Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Hoe lang nog?

Boris Johnson verder in het nauw: kabinet loopt leeg, ministers vragen premier af te treden
Joop

NS bevestigt relaas getuigen: vriendinnen Baudet wilden kaartje niet laten zien

  •  
01-02-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
scbaudet

© Beeld: screenshot toespraak Baudet

Getuigen van het ‘incident’ met de ‘Marokkanen’ die twee vriendinnen van Thierry Baudet zouden hebben lastiggevallen, geven een heel andere lezing van de gebeurtenissen dan de FvD-leider. Baudet verspreidde vrijdag via sociale media het verhaal dat vier Marokkanen zijn ‘dierbare vriendinnen’ in de trein ‘ernstig’ hadden lastiggevallen.
In een reactie onder het bericht van Baudet op Instagram schrijft Lians.An, die naar eigen zeggen ook in de trein zat, dat de ‘Marokkanen’ veiligheidsmedewerkers waren. Baudets vriendinnen weigerden volgens haar om hun vervoersbewijs aan hen te laten zien, terwijl er was omgeroepen dat er controle in burger zou plaatsvinden.
Baudets vriendinnen wantrouwden de veiligheidsmedewerkers en geloofden niet dat hun passen echt waren. “Zij hebben deze vrouwen niet lastig gevallen”, schrijft Lians.An. Pas nadat er een agent bij kwam, werkten de twee vrouwen mee aan de controle.
De lezing van Lians.An wordt op Instagram bevestigd door Kevin Karssies, buitengewoon opsporingsambtenaar bij de Nederlandse Spoorwegen en naar eigen zeggen een van de mensen die de vrouwen aanspraken. “Ik kan dit beamen.”
 
 
Een bericht gedeeld door Thierry Baudet (@thierry_baudet) op 31 Jan 2020 om 2:01 (PST)
Update zondag 11:00 Baudet-aanhangers verspreiden in reactie op de getuigenverklaring dat de NS nooit controles in burger verricht, dan wel dat die nooit aangekondigd worden. Ook die verhalen blijken niet te kloppen. De NS legt uit :
",,Dames en heren, op deze trein vindt kaartcontrole in burger plaats. We vragen u hieraan mee te werken.’’ Soms schalt deze tekst uit de trein-luidsprekers, waarna NS-personeel zonder uniform en in burgerkleding de kaartjes checkt. Undercover-controleurs dus, hoe zit dat? Deze zogeheten ‘burgeracties’ hebben vooral als doel om zwartrijders (reizigers zonder kaartje) te pakken en zo de sociale veiligheid op en rond het spoor te vergroten. Deze reizigers letten meestal scherp op waar het geüniformeerd personeel instapt en zijn behendig in het ontlopen van controle. (…) De controles worden uitgevoerd door medewerkers Veiligheid & Service (V&S) van NS. Soms doen ook politiemensen in burgerkleding mee. (…) Burgeracties zijn meerdere malen per week, vanaf de middag tot in de late uurtjes. Lijnen waarvan uit de registratie blijkt dat er vaker agressie plaatsvindt of wordt zwartgereden, komen het meest aan bod."
Update 20:00 De NS heeft de verklaring van de getuigen tegenover AD en NOS bevestigd.
"Het voorval speelde zich af in de sprinter van Weesp naar Amsterdam, op vrijdagavond rond 20.45 uur. In die trein troffen de controleurs twee vrouwen aan die niet wilden geloven dat zij NS-medewerkers waren, zegt de woordvoerder. Nadat de controleurs zich hadden gelegitimeerd en er ook nog een agent in burger bij was geweest, die zich ook legitimeerde, lieten de vrouwen zich overtuigen en hun vervoersbewijzen controleren."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (198)

Rearden7
Rearden73 feb. 2020 - 20:01

Proest; het Nederlandse stemvee begrijpt nog niet helemaal dat Baudet/FvD exact dezelfde (voorgeregisseerde) verkiezingsstrategieën gebruikt als Donald Trump (enerverende tweets, uitgesproken beleid tegen gevoelige schenen in). Waarschijnlijk onder covert leiding van Mark Rutte c.s. (bijv. al eerder genoemde Victor Halberstadt), die merkwaardig genoeg met zijn aan Nederland gerichte VVD brieven (die doorgaans door niemand gelezen worden) om onbekende redenen de NYT weet te halen (1,2). Daarom gaat FvD bij de komende verkiezingen de grootste partij worden, en Baudet premier. Noem het een complot, leuk of niet, maar dit is duidelijk voorbestemd. 1. https://www.nytimes.com/2017/01/24/world/europe/mark-rutte-netherlands-muslim-immigrants-trump.html 2. https://www.vvd.nl/nieuws/lees-hier-de-brief-van-mark/

2 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman4 feb. 2020 - 8:20

@Rearden [Proest; het Nederlandse stemvee begrijpt nog niet helemaal dat Baudet/FvD exact dezelfde (voorgeregisseerde) verkiezingsstrategieën gebruikt als Donald Trump] Jijzelf behoort dat dat stemvee? Hieronder schrijf je immers dat “FvD met gezond verstand beleid wil maken”. [enerverende tweets, uitgesproken beleid tegen gevoelige schenen in] Dat is een wel erg positieve frame die je aan die tweets en dat beleid geeft. Racistische en leugenachtige tweets en a-sociaal beleid (volgende maand 700.000 Amerikanen van de food stamps af) is een betere omschrijving. [Daarom gaat FvD bij de komende verkiezingen de grootste partij worden, en Baudet premier. Noem het een complot, leuk of niet, maar dit is duidelijk voorbestemd.] Ah, je gelooft in voorbestemming? We zullen zien. Er lopen inderdaad de nodige racisten en goedgelovige idioten rond in Nederland maar of het er genoeg zijn om Baudet aan de macht te brengen, ik vraag het me af.

Joe Speedboot
Joe Speedboot4 feb. 2020 - 9:18

'maar dit is duidelijk voorbestemd.' Zegt je glazen bol dat of staat dat in de sterren. Zijn er ook dagen dat je jezelf wel serieus neemt?

GerardLauwman
GerardLauwman3 feb. 2020 - 17:59

Het valt mij op dat zulk een intellectueel niet kan spellen. " ...nederlanders... redT...."

Tete Momo
Tete Momo3 feb. 2020 - 12:30

Thierry Baudet doet zijn achternaam (vertaling: Thierry Ezel) geen eer aan. Een Ezel in het algemeen stoot zich niet aan de zelfde steen. Blijkbaar is Thierry een uitzondering. Arme Thierry.

iemand3
iemand33 feb. 2020 - 11:49

Wat een ongelooflijke eikel die Baudet ! Laat zich weer eens racistisch uit en omringt zich met twijfelachtige vriendinnen die denken dat ze hun kaartje niet hoeven te laten zien. Schandalig ! Hoop dat hij er wat van leert, maar dan zal wel niet lukken bij zo'n narcist... En excuses zullen er ook niet komen, dat woord kent hij niet eens. (hij kent alleen moeilijke woorden) Hoop dat mensen die op hem stemmen nu eindelijk eens wakker worden !

4Vier!
4Vier!3 feb. 2020 - 11:23

Heeft Baudet inmiddels al excuses aangeboden? Dat lijkt me op z’n plaats..

Proletarier
Proletarier3 feb. 2020 - 9:49

Wat voor een ongelooflijk minderwaardigheidscomplex moet je hebben om jezelf als vrouw met Baudet te associeren? Man man geef die vrouwen aub hulp….

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander3 feb. 2020 - 8:45

Volgens mij is dit in ieder geval in de tv media al geen nieuws meer. Racisme, openlijk en/of institutioneel, wen er maar aan. Dat lijkt de teneur. Niets geleerd.

harmmeijer
harmmeijer3 feb. 2020 - 8:19

Radio 1 Journaal heeft vanmorgen uitgebreid aandacht besteed aan de leugentweet van Baudet. Ook in de Volkskrant staat een artikel over de xenofobische tweet van Baudet en zijn leugens. De reacties van onder meer Kamerleden waren te horen. Behalve van Baudet of zijn woordvoerder. Zij zijn voor een reactie onbereikbaar.

1 Reactie
Libertain
Libertain3 feb. 2020 - 11:36

("Zij zijn voor een reactie onbereikbaar.") Tuurlijk, zijn ze zeker al de volgende fake-news tweet van Baudet bezig te voorbereiden.

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty3 feb. 2020 - 7:11

Nog steeds complete radiostilte vanuit "Huize Baudet", zou hij hopen dat dat dit vanzelf weer overwaait? Ik las zelfs op GS opvallend veel kritische reacties. Deze tweet is een "eyeopener" voor diegenen die hem het voordeel van de twijfel gaven, en geeft een ontluisterend inkijkje in de Baudetiaanse denkwereld. Baudets bovenkamer is in dit opzicht niet langer een "blackbox". Een deel van zijn veel sympathisanten zullen hem vanaf nu vooral zien als een xenofobe stemmingmaker en ophitser. Hoe gaat hij deze kapitale uitglijder in hemelsnaam 'spinnen" en rechtbreien? Het zal mij zeer benieuwen.

1 Reactie
Deplorable Lefty
Deplorable Lefty3 feb. 2020 - 7:13

zal hem vooral

msj_meijerink
msj_meijerink3 feb. 2020 - 6:42

Weer teveel Lavendel door de neusgaatjes laten binnenstromen? Dom, dom, dom jochie. Zo word je bruinhemdige boefjesbende nooit serieus genomen door het kartel!! Wat vind je externe geheugen Polleke Clitoris hiervan?

1 Reactie
LaBou
LaBou 3 feb. 2020 - 10:02

Wil je een essentieel vrouwelijk onderdeel niet beledigen.

Libertain
Libertain3 feb. 2020 - 6:37

Übermenschen hoeven geen tickets aan BOA’s te vertonen, toch? Hun vriendje gaat het meteen via Twitter regelen.

Becausky
Becausky2 feb. 2020 - 23:51

@Rearden "FvD wil met gezond verstand beleid maken" Is dat hetzelfde als "Gesundes Volksempfinden". of is het meer "Gefundenes Fressen"?

Grietje Genot
Grietje Genot2 feb. 2020 - 23:03

Dit verhaal grenst aan het ongelofelijke. Dat er vrouwen zijn, die zich vriendin wanen van het stabiele en oikofiele en misogyne genie - men denkt zich het zeer lage zelfbeeld van deze dames in! Ach, wat een leed, wat een misère - en desondanks toch de straat op mochten en de trein in - terwijl ze toch geacht worden om in de keuken te staan en voor nazaten te zorgen - da's onvoorstelbaar. D'r klopt dus ook geen snippertje van.

hanzeboog2012
hanzeboog20122 feb. 2020 - 21:49

Plaats dit incident in de categorie van hufterigheid als ambulancepersoneel beletten hun werk te doen. In de trein zit de doorsnee van de samenleving. Deze beveiligingspersoneel komt mensen van alle lagen van de samenleving tegen. Waarschijnlijk zal 99% deugen. Maar onder die 1% zijn er reizigers die beveiligingspersoneel als last zien. En soms als voetveeg gebruiken. Blijkbaar hadden deze dames de smoor in dat ze toch moesten betalen. Het zou kunnen zijn dat ze de omroep niet gehoord hebben. Maar gaan beweren dat je niet gelooft dat het NS conducteurs is een raar verhaal. Waarom zou mensen die gaan controleren dat gaan doen? Maar het vervolg is erger. Dit gaan aankaarten bij de grootste pestkop van de Nederlandse politiek. Die vervolgens het gebruikt om te stigmatiseren, belachelijk maken, op te ruimen, om te beïnvloeden. Verbaas me niet dat de echte oprichter van Forum voor Democratie de partij verlaten met 2 andere serieuze Forum voor Democratie leden. Die hadden geen behoefte meer aan die egotrippende Baudet. Baudet heeft er niks van geleerd. 1 ding heeft Thierry Baudet wederom wel bereikt. Hij krijgt weer de aandacht die hij wil bereiken. Het doel heiligt de middelen.

1 Reactie
gravin2
gravin23 feb. 2020 - 9:18

"Blijkbaar hadden deze dames de smoor in dat ze toch moesten betalen." Ze hadden vervoersbewijzen maar weigerden die te tonen.

I am Legion
I am Legion2 feb. 2020 - 21:07

Dat Baudet's woede, net als die van veel anderen inclusief hier op Joop bij eerdere items erover, m.b.t. de overwegende zinloosheid van het doen van aangifte op zich gebaseerd op een reëel ongenoegen is, moet niet simpel weggewuifd worden nu blijkt dat de aanleiding van een specifiek geval een canard blijkt te zijn. Zo is de woede over racistische bedreigingen en geweld eveneens een reëel probleem wat niet weggewuifd moet worden als mensen die woede uiten n.a.v. een eveneens achteraf gebleken canard. Voorbeelden: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/jongen-vraagt-racisten-om-op-te-houden-met-grappen-maken-wordt-mishandeld https://joop.bnnvara.nl/nieuws/woningbrand-heerhugowaard-was-racistische-aanslag Het eerste geval was men woedend n.a.v. een vermeende racistische mishandeling van een zwarte jongen maar bleek hij zelf dronken vervelend geweest te zijn en waren zijn verwondingen gevolg van een val van z'n fiets, in het tweede geval was een vermeende brandstichting door racistische buurtgenoten een geval van een poging tot verzekeringsfraude van het "slachtoffer". Maar naar mijn mening was de woede over het meer algemene probleem van racisme en daarmee verbonden bedreigingen en geweld een oprechte en reële zorg. Dat de aanleidingen voor de opheft daarover canards bleken doet er niet toe. Dat geldt ook voor Baudet's woede, gedeeld door velen, dat het doen van aangifte zinloos is of dat nagenoeg is bij veel zaken wat zelfs bevestigd wordt door politie. De aanleiding die Baudet koos om daar zijn woede over te spuien bleek een canard maar doet niets af aan de grond voor woede m.b.t. het reële en onverteerbare mee algemene probleem. Les die we hieruit kunnen leren is dat het altijd onverstandig is een breder reëel probleem niet n.a.v. pasgekeurde incidenten aan te kaarten omdat de werkelijkheid weerbarstig is. Dat zowel Baudet als anderen er een voorkeur voor hebben om te kiezen voor bepaalde dader/slachtoffer-scenario's is wel verwijtbaar maar geldt duidelijk ook niet alleen voor hem zoals de links aantonen en waar ook een voorkeur voor scenario's met bepaalde daders en slachtoffers geldt.

