Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeente Utrecht zet stap voorwaarts met genderneutrale wc’s

  •  
01-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
264 keer bekeken
  •  
3111086451_91879a4b16_o
Een motie van D66 om in gebouwen van de gemeente over te gaan op genderneutrale wc’s, is aangenomen. Daardoor krijgt de gemeente binnenkort gezamenlijke wc’s voor mannen en vrouwen. Te beginnen in het stadhuis, en later ook in andere gebouwen van de gemeente.
Het Utrechtse stadhuis is ‘als open huis van de democratie, op een centrale plek in de stad, een mooie symbolische én praktische plaats om te beginnen met toiletten ‘voor iedereen’’.
Hiermee wordt de drempel voor bijvoorbeeld transgenders of anderen die zich niet associëren met de hokjes ‘man’ of ‘vrouw’, weggenomen. Transgenders en mensen die zich niet prettig voelen bij een gender maken 1 tot 5 procent van de bevolking van Utrecht uit, zo staat in de motie
De gemeente Utrecht is overigens niet de eerste plaats in Nederland waar men overstapt op genderneutrale toiletten. De Universiteit van Leiden is al bezig met een proef. Op het kantoor van homobelangenorganisatie COC in Eindhoven is sinds mei vorig jaar een toilet waar iedereen naartoe kan.
cc-foto: Samir Luther

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.