Joop

Gewapende complotextremist duikt op bij Obama thuis nadat Donald Trump het adres deelde

  •  
03-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4283 keer bekeken
  •  
ANP-469016452

Een complotextremist die betrokken was bij de bestorming van het Amerikaanse Capitool en sindsdien voortvluchtig was, is gearresteerd in de buurt van het huis van Barack Obama. Kort ervoor had Donald Trump het adres van de Obama’s gedeeld via zijn eigen sociale netwerk Truth Social. De extremist was bij zijn arrestatie in bezit van twee wapens en zo’n vierhonderd kogels.

De arrestatie van de 37-jarige Taylor Taranto vond afgelopen vrijdag plaats in Washington DC. Tegen Taranto loopt al sinds 2021 een arrestatiebevel vanwege zijn rol in de aanslag op het Capitool. Taranto wordt onder meer verdacht van het fysiek aanvallen van politieagent Jeffrey Smith, samen met de al veroordeelde David Walls-Kaufman. Smith pleegde niet lang na de aanslag van 6 januari zelfmoord.

Uit onderzoek naar het sociale media-gedrag van Taranto blijkt dat hij al tijden in een busje in de buurt van de gevangenis in Washington woont. Op videoclips die hij deelde vroeg hij zich meermaals af waarom hij nog niet opgepakt was. Kort voor zijn arrestatie deelde hij het bericht van oud-president Trump met het adres van de Obama’s en schreef erbij dat het huis in de buurt is van een moskee. “Ik heb ze omsingeld”, stond erbij geschreven.

NBC News heeft het Telegram-account van Taranto ingezien. In zijn laatste bericht deelde hij een link naar een website vol complottheorieën over de Obama’s en hun privéadres.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Martin108
Martin1084 jul. 2023 - 10:51

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Greendutch
Greendutch4 jul. 2023 - 8:30

Hopelijk wordt Trump hiervoor ook verantwoordelijk gesteld, idiote actie

Ejoth
Ejoth4 jul. 2023 - 7:13

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Arbeider 0.2
Arbeider 0.23 jul. 2023 - 19:55

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Olav Meijer
Olav Meijer3 jul. 2023 - 19:02

Hier blijkt weer eens uit hoezeer Trump met zijn gevaarlijke retoriek in feite bezig is met opruiing, waarvoor rechts extremisten gevoelig zijn. Maar Trump zelf wast zijn handen in onschuld.

1 Reactie
BrotherV
BrotherV3 jul. 2023 - 19:37

"Maar Trump zelf wast zijn handen in onschuld. " zo rollen fascisten.

Olav Meijer
Olav Meijer3 jul. 2023 - 18:59

[Tegen Taranto loopt al sinds 2001 een arrestatiebevel vanwege zijn rol in de aanslag op het Capitool.] Heeft de Amerikaanse justitie dan een helderziende, voorspellende gave over een periode van twintig jaar?

1 Reactie
Adaestuo
Adaestuo3 jul. 2023 - 19:09

@Olav Meijer 3 jul. 2023 - 20:59 Een ietwat ander scenario dan in 'Minority Report'...

Mathijsco
Mathijsco3 jul. 2023 - 18:54

"Nadat Trump het adres gedeeld had". Daar moet natuurlijk wel even een disclaimer bij: in Amerika is je privacy (en zeker als president) iets anders dan hier. Iedereen kent het huis van Bill en Hillary, iedereen kent het huis van Trump (Mar a Lago) en langs het huis van de Obama's in Kalorama (WDC) worden toeristische trips gepland. Dit even geheel los van de opruierij van Trump.