Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gepest op de werkvloer: 'Zwarte mensen zijn minder intelligent'

  •  
20-04-2017
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
office

© cc foto: David Mulder

Dit is mijn droombaan. En het is mijn hel.
Het was de dag tegen het pesten en ik werd gepest. Hoe beschamend is dat? Om 26 jaar te zijn, een volwassen man volgens standaarden, en toe te geven dat je gepest wordt? Deze blog is er vast een die goed valt bij toekomstige werkgevers en rechts Twitter. Het maakt niet uit. Niets overtreft de gēne van tien jaar persoonlijke ontwikkelingen en overwinningen die niets veranderen aan je uiterlijke vertoning; je bent nog steeds de zwakste schakel die gepakt wordt. It, most certainly, does not get better.
Hij hangt er al een tijdje. Op kantoor. Een uitgeprinte foto van een klein ezeltje, wiens contouren bijna uitgewist zijn door zijn hoeveelheid wollig haar. “Is hij niet snoezig?” zegt mijn collega D, lachend. “Het is Manju.” De kleur van het ezeltje is bruin.
Grapjes Je zou kunnen zeggen dat ‘ snoezig ‘ een compliment is. Dat iedereen geassocieerd zou willen worden met een diertje dat in alles positieve gevoelens oprakelt. Maar het blijft een ezel, een dier van vermeende koppigheid en lage intelligentie, met een bruine kleur. Net zo bruin als mijn huid. Is het toeval dat van iedereen in dit kantoor, hij mijn naam krijgt? Natuurlijk niet.
Een van mijn leidinggevenden komt binnen en ziet de foto. Ze vraagt wat het is en D en diens handlanger N leggen het grinnikend uit. “Dat is Manju”. Mijn leidinggevende kijkt naar mij, ik kokend van woede in de stoel, wegkijkend. “Nou deze is wel iets schattiger dan Manju.” Iedereen lacht. “Aah hij gaat dit zeker op Twitter zetten.” Natrappen is een sport.
Ik reguleer mijn ademhaling zoals een zwevende app mij geleerd heeft. Ik herhaal de woorden van mijn psycholoog in mijn hoofd “het is niet persoonlijk, negeer ze”. Maar ik kan het niet. Iets in mij breekt. Ik kijk recht vooruit en zie de foto van D hangen, met een konijnenfilter. Hij maakt zichzelf belachelijk door dieren, waarom kan ik dat niet? Maar niets hieraan is gelijkwaardig.
Ik kijk naar de foto van D omdat hij die daar heeft opgehangen, op de fotolijst tegen de muur waar ik naar kijk. Ik kijk tegen die muur omdat ik mijn bureau verschoven heb. Eerst stond deze zijdelings aan de bureau’s van mijn collega’s. De hele dag zag ik hen. En de hele dag moest ik opmerkingen aanhoren die mij raakte. “Islamiet”, “zwarte mensen zijn minder intelligent”, “we kunnen Manju niet alleen laten hier want dan steelt hij alles”.   “Hoe ben je hier? Met de fiets? Zeker gestolen.”
Het N-woord valt alsof het een compliment is.  Ik ben een bruine jongen van christelijk-hindoestaanse afkomst, maar ik besta enkel in kaders van zwart, moslim of crimineel voor hen. Ik besta niet. Ik kan niet meer werken zonder me klote te voelen dus verschuif ik mijn bureau. Weg van de opmerkingen, weg van de energie die het kost om met ze in discussie te gaan.
Discussie Want dat doe ik. Discussiëren. Continu. Ik leg uit waarom de dingen die ze zeggen racistisch zijn, hoe racisme werkt. Ik ga in discussie met hen waarom “buitenlanders” niet hun “banen stelen”, ik stuur artikelen waarom ik niet “zelf racistisch ben” omdat ik hen witte mensen noem. Ik leg N en de andere vrouwen op kantoor uit hoe het komt dat telkens als ik D, de enige witte man, confronteer met zijn racisme, zij instinctief hem verdedigen.
Ik doe het boos, ik doe het rustig, ik doe het lief, ik doe het grappend. Ik probeer geen systeem te zien in dat D mij geen sleutels van het kantoor wil geven, mij maandenlang geen dure koffie liet drinken (tot een witte vrouw ook koffie wilde, toen kon het wel) en in alles laat blijken dat hij jaloers is op me, of me zelfs begeert. Dus schuif ik mijn bureau weg, sluit ik mezelf buiten. Dus plakte hij zijn foto op de lijst. Zodat ik hem toch de hele dag zou zien. En niet kon ontsnappen.
Dit is mijn droombaan. Soms knijp ik mezelf in mijn handen dat dit mijn werk is. De hele dag in scripts wroeten en werken met schrijvers die verhalen tot leven brengen. Dit is mijn droombaan. En het is mijn hel. Ik type dit nu in plaats van mijn werk te doen, zoals duizenden andere mensen van kleur wél hun werk doen mét deze opmerkingen. Ik doe mijn werk dus minder goed. Want ik kan niet meer.
Woedend klap ik er uit: “D, hou je bek voor ik hem dichtsla.” Ik zeg het niet omdat ik de agressie voel het te doen, of zelfs ooit iemand zou kunnen slaan. Ik zeg het omdat ik zo wanhopig ben na alles, dat ik geen andere woorden meer weet om hem te laten weten dat hij moet stoppen. “Hoe vaak moet ik nog zeggen dat ik deze grapjes niet kan waarderen?”. Mijn stem trilt, ik sta op het puntje van tranen maar vertik die te laten zien. “Welke grapjes?” zegt N meteen met de reflex en cognitieve dissonantie die ik haast kan bewonderen. D gunt me geen blik waardig en zegt tegen N: “zullen we gaan?”. Ze lopen weg en ik vraag me af of ik besta.
Droombaan Ik scheur de foto van hem aan flarden, maar het helpt niets. Op Facebook en Twitter verspreid ik berichten   om de dag tegen het pesten te belichten en de noodzaak er van te onderstrepen. Dat ze zich niet zo alleen voelen in een wereld die hen heel graag alleen wil laten voelen. ‘s Avonds sta ik bij het Homomonument om steun te betuigen aan vreemden in Tsjetsjenië die met het leven bedreigd worden. Een lot zo veel erger dan pesten dat het mijn eigen pijn zou moeten relativeren. Maar dat doet het niet. Aan het eind van de dag voel ik me nog steeds alleen en verdrietig.
Vandaag werk ik thuis. Iemand op Twitter zegt dat bijna niemand in Nederland ‘grapjes’ maakt tegen mensen zoals ik en dat ‘grapjes moeten kun nen’ . Ik antwoord dat ik zelden iemand heb ontmoet die niét die grapjes maakt en dat het moet stoppen . Het is tijd dat witte mensen mensen van kleur op hun woord gaan geloven. Nog maar een maand en dan loopt mijn contract af.
Voor het eerst in mijn leven houd ik genoeg van mezelf om te weten dat ik dit niet verdien. Dat ik dit niet hoef te accepteren als mijn dagelijkse realiteit. Dan maar geen droombaan. Ik zeg dag tegen pesten.
Dit artikel verscheen eerder op de website van Manju

