Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Gemeente Geldermalsen zwichtte voor geweld tegen azc'

  •  
27-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-07-27 om 16.29.53
In de gemeente Geldermalsen zou een asielzoekerscentrum komen. Na rellen eind vorig jaar van ‘bezorgde burgers’ die zo’n centrum niet zagen zitten, ging het plan plots niet meer door. Nieuwsuur onderzoekt woensdagavond wat daar de reden voor was. Zwichtte de gemeente voor de relschoppers? Burgemeester Miranda de Vries geeft in de uitzending vast toe dat het protest ertoe heeft geleid dat het asielzoekerscentrum er uiteindelijk niet kwam:
"Natuurlijk heeft alles wat er is gebeurd, meegespeeld in de harten en hoofden van mensen."
Op 16 december vorig jaar zou de gemeenteraad in Geldermalsen beslissen over de komst van een asielzoekerscentrum voor 1500 mensen. Nog voordat het tot een stemming kon komen werd de raadszaal al ontruimd: het gewelddadige protest kwam te dichtbij.
Inwoner van Geldermalsen, Karin van Londen, was vóór de komst van een azc. Ook zij ziet het besluit als zwichten voor de schreeuwlelijkerds:
"Dit is de makkelijkste manier om mensen die heel erg tegen waren, weer rustig te krijgen. Maar als je je laat beïnvloeden door wie het hardst schreeuwt, is dat volgens mij democratisch gezien niet helemaal juist."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.