6 Reacties
LaBou
LaBou 3 feb. 2020 - 10:07

En maar doordrammen. Legioen kan het maar niet afleren, zeker niet in dit geval waar het zijn geliefde heer en meester betreft.

Irma Aqua
Irma Aqua3 feb. 2020 - 10:57

I am Legion, dit is by far de verstandigste reactie die ik überhaupt over dit voorval heb gelezen. Chapeau voor het inzicht dat jij hier laat zien! Een groot contrast met alle hysterische uitingen, van beide kanten..

Joe Speedboot
Joe Speedboot3 feb. 2020 - 12:12

'is wel verwijtbaar maar ' Met die 'maar' laat je zien dat je het eigenlijk wel prima vindt dat je grote idool Baudet er een beetje op los liegt.

I am Legion
I am Legion3 feb. 2020 - 18:35

@LaBou en Joe Begrijp ik nu dat jullie politici, publiek bekende personen, en media die n.a.v. specifieke gebeurtenissen stampij maakten door zich daarover boos te maken en betrokken te uiten, zoals bijvoorbeeld in geval van racistische bedreigingen en geweld, maar die later canards bleken, dat dit probleem, wat naar mening reëel en algemeen bestaat en aandacht en aanpak behoeft, deze dus vanwege die canards aangetoond een onzinnig probleem vormen en degenen die zich druk maakten het verdienen als kwaadaardig weggezet te worden? Zo nee waarom Baudet dan wel als hij n.a.v. wat later een canard blijkt zich boos maakt over de toch reële problemen van de oververtegenwoordiging van Marokkaans Nederlandse jongemannen, desondanks een kleine minderheid van de hele groep, met vervelend gedrag jegens anderen tot en met criminaliteit, en tegelijkertijd zijn onvrede met het feit dat het doen van aangifte bij allerlei zaken tegenwoordig, bevestigd door politie, vrijwel zinloos is? Een canard rondom een gebeurtenis is geen grond serieuze reële algemene problematieken weg te wuiven en degenen die zich er boos en bezorgd over maken in een kwaad daglicht te stellen. Het enige is dat het aanleiding zoeken in een recente gebeurtenis altijd onverstandig is over dergelijke problemen je kwaad en bezorgd te betonen. Meer niet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot3 feb. 2020 - 20:48

'@LaBou en Joe Begrijp ik nu' Nee. Je begrijpt er niets van. Je bent aan het recht proberen te praten wat krom is. En doe ook eens wat aan je Nederlands. Je ellenlange zinnen zijn niet om door te komen en getuigen van een groot gebrek aan schrijfvaardigheid.

Morena2
Morena24 feb. 2020 - 15:59

Dit was geen zuivere actie van Baudet en dat kun je niet even weg wuiven met ''maar er is wel degelijk echt een probleem'' Want wat doet de achtergrond van de twee heren precies terzake? Hij zocht enkel een excuus om af te kunnen geven op Marokkanen en wie een hond wil slaan zal altijd een stok vinden blijkt maar weer. Als politicus heb je een voorbeeld functie en dan is het heel gevaarlijk om de invloed die je hebt op het volk te gebruiken om haat te zaaien. Wat als er geen mensen in de buurt waren geweest die het voorval hebben gezien en bereid waren om op te staan voor de waarheid? Dan was het weer een bron geweest voor nog meer haat en kwaad bloed wat we niet kunnen gebruiken and what about de mogelijke gevolgen voor de twee heren zelf? Als de waarheid niet aan het licht was gekomen waren ze misschien wel finaal afgebrand op het internet met naam en toenaam of hadden ze hun baan kunnen verliezen. Prima als je een probleem aan de kaak wil stellen hoor, maar niet op deze manier. En als Baudet dit werkelijk puur en alleen gedaan heeft om zieltjes te winnen door ophef te veroorzaken en de held uit te hangen, wat ik niet uitsluit, is dit een hele lage actie van hem.

Beukman2
Beukman22 feb. 2020 - 20:28

Bijna net zo ernstig is dat Baudet, de Pinokkio van de Lage Landen, niet onmiddellijk is opgesprongen toen zijn "vriendinnen" door vier "Marokkanen" werden belaagd, om hen te ontzetten. In plaats van hen te bevrijden sloeg de man aan het twitteren. Niets is voor een vrouw zo erg als een laffe vent die geen poot uitsteekt om je te helpen. Moge deze geschiedenis een goede les zijn voor alle toekomstige potentiële vriendinnen van de heer Baudet. Graag een rectificatie én excuses op het volgende Baudet-Journaal, Thierry. Dat is het minste dat je kan doen.

Wilma3
Wilma32 feb. 2020 - 20:23

Het vervelende is dat het bericht van TB massaal zal worden verspreid en de berichten met daarin het ware verhaal zal waarschijnlijk een stille dood sterven. Maar ik hoop dat het anders gaat en dat TB dit keer goed op zijn sml gaat.

1 Reactie
adriek
adriek3 feb. 2020 - 11:07

Hij gaat op zijn sml, en zijn aanhangers zien hem daarom als martelaar want Thierry heeft natuurlijk gelijk. Zelfs als het tegendeel bewezen wordt heeft hij een punt. Racisme is nog lang geen verleden tijd, integendeel ze uit hun holen en er wordt hen geen strobreed in de weg gelegd. Logisch omdat de anderen wel beschaafd zijn en dus racisten toch als medemensen blijven beschouwen.

Izzy2
Izzy22 feb. 2020 - 18:48

Fraai voorbeeld van ''het inzicht'' van rechts-populisten. U wordt belazerd waar u bijstaat.

Rowan3
Rowan32 feb. 2020 - 18:01

Dit moet uiteraard zijn.... Wat mij verbaast is, dat ik nog nooit een omroep mbt. burgercontrole heb gehoord, ondanks dat NS zegt dit wel om te roepen.

Sarajlija
Sarajlija2 feb. 2020 - 17:24

Lieve kinderlijke naieve Nederlanders van Thierry de Ezel. De 4 Marokkanen die aan het werk zijn en doen dat goed is oproep om op hem te stemmen. Vooral doen. Iets wordt helemaal niet genoemd. Deze BOA's zijn gewoon Nederlanders die aan het werk waren. Dat zij nog andere nationaliteit hebben zou onbelangrijk moeten zijn. Onze doorgedraaide Thierry de Ezel is " goed bezig" ,

Libertain
Libertain2 feb. 2020 - 16:52

Kort samengevat: Baudet verspreidt fake-News. Wat anders te verwachten van een rechtse populist?

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub2 feb. 2020 - 16:29

Baudet heeft niet gezegd om welke trein het gaat, welk traject, welk tijdstip, welke vrouwen. Dus hoe weet iedereen dat het om deze 2 vrouwen gaat?

6 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot2 feb. 2020 - 17:07

Kan je zelf niet even googelen? 'Een woordvoerder van de NS laat desgevraagd weten dat het ‘incident’ zich vrijdagavond rond kwart voor negen voordeed in de Sprinter van Weesp naar Amsterdam.' https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/baudet-blaast-reguliere-kaartjescontrole-op-tot-marokkanen-incident-in-trein~b032cad4/ Sneue types die Baudet en aanhang.

Sarajlija
Sarajlija2 feb. 2020 - 17:25

Zelfblijvennadenkenaub 2 februari 2020 at 17:29 Spel jij altijd verstoppertje met jezelf?

LaBou
LaBou 2 feb. 2020 - 17:25

Wanneer ga je nou eens doen wat je schermnaam suggereet?

Izzy2
Izzy22 feb. 2020 - 18:49

Dat is te zien aan de foto.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 19:43

Straatintimidatie door Marokkanen was vanaf het begin niet het onderwerp van discussie. De discussie was vanaf het allereerste begin de racistische wijze waarop Baudet een discussie daarover probeerde te initiëren En natuurlijk de krampachtige manier waarop sommigen toch steeds weer probeerden om ons Marokkanen op te dringen als zijnde het onderwerp van discussie, terwijl degenen die gelijk tegenwierpen het racisme van Baudet het onderwerp was en niet een paar Marokkanen, gewoon gelijk bleken te hebben. Het is steeds hetzelfde patroon en een deel van dat patroon is dat degenen die zich hier aan schuldig maken, altijd om het hardst zullen roepen dat ze geen fascisten en/of racisten zijn, terwijl uit alles het tegendeel blijkt.

Crunchy Frog
Crunchy Frog3 feb. 2020 - 13:47

[Dus hoe weet iedereen dat het om deze 2 vrouwen gaat?] De volgelingen van de Lavendelkoning laten zich weer in al hun hypocrisie zien. Een tweetje dat hij zonder enige onderbouwing uit zijn kont trekt wordt klakkeloos als de waarheid aanvaard, maar bij informatie die het verhaal in een ander daglicht plaatst moeten er opeens zogenaamd 'kritische' vragen gesteld worden.

Pater
Pater2 feb. 2020 - 15:15

Iedereen kan zich vergissen. Dan komt er nu vast een excuus van Baudet.

2 Reacties
Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd2 feb. 2020 - 17:52

Als hij een vent is, maakt hij excuses. Maar ik vrees dat hij alleen maar handenwrijvend bij zijn lavendel zit, tevreden over weer een avondje Marokkanenbashen.

Luneau
Luneau2 feb. 2020 - 19:37

Zag je hem excuses maken toen hij foutief allochtonen betichtte van de groepsverkrachting uit Den Bosch? Don't hold your breath.

TigressApril
TigressApril2 feb. 2020 - 14:02

Eigenlijk is iedereen dus boos omdat Baudet twee vrouwen zomaar geloofde. Hoe durft hij zomaar vrienden te geloven! Om er over te tweeten en zo expliciet 'Marokkanen' te noemen is natuurlijk ook onnodig. Zelf heb ik het nog niet meegemaakt dat een vermomd conducteur een hinderlaag had voorbereid op me ,behalve in de metro (ik reis vrijwel nooit zwart ook toen niet). Deze dames zouden even de NS kunnen verzoeken om de beelden vrij te geven van het 'ernstig lastigvallen' dan kunnen we zelf oordelen. Met hun toestemming lijkt me dat geen probleem.

4 Reacties
Ronald Ace Vlaggen
Ronald Ace Vlaggen2 feb. 2020 - 14:54

Mensen zijn boos omdat Baudet niets anders doet dan onvrede stichten. Mensen tegen elkaar opzetten en de politiek verkopen als een frauderende banen carroussel. Hopelijk val je niet onder de FVD doelgroep die je aan kan geven op hun site (pre WW2 activiteiten in Nazi duitsland was daar ook zo goed in)

Pater
Pater2 feb. 2020 - 15:14

Wat moet er dan nog bewezen worden ? De twee vriendinnen van Baudet hebben het zelf al toegegeven. En die twee hebben kennelijk zelf ook nogal last van vooroordeel: zelfs toen de controleurs hun papieren lieten zien geloofden ze het niet.

Koning3
Koning32 feb. 2020 - 16:09

Als hij mensen gelooft moet hij dat zelf weten, maar als 2e kamerlid met zoveel volgers heb je verantwoordelijkheid, je kan niet zomaar wat roepen, want dat kan grote gevolgen hebben. Kennelijk is Baudet niet in staat om de impact van zijn woorden te beoordelen, en daarom niet geschikt voor deze positie.

Luneau
Luneau2 feb. 2020 - 19:42

Ik ben vooral boos over de selectieve boosheid van Baudet. Als de daders boreale Nederlanders zijn, hoor je hem nooit. Verder zijn er, bij mijn weten, geen uitspraken, moties, wetsvoorstellen etc bekend waaruit blijkt dat Baudet iets voor slachtoffers van seksueel geweld doet. Ik kan alleen maar concluderen dat het Baudet helemaal niet om de slachtoffers gaat. Het gaat hem enkel om de herkomst van een klein percentage van de daders

Rearden7
Rearden72 feb. 2020 - 13:31

Wacht even, de NS/Prorail heeft toch al vele stations d.m.v. peperdure poortjes hermetisch afgesloten om zwartrijden te voorkomen, dus hoe kunnen zwartrijders al op perrons komen? Moeten daar extra controleurs in de vorm van 4 fte's voor worden ingezet? Financieel niet haalbaar en veel kostbaarder dan een paar zwartrijders, maar goed NS/Prorail moet zijn budget blijkbaar op peil houden. Vraag is verder waarom in treinen überhaupt controle in burger moet plaatsvinden, daar zijn conducteurs voor. 4 NS/Prorail stormtroepen die arme treinreizigers (toch onrendabele lastpakken die zich geen auto kunnen veroorloven) wel even laten weten wie de baas is. Waarschijnlijk ook niet al te fris in Nederlandse omgangsvormen, de gemiddelde privébeveiliger/BOA kennende. Afgezien daarvan heeft aangifte inderdaad geen zin. Burgers worden geïntimideerd door politie, leef er maar mee. Het treinvoorbeeld is een uitwas van een groter geheel, nl. dat Nederland aan minstens 2 kanten cultureel en financieel wordt ondermijnd: 1. Culturele repressie (bijv. KOZP) door immigranten en hun proxy's zoals een Open Society Foundation, die probeert om van Nederland een eenheidsworst te maken die het niet is, waarin traditionele Nederlandse cultuur (bijv. Nederlandse directheid en het vermogen om te relativeren) geen plaats heeft. 2. Financiële repressie door beleidsmakers als Victor Halberstadt (World Economic Forum, Bilderberg, Goldman Sachs, financieel adviseur Mark Rutte) die de Nederlandse verzorgingsstaat en de particuliere sector (onderwijs, zorg) willen afbreken en privatiseren, omdat deze niet past in een globale systeemoverheid, met massa surveillance, totalitair bestuur, etc.. FvD wil met gezond verstand beleid maken, net als de Britten. Daar gaat ze nog groot in worden (sterker nog dat zijn ze al met 17 gepeilde zetels).

