Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gevaarlijke extremist Gidi Markuszower toch geen minister

  •  
13-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8265 keer bekeken
  •  
extremist

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower kan fluiten naar een ministerschap. Hij wordt dus ook geen vicepremier. Dat verklaren ingewijden tegenover RTL Nieuws. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de haatzaaier minister van Asiel en Migratie zou worden.

Markuszower kwam niet door het veiligheidsonderzoek voor nieuwe bewindspersonen. (…) Volgens bronnen is PVV-leider Wilders persoonlijk geïnformeerd over de bezwaren tegen Markuszower. Vervolgens heeft Wilders besloten dat de benoeming niet door kon gaan.

Markuszower was zelfs naar PVV-maatstaven zeer omstreden. Hij werd in 2008 opgepakt omdat hij illegaal een wapen bij zich had en de AIVD meende dat hij een ‘integriteitsrisico’ vormde vanwege zijn banden met de Israëlische veiligheidsdienst de Mossad. In betogen in de Tweede Kamer liet Markuszower zich geregeld gaan. Zo pleitte hij voor tribunalen voor politieke tegenstanders.

Binnen de VVD bestond er veel weerstand tegen een ministerschap voor het PVV-Kamerlid. Het Rotterdamse VVD-raadslid Erik Verweij schreef op X: “Nou weet ik dat er flinke personeelstekorten zijn op de arbeidsmarkt, maar je zou toch zeggen dat een verleden met een aanhouding wegens verboden vuurwapenbezit, een waarschuwingsbrief van de AIVD over het lekken van informatie naar buitenlandse inlichtingdiensten, recente scheldpartijen richting ministeries ("maffiabende" en "pedofielen van Nederland"), richting raadsheren bij de rechtspraak ("idioot") en richting asielzoekers ("geen mensen, maar beesten"), en het bedreigen van Kamerleden met "tribunalen" een probleem zou zijn bij het solliciteren naar een leidinggevende functie.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.