Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geniet van het echte boekenweekgeschenk: Adriaan van Dis

  •  
23-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vandisdwdd
De Wereld Draait Door presenteert voor de vijfde keer haar eigen Boekenweekgeschenk en maakt – aan de vooravond van het Boekenbal en vlak voor de start van de Boekenweek – plaats voor schrijver en meesterinterviewer Adriaan van Dis. Zijn programma ‘Hier is… Adriaan van Dis’, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur ooit gemaakt.
Hieronder zie je zijn interviews met drie gerenommeerde schrijvers. De eerste: Jaap Robben, schrijver en dichter van kinder- en jeugdboeken, hij kreeg drie jaar geleden lovende recensies en drie prijzen voor zijn debuutroman Birk. Het tweede interview is met Dame Hilary Mantel, die wereldwijd succes oogstte met haar romans over het leven aan het hof van Hendrik VIII. Voor de eerste twee delen van de trilogie – Wolf Hall en Het Boek Henry – kreeg ze de Man Booker Prize. Tot slot: Paul Beatty, in 2016 de eerste Amerikaanse winnaar van de Man Booker Prize met zijn vierde roman The Sellout.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.