9 Reacties
Ronald Ace Vlaggen
Ronald Ace Vlaggen2 feb. 2020 - 14:52

Toen de RET de poortjes in ging voeren konden ze ineens zonder subsidie het openbaar vervoer runnen. MAarja, koop een kaartje voor 2 zones en dan zwart volgas de andere kant op profiteren is wel degelijk zwart rijden. Als het percentage zwartrijders niet op zou wegen tegen de inzet van de 4FTE zou deze controle niet plaatsvinden. tek dus zelf maar je conclusie "Sherlock"

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 15:03

Rearden breekt een lans voor "het Nederlands vermogen om te relativeren" in niet mis te verstane bewoordingen.

Pater
Pater2 feb. 2020 - 15:11

Zelden zo'n bevooroordeeld en dom stukje gelezen.

Koning3
Koning32 feb. 2020 - 16:40

"Het treinvoorbeeld is een uitwas van een groter geheel, nl. dat Nederland aan minstens 2 kanten cultureel en financieel wordt ondermijnd:" Kijk, je koppelt het zo aan zwarte piet en de financiele wereldhandel. Was je het vuurwerk en roken op stations even vergeten. En klederdracht, moeten we dat ook niet liever behouden? Dat is toch Nederlandse cultuur, en we gaan weer "geen centje teveel" betalen, in plaats dat we een rol in de wereldhandel willen spelen. Is dat het voorland dat Baudet voor ons in petto heeft? de nieuwe kneuterigheid, en dat is allemaal zichtbaar in dit trein incident? "sterker nog dat zijn ze al met 17 gepeilde zetels" Gelukkig blijft het daar steken. Overeenkomst met de Wildersaanhang, het idee dat hun clubje onbeperkt gaat groeien en Nederland, zoniet de EU gaat veranderen. Van Wilders kun je leren dat hij al meer dan tien jaar stabiel in de verkizingen is, maar in de peilingen ongekende hoogte kent. Zo zal het Baudet ook vergaan, samen met Wilders komen ze op max 30 zetels uit, 20% van de bevolking, en die andere 80%, die heeft de macht en zal gewoon een gematigd verstandig beleid gaan voeren. De blaaskaken zullen aan de kant blijven staan en zwarte piet, die gaat gewoon langzaam verdwijnen, de kinderen maakt het geen bal uit, en de volwassenen die in Baudet en Sinterklaas geloven, die zijn electoraal niet interessant.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd2 feb. 2020 - 18:10

Wilt u Baudet naar de kroon steken in het uitstorten van onzin? Of weet u niet, dat zwartrijders vaak gewoon over poortjes heen springen of door deurtjes breken om op het perron te komen? En hoe u tegen beveiligers aankijkt, dat is gewoon ziekelijk. U gebruikt woorden als 'stormtroepen', 'laten zien wie de baas is en 'niet al te fris in Nederlandse omgangsvormen'. Een compleet gestoord beeld van beveiligers en van de reden waarom zijn hun werk doen. Intimidatie door politie? In welk land leeft u? U doet alsof dat aan de orde van de dag is. Of bent u met zulke louche zaken bezig, dat u regelmatig in negatieve zin met de politie in aanraking komt? Maar intimidatie is nergens in Nederland de regel. En doen alsof KOPZ enkel bestaat uit buitenlanders, dat de 'Nederlandse cultuur' onderdrukt zou worden, word eens wakker uit uw droomwereld! Als u FvD gezond verstand noemt, dan toont u daarmee aan dat u zelf geen enkel gezond verstand hebt, want u blaat de onzin van uw grote leider na zonder ook maar één kritische vraag te stellen. 17 zetes van 150 Kamerzetels, Rearden, is ook niet groot. Maar ik denk dat u mij nu gaat betichten van linkse complotten tegen uw favoriete lavendelpoliticus.

BigKnor
BigKnor2 feb. 2020 - 18:20

@Rearden “ Wacht even, de NS/Prorail heeft toch al vele stations d.m.v. peperdure poortjes hermetisch afgesloten om zwartrijden te voorkomen, dus hoe kunnen zwartrijders al op perrons komen?” In Abcoude kun je nog steeds op het perron komen zonder dat je door poortjes moet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot2 feb. 2020 - 18:45

'FvD wil met gezond verstand beleid maken' Als er nou iets niet van gezond verstand getuigt, dan is het wel deze oliedomme actie (de zoveelste) van nationale huilebalk Baudet.

Paul250371
Paul2503712 feb. 2020 - 19:00

Hele treurige analyse #domrechts

Luneau
Luneau2 feb. 2020 - 19:51

Rearden, Niet alle stations zijn met poortjes afgesloten. Verder heeft NS al uitgelegd waarom een deel van de controleurs in burger zijn. 1. Blijkbaar vind u niet dat immigranten dezelfde grondwettelijke en mensenrechten hebben als geboren Nederlanders qua vrijheid van meningsuiting en recht op betoging. Komt toch dicht in de buurt van de Blut und Boden theorie van de Nazi's. 2. Verder lijkt u te denken dat u eventuele kwalen van rechts kunt oplossen met nog rechtser beleid. Hoe naïef.

I am Legion
I am Legion2 feb. 2020 - 13:23

Dat de aanleiding een canard blijkt te zijn maakt het nog niet dat de woede over een reëel probleem onterecht is. Zo vind ik het terecht dat mensen bedreigingen en geweld geïnspireerd door racisme aan de kaak stellen en is dat niet minder gerechtvaardigd als zij dat n.a.v. een aanleiding doen die achteraf een canard bleek. U allen naar ik hoop toch ook? Zo was er een zaak waar een zwarte jongen door mishandeld zou zijn uit racistische motieven, brak naar aanleiding daarvan een woedende storm los, maar bleek naderhand dat de jongen dronken was en vervelend gedrag had vertoond en zijn verwondingen bovendien had opgelopen door een val van zijn fiets. In een ander geval zou het huis van een man door racistische buurtgenoten in brand gestoken zijn maar bleek naderhand dat de man het huis zelf in brand gestoken had in een poging geld te vangen van de verzekering. Niemand zou toch willen beweren dat de mensen die aanvankelijk woedend reageerden bij deze zaken vanwege het reële probleem van racistische bedreigingen en geweld daarmee fout zaten dat de aanleidingen in deze gevallen canards bleken? Het enige wat je ervan zou moeten leren is dat het per definitie onverstandig is om zojuist plaatsgevonden specifieke gevallen niet moet gebruiken om een meer algemeen reëel probleem aan de orde te stellen. Zo ook Baudet nu die zich dus m.i. terecht kwaad maakt over het probleem dat aangifte doen (in vele verschillende zaken) in Nederland niet tot nauwelijks zin heeft, ook door politie zelf bevestigd, en door politie zelfs openlijk ontmoedigd wordt. Dat nu de aanleiding die Baudet bewoog hier boos aandacht aan te geven een canard blijkt doet dan toch niets af aan de terechte woede die men mag, nee moet hebben, m.b.t. het feit van de overwegend zinloze pogingen tot aangifte bij allerlei zaken? Dat is toch net zo dat het aankaarten van het reële probleem van racistische bedreigingen en geweld oprechte woede verdienen ook al is in gevallen de aanleiding waardoor men die woede uit ook een canard? Wat ik Baudet wel verwijt, behalve dat het dus m.i. áltijd onverstandig is in een enkel recent geval een aanleiding te vinden, is dat hij een geval kiest waar het vervelend agressieve jonge Marokkaanse Nederlanders kiest met Nederlandse dames als vermeend slachtoffer. Maar dat is niet anders dan dat de gevallen van de andere canards er gekleurde slachtoffers zouden zijn en witte daders. Ik blijf erbij dat het aanleiding vinden van woede over deze reële en onverteerbare meer algemene problemen niet gebaseerd moeten worden op recente gevallen die nu eenmaal anders kunnen blijken. Het doet allemaal niets af aan de verdiende woede over deze algemene problemen. En daar op heeft ook Baudet gewoon een punt. De zinloosheid van het doen van aangiftes is onverteerbaar.

5 Reacties
Ronald Ace Vlaggen
Ronald Ace Vlaggen2 feb. 2020 - 14:57

een persoon als Baudet staat toch op een ander nivo dan een jan met de pet of Moaïm met een cap. Een publiek persoon zoals Baudet doet dit alleen om stemmen te werven en meer onvrede te kweken en is een stuk schadelijker dan de andere voorbeelden die ja aanhaalt.

Pater
Pater2 feb. 2020 - 15:19

@legioen Pijnlijke fout, Baudet is niet zomaar iemand, die zou zoiets best een mogen controleren, zeker als je er een zo politieke tekst aan toevoegt. Maar goed, we nogen nu natuurlijk wel een excuus van Baudet verwachten.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 15:30

Zo vind ik het terecht, dat iemand die het voortdurend heeft over "zich vervelend agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens" van racisme wordt beschuldigd, temeer als achteraf blijkt dat het in werkelijkheid ging om ambtenaren in functie. U allen naar ik hoop toch ook? Verder ben ik van mening dat wanneer iemand zich vervolgens verdedigt door te stellen dat er tenslotte een heleboel "zich vervelend agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens" zijn, er sprake is van verzwarende omstandigheden. U allen naar ik hoop toch ook? Bovendien ben ik van mening dat de politieambtenaar die erbij geroepen werd ter plekke proces-verbaal had moeten opmaken van het strafbare feit waar hij zelf getuige van was, ook wel "heterdaadje" genoemd. U allen naar ik hoop toch ook?

Becausky
Becausky2 feb. 2020 - 15:55

@I am Legion Wat onverteerbaar is, is de zinloosheid van jouw constante pogingen hier om de feiten om te draaien; zogenaamd genuanceerd en weldoordacht Los nog van het constant veren steken in de reet van je leider, ongeacht wat de achterbakse gluiperd zegt of doet maar geef niet op hoor, ik zie dat je al je vriendjes ook hebt gemaand op deze site de boel eens lekker op scherp te zetten, dus we gaan lekker door

Luneau
Luneau2 feb. 2020 - 20:01

Legion, is dit niet een copy paste job van een eerdere reactie van je? Anyhow, Baudet zegt nergens dat het hem gaat om de algemene zinloosheid van aangifte doen. Die interpretatie geef jij eraan. "Wat ik Baudet wel verwijt, behalve dat het dus m.i. áltijd onverstandig is in een enkel recent geval een aanleiding te vinden, is dat hij een geval kiest waar het vervelend agressieve jonge Marokkaanse Nederlanders kiest met Nederlandse dames als vermeend slachtoffer." Baudet kiest in 99,9% van de gevallen een kwestie uit waar het Nederlanders met een migratie-achtergrond betreft. Ik daag je uit om 5 gevallen te vinden waarin Baudet tweet over boreale daders. Ik daag je uit om wetsvoorstellen of moties van Baudet te vinden waar hij iets doet voor alle slachtoffers, ongeacht herkomst dader. Ga je niet vinden, want het gaat Baudet niet om de slachtoffers, maar om de herkomst van een klein percentage van de daders, zodat hij een complete bevolkingsgroep kan demoniseren.

Mr. Mountain
Mr. Mountain2 feb. 2020 - 13:06

Mijn ouders zijn beide van Marokkaans komaf, Ik weet uit ervaring hoe het is om als buitenstaander gezien en behandeld te worden. Wat mij het meest opvalt in mijn dagelijkse ervaringen met autochtoonse Nederlandse mensen die vaak openlijk rechts zijn, dat ze vaak hun racisme en haat verdoezelen onder een laag humor, op het moment dat er bijvoorbeeld een "grapje"gemaakt wordt dan wordt er ook verwacht dat je daar maar mee moet kunnen omgaan. Als je laat zien dat je beledigt bent dan krijg je de koude schouder en wordt je meteen weggezet als "zie je wel ze zijn allemaal agressief". Probeer deze dynamiek maar eens uit te leggen aan een Marokkaanse jongen van 16 die stage loopt bij een bedrijf en die geconfronteerd wordt met beledigende gedrag terwijl zijn schoolgenoot die van autochtoonse komaf is hier nooit mee te maken hoeft te hebben. Wat mij ook opvalt is dat er vaak 1 of 2 personen zijn die dan bijvoorbeeld een hoge machtspositie hebben in een bedrijf die de status quo in stand houden en die dan een grote groep meelopers met zich mee heeft. Vaak ook als je 1 op 1 in gesprek bent met zo een meeloper merk je gauw genoeg dat ze die rechtse raciale mening helemaal niet delen. Laatst zag ik een filmpje van een vechtpartij bij in discotheek in den haag waar duidelijk het grote deel autochtoonse jongeren zag kopschoppen en schelden, ik was weleens benieuwd wat de reacties waren en zag voornamelijk een tendens voorkomen van "kwajongens streken" en "wat doen ze nog zo laat op" etc. Nu hoef ik jullie niet te vertellen wat de reacties zouden zijn als het Marokkaanse of Turkse jongeren waren. Direct zouden er kamervragen gesteld worden en staat het meerdere dagen in het nieuws. Daarom interesseert het mij vrij weinig of wat Baudet zegt waar zou zijn of niet. Ik denk zelfs dat of het waar is of niet helemaal niet belangrijk is. De geest is uit de fles en dat is het al jaren. Nederland is een rechts land met raciale gedachtegoed en het gif heeft zich al verspreid, je hoeft alleen maar te kijken naar een recente verkiezingskaart om dat te zien. De enige oplossing die ik voor ogen heb is dat Links weldenkend Nederland, die wijs genoeg is om te zien dat wij als mens individuen zijn en dat de individu de bouwsteen is van een echte democratie, bij elkaar moet komen en een sterke blok moet vormen. Links is gedefragmenteerd en rechts profiteert, als de linkse partijen hun ego loslaten en samenkomen met een sterk eenduidig geluid dan kunnen wij de diviserende partijen vvd pvv en fvd etc. tegengaan. Wat is nou het verschil tussen een denk,groenlinks, sp en pvda? wanneer laten ze hun grootsheidswaanzin en hun ego los en vormen 1 krachtige blok met humanistische en sociale idealen. Want 1 ding is zeker rechts groeit en zal blijven groeien.

