Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Gevluchte Rahaf Mohammed al-Qunun geeft verklaring in Canada

  •  
15-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rahaf
Rahaf Mohammed al-Qunun, de 18-jarige Saoedische die op de vlucht voor haar familie in Thailand strandde en zich in een hotelkamer opsloot, is dit weekend in Canada aangekomen. In dat land zal ze een nieuwe toekomst mogen opbouwen na bemiddeling door de UNHCR. Dinsdag gaf ze voor het eerst een verklaring, waarin ze wees op het feit dat zij geluk heeft gehad nu in Canada te zijn. Er zijn veel vrouwen die niet hun realiteit kunnen veranderen, stelde ze. “Ik wil onafhankelijk zijn, reizen en mijn eigen beslissingen maken.” Hieronder is de rest van haar verhaal te zien.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

petersucces
petersucces16 jan. 2019 - 10:25

het wordt tijd dat de Saudische tirannen van hun goddelijke troon afkomen en ook wij verlost worden van deze oliemaffia die de wereld in hun greep houden!!!

quatsch
quatsch16 jan. 2019 - 0:48

Begrijp het doel van dit mediacircus niet helemaal. Wil men bereiken dat het koningshuis daar in een slecht daglicht komt te staan? Dat is vergeefse moeite gezien de steun die ze genieten. Wil het Westen, met de opvang van dat meisje zijn 'superieure' waarden, normen en geloof showen aan de rest van de wereld? Denk dat we hiermee dichter achter de kern van deze mediahype zitten.

4 Reacties
Michiel van Leeuwen
Michiel van Leeuwen16 jan. 2019 - 13:47

Je naam zegt het al.

Quibus2
Quibus216 jan. 2019 - 17:02

Meer waarschijnlijk: Een laf excuus om niks structureels aan de goede (economische) betrekkingen met Saudi Arabië te doen. Ketelmuziek, meer niet.

quatsch
quatsch16 jan. 2019 - 23:18

Jouw naam ook.

manic
manic17 jan. 2019 - 15:24

lekker puh

Cruise
Cruise15 jan. 2019 - 18:09

Dit is de ware vluchtelinge waarvoor in ieder geval geldt dat haar vlucht niet economisch gemotiveerd is want qua materiele/ geldelijke rijkdom staan Saudische staatburgers er zelfs nog beter voor dan de gemiddelde Nederlander maar wat is dat waard als je vooral als vrouw totaal geen vrijheid hebt, uitgehuwelijkt wordt en je je altijd afhankelijk en onderdanig t.o.v. mannen moet opstellen. Ik heb overigens medelijden met haar vader, een vooraanstaand persoon in Saudi Arabie, want in de ogen van de machthebbers ( lees Saudische koningshuis) zal hem wel worden verweten dat zijn afvallige dochter Saudi Arabie ( lees het koningshuis) te schande maakt in het buitenland en hij haar blijkbaar niet onder de duim had ; de macht en rancune van koning Fahd en kroonprins Salman kennende zou ik als ik hem was ook maar zo snel mogelijk vluchten alhoewel de zaak Kashoggi laat zien dat je nergens ter wereld veilig bent als het almachtige koningshuis het op je voorzien heeft !

2 Reacties
Sedat Altinok
Sedat Altinok16 jan. 2019 - 2:03

Hoe lang is Fahd nou dood?

Quibus2
Quibus216 jan. 2019 - 17:03

Ruim dertien jaar. Dat kan een mens even zijn ontgaan natuurlijk...

Robbels
Robbels15 jan. 2019 - 16:43

Een echte vluchtelinge, ontsnapt aan een kwaadaardig, opressief regime (vraag maar na bij Wilders/Baudet en fans; die kunnen daar niet over ophouden). Waarom hebben deze lieden trouwens niet spontaan deze dame asiel aangeboden in Nederland?

8 Reacties
the dude
the dude15 jan. 2019 - 17:13

Canada is veiliger, hier lopen nog een hoop adepten van dat verschrikkelijke regime rond. En verder zou een aanbod tot asiel niet goed vallen bij de xenofobe achterban van PVV en FvD.

EricDonkaew
EricDonkaew15 jan. 2019 - 17:29

Rahaf wilde zelf heel graag naar een Engelstalig land. Ik zie haar ook als een echte vluchtelinge. Het ga haar goed!

RosaLange
RosaLange15 jan. 2019 - 18:59

"Waarom hebben deze lieden trouwens niet spontaan deze dame asiel aangeboden in Nederland?" Het aanbieden van asiel is voorbehouden aan de regering, niet aan politieke partijen.

Robbels
Robbels15 jan. 2019 - 19:22

@ RosaLange 'Het aanbieden van asiel is voorbehouden aan de regering, niet aan politieke partijen.' Ze zouden er voor kunnen pleiten. Of twitteren. Dat is ook populair bij hen. Of een motie over indienen. Een brandbrief schrijven aan Rutte. Niets. Niets van dat alles.

Henry Rollins
Henry Rollins15 jan. 2019 - 20:36

Een echte vluchteling? Doodgaan van de honger is niet erg genoeg om een “echte” te zijn?

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 jan. 2019 - 23:27

@Thedude daar mag je gerust nog een aantal politieke partijen aan toevoegen? VVD, SP, CDA, enggristelijk en ga zo maar door.

EricDonkaew
EricDonkaew16 jan. 2019 - 11:03

@Henry Rollins: Doodgaan van de honger is niet erg genoeg om een “echte” te zijn? ----------------------------------------- Nee. Klink hard hè? Maar zo staat het in geen enkel(e) verdrag/grondwet/resolutie/conventie. Daar komt bij dat iemand die 'doodgaat van de honger' sowieso niet de middelen heeft om te vluchten. Honger is geen vluchtgrond, net zo min als malaria o.i.d. Dat laat natuurlijk onverlet dat het een goede zaak is om mensen die met dit soort problemen te kampen hebben, te helpen.

Appi Mohamud
Appi Mohamud16 jan. 2019 - 15:55

"Nee. Klink hard hè? Maar zo staat het in geen enkel(e) verdrag/grondwet/resolutie/conventie." Dat hebt u fout. Honger vluchteling is in meerder clausule ingenomen zoals mileu en rampen. Nadat de eilanden in de pacific een zwaar storm hadden overleeft hebben meerdere van hun een vluchteling status gekregen binnen de buurlanden omdat al het voedsel was weggespoeld.