerkende uiterst effectieve Corona beleid van Hugo c.s. ????

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗27 nov. 2021 - 21:48

3 uur per dag van deze prik locatie, heeft U al uitgerekend hoeveel van de totale prik capaciteit van NL dat is in die week? Houdt U een wedstrijdje zieligheid met Griezel?

Ch0k3r
Ch0k3r29 nov. 2021 - 7:29

@juppe Ik wou op vrijdag een test doen. Op donderdag naar website. Geen plek in mijn plaats, mocht wel 30 minuten rijden, dan kon ik wel terecht. Gebeld. Mazzel. Nog net 1 plekje over bij onze ggd. Was via internet niet gelukt. Mijn woonplaats heeft 22.000 inwoners, de gemeente zelf zo rond de 60.000. En wel 1 GGD locatie die nog beperkter open gaat zijn. Nee, fantastisch geregeld dit.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland27 nov. 2021 - 17:29

weer een voorbeeld van niet nadenken van rutte en zijn vrolijke potsemakers

2 Reacties
Gerrit338
Gerrit33827 nov. 2021 - 18:04

Nou, nou, op een locatie vallen de maatregelen een beetje verkeerd uit. Om daar nu gelijk weer de 'Rutte en de Jonge zijn domme mensen' kaart te trekken. Moeten ze dan de hele avondlockdown aanpassen om één priklocatie te helpen? Maar dan is het weer niet goed. Moraal van dit verhaal: Rutte en de Jonge doen het nooit goed.

pahan
pahan28 nov. 2021 - 6:49

Meer een voorbeeld van de zoveelste debiele spin van een bericht. Dikke kop en uiteindelijk staat er dat het opgelost wordt.