Meer over:

opinie, leven, racisme
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (59)

DianthaWeenink
DianthaWeenink27 apr. 2017 - 13:02

Ik denk dat het best wel meevalt met de intelligentie van de allochtonen in Nederland. Van de autochtonen zit er zo'n 1,45% in de bijstand. Van de allochtonen zit er zo'n 5,85% in de bijstand! Je kan nu niet echt zeggen dat ze dommer zijn!

Rotterdammert010
Rotterdammert01026 apr. 2017 - 20:07

Dit is puur pesten en treiteren en heeft niets met plagen te maken. Plagen is als alle collega's elkaar op de hak nemen en zonder morren ook moeten kunnen incasseren. Hier is duidelijk 1 persoon die gepakt wordt, niet alleen als plagen maar om te treiteren.

Perro caliente
Perro caliente24 apr. 2017 - 19:27

Dit is voor mij een andere wereld en met mijn gevarieerde jobs over de jaren heen heb ik nog nooit zoiets gesignaleerd als leidinggevende. Ik herinner me wel kleine pesterijen aan het adres van een dame die met een tas van gazelle huid op het werk verscheen. Er werd een poster opgehangen van een jager met een geschoten gazelle met haar gezicht erop en met de tekst "I kill for a handbag". Deze dame was getint maar of dit onder discriminatie valt? Of een jongeman met een geweldige bos haar waar het gezicht in poster van Chewbacca(Stars Wars) werd geplakt. Maar puur gericht om te kwetsen op afkomst dan moet een bedrijfscultuur wel compleet verrot zijn!