2 Reacties
Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 15:47

Ridare - Je kent de geschiedenis van het CDA blijkbaar niet.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 16:17

Ja, scherpe analyse. Zo ziet instutioneel rascisme er uit. En op links is nog wel wat huiswerk te doen. Anders blijft inderdaad (extreem)rechts groeien. Maar misschien is er wel een heel nieuwe linkse beweging nodig.

hans21
hans212 feb. 2020 - 12:13

Ja de zaak weer omdraaien.Het komt door het gedrag van marokkanen niet door Wilders of Baudet of wie dan ook.Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

1 Reactie
LaBou
LaBou 2 feb. 2020 - 17:32

Tuurlijk joh. Het toch godsonmogelijk dat autochtone vrouwen zouden weigeren hun plaatsbewijs te laten zien. Nee, dat moet echt door die Marokkanen komen. Hoe smaakt dat trouwens, zo'n bruine tong?

pietjansen
pietjansen2 feb. 2020 - 12:10

Ik heb even een rondje nieuws&opinie sites gemaakt en, hoewel misschien niet volledig representatief, kom ik helemaal niets van opheft over Boudet tegen. Ophef, in de vorm van weerzin, zoals deze hier wordt geëtaleerd. Jullie zijn echt de enige. Ik denk toch dat 99% van de weldenkende mens gewoon wel begrijpt waar het Boudet om te doen is; het zinloze van een aangifte doen. En geef hem eens ongelijk.

4 Reacties
Becausky
Becausky2 feb. 2020 - 16:04

Is ongetwijfeld een gedegen onderzoekje van je geweest. Namens de andere 1% niet weldenkende mensen : Sorry dat we je feestjes verstoren ( wij weten natuurlijk dat je toch de politie niet gaat bellen, want dat is zinloos ) TOT SNEL WEER!

ton14024
ton140242 feb. 2020 - 16:08

Hij heeft ongelijk. Hoe wil je immers het tegendeel bewijzen?

Thelonious Monk
Thelonious Monk2 feb. 2020 - 19:38

Maak nog eens een rondje dan, Piet, langs Volkskrant, NOS, AD etc.

Becausky
Becausky2 feb. 2020 - 23:46

overigens heb je misschien "Boudet" ingetikt bij google? domme jongen

Uilenspiegel
Uilenspiegel2 feb. 2020 - 12:08

En de "echte liberalen" zwijgen. Kom op VVD en D'66 vinden jullie hier niets van? Te laf waarschijnlijk.

1 Reactie
Max6
Max62 feb. 2020 - 14:58

Ik vind het eigenlijk wel prima als (midden-)partijen niet reageren op elke scheet die in dit land gelaten word. Ongelofelijk hoeveel aandacht er weer is voor 1 tweet van Baudet... dit wakkert de polarisatie alleen maar aan... FvD heeft polarisatie nodig om stemmen weg te halen bij de middenpartijen, dus ik snap wel dat die liever hun mond houden.

Koning3
Koning32 feb. 2020 - 11:46

In een vlek moet je niet wrijven, dat weet Baudet als geen ander, dus we zullen hier nooit meer iets over horen.

madbako
madbako2 feb. 2020 - 11:34

De leugens van Ezel worden steeds meer en meer doorzichtig.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 11:29

Wat is hier nog op te zeggen? Fascisme met een kleine 'f' of wordt het al meer met een hoofdletter 'F'. De horden rukken op en een quasi intellectueel poets alvast zijn zwarte laarzen. Maar dat maakt velen niet uit. 'Toen niet, nu niet, noot niet fascisme' . Ik blijf mij er voor inzetten. En ja Han had in deze (wederom)gelijk.

1 Reactie
DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 16:11

Noot= nooit natuurlijk

Satya
Satya2 feb. 2020 - 10:34

Dat Baudet de mist ingaat is niet zo erg. Het erge is dat het niet over de toon van de tweet gaat. Wanneer word er nu gewoon eens door rechtse mensen gezegd met zo'n fascistische gek willen wij niets te maken hebben? Wanneer word Nederland wakker? Het gewoon weer laten gebeuren, de ontmenselijking van een bevolkingsgroep. Zelfs al was dit waar dan nog zouden meer Marokkanen zich netjes gedragen hebben op datzelfde moment. Wanneer word Baudet door de rest van het parlement verteld dat een haatzaaiende racist als hij niet de Nederlandse cultuur vertegenwoordigd? Hoe lang blijft dit bruinhemd nog de hand boven het hoofd gehouden?

5 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof2 feb. 2020 - 10:52

@Satya, Ik word door enkele onbenullen hier nogal eens tot rechts dan wel extreem-rechts bestempeld, al vind ik mezelf eerder een middenmens. Ik spreek me in ieder geval wel uit tegen de Baudetista’s en andere (neo-)fascisten.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 11:34

Zolang het naar rechts opgeschoven'midden' nog braaf handjes schud met deze quasi intellectueel, blijven de horden oprukken. Zolang wordt deze bruinhemd de hand boven het hoofd gehouden.

adriek
adriek2 feb. 2020 - 11:34

onder rechtse mensen zitten beangstigend veel 'fascistische gekken', of in elk geval lui die maar wat graag weer aparte bankjes voor kleurlingen in de trein zouden zien. baudet vertegenwoordigd dan ook beangstigend veel Nederlanders. 'dat nooit weer' is tenslotte alweer twee of drie generaties geleden en daarmee grotendeels vergeten.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 13:32

Satya: "Hoe lang wordt dit bruinhemd nog de hand boven het hoofd gehouden?" Je zult zien dat ze binnenkort allemaal de "Bolton-strategie" gaan volgen: Ja, het is juist dat ik iedereen zonder snor het graf in wil bombarderen, maar daar betekent toch niet dat ik nog langer met Trump of Giuliano gezien wil worden? En de haan maar door, totdat hij door de duivel van zijn taak werd ontheven.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 13:40

Satya: “Hoe lang wordt dit bruinhemd nog de hand boven het hoofd gehouden?” Je zult zien dat ze binnenkort allemaal de “Bolton-strategie” gaan volgen: Ja, het is juist dat ik iedereen zonder snor het graf in wil bombarderen, maar dat betekent toch niet dat ik nog langer met Trump of Giuliano gezien wil worden? En de haan kraaide maar door, totdat hij door de duivel van zijn taak werd ontheven.

quatsch
quatsch2 feb. 2020 - 10:07

Als dit niet doelbewust een poging tot haatzaaien is geweest, wat dan wel? Juridisch aanpakken lijkt me.

4 Reacties
johannn2
johannn22 feb. 2020 - 11:53

Los van de ranzigheid van het gebeurde: Juridisch aanpakken, maar hoe? Ze hadden wel een geldig vervoersbewijs en hebben dat uiteindelijk ook getoond. .

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 14:11

De politieman die er bij gehaald moest worden was zelf getuige van het feit, dus het ging om een "heterdaadje". Je mag dan toch veronderstellen dat het muisje nog wel een staartje zal krijgen. Of is hier toch sprake van een "white-privilege?" Als U nu gewoon even Uw kaartje laat zien, dan is er verder niets aan de hand. Mooi, dank U wel. En nu nog een prettige avond verder.... Ach, kijk eens aan, mijnheer Baudet. Ik had U even niet herkend. En, hoeveel leden heeft de partij nu? Elke dag meer? Het lijkt me tijd dat ze in Den Haag naar U gaan luisteren!

MG1968
MG19682 feb. 2020 - 17:31

Johannn De tweet is het haatzaaien.

quatsch
quatsch2 feb. 2020 - 19:47

Misschien niet duidelijk geweest. Ik had het over de tekst die Baudet de wereld heeft ingeslingerd

Bernie2
Bernie22 feb. 2020 - 10:05

Met dit soort aperte leugens brengen smeerlappen als Baudet, Wilders en Marjolein Faber (ondanks de aangetoonde waarheid is mijn leugen waar) hun ophitsend en fascistisch onderbuikvoer aan de man (v/m). Walgelijk gedrag van hetzelfde kaliber dat Hitler en trawanten in de jaren '40 ook etaleerden en zoals bekend leidde tot grote drama's. Ik zie met het gedrag van Baudet en Wilders absoluut geen verschil.

Henk Tuinman
Henk Tuinman2 feb. 2020 - 9:37

Social media is toch een fantastisch fenomeen. Je hoort iets, blaast het op en stuurt het door. Reality check of fact check niet nodig. Is net of je een scheet in een volle lift laat voor het uitstappen. De mensen die achterblijven zitten in de stank en jij bent vertrokken. Populistische “crap” ongeacht het politieke spectrum werkt meer tegen dan voor de boodschapper. En internet vergeet niets. En dat allemaal voor de “likes”.

7 Reacties
vdbemt
vdbemt2 feb. 2020 - 10:12

Precies. Is het dat niet onbegrijpelijk, ofwel dom, dat zo'n 'hoogintellectuele' man als Baudet denkt dat hij met dergelijke onzin wegkomt?

Henk Tuinman
Henk Tuinman2 feb. 2020 - 11:15

vdbemt, Niet alleen Baudet hoor. Social media kent een hele horde van dit soort aandachtstrekkers.

adriek
adriek2 feb. 2020 - 11:38

@vdbemt: aanhangers van Baudet zitten in hun eigen informatiebubble, die lezen Joop niet, en als ze al lezen, geloven ze geen woord van de leugens die extreem links verspreid over hun Thierry-die-altijd-gelijk-heeft. Een excuus van Thierry, of zelfs maar toegeven dat hij ongelijk had is natuurlijk ondenkbaar.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 13:37

En mensen die er dol op zijn, omdat ze denken dat het "de geur van het platteland" is.

vdbemt
vdbemt2 feb. 2020 - 13:47

@Henk Tuinman. En met zo'n voorbeeld, wordt dat er niet minder op.

Henk Tuinman
Henk Tuinman2 feb. 2020 - 15:17

Vdbemt, Leg uit.

vdbemt
vdbemt2 feb. 2020 - 19:17

@Henk Tuinman Werkelijk???

Lucas2000
Lucas20002 feb. 2020 - 9:33

Zo gebruikten de nazi's ook de Rijksdag-brand als ophitserij.

Norsemen
Norsemen2 feb. 2020 - 8:30

Het zijn vriendinnen van Baudet. Kans is dus groot dat het asociaal dom volk is.

Grooteman2
Grooteman22 feb. 2020 - 8:08

De beide verhalen lopen wel erg ver uit elkaar. Gaat het hier wel om dezelfde zaken? In beide gevallen lees ik geen plaats, treinroute of tijd. De enige overeenkomst is dat het om 2 dames gaat.

1 Reactie
madbako
madbako2 feb. 2020 - 11:37

In een reactie onder het bericht van Baudet op Instagram schrijft Lians.An, die naar eigen zeggen ook in de trein zat, dat de ‘Marokkanen’ veiligheidsmedewerkers waren. Baudets vriendinnen weigerden volgens haar om hun vervoersbewijs aan hen te laten zien, terwijl er was omgeroepen dat er controle in burger zou plaatsvinden. natuurlijk man, het waren twee verschillende incidenten.. Djeez malloot

wegmetons
wegmetons2 feb. 2020 - 7:56

Dit gedrag is onwaardig voor een lid van de tweede kamer. Het verbaast me ook weer niet, Baudet is een walgelijk mannetje

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 feb. 2020 - 7:50

Bij die man zit gewoon een steekje los, wat moeten we er meer over zeggen. Beter die man minder aandacht te geven volgens mij, aandacht is juist waar hij op uit is.

Bert de Vries
Bert de Vries2 feb. 2020 - 7:18

We kunnen wel oordelen, maar weten wij ook wat de vriendinnen van Thierry verstaan onder 'hun kaartje'? Het is heel goed mogelijk dat deze meisjes ook talenwonders zijn. Of dat ze vroeger met Thierry treintje hebben gespeeld!

Phantom3
Phantom32 feb. 2020 - 6:42

Beveilgers in burger surveilleren in trein. Meisje vertrouwt het niet. Politiek probeert er slaatje uit te slaan. Iedereen roept racist. Welkom in Nederland anno 2020.

3 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof2 feb. 2020 - 10:56

Beveiligers laten hun legitimatie zien. Racisten zien enkel een kleurtje en slaan op tilt. Hun führer probeert er een slaatje uit te slaan. Niet meer, niet minder.

vdbemt
vdbemt2 feb. 2020 - 12:39

"Beveiligers in burger surveilleren in trein. Meisje vertrouwt het niet." is niet het hele verhaal. "Beveiligers in burger surveilleren in trein. Meisje vertrouwt het niet. Zelfs niet na legitimatie. Politicus Baudet maakt ervan dat meisje lastig gevallen wordt door Marokkanen. Welkom in het Nederland van Baudet.

Marinus C.
Marinus C.3 feb. 2020 - 10:18

Racisten beoordelen hard-werkende Nederlanders op hun voorkomen Populistische volkshitser laat naar aanleiding hiervan zijn onderbuik publiekelijk leeg lopen. Na afloop blijkt dat de politicus vooral ook over zijn eigen fascistoïde nazilaarzen heeft gespetterd, maar gelukkig zijn er mensen als u, om de boel weer schoon te likken. Welkom in Nederland anno 2020.

