Joop

Gelekte Kremlin-documenten: Poetin hielp 'mentaal instabiele' Trump aan overwinning

  •  
15-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
US - POLITICS - CPAC - TRUMP

© Former US President Donald Trump speaks at the Conservative Political Action Conference (CPAC) in Dallas, Texas on July 11, 2021. Andy JACOBSOHN / AFP

De Russische president Vladimir Poetin heeft persoonlijk ingestemd met een spionage-operatie om een ‘mentaal instabiele’ Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te helpen winnen. Dat blijkt uit gelekte documenten van het Kremlin, in handen van The Guardia n. Uit eerdere onthullingen van voormalig naaste medewerkers van Trump was ook al gebleken dat de oud-president een Russische marionet was, hoewel hij daar zelf niet per se van op de hoogte was.
De documenten zelf zouden afkomstig zijn van een vergadering van de Russische nationale veiligheidsraad die plaatsvond op januari 2016. Poetin was daarbij aanwezig, net als zijn ministers en hooggeplaatste officieren van de Russische inlichtingendiensten en het leger. Tijdens de besloten bijeenkomst zou de goedkeuring zijn gegeven om met behulp van de Russische inlichtingendienst Trump in het Witte Huis te krijgen, in plaats van Democraat Hillary Clinton. Een overwinning van Trump zou er namelijk bijdragen aan de destabilisatie van de Verenigden Staten, een voorspelling die in de vier jaar erna accuraat zou blijken.
De inlichtingendiensten beschikten al over een compleet psychologisch profiel van Donald Trump. Daarin valt te lezen dat die ‘mentaal instabiel’ was, ‘impulsief’ en ‘onevenwichtig’ en zou lijden aan een zwaar minderwaardigheidscomplex. Daarnaast wordt er melding gemaakt van “ Kompromat ”, belastend materiaal over Trump in bezit van Rusland. Ook daarover doen al sinds de presidentiële voorverkiezingen van dat jaar geruchten de ronde, onder meer over het bestaan van de fameuze “ pee tape ”, een video-opname van Trump die toekijkt hoe twee prostituees in een hotelkamer in Moskou urineren op een bed waar voorganger Barack Obama ooit in zou hebben geslapen. Om welk belastend materiaal het exact gaat, is niet bekend, maar het zou zijn verzameld tijdens eerdere niet-officiële bezoeken van Trump aan Rusland. Het zou in elk geval gaan om meerdere gebeurtenissen die in een bijlage terug te vinden zijn, de bijlage ontbreekt echter.
Schermafbeelding 2021-07-15 om 18.06.10

© Beeld: The Guardian

De documenten zijn door The Guardian voorgelegd aan verschillende experts, die allen zeggen dat ze echt lijken te zijn. Begin dit jaar onthulde voormalig KGB-majoor Yuri Shvets samen met journalist Craig Unger dat het smeden van Trump tot de perfecte Kremlin-spion maar liefst veertig jaar geleden al is begonnen. Ook Shvets zei dat Trump was uitgekozen omdat hij ‘werd gezien als intellectueel zwak en psychologisch extreem kwetsbaar en vatbaar voor gevlei’.
The Guardian heeft zowel het Kremlin als Trump zelf om een reactie gevraagd. Het Kremlin laat bij monde van Poetins woordvoerder Dmitri Peskov weten dat een geheim plan om Trump aan de overwinning te helpen pure fictie is. Trump weigert commentaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 6:34

Nou, nou, wat een VERRASSEND nieuws, maar niet heus. Als de Russen dit NIET gedaan zouden hebben, ja DAT was verbazingwekkend geweest. Zou ze een dief vd eigen portemonnee hebben gemaakt. Dit nieuws heeft al het verwonderlijke van dat Jamai uit de kast kwam.....dus NOT. Persoonlijk heb ik altijd gedacht dat het Kompromat materiaal iets was van naakt foto;s van DriaperDonald met Ivanka of zo, maar kan ooK tiffany zijn, of Eric, of Barron. Wie weet? Bij hem is het meest zieke mogelijk.