Minoes2
Minoes224 apr. 2017 - 2:13

Een idee; Volgende keer gewoon zeggen dat jij inderdaad de enige bent die daar werkt...

1 Reactie
Minoes2
Minoes224 apr. 2017 - 2:14

Ik bedoel natuurlijk de enige daar bent die werkt!

Minoes2
Minoes224 apr. 2017 - 2:12

Op een dag had dat joch van de nieuwe buren (ben er maar blij mee) onze vuilcontainer dichtgelijmd. Toen mijn man buitenkwam zag hij hem en zei lachend; "Zo jongen heb jij dat gedaan en was het leuk? Volgende keer beter doen, er loopt een heel lijmspoor naar jullie poort. "

OlavM
OlavM23 apr. 2017 - 16:03

Wat een dapper en eerlijk verhaal, Manju! Complimenten hiervoor. Je hebt dat nare gepest op de werkvloer (en elders), vermengd met racisme en discriminatie, hiermee heel inzichtelijk gemaakt. Jouw stem is heel waardevol en verdient goed gehoord en begrepen te worden. Zodat hierdoor goede verdere acties tegen dit soort verschijnselen kunnen worden ondernomen.

henk543
henk54322 apr. 2017 - 15:00

Op mijn werk worden ook 'gewone' blanke mensen gepest. Mensen met andere meningen en ook mensen die aangeven dat ze niet van domme tv-programma's houden. Pesten is niet per definitie een kwestie van racisme hoewel dat in het geval van Manju natuurlijk wel is.

3 Reacties
menage
menage23 apr. 2017 - 6:56

Of andersom, en vind Een persoon niet leuk dus gaat men pesten, en pakt hem dan op waar hij het felst op reageert. Ook racisme, maar om een andere reden. Niet alle kinderen met een bril worden gepest, vaak gaat het ook hoe je ermee omgaat. Praat de pesters niet goed, maar weerbaarheid is wel een behoefte in deze samenleving waar niet iedereen altijd even handig in is of de handvaten voor heeft.

stokkickhuysen
stokkickhuysen24 apr. 2017 - 17:17

@menage: als je pesten niet goed wil praten, doe dat dan niet. 'maar weerbaarheid is wel een behoefte in deze samenleving waar niet iedereen altijd even handig in is of de handvaten voor heeft.' Wat bedoel je met deze zin?

menage
menage25 apr. 2017 - 15:28

@stockick Ik praat helemaal niks goed. Zo werkt pesten nu eenmaal. Maar net als met andere zaken zullen mensen die je snel op hun zere plek trapt er niet heel makkelijk vanaf komen met het aantal klootzakken in deze samenleving. Dat is geen goedpraten, dat is de realiteit. Omgaan met dat doort lui is voor sommige heel moeilijk.

R. Man
R. Man22 apr. 2017 - 12:41

Heb ik ook gehad.De hele tijd pinda dit ,pinda dat.Het deed me niks.Op een een gegeven moment werd de pester ziek.Hij had kanker en dacht dat ik hem wel even beterschap ging wensen.Was niet zo.Ik zei tegen hem (ik hoop dat je snel de pijp uit gaat).Daarna was ik de pester.Hij op zijn knietjes naar mij.Wil je er aub mee ophouden,want ik voel me gekwetst.Ik zei.Hell no,had je maar meer respect voor mij moeten hebben. Nu een paar jaar later is hij dan toch overleden. Toch voel ik me er schuldig over de dingen die ik tegen hem heb gezegd.