Abma
Abma2 feb. 2020 - 6:04

Dit heet gewoon racisme. Uit

Frits Jansen
Frits Jansen2 feb. 2020 - 5:03

Ik werd in de trein een keer aangesproken door een paar potige mannen zo te zien van Marokkaanse afkomst: of ik mijn voeten van de bank wilde halen. Ik weet dat dat niet mag, maar ik vermoedde dat deze mannen ruzie zochten, en negeerde hun verzoek. Totdat ze zich identificeerden als opsporingsambtenaren, maar toen werden ze pas echt gewelddadig. Legaal? Ik denk dat ze te ver gingen. Ik heb de zaak laten voorkomen en toen bleek in de rechtszaal dat ze MIJ verweten dat ik zo ongeveer het hele woordenboek van Wilders naar hun hoofd had geslingerd. Pertinent onwaar. Maar na de "Minder Marokkanen" actie pakken ze je terug, Het is aan Baudet en Wilders te danken dat we Marokkaanse Nederlanders niet meer vertrouwen.

8 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet2 feb. 2020 - 9:57

Tuurlijk Frits, en daarna met de fiets over de stoep gefietst?

Peterrr2
Peterrr22 feb. 2020 - 10:46

Ik vind het behoorlijk asociaal als je met je voeten op de bank zit in een trein. En nog asocialer dat als je daarop aangesproken wordt niet je voeten van de bank haalt, maar denkt dat je uitgedaagd wordt en het laat escaleren. Daarna, als duidelijk is dat je ongelooflijk fout zit, laat je het nog voorkomen ook. En dan geef je Baudet en Wilders ook nog eens de schuld voor jouw wangedrag. Ongehoord zeg....

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof2 feb. 2020 - 10:58

U maakt toch een hoop mee tijdens de reizen in uw hoofd. Lijkt me erg onveilig wonen daar.

Case65
Case652 feb. 2020 - 11:33

Wat heb jij toch altijd een enorme hoeveelheid, steeds weer op het onderwerp betrekking hebbende, anekdotes Frits. Hieronder ook weer zo’n spannend verhaal over ‘de verwarde man’ die de tram gemist heeft en aangesproken werd door de politie. Ik geniet elke keer weer van je verhalen; bedankt .......

Koning3
Koning32 feb. 2020 - 11:45

Wat een onzin, je kunt nooit iemand anders de schuld geven van wat jij denkt over anderen. Wij hebben als intelligent mens de mogelijkheid om zelf te kiezen, het is je eigen verantwoordelijkheid of je dat doet.

Nico de Mus
Nico de Mus2 feb. 2020 - 11:55

Wat een verhaal weer,,,, hoe hoog was de boete?

hans21
hans212 feb. 2020 - 12:09

Ja de zaak weer omdraaien.Het komt door het gedrag van marokkanen niet door Wilders of Baudet of wie dan ook.Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

TigressApril
TigressApril2 feb. 2020 - 14:19

@Peterrr Ik doe er een krantje onder er is niks asociaals aan als er niemand wil zitten.

Koning3
Koning31 feb. 2020 - 23:49

Baudet valt weer door de mand, de bewijzen dat hij een racist is stapelen zich op. Een keer kan een onhandige uitspraak zijn, maar dit is de zoveelste keer. Hij is gewoon een gore racist, zo zal hij ook de geschiedenis ingaan. Uiteindelijk vallen de meeste extreem rechtsen door de mand. De mond vol over vrijheid en democratie, maar dat is juist waar hij en soortgelijk tuig niets van wil weten.

Becausky
Becausky1 feb. 2020 - 23:48

"Afgelopen week zat ik met twee vriendinnen tv te kijken. Het van ons belastinggeld betaalde programma Nieuwsuur was te zien ; wij hadden net gegeten, en hadden even wat tijd nodig om de boel te laten zakken. Plotseling verscheen daar een man in beeld, die heel raar praatte. Hij deed mij denken aan die vervelende jongetjes waarmee ik vroeger op de Middelbare school zat ( gewoon in dezelfde klas! ) : bij de lessen Latijns ( "HET IS LATIJN" schreeuwde de leraar dan, en als ik dan zei "Het is toch ook Engels, Frans, en Duits, wat maakt die Latijniers zo bijzonder dat ze menen zonder S te kunnen?", wist ik waar het gat van de deur was ) De man die ik zag in dat TV programma was een miskend talent ( er zat ook nog een andere meneer maar die klonk als een misthoorn ), een dichter/profeet/orakel/concertpianist , door niemand ooit als zodanig erkend, als de jongetjes in VWO5, waarvan je wist dat ze wel "goed terecht zouden komen, omdat het voorbestemd was, maar waarvan je wist dat het kleine oplichtertjes waren. Mijn twee vriendinnen en ik zijn getraumatiseerd door dit televisieprogramma . Ik hoor ze nog zeggen : "waarom stelt die mevrouw zulke politiek-correcte vragen, en waarom zegt die meneer dan steeds dat hij andere vragen had verwacht?" Lieve lieve mensen in dit prachtige land,ik hoop dat u deze man nooit zult tegenkomen, op tv noch in het echt. Word potjandorie eens wakker! dit is echt niet leuk meer. Hoe kunnen we zo doorleven? Red Uw Verstand ! #WiseUpSucker

OlavM
OlavM1 feb. 2020 - 23:48

Wat een weerzinwekkende, walgelijke ophitserij weer, op basis van pure leugenachtigheid. [Baudets vriendinnen wantrouwden de veiligheidsmedewerkers en geloofden niet dat hun passen echt waren.] Geen wonder dat het "vriendinnen" van La Baudette waren. Pure vooringenomenheid. En tja, natuurlijk is aangifte doen zinloos als het om dit soort verzinsels gaat, dus moest Minerva's uilskuiken zich tevoren al indekken.

Karingin
Karingin1 feb. 2020 - 21:49

Benieuwd hoe hij zich hier uit lult. Niet, waarschijnlijk.

3 Reacties
Peterrr2
Peterrr21 feb. 2020 - 22:33

Denk het ook niet. Hij heeft zijn punt gemaakt. Dat het verhaal niet klopt is niet zo relevant. Weer het angstgevoel wat groter gemaakt...

OlavM
OlavM1 feb. 2020 - 23:49

Nee, dit wordt stommetje spelen.

Marinus C.
Marinus C.2 feb. 2020 - 9:44

Ik denk inderdaad niet dat hij zich er uit gaat lullen en hij hoeft zich ook helemaal nergens uit te lullen. Jij mag dan misschien het soort mens zijn wat conclusies trekt op basis van feiten, maar bij het soort wat op hem stemt werkt het meestal net andersom. Die hebben hun conclusies al klaar, en zoeken daar dan de "feiten" bij. En als dat niet lukt, dan verzinnen ze gewoon zelf de feiten. Feiten negeren is zelfs nog makkelijker dan dat. Verder kun je je afvragen of het voor de meer fanatiek aanhangers überhaupt een probleem is als je over Marokkanen liegt ten behoeve van het hogere doel de Boreale samenleving te redden van homeopathische verdunning door massa-immigratie.. Wat dat ook moge betekenen (Spoilers: het betekent etnische zuiveringen)

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 21:08

Iemand maakte me attent op deze tweet van Baudet van een paar dagen geleden...nou ben ik niet zo van de complottheorieën, maar ook niet zo van het toeval. Al sluit ik beiden niet uit. Baudet (in reactie op een tweet van Eva over een vermeend incident, waarschijnlijk in de Parijse metro): "Oprechte vraag: wat zouden deze mensen, die dit ervaren in de metro, nou gaan stemmen bij de volgende verkiezingen? Blijven ze voorstander van open grenzen en de multiculturele samenleving, de Europese Unie, lage straffen, de excuses-cultuur over de Europese identiteit, etc.?" https://twitter.com/thierrybaudet/status/1222463220620972032?s=19

9 Reacties
Karingin
Karingin1 feb. 2020 - 21:59

Ik reis in A'dam vrijwel dagelijks met de metro. Al jaaaaren. De enige incidenten die ik heb meegemaakt zijn met "verwarde" personen, en af en toe met bedelaars(bendes). Terwijl ong. de helft van de bevolking allochtoon is. Hier in de Bijlmer is dat percentage nog hoger. Het is hier een stuk gemoedelijker dan in 't Centrum, waar ik ook gewoond heb. Ik vraag me oprecht af of Thierry zelf wel eens iets heeft meegemaakt met een "allochtoon". Behalve dan dat akkefietje met Ramautarsing natuurlijk. Hoe dan ook, zelfs al zou ik wel een keer lastig gevallen worden, dan nog ga ik dat niet een hele bevolkingsgroep aanrekenen.

Becausky
Becausky1 feb. 2020 - 22:29

@Karingen Ik heb dezelfde ervaring wat betreft wonen in Amsterdam Het is ook dat in plaatsen waar nauwelijks "vreemdelingen" te zien zijn, mensen het meest bang zijn en makkelijk op te stoken ( te vergelijken met praatjes van vroeger, toen , als je voor het eerst op Amsterdam CS uit de trein stapte, je voordat je de uitgang bereikt had al een heroinespuit in je arm had zitten. De tijd van Wibo van der Linden en TROS Aktua ) Derrie Baudet doet hetzelfde

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 22:50

Precies, In mijn geval: - Seksueel kindermisbruik door 2 boreale Nederlanders. - Boreale leraar die in m'n bloesje keek. - Een inbraak door een allochtone jongen. - Regelmatig ongewenst betast door voornamelijk blanke autochtonen in het Friese boerenleven en Groninger studentenleven en nog steeds (ben nu 41 jaar) - Poging tot beroving in Kaapstad, door 4 zwarte Zuid-Afrikaanse jongens. - Poging tot aanranding in Kaapstad, door 2 blanke Zuid-Afrikanen. - Vandalisme door jeugdige boreaaltjes. - Boreale stalker met doodsbedreigingen. - Cyberpesten van m'n zoon met antisemitische en racistische memes door zijn boreale klasgenootjes. Ik zou niet weten welke bevolkingsgroep ik over 1 kam moest scheren...mannen misschien? Afgezien van de stalker, inbraak, vandalisme en cyberpesten nooit aangifte gedaan, omdat seksueel grensoverschrijdend gedrag "er nou eenmaal bijhoorde". Die elephant in the room speelt nog steeds, al is het gelukkig minder dan vroeger.

Mr Ed
Mr Ed1 feb. 2020 - 23:11

"Hier in de Bijlmer is dat percentage nog hoger. Het is hier een stuk gemoedelijker dan in ’t Centrum, waar ik ook gewoond heb." Dan zal dit wel weer fake news zijn van de rechtse leugenpers: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/liquidaties-en-geweldsincidenten-in-amsterdam-zuidoost-de-bijlmer-buigt-niet-voor-criminelen~b94ad582/

Folkert2
Folkert21 feb. 2020 - 23:50

Het is geen vermeend incident, maar gewoon een incident. Statisch gezien zijn mannen met een migratie achtergrond vaker betrokken bij zulke incidenten. Maakt dat wat uit? Ja en Nee. Ondanks dat mannen met een migratie achtergrond minder aanwezig zijn zorgen ze wel degelijk vaak voor overlast. Maar als je het vanuit een ander standpunt gaat bekijken zoals de vrouw zal zij namelijk ervaren dat 7 van de 10x dat ze wordt lastig gevallen toch van autochtonen heeft te duchten. Dat is het lelijke aan statistiek, iedereen kan er andere gegevens aan uitlezen. En als ik eerlijk ben, de PVV komt tenminste met een filmpje van een fulltime werknemer maar de budgetfascisten van FvD proberen daar wel weer onderdoor te gaan met een simpel tweetje.

Frits Jansen
Frits Jansen2 feb. 2020 - 5:19

Niet iedere "verwarde" persoon is dat ook. Toen ik de laatste tram had gemist en midden in de nacht naar huis moest lopen werd ik door de politie aangesproken als oude "verwarde man", en dat kon ik niet uit hun hoofd praten. De politiek schreeuwt om "meer blauw" op straat, maar die "straat" is in bijna heel Nederland niet in de verte zo gevaarlijk als populisten suggereren, dus vervelen agenten zich stierlijk, en gaan ze mij treiteren als ik de tram heb gemist. Ik kreeg ook al eens een bekeuring omdat ik de straat niet correct overstak. Als voetganger! Ik vertelde oom agent dat ik vergeefs een taxi had proberen te bellen. Allicht, zei de agent, ze zien je netnummer en hebben geen zin in korte ritjes, binnen de stad. Hallo! Op straat bel ik met mijn mobieltje en dat heeft een 06 nummer! Midden in de nacht ben ik niet zo ad rem meer, maar anders had ik ter plaatse gemeld een stel verwarde agenten te hebben ontmoet,

Peterrr2
Peterrr22 feb. 2020 - 10:50

@Frits, die taxichauffeurs willen gewoon geen klanten die met hun voeten op de bank gaan zitten. Dus logisch dat ze je negeren...

Karingin
Karingin2 feb. 2020 - 17:09

Abel: Dat klopt, maar daar heb ik nooit iets van gemerkt. En het doet niets af aan het feit dat verder iedereen hier vriendelijk en behulpzaam is. Ik denk dat het heel heilzaam is als je met zoveel verschillende nationaliteiten samen leeft, hier wordt je niet vreemd aangekeken om je afkomst of je kleurtje. En verder wat Luneau zegt. Mijn ervaringen met sexueel of ander geweld is vrijwel alleen met blanke mannen, en niet zo'n beetje ook (en inderdaad, meestal het gevoel gehad dat het er nou eenmaal bij hoorde, behalve bij 2 ouwe kerels die me op 12-jarige leeftijd, laten we zeggen, ongepast betastten en een stalker toen ik 15 was). Toch beschouw ik niet alle blanke mannen als viezeriken. Hoewel je op den duur natuurlijk wel voorzichtiger wordt...

