Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gevangenis voor orka's en beloega's ontdekt in Rusland

  •  
06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
14085261476_de1d273605_z
Aanklagers in Rusland onderzoeken een gevangenis voor orka’s in het Russische havenstadje Nakhodka, aan de pacifische kust. Volgens activisten zouden er zo’n honderd orka’s en beloega’s in kleine ruimtes worden vastgehouden, tot er een Chinese koper is gevonden. China kent op dit moment al zo’n zestig waterpretparken. Daar komen er nog zeker twaalf bij. Voor ongeveer vijf miljoen euro kan een orka op de kop worden getikt.
Dankzij een wereldwijd verbod mogen dit soort dieren niet bejaagd worden, of verkocht. Nu de grootste openluchtgevangenis van dit kaliber ooit gevonden is, moge duidelijke zijn dat er iets schort aan dat akkoord, de handhaving ervan of de preventie van de jacht. De bedrijven die zich bezig houden met deze praktijken, omzeilen waarschijnlijk het verkoopverbod door de dieren te ‘verhuren’ aan Chinese pretparken. Hieronder is een video te zien van het verschepen:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.