Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veiligheidsraad: Noord-Korea is nooit gestopt met nucleair programma

  •  
04-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
41599394161_d31e384836_z
Ondanks de ‘geweldige’ relatie die de Amerikaanse president Donald Trump zegt te hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, heeft die laatste hem behoorlijk belazerd. Uit een halfjaarlijks rapport dat in handen is van de Veiligheidsraad blijkt dat Noord-Korea zijn nucleaire programma nooit heeft stilgelegd. Ook opgelegde sancties lapt het aan zijn laars, zegt persbureau Reuters, dat het rapport kon inzien.
Zo zou Noord-Korea wapens aan Houthi’s in Jemen hebben willen verkopen. Ook een militaire samenwerking met Syrië, internationaal verboden, zou zeker tot in 2017 zijn doorgegaan. Het illegaal inslaan van olie en kolen zou in ‘reikwijdte, schaal en raffinement’ slechts zijn toegenomen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zei eerder al te weten dat Noord-korea nog altijd splijtstoffen voor kernwapens produceert. De Noord-Koreaanse VN-missie wil vooralsnog geen commentaar geven op de  hele kwestie.
Wat het nieuws andermaal pijnlijk duidelijk maakt is de uiteenlopende boodschappen die de Amerikaanse regering momenteel de wereld instuurt. Terwijl de veiligheidsdiensten enerzijds waarschuwen voor een zich bewapenend Noord-Korea, is Trump dikke vrienden met Kim Jong Un. Die tegenstelling komt samen in onderstaande tweet:
In plaats van te reageren op het nieuws, vond Trump het nodig een bekende tactiek uit de kast te halen: doe alsof het hele probleem niet bestaat en praat gewoon over iets anders. De bekende basketballer Lebron James moest het daarom ontgelden:
Bronnen: Reuters , De Morgen
Cc-foto: Coolloud
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.