1 Reactie
Vondel3
Vondel322 apr. 2017 - 21:23

Tegen een collega die kanker heeft zeggen (en volhouden) dat je hoopt dat ie snel dood is... Het maakt niet uit wat er aan vooraf is gegaan, als je op mijn afdeling had gewerkt had je dezelfde avond nog kunnen beginnen met solliciteren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 apr. 2017 - 20:58

Volgens de wet moet de wetgever pesten voorkomen (zorgplicht) maar ik heb zo'n vermoeden dat als je juridische stappen gaat ondernemen je afscheid kunt nemen van je droombaan. Negeer de pesters als je het kunt. Continu discussiëren al dan niet via sociale media is in ieder geval nutteloos. Dat is de manier om het pesten te belonen.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer221 apr. 2017 - 19:26

"ik stuur artikelen waarom ik niet “zelf racistisch ben” omdat ik hen witte mensen noem" Als ze liever blank genoemd worden, en de term "wit" klaarblijkelijk als racistisch ervaren waarom zou je dan in godsnaam die term blijven gebruiken?

3 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet222 apr. 2017 - 10:25

Ik denk het dat de mensen die dat doen ooit zullen begrijpen hoe arrogant dat is. Racistisch vind ik het niet, maar wel gruwelijk onbeschoft als ik iemand vraag mij niet 'wit' te noemen, en die persoon gaat er ijskoud mee door. Ik ben dan sterk geneigd ook benamingen te gaan gebruiken die de persoon in kwestie weer niet fijn vindt. Het helpt zelden, want men vindt, op de een of andere manier, dat blanken amper nog iets over zichzelf te zeggen hebben in dat opzicht, en vrijuit zo lomp mogelijk behandeld mogen worden. Dat vind ik dan weer wel grondig racistisch. Ik krijg er steeds hetzelfde gevoel bij: dit is geen poging tot gelijkwaardigheid, dit is een geval van 'zo, en nou zijn wij aan de beurt en jullie eens de klos'. En dat gaat dus niks oplossen.

Molly Sweet2
Molly Sweet222 apr. 2017 - 10:26

'Het' in mijn eerste zin moet 'niet' zijn.

menage
menage23 apr. 2017 - 6:59

Al noemen ze me groen (zoals blauw ooit ook een term was), ze gaan hun gang maar. Ik beoordeel niemand op zijn kleur dus ook mezelf niet, degene die dat wel doen zijn allemaal idioten en onderdeel van het probleem. Je hebt foute mensen, en je hebt goede, die komen in alle kleuren.

Nemaineu
Nemaineu21 apr. 2017 - 14:50

Yo Manju, What does not kill you makes you stronger. Maar volgens mij hou jij er een andere interpretatie van de term ''droombaan'' op na dan ik. Voor mij speelt de team waarvan ik deel uitmaak een zeer grote rol in de bepaling van mijn droombaan en de taken die spelen dan ook een rol alsook de omgeving je verloning afstand woonwerk enz. Volgens mij ben jij nog op zoek naar die ''droombaan'' en ben ik ervan overtuigt dat je die gaat vinden. Maar je zult misschien wel altijd een beetje water bij de wijn moeten doen ergens.

Arend Wortel
Arend Wortel21 apr. 2017 - 12:29

Ongelooflijk, wat is dat voor een bedrijf? Het klinkt alsof je collega's in sociaal opzicht behoorlijk gehandicapt zijn, dat is echt niet goed. Dit is zo kinderachtig allemaal, dergelijk gedrag zou je op een gemiddelde sociale werkplaats nog niet verwachten. Treurig ook dat je leidinggevende je niet steunt. Ik hoop dat je gauw elders een leuke nieuwe werkkring vindt, want dit komt niet meer goed. Misschien ten overvloede: ik hoop dat je beseft dat het echt niet overal zo toegaat, dat dit echt uitzonderlijk is. Zelf werk ik in een bijzonder divers team van 25 mensen waarin iedereen, van alle culturen, leeftijden, rangen, opleidingsniveaus, mannen, vrouwen, homo, hetero, op een respectvolle, vriendelijke, vrolijke en hulpvaardige manier met elkaar omgaat. Zonder kwaadaardige grappen, zonder racisme, zonder lange tenen. Een vergelijkbare samenstelling, cultuur en omgangsvormen zie ik ook in de rest van het bedrijf. Zo kan het ook.

