Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gevonden: Dit is de man die met een airfryer een kaassoufflé bakte in de trein

  •  
16-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7475 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-12-16 om 13.23.27

Verbazing en een keur aan andere emoties alom toen afgelopen week online een video opdook van een man die op zijn dooie gemak in de trein een kaassoufflé bakt in een airfryer en die daarna opeet. RTV Rijnmond heeft de snackbakker inmiddels weten te achterhalen, het is de 23-jarige Izaak Mbungu.

Izaak maakt er geen gewoonte van om snacks te bakken in de trein. In plaats daarvan doet hij dat op hogescholen, waar hij kaassoufflés probeert te slijten aan armlastige studenten voor een lager bedrag dan waarvoor de kantine ze aanbiedt. “Om de inflatie te bestrijden,” zegt Izaak, die meteen toegeeft er zelf nauwelijks iets aan te verdienen. Daarvoor zijn de snacks en te goedkoop, en hij verkoopt er amper eentje. 

Op de terugweg van een bezoek aan de Hogeschool Rotterdam, Izaak filmt zijn acties en deelt de video’s op een eigen YouTube-kanaal, kreeg hij onderweg naar huis trek. Hij had een airfryer én snacks op zak, dus waarom ook niet. "Ik dacht gewoon: ik warm ze even snel op. Het was geen kip met een bepaalde supersterke geur. Je ruikt de airfryer gelukkig minder dan de friteuse, dus dat scheelt."

Lees het hele verhaal over Izaak Mbungu bij Rijnmond.

Meer over:

airfryer, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.