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander18 jul. 2021 - 10:46

Waarom zouden de Russen een ‘mentaal instabiele’ wereldleider met de 'doomsday briefcase' laten rondlopen? Om bij een glas wodka en een augurkje met een Russisch accent Billy Joel’s (‘…all go down together …’) te zingen?

Phil2
Phil217 jul. 2021 - 11:05

Diaper Don te gast in Hotel Incontinental in Moskou. Sounds like a movie.

EenMening
EenMening16 jul. 2021 - 20:40

De Russen zijn altijd goed geweest in dit soort operaties: chantabele mensen op hoge posities installeren en mensen op belangrijke posten chanteren. Toch heeft dit niet kunnen voorkomen dat de SU in 1991 krakend ten onderging en het huidige Rusland slechts een schaduw is van vroeger. Het is wel zaak om Putin onder controle te houden door minimaal 50.000 man NAVO-troepen in Oost-Europa te legeren. Bovendien moet Europa er naar streven zo snel mogelijk onafhankelijk te worden van Russische gas. Dat is het einde van Putins verdienmodel. Rusland is slechts een side show, het echte probleem is China.

2 Reacties
EenMening
EenMening16 jul. 2021 - 20:42

van Russisch gas

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 6:41

putin is beslist geen side show, al was het maar om de mh17. China, daar kan je nog wat aan hebben, maar rusland.... absoluut niet. #TjerrieBidet is natuurlijk precies hetzelfde project vd Russen, waarom zouden ze een kans laten liggen? Doen ze niet, vooral omdat we het ze zo makkelijk maken. Dit is geen film, waarin alles oplosbaar is in 90 minuten !

Gaanweweer2
Gaanweweer216 jul. 2021 - 15:31

Mooie foto

harmmeijer
harmmeijer16 jul. 2021 - 12:42

Artikel vandaag in de Volkskrant, 16 juli 2021: Hoogste militair VS vreesde coup van Trump en vergeleek diens retoriek met die van Adolf Hitler STIEVEN RAMDHARIE Amerika's hoogste militair, chef-staf Mark Milley, maakte zich na de presidentsverkiezingen vorig jaar november zorgen over een couppoging door president Trump. Milley besprak met andere hoge generaals een plan om te voorkomen dat Trump ondanks zijn verlies aan de macht zou blijven. Dit staat in een boek van twee verslaggevers van The Washington Post. In I Alone Can Fix It beschrijven Carol Leonnig and Philip Rucker ook hoe de topmilitair Trumps retoriek na de verkiezingsuitslag op een lijn plaatste met die van Adolf Hitler. De generaal vergeleek aanhangers van Trump die in Washington demonstreerden met Hitlers 'bruinhemden' en de bestormers van het Capitool kwalificeerde hij als 'nazi's'. In het boek, waarvoor het tweetal sprak met ruim 140 hoge functionarissen, Witte Huisadviseurs én Trump zelf, wordt het laatste jaar van de regering-Trump beschreven. Vooral de vrees van Milley dat Trump alles zou proberen om in het Witte Huis te blijven omdat hij vond dat hij de verkiezingen gewonnen had, is onthullend. Dat behalve de Democraten ook de militaire top zich grote zorgen maakte, was nog niet bekend. Milley, die nog steeds de krijgsmacht leidt, heeft donderdag niets tegengesproken van wat in het boek staat. Hieruit kan worden opgemaakt dat hij zich kan vinden in de beschrijving van zijn rol in de laatste dagen van Trumps presidentschap en in uitspraken die aan hem worden toegeschreven. Milley was zelfs zo bezorgd, dat hij een week na de verkiezingen Trumps voormalige nationale veiligheidsadviseur H.R. McMaster belde en vroeg of een coup ophanden was. Een dag daarvoor, op 9 november, had Trump de baas van de generaal, minister van Defensie Mark Esper, per tweet ontslagen en vervangen door een vertrouweling. Ook bij de inlichtingen diensten CIA en FBI had Trump aanhangers benoemd. Espers ontslag veroorzaakte een schokgolf in Washington, omdat het gezien werd als een poging van Trump de verkiezingsuitslag aan zijn laars te lappen. De generaal was ook gealarmeerd door een telefoontje van een 'oude vriend' die hem waarschuwde dat de president en zijn bondgenoten probeerden 'de regering omver te werpen'. Met de bevelhebbers van vier krijgsmachtdelen besprak Milley hoe te voorkomen dat de president de verkiezingsoverwinning van Joe Biden zou negeren. Milley was ervan overtuigd dat een eventuele couppoging niet zou slagen. 'Ze kunnen het proberen, maar het zal ze verdomme niet lukken', zou hij zijn medewerkers in het Pentagon hebben gezegd. 'Je kunt dit niet doen zonder het leger. Je kunt dit niet doen zonder de CIA en de FBI. Wij zijn de jongens met de wapens.' Toen Michelle Obama bij Bidens inauguratie Milley vroeg hoe hij zich voelde, antwoordde deze: 'Niemand heeft vandaag een grotere glimlach dan ik.'