mordicant
mordicant21 apr. 2017 - 7:51

Pesten bestaat, heeft altijd bestaan en zal ook altijd blijven bestaan, het is een fundamenteel onderdeel van menselijk gedrag. Wat naturlijk niet wil zeggen dat je er niet constant tegen op moet treden en moet bestrijden. Er is natuurlijk wel een onderscheid als de oorzaak van het pesten racistische motieven zijn maar in dit stuk lees ik eigenlijk een typische situatie van kantoor bullying waarbij Manju's kleur en afkomst alleen wordt gebruikt als wapen. Als Manju dik was geweest en rood haar en sproeten had gehad was het geen bruin ezeltje op de print geweest maar een plaatje van Billie Turf. Had Manju een rond brilletje gehad dan was hij als "Harry Potter" over de tong gegaan op kantoor. Sommige mensen zijn geboren slachtoffers en sommige mensen zijn geboren Bullies. Het vereist talent en slimme techniekjes om Bullies in het stof te doen bijten en ze hun lesje te leren. Maar hoe dan ook, je moet ze negeren of recht in hun bek uitlachen en je iig niet op de kast laten krijgen (Wat Piet al zei)

Jan Vries
Jan Vries21 apr. 2017 - 7:10

Ga niet teveel hierover in discussie werkt op den duur alleen maar de irritatie bij de omstanders. "Gaat hij weer" geef ze maandag allemaal het boek Hallo witte mensen.

Libertain
Libertain21 apr. 2017 - 6:17

Indien jij je regelmatig laat pesten, ben je dan goed geïntegreerd. Dit begrijp je, toch?

2 Reacties
Arend Wortel
Arend Wortel21 apr. 2017 - 18:53

Sorry Libertain, dit slaat echt nergens op. Pesten heeft helemaal niets met integratie te maken.

Libertain
Libertain22 apr. 2017 - 5:38

@Arend, Hiermee geef je aan niets van integratie en het falen ervan te begrijpen. Het is zeker niet mijn bedoeling om je bij deze te doen kwetsen doch kan ik meteen je huidskleur raden - wit.

niko2
niko221 apr. 2017 - 6:03

Hoe zit het met de afdeling P&O. Zijn die ingeschakeld? Zijn er meerdere mensen die iets soortgelijks meemaken?. Of je zit bij een klein rotbedrijfje waar dit allemaal zo maar kan, maar bij grote bedrijven vant er echt wel wat tegen te doen. Zelf werk ik bij een aan de bouw gerelateerd productiebedrijf waar 600 mensen werken. Er werken mensen van allerlei afkomst in hoge en lage functies. Iemand met een Marokkaanse of turkse achtergrond is accountmanager, productieleider, engineer, of produktiemedewerker. Het maakt niet uit. Pesten kan gemeld worden bij je direkte leidinggevende of bij P&O, en dan vind een gewillig oor, en wordt de pester aangesproken. Een beetje bedrijf heeft tegenwoordig gedragscodes waarop iedereen aanspreekbaar is. En waar ik kom, of wat ik ook hoor, Er zijn gewoon ontzettend veel bedrijven die dit goed in de vingers hebben. Het verhaal klinkt gewoon hopeloos ouderwets. Dus ben je een goede professional, en je maakt zoiets mee? Gelijk wegwezen. De kans is maximaal dat je bij een bedrijf terecht komt dat het wel goed geregeld heeft. O ja..Bij ons drinkt iedereen koffie uit dezelfde auromaat..Hele goede koffie!! niko Trots op de ruwbouwgroep!!

menage
menage21 apr. 2017 - 5:46

Ik lees al weer dat mijn medelijden beter ergens anders besteed was. Iemand die zo snel agressief getriggert wordt verdient het niet. Trap er ook telkens weer in, blah.

Piet de Geus
Piet de Geus21 apr. 2017 - 1:15

"Want dat doe ik. Discussiëren. Continu." Oftewel: ze krijgen je voortdurend op de kast. Iets zegt me dat dat ook precies is waar ze je willen hebben. Ik zou zeggen: geef ze de middelvinger. En doe je werk goed, in plaats van in werktijd op sociale media rond te hangen en je tijd te verdoen met zinloze discussies. Dreigen iemand op zijn bek te slaan (in dit geval niet onbegrijpelijk) heeft alleen zin als je ook bereid en in staat bent om de daad bij het woord te voegen. Anders toon je daarmee slechts nog meer machteloze woede en hebben ze je nog een stuk hoger op de kast gekregen.