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 feb. 2020 - 11:10

"Toen ik de laatste tram had gemist en midden in de nacht naar huis moest lopen werd ik door de politie aangesproken als oude “verwarde man”, en dat kon ik niet uit hun hoofd praten." dat verhaal hebt u al tig-keren verteld.

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty1 feb. 2020 - 20:10

Het zou Baudet enorm sieren indien hij ruiterlijk erkent dat zijn tweet een pijnlijke miskleun was. En als je als een je een echte vent bent, ook je verontschuldigingen aanbieden aan de Marokkaanse gemeenschap.

4 Reacties
Deplorable Lefty
Deplorable Lefty1 feb. 2020 - 20:12

als je een echte vent bent

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 22:55

Dat deed hij toch ook niet met die daders van de groepsverkrachting uit Den Bosch, toen die boreaal bleken te zijn? https://www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/521859-nepnieuws-over-groepsverkrachting-in-den-bosch Overigens zie ik nu pas dat Baudet de tweet over z'n vriendinnen 2x heeft geplaatst, met een verschil van 7 minuten en een hashtag. https://twitter.com/thierrybaudet/status/1223357773305565185?s=19 https://twitter.com/thierrybaudet/status/1223355933889384449?s=19

madbako
madbako2 feb. 2020 - 11:46

@Deplorable Lefty 1 februari 2020 at 21:12 als je een echte vent bent Ezel een echte vent?! ROTFLMAO

Marinus C.
Marinus C.3 feb. 2020 - 10:27

Het was geen pijnlijke miskleun, het was het doelbewust demoniseren van een bevolkingsgroep, om zijn achterban tegen hen op te hitsen.

Becausky
Becausky1 feb. 2020 - 20:04

"Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los van politiek correct gelul! Red dit land!" ...Maar pappa, lieve wijze pappa, hoe redden wij het land? U praat over een uil. en wij begrijpen dat niet, ..want alles wat wij zien is die papegaai op uw schouder..

1 Reactie
MG1968
MG19682 feb. 2020 - 0:42

! :)

Marin Cielo
Marin Cielo1 feb. 2020 - 19:37

Tsja, dan ben je dus een sukkel.

I am Legion
I am Legion1 feb. 2020 - 19:11

Zoals ik hier elders al schreef, omdat ik de eerste geruchten elders al gelezen had, was de aanleiding waartoe Baudet zijn woeste uithaal deed twijfelachtig. Maar er echt toe doen doet het niet als je objectief weet en durft te blijven. Het ging hem met zijn uithaal om het feit dat aangifte doen in Nederland in zoveel zaken veel te vaak zinloos is of nauwelijks iets oplevert. Dát is het onderwerp en niet het feit dat deze aanleiding daarover boos te zijn nu zeer wel mogelijk een canard betreft. Toen er in andere gevallen mensen uithaalden naar het te veel voorkomen van racistische dreigementen en geweld op grond van aanleidingen die achteraf canards bleken te zijn zouden dat toch ook geen aanleidingen mogen zijn die door woedende mensen dus blijkbaar verkeerd gekozen aanleidingen hun gerechtvaardigde woede over het meer algemene probleem te ontzeggen. Voorbeelden zijn de zwarte jongen die gewelddadig racistisch aangevallen zou zijn maar naar later bleek zich dronken vervelend had gedragen en door eigen toedoen van de fiets was gevallen en zo wonden had opgelopen, en in een ander geval waar racistische buurtgenoten brand hadden gesticht maar het vermeende slachtoffer naar later bleek zelf de brand had gesticht samenhangend met verzekeringen. Toch geen van beide gevallen die afdoen aan de woede om te veel voorkomend racistisch dreigen en geweld aan de kaak te willen stellen maar gewoon slecht gekozen aanleidingen omdat het canards bleken. Zo ook nu Baudet's waarschijnlijk verkeerd gekozen aanleiding waar an sich het een onverteerbaar feit is dat het doen van aangifte in zaken bijna structureel zinloos is of nauwelijks iets oplevert en politie zelf ook, door haarzelf toegegeven, een ontmoedigingsbeleid heeft bij allerlei zaken. Dat Baudet getriggerd was waar hij weinig meer gehoord kan hebben dan dat het om een stel zich vervelend agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens heeft gehandeld is nu juist wel iets wat hem te verwijten is ondanks het feit dat deze groep in verhouding veel vaker dan andere groepen zich onderscheidt met dergelijk gedrag. Het constateren van dat laatste is niet racistisch maar gewoon een feit. Maar het zonder voldoende op de hoogte zijn van feiten in een specifiek geval dat de Marokkaans Nederlandse jongens wel de foute partij zouden zijn bij een bepaalde gebeurtenis is dat wel.

26 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman1 feb. 2020 - 19:27

Tjongejonge wat een lulverhaal weer om het Baudet-racisme recht te praten.

Katootje2
Katootje21 feb. 2020 - 19:39

Het waren geen zich vervelend agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens, maar ze zagen er uit als zich vervelend agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens en iedereen weet hoe vervelend vervelend zich agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens kunnen zijn dus toen die dames weigerden om hun kaartje aan de controleurs te laten zien en dat pas deden toen de politie er aan te pas kwam, had dat niets met racisme te maken. En ondanks dat Nederland vol is met zich vervelend agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens ben ik zelf ook helemaal niet racistisch. Marokkaans Nederlandse jongens zouden zich alleen niet zo vervelend agressief moeten gedragen.

Jan Folkersma
Jan Folkersma1 feb. 2020 - 19:44

Of het zin heeft om aangifte te doen, daar gaat het niet om. Het gaat er om dat Baudet een verzonnen verhaal publiceert, het vermeende(!) foute gedrag van individuen projecteert op een hele bevolkingsgroep en nu er gebleken is dat van zijn verhaaltje niks klopt, komt hij er niet meer op terug en haalt zijn foutieve bericht niet weg. Uw verhaal over een 'canard' in een poging iedereen af te leiden naar een discussie over het nut van aangifte doen is tevergeefs. Dit gaat niet vergeten worden zolang Baudet zijn fout niet toegeeft.

Becausky
Becausky1 feb. 2020 - 19:53

haha @ I am Legion Telkens als ik denk dat de onzin die je uitkraamt niet overtroffen kan worden, krijg je het toch weer voor elkaar Sta je al op de kandidatenlijst? Kan niet wachten om je in een praatprogramma te zien schitteren

vdbemt
vdbemt1 feb. 2020 - 20:35

Het gaat Baudet dus om het feit dat aangifte doen van iets nogal eens geen zin heeft. En dan is het volkomen normaal en absoluut niet racistisch dat hij daarbij een canard verzint met Marokkanen als hoofdpersoon. Objectief gezien is dit toch behoorlijk racistisch maar in jouw ogen doet dat er objectief gezien niet toe. Ik vraag me af: wat maakt dat jou, objectief gezien?

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 20:35

Tuurlijk, Legion, de waarheid is niet belangrijk, zolang je in één tweet maar tegelijkertijd allochtonen en de politie/politiek kan zwartmaken. Dat het voorval een leugen is, maakt niet uit. Het doel heiligt blijkbaar de middelen. En het feit dat vrouwen in 78% van de gevallen worden lastiggevallen door een familielid of andere bekende, ipv door een onbekende allochtoon, is natuurlijk een feit dat je ook graag negeert.

vdbemt
vdbemt1 feb. 2020 - 20:38

@Becausky. Mogelijk bij Goedemorgen Nederland, samen met Wierd Duk.

vdbemt
vdbemt1 feb. 2020 - 20:43

@Katootje" ".....had dat niets met racisme te maken. " Nou, Katootje. Als ze zich legitimeren als controleurs, maar de dames weigeren die legitimatie te geloven, waarom zou dat dan zijn?

Katootje2
Katootje21 feb. 2020 - 20:53

vdbemt - En als I am Legion steeds die "vervelend agressief gedragende Marokkaans Nederlandse jongens" erbij sleept, waarom zou dat dan zijn? Sommige satire is niet van echt te onderscheiden, moet je maar denken. Ik herinner me dat je daar al eerder moeilijkheden me had.

Lopez
Lopez1 feb. 2020 - 21:18

@I am Legion Aha. Dus als een doctor in de rechtsgeleerdheid die ook nog parlementariër is het probleem van onvoldoende opvolging van aangiftes aan de kaak wil stellen verzint hij een verhaal over twee ‘dierbare vriendinnen’ (beide waarschijnlijk lelieblank en iedere avond snuffelend aan een zakje lavendel) die in een trein ‘ernstig zijn lastiggevallen door vier Marokkanen’. Je hoeft het woord ‘Marokkanen’ niet door ‘Joden’ te vervangen om in te zien dat de tweet van Baudet onverholen racistisch is, en even schaamteloos als onverantwoordelijk, helemaal voor een Kamerlid. Red het land, doe aangifte tegen Baudet!

Becausky
Becausky1 feb. 2020 - 21:18

@vdbemt zondagochtend luister ik meestal naar OVT op radio 1, dit onderwerp staat nog niet in de geschiedenisboeken ( zal nooit gebeuren ook hoop ik )

OlavM
OlavM1 feb. 2020 - 23:58

[Het ging hem met zijn uithaal om het feit dat aangifte doen in Nederland in zoveel zaken veel te vaak zinloos is of nauwelijks iets oplevert.] Klets toch niet zo, man! De kern van deze affaire is juist dat een volksvertegenwoordiger aan puur racistische ophitserij doet, en hierin weer een kansje meende te zien. En tegelijkertijd zijn mantra blijft zingen dat aangifte doen volstrekt zinloos zou zijn. Hahaha, ja natuurlijk, als je puur verzinsels debiteert, dus hij dekt zich tevoren in!

Karingin
Karingin2 feb. 2020 - 1:11

Vertaling: Ik las ergens anders al geruchten dat dit verhaal niet klopt, en ik twijfelde dus aan Baudets verhaal. Maar dat doet er niet toe, als je objectief bent. Zijn punt is dat aangifte doen vaak geen zin heeft. Andere mensen haalden ook wel eens uit, over verhalen waarin racisme een rol speelden, die achteraf niet waar bleken te zijn. Ook al waren die verhalen niet waar, de woede over het algemene probleem van racisme is rechtvaardig en daar mag je iets over zeggen. Zo was er een verhaal van een jongen die zei dat hij was aangevallen, met racistische motieven, maar die bleek in dronken toestand van zijn fiets gevallen. En iemand die racistische buurtgenoten had beschuldigd van brandstichting, maar die bleek de brand zelf te hebben aangestoken (NB: Deze verhalen zijn door de vertaler niet onderzocht en komen geheel voor rekening van Lego). Deze verhalen waren dan niet waar, maar dat is geen reden om niet boos te worden over racisme, wat nog teveel voorkomt. (Damn, die zin was echt een hersenbreker). Baudet koos nu waarschijnlijk (sic) ook een verkeerd verhaal, om zijn grieven te uiten over het feit dat aangifte doen vaak zinloos is. De politie geeft dit zelf toe. Dat Baudet werd getriggerd door een vaag verhaal, valt hem te verwijten. Ook al is het een feit dat Marokkaans Nederlandse jongens zich naar verhouding vaker agressief gedragen dan andere jongens. Dat is niet racistisch, dat is gewoon een feit. Maar het is wel racistisch om er, zonder alle feiten te weten, vanuit te gaan dat deze jongens de foute partij waren. (Zo, daar heb ik dus een half uur over gedaan, met mijn C-taalniveau. Lego jongen, je moet echt eens een cursusje Eenvoudig Nederlands volgen. Je posts zijn dodelijk vermoeiend, ook voor wie een hoog taalgevoel heeft. Aan de andere kant...doe ook maar niet, jouw mening in leesbare taal interesseert me waarschijnlijk nog minder dan dat wollige, nauwelijks te ontcijferen gebral dat je nu produceert.)

Karingin
Karingin2 feb. 2020 - 1:20

Inhoudelijk is het ook nogal een warrig verhaal trouwens.

Frits Jansen
Frits Jansen2 feb. 2020 - 5:11

Opsporingsautoriteiten zijn verplicht aangiften van strafbare feiten in ontvangst te nemen. En je mag ook schriftelijk aangifte doen - al beweert de politie van niet. Je kunt ook rechtstreeks bij het OM aangifte doen. En als dan geen vervolging wordt ingesteld kun je als rechtstreeks betrokkene een "artikel 12" procedure starten, bekend van het "eerste Wildersproces". Feit is dat de autoriteiten liever geen aangiften aannemen omdat ze worden politiek afgerekend op oplossingspercentage, en iedere aangifte is in eerste instantie een onopgelost strafbaar feit. Daarom zijn ze dol op verkeersovertredingen: dan hebben ze meteen de dader. Toen ik aangifte ging doen van diefstal van mijn fiets (noodzakelijk voor de verzekering) viel mij echter een ijskoude bejegening ten deel op het politiebureau.

vdbemt
vdbemt2 feb. 2020 - 8:59

@Katootje. "Sommige satire is niet van echt te onderscheiden, moet je maar denken. Ik herinner me dat je daar al eerder moeilijkheden me had." Dat klopt. Scherp. Maar dat heb je met satire. (Voor de een wat duidelijker dan voor de ander). Ben blij dat je het satirisch bedoelde.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 11:16

vdbemt - Ik ben nou eenmaal te lui om al het werk te doen dat Karingin er aan besteedt, dus zoek ik een kortere weg en liefst een weg die mensen zoals Z_edje geen handvat biedt om weer met hun wellus-nietus spelletjes te beginnen. Maar ik geef toe: het is niet gemakkelijk om zoveel dom racisme met nog meer dom racisme te overtreffen en dan valt het soms niet meer op.