1 Reactie
DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 6:42

Dit onderstreept het plasseks putin verhaal alleen maar ... NOG MEER

Robert Follon
Robert Follon16 jul. 2021 - 9:52

Je kunt een hoop over Vladimir zeggen, maar niet dat hij niet beschikt over mensenkennis....

1 Reactie
DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 6:43

Jezus Mina, dit soort "mensenkennis" heeft mijn brugpieper ook wel. Iets met "zelfs blind zien dit" of zo.... Bovendien... mens?? Echt?

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen16 jul. 2021 - 8:05

Dit soort documenten worden door het Kremlin alleen "gelekt" met toestemming. Als Peskov zegt dat het pure fictie is blijft alleen de mogelijkheid over dat de documenten vals zijn.

MAD1950
MAD195016 jul. 2021 - 7:53

Dat het Kremlin heeft geprobeerd de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden wil ik best geloven. Maar ik geloof niet dat het Kremlin maar aan een knopje hoeft te draaien en simsalabim, de Amerikanen geven Trump net genoeg stemmen om verkozen te worden. Daarvoor waren toch echt een paar blunders van Hillary Clinton nodig. De beslissende fout was waarschijnlijk dat ze openlijk haar minachting liet blijken voor de aanhangers van haar tegenstander en ze uitmaakte voor "deplorables". Dat heeft meer voor Trump gedaan dan de machinaties van Poetin.

4 Reacties
Crunchy Frog
Crunchy Frog16 jul. 2021 - 9:01

[De beslissende fout was waarschijnlijk dat ze openlijk haar minachting liet blijken voor de aanhangers van haar tegenstander en ze uitmaakte voor “deplorables”.] Tja, dat is het tragische. Politici wordt altijd verweten dat ze liegen, maar Hillary Clinton werd afgemaakt op de waarheid die ze sprak.

henk-alexander
henk-alexander17 jul. 2021 - 11:47

De waarheid van intrigante Hilary Clinton heeft er in november 2016 wel voor gezorgd dat progressieve Amerikanen wegbleven - gelukkig zijn ze in 2020 wel opgekomen.

Crunchy Frog
Crunchy Frog18 jul. 2021 - 10:29

Het is maar de vraag of het door die uitspraak kwam. De Sanders-aanhang (ik neem aan dat je die bedoelt met 'progressieve Amerikanen') heeft zich in 2016 in vrij grote getale het kulverhaaltje laten wijsmaken dat de obsessief liegende Trump het betere alternatief was. Dat roept wel de vraag op in hoeverre ze echt 'progressief' waren, of vooral rancuneus of alleen maar uit op een beetje keet. Helemaal als ze, zoals jij beweert, zich kennelijk zo geraakt voelden door een opmerking over kiezers van een extreemrechtse kandidaat.

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 23:47

"intrigante" Hillary Clinton?!?!?!? Het feit dat #trumPlorables DE zetel der democratie bestormden, met als expliciet doel gekozen parlementsleden af te slachten en ook hunEIGEN vice president, bewijst dat Clinton ABSOLUUT gelijk had toen ze zijn aarslikkers als stumperds omschreef. Niet dat ZIJ nou zoveel inzicht had, want ieder normaal mens ziet dat republiKKKLans in Amerika totaal immoreel zijn. Beetje zoals de Tjerrie Bidet en Witler stemmers hier: geen enkel besef van morele, noch democratische waarden. Een ieder van links die NU nog ook maar iets aan Clinton verwijt, is echt niet goed snik.

