Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gewapende mannen gijzelen mensen in Bengaalse expatcafé

  •  
01-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kuruman
In de Bengaalse hoofdstad Dhaka hebben gewapende mannen tientallen mensen in een restaurant gegijzeld. De tent ligt in een wijk die populair is bij buitenlanders en waar veel diplomaten en expats wonen. Dat meldt CNN.
De gijzeling begon vrijdagavond rond half negen. De mannen stormden het café Holey Artisan Bakery binnen. De manager wist te ontsnappen en informatie aan de autoriteiten door te spelen, die vervolgens de omgeving hebben afgezet. De gijzelaars hebben explosieven en gooiden die naar de agenten, één agent is aan zijn verwondingen overleden.
Eerder vandaag is een Hindu-priester in het zuidwesten van Bangladesh op gruwelijke wijze vermoord terwijl hij bloemen plukte. De afgelopen jaren zijn seculiere academici, bloggers, hindoes, christenen, boeddhisten en sufi moslims steeds vaker het doelwit geweest van conservatieve en radicale islamitische groeperingen, die mensen met machetes aanvallen.
Update 23:45
Volgens CNN heeft de terreurgroep IS de verantwoordelijkheid voor de gijzeling, via het eigen mediakanaal, opgeëist
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.