Mark Huysman
Mark Huysman2 feb. 2020 - 11:18

Z_edje [De hele staalkaart aan goede vaderlanders…] Ik denk eerder dat jij jezelf als ’een goede vaderlander’ beschouwt. Ik zie mezelf in elk geval niet in dergelijke termen. […omdat ze eindelijk eens met een leugentje van Baudet een veronderstelde Baudet aanhanger aan stukken kunnen scheuren, nou applaus hoor.] ‘Leugentje’? Zoals gewoonlijk bagatelliseer je extreem-rechts weer. [Maar voor al die wensdenkers de uitnodiging dit artikel te lezen en zich vervolgens hardop af te vragen of het fulmineren over het verdedigen van Baudet racisme nou wel zo relevant is.] Wat leur je toch met dat artikel uit 2012? Zoals ik je al elders gemeld heb heeft dat stuk een hoogst anekdotisch karakter en geeft het helemaal geen uitsluitsel over in hoeverre het om een culturele kwestie gaat, een sociaaleconomische of dat het een kwestie is die bij alle groepen speelt en diep geworteld is in de machtsverhoudingen tussen man en vrouw. En wat je verder ook van dat artikel vindt, dat neemt natuurlijk niet de noodzaak weg om te fulmineren tegen het Baudet-racisme. Jij vindt het normaal dat hij de etniciteit van de (niet-bestaande) daders benadrukt. Daarmee geef je hem een racisme-vrijbrief. [Omdat jullie ook volledig over de laatste zin van IAL hebben gelezen.] Ik heb er niet over heen gelezen. Het punt is dat het niet enkel gaat over het feit dat Baudet dit uit z’n duim zuigt. Maar ook over het feit dat hij de etniciteit meent te moeten benadrukken. Dat dient maar een doel: het zwartmaken van Marokkaanse Nederlanders.

Lucas2000
Lucas20002 feb. 2020 - 12:11

Grotere onzin heb ik nog nooit gelezen.

Mark Huysman
Mark Huysman2 feb. 2020 - 16:12

@Z_edje Je hele verhaal lijkt te berusten op 1 punt: “Vrouwen worden lastiggevallen door mannen, ook door Marokkaanse mannen.” Er is hier niemand die dat ontkent. Waar het om draait is dat Baudet het nodig vindt om de etniciteit te benadrukken van die mannen. Dat doet hij met een reden: hij wil Marokkanen wegzetten als gevaarlijke sujetten die de Nederlandse samenleving ondermijnen. Het feit dat het hele verhaal bij elkaar gelogen lijkt te zijn laat ik even buiten beschouwing. Ook als het wel waar zou zijn is dit een (zoveelste) poging om Marokkanen als groep zwart te maken. Jij vindt het benadrukken van de etniciteit geen punt en je komt de hele tijd aanzetten met verhalen dat er ook Marokkanen zijn die zich misdragen tegenover vrouwen. Ja, die zijn er en er zijn ook niet-Marokkanen die dat doen, zoals je zelf ook zegt. De enige meerwaarde die het benadrukken van de etniciteit van de (niet-bestaande) daders heeft, is dat racistische vooroordelen bevestigd worden en dat Marokkanen gedelegitimeerd worden. Je hebt het de hele tijd over ‘wegkijken’ maar jij bent zelf degene die hiervan wegkijkt. En dat alt-right gezwam over ’SJW-punten’, ‘regressief links’ kun je in het vervolg ook beter weglaten want dat verraadt alleen maar hoe dicht je eigenlijk bij Baudets gedachtengoed staat.

Sonic2
Sonic22 feb. 2020 - 16:24

@ Z_Edje Je noemt in dit stuk letterlijk Baudet een racistische leugenaar. Dus waarom wordt je elke keer zo boos als mensen die dat ook vinden dat ook hardop zeggen? Je loopt dus mijn inziens ruzie te zoeken met mensen waarmee je min of meer dezelfde mening deel. Zelfde met Jan Lubbinkhof. Die valt ook altijd over mij heen, omdat hij precies hetzelfde vindt als wat ik vind. Namelijk dat Baudet een racistische leugenaar is. Je kruipt ook nogal in de slachtoffer rol valt me op. Ook onder dit topic. Iets wat u mij met de regelmaat van de klok verwijt. En je vult vaak in dat mensen u een racist vinden. Ik vind u geen racist. Verre van. Wel iemand die mij continue verkeerd interpreteert en niet fair behandeld. En ook iemand die mensen vaak verdedigd die hij zelf een racist noemt. Waarom een racist verdedigen of naar een neutraal midden te zoeken? Als je hem ongenuanceerd een racist noemt. En ik vind het een eenzijdige visie om de schuld in de schoenen te schuiven van links. Het altijd over demoniseren te hebben. Stel dat ik niets met Amerikaanse politiek heb. En dat maar 1 keer in de vier jaar volg. Op de verkiezingsdag. Ik krijg een filmpje van Trump en een filmpje van Biden. Dan stem ik op Biden. Omdat Trump nogal als een idioot overkomt. Met andere woorden. Baudet en Wilders gedragen zich als clowns en idioten( ook deze tweet weer) en geven ook elke keer aanleiding om als een idioot te worden neergezet. Als Baudet niet wilt dat hij niet als een racist wil worden gezien, moet hij er niet mee dineren. Als je jezelf als een premier ziet dan moet je niet in je blote kont langs een zwembad gaan liggen. Ik vind dat opmerkelijk. Dat nationalistische kiezers nu nog niet door hebben dat het vooral Wilders en Baudet hun elke keer belachelijk maakt. Hun soms terechte zorgen laat ontsporen in dom alt right nationalisme. Baudet en Wilders gedragen zich als radicale idioten en worden zo behandeld. En daarmee slepen ze hun kiezers in mee. Net als Trump er alles aan doet om als een volstrekte idioot te worden gezien. Hun eigen schuld. Als je dan niet verder komt als altijd maar links en de media bashen. Tja. Dat is nogal eenzijdig. Waarom buiten Wilders en Baudet nooit dat enorme electorale potentieel uit? Heel veel mensen delen al dan niet deels hun mening. Waarom verkloten ze het elke keer zo? Het momentum ligt op ( uiterst) rechts. Ze doen er nooit wat mee. Wonderlijk.

Karingin
Karingin2 feb. 2020 - 20:06

Z_edje: "over afwijkende meningen voortdurend negatief geoordeeld moet worden,sterker nog, eigenlijk zijn die niet gewenst." Ja duh. Wat een aanstelleritus. Iedereen kan hier zijn mening geven, maar dan heb je kans dat mensen het niet met je eens zijn en er tegenin gaan. Zeker als je zoals Lego (e.a.) stelselmatig de boel verdraait en/of recht lult wat krom is. En dat dan zogenaamd met enige nuance; ja racisme is slecht maar eigenlijk wel begrijpelijk. Dat is wat ie in dat hele wollige verhaal vertelt (wat dat betreft is 't net Baudet). En dat zit jij dus ook weer goed te praten, en komt met een artikel om je punt te maken, waar toevallig wél de nodige nuance in zit. Maar dat meld je er niet bij. Misschien haal je 't er ook zelf niet uit, zou me nix verbazen.

Sonic2
Sonic22 feb. 2020 - 22:06

@ Z_edje - Weet u. Ik ben gewoon tegen al het crimineel gedrag. Dus als van Jole/ Han/ Daan Ouwens/Paul/ Drunken Pumpkins en ook ik daar tegen zijn dan weet je toch ook wel dat het voor criminele Marokkanen geldt. Ik ben tegen een criminele Pool/Nederlander/ Bulgaar en ook een Marokkaan. Ken niemand hier die voor criminaliteit is. Marijnissen/ Rutte/ Bos en zelfs Halsema hebben trouwens genoeg aandacht aan besteedt. https://www.youtube.com/watch?v=ZLu6WRPPmTE Alleen deze al. Bos die het ruiterlijk erkent. Oudkerk ook. En ik kan ook nog over de SP praten. Dus het is u en met u vele anderen die elke keer met het verzinsel van weg kijken komt. Heel veel mensen zijn het niet eens met de half fascistische oplossingen waarmee B en W komen. Heel wat anders. U vult zelf een frame in. Blijft daar koppig en star aan vasthouden. En gaat dan mensen schofferen en beledigen. En doet alsof we niet al 20 jaar over de Drie I's praten. Het gaat er tot vervelend toe over. - Daarna een hele bak met onzin. Niemand is voor een slechte behandeling voor vrouwen. En als het echt zo was dan hadden mensen dat ook wel erkend. Vrouwen moeten met respect worden behandeld. Zeker ook Eva Vlaardingenbroek. Al moet ik daar wel bij aantekenen dat ze een extreme grote fout maakt om achter Baudet aan te lopen. En daarmee roept ze zelf de problemen over zich af. Baudet kreeg hier volledig terecht een veeg omdat hij dit wilde misbruiken om stemmen te scoren. Als je leed misbruikt om stemmen te scoren dan verdien je als politicus sowieso een veeg. Dat vrouwen beschermd moeten worden is wel duidelijk. Maar liever door mensen die daar geen vulgaire electorale redenen voor hebben. Baudet bewijst hiermee de vrouwen rechten een slechte dienst. Vrouwen hebben wat aan iemand die echt voor hun opkomt. Niet zo onvoorstelbare radicale oplichter die alleen maar electoraal wil scoren. - De persoonlijke aanvallen vind ik niet zo relevant. Sluit me aan bij wat Han in een ander topic over je zei. Ik laat andere mensen hier u op zijn plek zetten. - Ik denk dat Baudet en Wilders dat over zichzelf afroepen. Het is wat makkelijk om links en de media daar de schuld van te geven. Ik denk dat ze het zelf hebben opgeroepen. Met hun houding en extreme standpunten. Natuurlijk hebben ze ook goede punten. Ze hebben het er zelf naar gemaakt. Als Baudet had gezegd. Ik kom voor alle vrouwen rechten op. Ongeacht wie ze schendt. Prima. Had ik hem gelijk gegeven. Baudet verzint iets. Liegt er over. Hij misbruikt vrouwen om stemmen te werven. Als je dat dus doet dan moet je terecht een veeg krijgen. Slechtst mogelijke manier om vrouwen te verdedigen. Zelfde trouwens met Rutte zijn holocaust opmerking 10 jaar geleden. Opzich eens dat je alles moet kunnen zeggen, maar als je dan de holocaust als voorbeeld geeft. Volkomen terecht dat iedereen over je heen valt. - Baudet en Wilders hebben het aan hun eigen idioot gedrag te danken dat ze als idioten worden gezien. Net als Trump. En dat alle normale kritiek op immigratie wordt gezien als alt right nationalisme. Ze gooien er zelf elke keer een saus over heen. Als u zo erg voor immigratie kritiek bent. De problemen zo graag wilt benoemen. Dan heeft de laatste 20 jaar nu juist geleerd dat je dat zonder FvD en PVV moet doen. Juist door die partijen is er geen normaal gesprek meer mogelijk. Met andere woorden. De belangrijke onderwerpen worden gedomineerd door de verkeerde partijen. - Ik vind dat u nogal een uitspraak doet. Maak maar eens hard( en nu een keer zonder te beledigen en te schofferen) dat tientallen mensen hier die anders denken als u zich niet bekommeren om het leed van vrouwen. Daan Ouwens heeft gisteren in een topic nog gezegd dat zowel allochtone als autochtone mannen zich vrouw onvriendelijk op stellen. Ook ik deel wel dat sommige Marokkaanse jongens zich misdragen. Is een probleem mee. Het zal waarschijnlijk aan mijn perspectief liggen en aan mijn manier van lezen. Maar ik zie helemaal niemand hier die de problemen met Marokkanen verdoezelt. Wel een andere opstelling. En voor de rest vind ik het een vermoeiende discussie. Vooral omdat de andere kant zo liegt. Ik ben tegen het slecht behandelen van vrouwen, homoseksuelen. Ik ben tegen overvallen, moorden. Ik ben ook moslims over 1 kam scheren. En ik ben voor de scheiding tussen kerk en staat. U vindt u zelf intelligent. Dus dan weet u wat ik bedoel. Ik ben dus ook tegen moslims die zich gedragen. En zoals de bovenstaande alinea. Zo zijn er hier tientallen tegen geweld tegen vrouwen, vrouwonvriendelijke behandeling. Kinderachtig, sneu en infantiel dus dat radicaal rechts en haar helpers zo extreem sneu zijn dat ze de bedoeling van links expres verdraaien. Zodat het net lijkt alsof we de champagne open trekken als een vrouw onheus wordt bejegend. Framing vind ik het. Want als ik zeg dat ik tegen geweld ben dan kunt u de optelsom wel maken. Tegen de goelag. Tegen geweld tegen vrouwen. Tegen liquidaties. Tegen het moorden van communisten. Tegen Mao/Pol Pot/Stalin. Dat weet u door die ene zin in de voorgaande alinea. Als je dan nog zo de boel weet te verdraaien dat je op een of andere manier voor een onvriendelijke behandeling van vrouwen bent. Laat dan maar. Dan wil je ook niet lezen en luisteren, maar dan wil je vooral vast houden aan je eigen beeld en framing. En met u als die anderen mensen die u benoemt als "leugenachtige racisten". Dat laatste zou ik eens hier moeten doen. De woorden leugenachtige racist aan Baudet labelen. Heb ik meteen 5 fanboys op mijn nek.