4 Reacties
Libertain
Libertain21 apr. 2017 - 6:20

Je ziet het hoofdboodschap niet - het gaat hier niet om hoeveel middenvingers iemand heeft maar wel om de heersende cultuur ban pesterijen. Indien je steeds je midden vinger lat zien beken je tot hetzelfde cultuur die in de kern de pesterijen ondersteunt. Nederland moet anders.

Libertain
Libertain21 apr. 2017 - 6:25

...heersende cultuur van pesterijen.

Zandb
Zandb21 apr. 2017 - 6:53

Piet Gelukkig past mensen die anderen op de kast willen jagen, dan weer geen "goede raad". Maar die verdoen in werktijd hun tijd dan ook niet aan zinloos "op de kast jagen", laat staan door discussiëren.

Piet de Geus
Piet de Geus21 apr. 2017 - 11:44

"Je ziet het hoofdboodschap niet" Ik zie zowel de hoofdboodschap als gedrag dat pesten beloont en uitnodigt tot verder pesten. Daarmee doorbreek je niks maar versterk je het pesten alleen maar.

Patrick Faas
Patrick Faas20 apr. 2017 - 21:19

“Het N-woord valt alsof het een compliment is” Woorden doen ertoe. Welk N-woord? Het Amerikaanse woord “nigga”? Dat wordt gebruikt door Nederlanders die de Engelse taal niet voldoende machtig zijn om de specifieke lading van dat woord te begrijpen. Denk Eva Hoeke. Verachtelijke achterlijkheid, maar niet per se opzettelijk kwaadaardig. De Nederlandse vertaling daarvan: “nikker”? Dat zou absoluut walgelijk zijn en in geen proportie staan tot uw gebruik van het woord “witte.” Het woord “nikker” is ook door rap niet breed populair gemaakt, dus daarvoor zou ik geen excuus weten. Puur schelden om te beledigen. Maar hoe gebruik je die term “alsof het een compliment is”? Of hebben we het over “neger”? Dat woord lijkt in controverse ongeveer gelijk aan “witte.” De een doet er moeilijk over, een ander niet. De een neemt er aanstoot aan, een tweede beschrijft zichzelf ermee en een derde doet allebei. Bij het woord “neger” speelt ook de bekende Surinaamse tegenstelling tussen negers (afstammelingen van Afrikaanse slaven) en Hindoestanen mee, vooral als Reijmer inderdaad Hindoestaans is. Hoe leeft die Surinaamse tegenstelling op kantoor? Hoe in de cultuur van Reijmers zelf? Wees niet vaag, want dat levert maar vragen op. Welk N-woord?

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 apr. 2017 - 21:14

Eigenlijk nog een vraag: heb je dit wel eens met andere collega's, en dan bedoel ik andere dan bij wie je op de kamer zit, besproken? Als ik van dit soort aanhoudende pesterijen jegens een collega zou horen zou ik met hh pesters gaan praten, en ik zou verwachten dat jij collega's hebt die dit ook willen doen? microculturen zullen altijd wel ontstaan, en gaan een eigen leven leiden (ik kan je vertellen dat op basis van wat ik lees jouw collega's midden in een 'debiteuren/crediteuren' meets 'de familie van Kurt Cobain: Anton Corbijn en broer Konijn' overgoten met de herhaling van Allo Allo zitten). Soms moet zo'n cultuur een tikje van buitenaf krijgen, en jij staat niet meer buiten deze groep, hoe erg het ook is: jij bent er onderdeel van geworden. Alles wat jij zegt wordt niet meer op inhoud beoordeeld, maar hoe het het beste kan worden ingepast in weer zo'n goeie grap van dit olijke trio.

 Peer
Peer20 apr. 2017 - 18:02

twee korte opmerkingen : - je moet niet gaan generaliseren - als er wetenschappelijk onderzoek is gepleegd,dan gaarne ook bronvermelding

1 Reactie
johannn2
johannn220 apr. 2017 - 21:16

Meta, We zijn generieke wezens, en generaliseren is dus de basis van onze omgang met onze werkelijkheid. Ook de wetenschap bestaat grotendeels uit generalisaties; inductie wordt het daar genoemd. Hume stelde vast dat het niet logisch is, maar wel een goede gewoonte en niemand heeft hem ooit weerlegd. W.b. wetenschappelijk onderzoek: hij refereert nergens aan wetenschappelijk onderzoek. Waarom moet hij dan bronnen vermelden? Meta, heb je deze reactie per ongeluk bij het verkeerde artikel geplaatst? .

