Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeente Hoogeveen deed niet genoeg om dood 8-jarige te voorkomen

  •  
27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De gemeente Hoogeveen heeft toegegeven gefaald te hebben bij de aanpak van de zaak rondom het overlijden van de 8-jarige Sharleyne.  Het meisje werd midden in de nacht door een buurman levenloos onderaan hun flat aangetroffen, in pyama met knuffel. Burgemeester Loohuis gaf toe dat er fouten zijn gemaakt, nadat Zembla de resultaten van onderzoek van inspectiediensten presenteerde.
Hulpverleners begeleidden de moeder van Sharleyna – die veel alcohol dronk –  al jaren vanwege verwaarlozing en huiselijk geweld maar de hulp schoot tekort, omdat die enkel gericht was op de gescheiden ouders, en niet op het kind zelf. Daarbij is het meisje incidenteel door generalisten gezien en was er te weinig onderlinge communicatie. Volgens Loohuis hebben de hulpdiensten onbewust gefaald.
"Dat wat we deden was op zich goed en met de beste intenties, maar het was niet genoeg "
Hoogeveen krijgt van de inspectie drie maanden de tijd om aanpassingen aan te brengen in de werkwijze. En de vader van Sharlayne eist een schadevergoeding van de gemeente. Het is nog steeds niet duidelijk wat de doodsoorzaak is geweest. Eerder werd de moeder verdacht maar die is nooit veroordeeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.