Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gerard Timmer weg als NOS-directeur na artikel over wegkijken bij grensoverschrijdend gedrag

  •  
14-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1399 keer bekeken
  •  
gerardtimmer

Gerard Timmer stopt als algemeen directeur bij de NOS, meldt het ANP. Hij stapt op nadat de Volkskrant donderdagochtend een artikel publiceerde over Timmers tijd bij BNNVARA. Daaruit blijkt dat hij niet ingreep bij misstanden.

Zo schrijft de Volkskrant: “Onder Timmers verantwoordelijkheid werd een adjunct-eindredacteur die wangedrag bij Zembla aankaartte gedegradeerd en werd de betrokken vertrouwenspersoon per direct van het Zembla-dossier gehaald.

En: “Onder Timmers verantwoordelijkheid beleefde de angstcultuur bij De Wereld Draait Door een van zijn ergste seizoenen, zoals de Volkskrant in 2022 beschreef: volgens insiders vielen er in het seizoen 2016/2017 minstens tien mensen van de redactie uit – doordat ze eruit werden gewerkt, door burn-outs of door overplaatsing.

Uit het artikel bleek ook dat er onder NOS-medewerkers grote twijfel bestond of Timmer de komende jaren in staat zou zijn geweest om een cultuurverandering tot stand te brengen bij de omroep. Werknemers van de NOS en NOS Sport doen vaker dan gemiddeld melding van grensoverschrijdend gedrag, zo bleek uit een inventarisatie van de commissie-Van Rijn.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.