Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Amerikaans Hooggerechtshof draait strijd tegen klimaatcrisis de nek om

Zeg maar dag tegen een leefbare planeet
Joop

Getuigen en verdachten in zaak-Mitch Henriquez delen advocaten

  •  
09-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
henriquez
Maria Henriquez, de moeder van Mitch Henriquez, heeft vandaag de klok geluid over mogelijke belangenverstrengeling in de strafzaak tegen de agenten die haar zoon ombrachten. De verdachten worden namelijk allen bijgestaan door hetzelfde advocatenkantoor dat 21 van de 31 agenten vertegenwoordigt die in de zaak moeten getuigen. Tegen RTL Nieuws zegt ze:
"Zo kunnen we de agenten niet meer vertrouwen. Alles blijft nu onder de tafel, ik wil dat de waarheid boven water komt."
Henriquez liep onder meer een gebroken strottenhoofd op als gevolg van een nekklem door de Haagse politie bij zijn arrestatie. Ook had hij over zijn hele lichaam bloeduitstortingen. Deskundigen delen de vrees van mevrouw Henriquez dat bij het advocatenkantoor Sjöcrona en Van Stigt wordt gewerkt aan een verhaal over wat er is gebeurd in plaats van dat de waarheid wordt gezocht.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

johannes dree
johannes dree10 jan. 2016 - 16:19

Ik kan in persoon meepraten over de vuiligheid(ik weet daar zo geen ander woord voor) die het justitiele uithaalt bij de individuele burger, zeker ook wanneer ze een foutje genmaakt hebben. U weet de landelijke pers nog te halen. De meesten lukt dat niet.

johannes dree
johannes dree10 jan. 2016 - 16:13

Och mevrouw Maria Henriquez, maakt u zich geen enkele illusie mbt rechtvaardigheid. Het 'algemeen belang' wreekt zich met uw wens om de misdadigers/de daders te berechten of te veroordelen. Uw tegenstanders zijn organisaties die de 'betrouwbaarheid' van de hermandad koste wat het kost zullen verdedigen. Uw zoon is toch enkel maar een poppetje, een te vertrappen en te vernietigen poppetje....

johannes dree
johannes dree10 jan. 2016 - 16:03

De mensen die in al hun onmacht protesteerden tegen dit walgelijke overheidsgeweld, zijn intussen stuk voor stuk bestraft en kapotgemaakt." U zult zich niet verzetten tegen buitenproportioneel politiegeweld "!

Freeman2
Freeman210 jan. 2016 - 12:20

Totalitaire regimes en instanties hebben een en zelfde kenmerk - ze proberen een lachertje van de rechtsgang te maken. In het geval Hernandez wordt een lachertje van de Nederlandse Rechtstaat gemaakt. Het direct resultaat is dat de Politie, ook de goede, betrouwbare mensen tussen in zullen voor altijd verdacht blijven. Nergens in Europa zou een dergelijke aanfluiting van de Rechtsgang toegelaten zijn. Heeft de regering hier niets over te zeggen?

[verwijderd]
[verwijderd]10 jan. 2016 - 12:16

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Mark Gh
Mark Gh10 jan. 2016 - 14:33

Zijn getuigen een partij in een zaak dan? Ik kan me voorstellen dat die regel beperkt blijft tot de verdachten de aanklager.

Van der Wal
Van der Wal10 jan. 2016 - 14:44

Simds wanneer zijn getuigen partij in een rechtszaak?

panterarosso65
panterarosso6510 jan. 2016 - 11:23

of ze nu van 1 kantoor zijn of niet, als er samengewerkt wordt om verklaringen te manipuleren zijn ze altijd strafbaar en worden ze heel snel ex advocaten, zou me niet teveel druk maken

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh10 jan. 2016 - 14:33

Inderdaad, en of dat het geval is is voorlopig op geen enkele manier aangetoond.

L.Brusselman
L.Brusselman10 jan. 2016 - 11:14

Het OM heeft helemaal niet de intentie aan waarheidsvinding te doen als het om misdragingen van politieambtenaren gaat,het is de bedoeling ze vrij te pleiten.Zo is altijd al gegaan en dat zal in deze zaak niet anders zijn.

ATM2
ATM210 jan. 2016 - 9:35

So what ? Eenieder heeft het recht zich te laten vertegenwoordigen door een advocaat naar keuze. Als dit tot belangenverstrengeling leidt dan dienen die advocaten zich te beraden over hun integriteitsvermogen.

Freeman2
Freeman210 jan. 2016 - 9:21

Totalitaire regimes en instanties hebben een en zelfde kenmerk - ze proberen een lachertje van de rechtsgang te maken. In het geval Hernandez wordt een lachertje van de Nederlandse Rechtstaat gemaakt. Het direct resultaat is dat de Politie, ook de goede, betrouwbare mensen tussen in zullen voor altijd verdacht blijven. De Minister zou zich diep moeten schamen indien hij dit gevoel nog kent.

Mark Gh
Mark Gh10 jan. 2016 - 8:54

Vreemde zaak, het korps heeft toch wel contacten met meerdere kantoren? . Aan de andere kant, als het een groot kantoor is en er zitter verschillende advocaten op de zaak lijkt het me niet dat er echt iets mis gaat. Maar, om ook de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, was het verstandig geweest dit anders te doen.

kapitanlaipose
kapitanlaipose9 jan. 2016 - 23:14

Voor zover het zelfreinigend vermogen van de politie.

Nick Ros
Nick Ros9 jan. 2016 - 22:15

Dit zullen wij toch echt moeten overlaten aan de Rechters om daar over te oordelen.