NicoSchouten
NicoSchouten20 apr. 2017 - 17:39

De tekst laat zien hoe onzinnig het is mensen in een zwart-wit-schema in te delen.

Dunya2
Dunya220 apr. 2017 - 17:10

Ik denk dat die bedrijfscultuur niet bij je past en je moet omzien naar een bedrijf, waar je gelukkig en jezelf kan zijn. In die strijd met die hopeloze mensen, heb je toch geen zin in

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra20 apr. 2017 - 16:48

Dit is van een beschamend niveau. Lijkt me een taak voor een leidinggevende om dit de kop in te drukken, desnoods de pester de deur te wijzen.

1 Reactie
GMatth52
GMatth5221 apr. 2017 - 4:19

Het ergste is dat de leidinggevende meedoet aan het pesten: "Nou is deze wel iets schattiger dan Manju". Zo'n leidinggevende is deel van het probleem.

pois
pois20 apr. 2017 - 16:31

Ik kijk liever naar het individu, maar de getallen per land staan hieronder. http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=2812 of https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

3 Reacties
Voice of Reason
Voice of Reason21 apr. 2017 - 11:38

IQ is een wit patriarchale sociale constructie.

pois
pois21 apr. 2017 - 15:53

Het is een meet methode waarin Aziatische landen het hoogst scoren. Aziaten zijn niet wit. Maar stel dat deze test gemaakt met een westerse insteek, hoe hoger je scoort hoe beter je in de westerse maatschappij functioneert. Dit betekend dat ook dat mensen die heel laag scoren niet goed functioneren. Wat maakt deze test dan niet relevant?

Voice of Reason
Voice of Reason22 apr. 2017 - 8:43

Ik maak maar een geintje Pois. Ben het met je eens, en dit toont ook waarom Erdogan zo populair is in eigen land, en helaas, ook in dat van ons.

Hrasvelgur
Hrasvelgur20 apr. 2017 - 15:49

Ik geloof er geen woord van.

5 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas20 apr. 2017 - 20:11

“Ik geloof er geen woord van.” Ook dat is een reden hier een rechtszaak van te maken, daders bij naam te noemen en specifiek te wezen over de racistische opmerkingen. Ben benieuwd naar het weerwoord van dat kantoor. Was verbaasd over: “Ik ben een bruine jongen van christelijk-hindoestaanse afkomst.” Hindoestaans? Uit Suriname dus? Had eerder gelezen dat Reijmer uit Sri Lanka komt en door Nederlandse ouders is geadopteerd. Laat de waarheid boven water komen.

Paddy3
Paddy320 apr. 2017 - 21:59

@Patrick Faas, in Sri Lanka wonen ook Hindoestanen.

Patrick Faas
Patrick Faas20 apr. 2017 - 22:56

@ Paddy Laat me daarover eens lezen dan. Wat is uw bron? https://nl.wikipedia.org/wiki/Hindoestanen

Dunya2
Dunya221 apr. 2017 - 13:33

@Patrickfas https://nl.wikipedia.org/wiki/Sri_Lanka "Tegenwoordig is het een multireligieus land, waar bijna een derde van de bevolking andere religies dan het boeddhisme aanhangt, met name het hindoeïsme, christendom en islam."

Patrick Faas
Patrick Faas21 apr. 2017 - 16:41

@Dunya We hebben het niet over hindoes, een godsdienstige groep, maar over Hindoestanen, een etnische groep afkomstig uit India en met verschillende religies. Veel Hindoestanen zijn hindoe,. maar een deel is moslim (zoals mijn buurman) en hoewel ik er geen ken, zijn er waarschijnlijk ook christenen bij. Zie mijn link naar wiki. Het zou best gekund hebben dat Hollanders Hindoestaanse arbeiders ook naar Ceylon gebracht hebben, zoals naar Suriname, maar daarover is mij niets bekend.

