Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Gevangenen in China werken gedwongen voor H&M en C&A’

  •  
19-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
15684152703_9ec4cfe859_k
Peter Humphrey, de Britse oud-journalist en bedrijfsonderzoeker schrijft dit weekend in de Financial Times dat gedetineerden in China voor een hongerloon worden gedwongen kleren te maken voor onder meer C&A en H&M. Hij schrijft dat op basis van eigen ervaring: nadat Humphrey gearresteerd werd op beschuldiging van het illegaal verzamelen van privégegevens van Chinese burgers, bracht hij twee jaar door in een gevangenis in Shanghai.
De gedetineerden die voltijds werken, kunnen volgens Humphrey zo’n 15 dollar per maand verdienen, evenals punten waar ze strafvermindering mee konden krijgen. In de gevangenis zouden zowel verpakkingen als textielproducten gemaakt worden.
Kledingconcern C&A is een onderzoek gestart naar de aantijgingen. Het bedrijf laat aan de NOS weten de beschuldigingen zeer serieus te nemen. Het gaat onderzoeken of er inderdaad sprake is van kledingproductie in Chinese gevangenissen.
We tolereren geen dwangarbeid in onze productieketen. Dat geldt ook voor arbeid in gevangenissen. Als wij ergens dwangarbeid ontdekken, wordt het contract met de leverancier direct beëindigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.