Becausky
Becausky2 feb. 2020 - 23:35

@Z_edje U bent ongetwijfeld een goede analyticus, zij het ietwat aanmatigend Ook in uw kennis van mensen en hun beweegredenen geeft u blijk van een haarscherpe blik. Wij beseffen dat het behoren tot "uw groep" vaardigheden vereist die wij niet bezitten "Hou jezelf toch niet voor de gek, je zit hier helemaal niet voor een inhoudelijke discussie, je bent op zoek naar zwarte schapen omdat je je zo geweldig veel beter voelt bij het naar beneden trappen van mensen" Zegt u bijvoorbeeld, en zelden zag ik het helderder verwoord U zegt ook "De hele staalkaart aan goede vaderlanders viert zijn jakhals feestje omdat ze eindelijk eens met een leugentje van Baudet een veronderstelde Baudet aanhanger aan stukken kunnen scheuren, nou applaus hoor" Namens alle goede vaderlanders ( vrees niet, ik begrijp dat u het tegenovergestelde bedoelt ) hier aanwezig op het jakhals feestje : sorry, wij bedoelden het niet zo... Wij weten van toeten noch blazen, maar de drank smaakt goed En terwijl wij ons laten vollopen en ons hoofd breken , komt u gewoon met de oplossing : We moeten ophouden met "oneigenlijke discussies" Ja, baudet is een kwezel, maar daar gaat het niet om Het gaat er om dat wij niet durven toegeven dat marrokanen soms klootzakjes zijn... Briljant! Wij wisten dat nog niet over onszelf, maar zijn enorm blij met het licht dat u ons geeft De hartelijke groeten , ook aan de andere mannen (en vrouwen? ) in uw club van wijzen Ik stem nu al voor u als premier van dit gave land #wiseupsucker

Mark Huysman
Mark Huysman3 feb. 2020 - 7:31

Z_edje [Je gaat er zo niet uitkomen omdat je iedere keer deelaspecten oppakt en die naar racisme probeert te praten als legitimatie voor het wegdenken van een maatschappelijk probleem.] Baudets racisme is geen ‘deelprobleem’ maar is het probleem waar het hier om draait. Jij wilt er graag een discussie over straatgeweld van Marokkanen van maken omdat je daar kennelijk door geobsedeerd bent maar dat is een andere discussie. [Ik heb geen enkele illusie over de intenties van Baudet maar los van deze leugen heeft hij recht van spreken.] Nee hij heeft geen recht van spreken. Hij is zelf liefhebber van seksuele intimidatie en het is dus buitengewoon hypocriet als hij zijn pijlen richt op Marokkanen. De leugen is dan ook geen toeval of 'foutje’ maar consistent met zijn politiek: hij is niet geïnteresseerd in strijd tegen vrouwenonderdrukking maar enkel in het zwartmaken van minderheidsgroepen. [Het kwartje valt nog steeds niet. Door dat duiken voor die etniciteit worden de daders van Marokkaanse komaf ontzien want anders worden ze maar zo als kwaaie Marokkanen gestigmatiseerd.] Onzin. Als je stelt dat een clubje mannen vrouwen lastig valt zonder dat je de etniciteit of huidskleur benadrukt dan ontzie je die mannen natuurlijk niet. Als het voorval wel had plaatsgevonden dan had juist Baudet met zijn tweet a) de daders ontzien omdat hij aangifte niet zinvol vindt en b) tegelijk alle Marokkanen en passant verdacht gemaakt. Dat laatste, daar ging het hem natuurlijk om. [Aggut, probeer dan gewoon een open discussie te voeren zonder iedere keer die laaghartige Baudet-vrind framing van je.] Nogmaals: jij wilt de discussie over de Baudet-leugen ombuigen naar iets anders en dat noem je dan ‘open discussie’. Dat is gewoon bullshit. Daarmee help je Baudet zijn racisme salonfähig te maken. [Kijk en daar volgt weer zo’n vuile verdachtmaking, je moralisme is flinterdun. Regressief links is een volledig geaccepteerde term…] in altright kringen ja. Daarbuiten: not so much.

Sonic2
Sonic23 feb. 2020 - 14:26

@ Z_edje Ik negeer maar al dat nogal grove gescheld. En de zeer op de persoon getinte aanvallen. Ik ben tegen geweld en respectloze behandeling van vrouwen. Wie het ook doet. Wat maakt u er allemaal een circus en een theater van. Vol met allerlei ideologische bull shit. Elke vrouw die slecht wordt behandeld is er 1 te veel. Maar Baudet die hier volledig terecht een sneer krijgt en volledig terecht de grond in wordt geschreven is ook terecht. Waar maak je je druk om? Dat iedereen hier vanuit misschien een andere invalshoek het met vrouwen goed voorheeft? Moet je u invalshoek hebben? Je maakt een heleboel heisa om niets. En voor de rest redeneer je altijd alles naar het vooroordeel toe dat iedereen hier jou een racist vindt. En dat niemand ooit wat benoemt. In een ander topic heb ik al linkjes gestuurd waaruit blijkt dat links wel degelijke actie neemt tegen huwelijkse dwang. En dat maakt een discussie lastig. U denkt dat links niets doet tegen de negatieve effecten van de multi culturele samenleving. Dat is niet waar. Dat links niet wilt benoemen. Gebeurt als sinds Oudkerk en Scheffer. En dat ik u als een racist zie. Allemaal niet waar. Je reageert nogal op je eigen spoken. Vandaar dat u ook een hekel aan mij en nog een paar anderen hebt. Omdat u een totaal van de realiteit los gezongen beeld van een aantal hier heeft gecreëerd. En op basis van wat u denkt en wat u invult van wat andere denken wordt u elke keer ontzettend boos. Dat is wat u doet. Als het hier zo vreselijk is. Ga lekker naar Geenstijl en DDS. Kun je lekker op links afgeven. Tot dat ze er achter komen wat je over B en W typt. Kan je rennen voor je leven daar. En dat is een advies.

Sonic2
Sonic21 feb. 2020 - 19:03

Die foto die Thierry er bij heeft gezet is behoorlijk verhelderend. Je ziet wat stangen en je ziet de achterkant van een man. Voor de rest zie ik niet 1-2-3 vrouwen. Heel apart.

2 Reacties
Loebkesman
Loebkesman1 feb. 2020 - 21:59

Een foto van een treinwrak zou zijn verhaal symboliseren. En dit is nu precies waar fatsoenlijk rechts last van heeft. Van dit soort politici. Kijk. Dit noemen we dus dom-rechts.

Sonic2
Sonic22 feb. 2020 - 13:08

@ Loebkesman Klopt. En bedankt dat u mij de gelegenheid geeft om even een misverstand uit de weg te helpen. Ik heb niets tegen fatsoenlijk rechts. Er is niets tegen een goed leven voor de middenklasse. Er is niets tegen ondernemingszin. Er is niets tegen minder regels. Er is niet tegen een kritische kijk tegen de betaalbaarheid van de energie transitie. Er is niets tegen grenzen stellen aan onbeheersbare immigratie. Alleen hebben zowel PVV/FvD'ers niet door dat het juist Wilders en Baudet zelf zijn( niet de media en links) die ze laten lijken als idioten. Als klunzen en als tokkies. Het is Baudet zelf die met Jared Taylor gaat dineren. Baudet zelf die de meest achterlijke tweets de wereld in slingert. Baudet zelf die zichzelf altijd weer in een hoek verft. En Baudet zelf die altijd met zijn punten te ver door schiet. Waarom vallen op zichzelf niet onredelijke standpunten altijd in handen van idioten? Daarom zou iedereen die zich hier fatsoenlijk rechts noemt en iedereen die van goede wil is voor de volle 100 procent achter mij betogen moeten staan. FvD en PVV als alt right kapers van fatsoenlijk rechts. Jullie zouden 100 procent achter Han en mij moeten staan. 100 procent. Laat alt right rechts imploderen en bouw uit die puinhopen fatsoenlijk rechts. Dus geen neoliberalisme, maar liberalisme. Geen armen pesten, maar ze ontdoen van bijstand regels. Een fair en eerlijk immigratie systeem. Die slechte mensen bestraft en goede mensen ( die hier al jaren wonen en goed Nederlands spreken) houd. Ik zou willen zeggen. Beste rechtse mensen. Bevrijd je van Baudet en Wilders. En dat zeg ik in jullie eigen belang. En ik moet zeggen. Een goede en eerlijke reactie Loebkesman. Vaak kritisch op u geweest, maar dit is een goed betoog. Een betoog wat mij ook aan het denken zet.

H.Witte
H.Witte1 feb. 2020 - 19:01

Kan dus samen met Marjolein Faber op dezelfde stinkende hoop.

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 19:01

Hier een link naar de volledige reactie van Karssies, die niet meer te zien is op instagram en mogelijk verwijderd is door Baudet: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2983556508344441&id=100000703627187

Meer Informatie
Meer Informatie1 feb. 2020 - 19:00

Wat een blunder. "er was omgeroepen dat er controle in burger zou plaatsvinden." Dus dat weet je. Je ziet even later vier mannen in burger mensen om het tonen van hun vervoersbewijs vragen, verder niets. Ze tonen je ook hun bedrijfsidentiteit kaart, en dan denk je nóg dat ze je iets aan gaan doen, enkel omdat ze er Marokkaans uitzien?

6 Reacties
Katootje2
Katootje21 feb. 2020 - 20:06

"Ze tonen je ook hun bedrijfsidentiteit kaart, en dan denk je nóg dat ze je iets aan gaan doen, enkel omdat ze er Marokkaans uitzien?" Puur arrogant racisme in de dagelijkse praktijk, in het bijzijn van en met ondersteuning door een lid van de volksvertegenwoordiging. Die agent had gelijk proces-verbaal moeten opmaken van dit heterdaadje.

Frits Jansen
Frits Jansen2 feb. 2020 - 5:24

Stel je bent een Marokkaanse crimineel (moeilijk voorstelbaar maar alleen even voor het verhaal). Je hoort omroepen dat er controle in burger zal plaatsvinden. Bingo! Je gaat snel de trein in een slaat je slag. Omdat de mensen denken dat je die "controleur in burger" bent. Maar niet alle mensen zijn gelukkig zo naïef.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 10:55

Frits Jansen: "Je gaat snel de trein in een slaat je slag." En wat is de buit?

Eef2
Eef22 feb. 2020 - 13:33

Frits Jansen, schrijf een roman, als je zo veel fantasie hebt, maar laat mensen met rust die gewoon hun fatsoenlijke werk doen, met welke huidskleur dan ook. Mogen dan de NS, de politie of beveiligingsbedrijven geen medewerkers meer in burger laten werken die een donkerder huiskleur hebben dan jijzelf? Ga je in een ziekenhuis ook om een autochtone verpleegkundige of dokter vragen (want er zou wel eens een toevallige voorbijganger een witte jas kunnen hebben meegegrist of whatever)? De anderen zijn niet naïef, maar jij vertoont tekenen van een ernstige vorm van paranoia.

Karingin
Karingin2 feb. 2020 - 14:44

Frits: Criminelen lopen natuurlijk standaard rond met nagemaakte pasjes van elke mogelijke handhaver, je weet tenslotte maar nooit of je de kans krijgt stiekem kaartjes te controleren...

Meer Informatie
Meer Informatie2 feb. 2020 - 15:45

@Katootje: "Puur arrogant racisme in de dagelijkse praktijk, in het bijzijn van en met ondersteuning door een lid van de volksvertegenwoordiging." Ik vindt wel dat Baudet door de dames volkomen verkeerd is ingelicht. Ze zetten eigenlijk een val voor hem. Men kan zeggen dat hij er niet publiekelijk op had moeten reageren, maar als twee goede vrienden die je vertrouwd je zo iets vertellen kan je ook wel even heel boos worden en stoom willen afblazen door het anderen te vertellen. (Joop.nl doet dat voortdurend met artikelen over misstanden.) Maar hopelijk leerde hij er van in het vervolg niet meteen aan het ego dat hem racistische suggesties gaf gehoor te geven. En niet klakkeloos alles wat zijn vrienden en vriendinnen hem vertellen te geloven.

Thuiszitter
Thuiszitter1 feb. 2020 - 18:48

Ik heb het al meer geopperd, twitteren zou verboden moeten zijn voor politici.

1 Reactie
hminkema
hminkema1 feb. 2020 - 23:56

Juist niet verbieden. We leren ze wel beter kennen zo.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof1 feb. 2020 - 18:46

En de baudetista’s blijven zijn fascisme maar ontkennen. :(

Marka.
Marka.1 feb. 2020 - 18:42

Vrouwen worden naar hun kaartje gevraagd door niet-blanke controleurs = "Vrouwen worden ernstig lastiggevallen" Vrouwen worden aangerand door blanke versiercoaches = "Vrouwen willen eigenlijk verkracht worden." Mijn god, wat een wereldbeeld. Achterlijker nog dan bij Isis, want bij Isis zijn ze wel consequent.

msj_meijerink
msj_meijerink1 feb. 2020 - 18:40

Thierry's wereld is immers niet als die van het vulgus, dus vandaar!

Geert6
Geert61 feb. 2020 - 18:30

In de tweet van Eveliene (@EefjeShares) staat het woord racist. Gefeliciteerd Baudet toch weer als zodanig neergezet. Ga zo door. Nederland wordt er beter van.

6 Reacties
Marka.
Marka.1 feb. 2020 - 19:32

Jij hebt nog een invalshoekje kunnen vinden waarmee je Baudet als slachtoffer neer kan zetten. Gefeliciteerd, bijzonder knap.

Mark Huysman
Mark Huysman1 feb. 2020 - 19:57

Mogen de dingen niet meer benoemd worden dan?

Mark Huysman
Mark Huysman1 feb. 2020 - 20:05

Voor de duidelijkheid: mijn reactie is op Geert, niet op Marka

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 20:40

Geert, En hoe wordt Nederland er beter van dat Baudet liegt over een voorval dat niet gebeurd blijkt te zijn? Waarbij hardwerkende Nederlanders gebruikt worden om mensen met een Marokkaanse achtergrond zwart te maken?

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof2 feb. 2020 - 1:57

@Geert, u heeft volkomen gelijk, Nederland wordt beter van het herkennen en onderkennen van racisme. Nederland wordt daarentegen een stuk minder van Schorum voor Demagogie en haar aanhangers.

madbako
madbako2 feb. 2020 - 11:51

@Geert 1 februari 2020 at 19:30 In de tweet van Eveliene (@EefjeShares) staat het woord racist Hoe zou jij het dan willen kwalificeren? Doe eens een poging