Dunya2
Dunya220 apr. 2017 - 15:27

Lach op dat moment mee of negeer het. Pak ze een dag later op dezelfde manier terug, lachend en grappend, dat is de sterkste wapen, die je hebt. Zet die in tegen D. Als D boos wordt, zeg je quasi niet-begrijpend dat het maar een grap was en je niets mee bedoelde. Dat is dan ook meteen een les en waarschuwing voor de anderen.

2 Reacties
marcelhermus
marcelhermus20 apr. 2017 - 21:27

Als je eenmaal gepest wordt is dat zeer moeilijk om te draaien. De machtsverhouding ligt op dat moment al scheef en verander dat dan maar eens. Dan raken je wapens al snel op.

Dunya2
Dunya221 apr. 2017 - 9:06

@cubert20 Klopt wat u zegt. Iedereen in dat bedrijf houdt zijn mond of doet mee, of anders ben je zelf het haasje. Het beste is dan omzien naar een andere werkkring. Met het overbrengen van persoonlijke en politieke overtuigingen, die tot botsingen kunnen leiden, moet je op je werk, naar mijn idee, voorzichtig zijn. Op je werk moet je mensen niet confronteren met hun huidskleur, of dat nu wit of bruin is. Mensen moeten zich niet ongemakkelijk gaan voelen. Het zijn allemaal collega's, die komen werken en daar moet je mee samenwerken. Dan nog, mag niemand je uitmaken voor een ezel, maar dat is een ander verhaal.

Patrick Faas
Patrick Faas20 apr. 2017 - 15:12

Alle begrip dat u thuisblijft na zoveel beledigingen. Zo te lezen wordt u weggepest. Zou ook geen zin hebben in samenwerking met zo’n infantiel en onbeschaafd team, maar toch ook niet zonder strijd willen vertrekken. Een officiële klacht naar de bedrijfsleiding (of eigenaar) en aangifte bij de politie lijken me de eerste stappen. U heeft de wet aan uw kant immers. Nu u er een openbare column over schrijft, kunt u beter ook onthullen over welk bedrijf het gaat. Iedereen kan online zien voor wie u werkt, dus zonder verdere vermelding valt de verdenking daarop, maar klopt dat wel?

OOF
OOF20 apr. 2017 - 14:52

Vind zinj zwakke plek en uitbuiten die hap. Alleen met harder terugpesten stopt dit. Ik spreek uit ervaring.

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 apr. 2017 - 14:22

Onwetendheid is lastig aan mensen te verwijten, kwaadaardigheid niet. Deze collega's verdienen een laatste waarschuwing als ze die al niet gehad hebben. Maar wat een persoonlijk leed bij die collega's dat je zo door je dag heen moet komen. Zij zouden hun baan moeten opzeggen en kijken wat er precies mis is met hun leven.

menage
menage20 apr. 2017 - 13:42

Snap niet dat mensen zo tegen anderen kunnen doen. Dit overstijgt zeker alle grapjes. Eentje of sporadisch moet kunnen, als je dat tenminste afgesproken hebt of in overeenstemming is. Ik heb zelf ook Surinaamse vrienden en heb eerst zelfs gecheckt of ik überhaupt af en toe een grap kon maken over dat soort dingen. Was geen probleem als ik dan ook de lul mocht zijn. Maar dit is gewoon om te kotsen, zou er werk van maken eerlijk gezegd. Gewoon melden bij een brancheorganisatie of zo.

1 Reactie
Minoes2
Minoes224 apr. 2017 - 2:19

Dat helpt meestal niet. Men wil geen slechte naam en pest je vervolgens buiten...dan ben je je baan kwijt... Dat gebeurt zelfs in het onderwijs waar men n.b. pesten bij kinderen moet tegengaan. Mensen zijn hypocriet, zelfs daar en beschermen vooral hun eigen baantje...

mayhem
mayhem20 apr. 2017 - 13:23

Sorry Manju, dat je dit moet meemaken. Dit is niet normaal en dit verdien je inderdaad niet. Laat je niet wijsmaken dat het maar als grapje bedoeld is en dat je niet zo lichtgeraakt moet reageren. Dit is gewoon níét okee. Ik hoop dat je snel een leuke baan met fijne collega's vindt.