Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gevaren verkoop KPN onderzocht

  •  
02-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kpn_300.jpg
Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft nog geen oordeel 
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof weet nog niet of de verkoop van telecomgigant KPN aan het het Mexicaanse América Móvil risico’s voor Nederland met zich meebrengt.
9240592986_3da0383ec4_z
In het Financieele Dagblad  (registratie verplicht) zegt Schoof:
De vraag die moet worden beantwoord is of in het kader van de nationale veiligheid aanvullende maatregelen moeten worden genomen die er in voorzien dat de publieke belangen geborgd kunnen worden. (…) Het is goed dat bij de verkoop de vraag van nationaal belang en nationale veiligheid op tafel ligt, dat was in het verleden wel anders. Daarbij is het overigens een te enge opvatting om te zeggen: als het nou maar in nationale handen is, dan is de nationale veiligheid ook gegarandeerd.
Volgens Schoof gaat het om een vitale infrastructuur met onderdelen als het netwerk voor hulp- en veiligheidsdiensten C2000, het noodnet en 112. Vrijdag blokkeerde de Stichting Preferente Aandelen KPN de verkoop aan de Mexicaanse telecomgigant met het oog op het maatschappelijk belang. Volgens Schoof staat zijn onderzoek los van die actie.
cc-foto: Jack Vliegendhart , KPN-kantoor in Rotterdam

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 sep. 2013 - 7:29

Volgens mij moet het RIVM er ook maar eens naar kijken...

johanw2
johanw22 sep. 2013 - 7:29

Dat jongeren niet-technische studies kiezen komt denk ik vooral omdat in Nederland het idee bestaat dat managers altijd meer moeten verdienen dan specialisten, tegen de marktwerking in want aan managers is er bepaald geen gebrek. In veel buitenlanden is dat anders en verdienen senior technici vaak veel meer dan hun chef. Er bestaat trouwens geen reden om aan te nemen dat een overgenomen KPN geen technici meer nodig zou hebben in Nederland. Tenslotte moet iemand de storingen toch oplossen, en daarvoor iemand invliegen vanuit Mexico lijkt me nogal duur.

2 Reacties
adriek
adriek2 sep. 2013 - 7:29

"tegen de marktwerking in" Op het gebied van loonontwikkeling is er blijkbaar geen marktwerking. Al jaren wordt gepiept over een tekort aan technici, leraren en andere groepen, en al jaren zijn het nou net die groepen waar minimaal groei is. Opleiding in management-achtige dingen leveren legioenen kanslozen op, maar managerssalarissen blijven met tientallen procenten groeien. Dit is geen marktwerking, maar dit zijn machtsspelletjes.

adriek
adriek2 sep. 2013 - 7:29

Het C2000 netwerk. Een vitale infrastructuur... Vroeger hadden we analoge mobilofoontjes waarmee agenten onder bijna alle omstandigheden het bureau, maar ook elkaar, konden bereiken. Nu loopt alle communicatie via een paar centrale masten per regio. Als die omvallen ligt letterlijk alle communicatie eruit. Hoezo vitaal? Waar is de backup?