Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

George Zimmerman opnieuw verdacht van geweldsmisdrijf

  •  
09-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9281656974_60edfa9d0a_01.jpg
Politie onderzoekt of Zimmerman zijn vrouw en schoonvader bedreigd zou hebben met vuurwapen
George Zimmerman, de man die eerder deze zomer werd vrijgesproken van de moord op Trayvon Martin (met behulp van de controversiële ‘Stand-your-ground’ -wet in Florida), zit opnieuw in de nesten. Eerder vanavond belde zijn vrouw, met wie hij niet langer samen is, de politie. Zimmerman zou haar vader geslagen hebben en vader en dochter bedreigd hebben met een vuurwapen. Zimmerman wordt op dit moment vastgehouden op verdenking van huiselijk geweld. Het is niet de eerste keer dat hij van een dergelijk misdrijf verdacht wordt.
In de Verenigde Staten was veel ophef over de zaak en de uiteindelijke uitkomst van  het Zimmermanproces. In meerdere steden gingen honderden mensen de straat op, om te protesteren tegen de uitspraak.
Sinds zijn vrijspraak is Zimmerman al meerdere keren in het nieuws geweest. Zo bezocht hij de fabriek waar het wapen waarmee hij Martin ombracht gemaakt werd en poseerde hij er voor foto’s.
zimmermantweet

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

msj_meijerink
msj_meijerink9 sep. 2013 - 20:42

Zo'n engerd zou in mijn buurt wonen, een adembenemende gedachte.