The Apple
The Apple16 jul. 2021 - 1:34

"Begin dit jaar onthulde voormalig KGB-majoor Yuri Shvets samen met journalist Craig Unger dat het smeden van Trump tot de perfecte Kremlin-spion maar liefst veertig jaar geleden al is begonnen." Dat was nog in de tijd van de USSR, toen Putin goed en wel 28 jaar oud was. Je kan die man een vooruitziende blik niet ontzeggen.

2 Reacties
henk-alexander
henk-alexander17 jul. 2021 - 12:49

Buiten zijn 'vooruitziende blik' beschikt Poetin ook nog eens over het vermogen om een regime change op een effectieve en efficiënte wijze uit te voeren. Zo leren we dat met een slordige $150000 aan Russische ads en bots (vgl. Mueller) een stroman in het Witte Huis is gedropt - afgezet tegen de honderden miljoenen die de Dems en Reps in verkiezingstijd te besteden hadden, een zeer adequate operatie. Zeker als we het vergelijken met de kosten (inclusief de humanitaire) die de VS bij de regime changes op het eigen continet hebben ingezet.

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 6:50

Wat een onzin. Dit is natuurlijk NIET aan putin toe te schrijven, maar aan de KGB als geheel. Naast Trump zijn natuurlijk talloze pogingen gedaan om Westerlingen te beinvloeden. Deze is toevallig spectaculair gelukt. Iedere klojo kan een toevallige hit scoren......Borsato met Meeste Dromen, was een giga flop in USA. Harry Potter serie.

Pater
Pater16 jul. 2021 - 1:25

Het is zeer belangrijk dit grondig te checken. Als het waar is (en alleen al de verspreiding van de e-mails van Clinton wijst erop) plaatst het Trump in een zeer bijzonder daglicht. Natuurlijk zal de kern van zijn aanhang het nooit geloven, maar veel minder fanatieke aanhangers wellicht wel.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland16 jul. 2021 - 12:35

Ik heb er sterke twijfels over gezien de nieuwe koude oorlog die gaande is denk ik dat we met propaganda te maken hebben . maar ja - ik heb zelf geen geheime dienst dus ik weet het ook niet

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 23:49

Vraag me echt af over wat voor nieuwe propaganda je het hebt. @PostGriezel

Eric Minnens
Eric Minnens15 jul. 2021 - 22:48

"de fameuze “pee tape”, een video-opname van Trump die toekijkt hoe twee prostituees in een hotelkamer in Moskou urineren op een bed waar voorganger Barack Obama ooit in zou hebben geslapen." Ongehoord. Onbestaanbaar. Ordinair. Zo groot, en dan toch zo klein. Datzelfde dacht ik altijd van Berlusconi. Een president mag alles zijn, maar niet onpresidentieel.

4 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens15 jul. 2021 - 22:53

Gelukkig is Trump voorbij. Ik zie dat soort dingen Biden absoluut niet doen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland16 jul. 2021 - 12:34

Je weet nooit wat iemands seksuele voorkeuren zijn (behalve sommigen die het van de daken schreeuwen) wie weet doet Biden wel veel viezere dingen in de slaapkamer . En weet je wat het leuke is ? Het gaat ons geen donder aan ! En het boeit me ook totaal niet .

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 6:54

" Zo groot, en dan toch zo klein" ??????????????? Dit snap ik werkelijk waar niet. je vindt trump "groot" en snapt niet dat het een kleinzielige LOSER is?????? Verklaar je nader!

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 7:02

En wie weet is Biden een saaie lul die dik tevreden is met zijn 20 jaar jongere vrouw??? Sommige mensen zijn nu eenmaal zo. En waar ik zei "sommige mensen" bedoel ik "het GROS van de mensen"

Greendutch
Greendutch15 jul. 2021 - 18:01

waarom lijkt dit nu niet onvoorstelbaar? hopelijk wordt het ook allemaal bewezen zodat die ramp niet nog een keer over de wereld kan waaien

1 Reactie
Mini2
Mini215 jul. 2021 - 20:02

'waarom lijkt dit nu niet onvoorstelbaar?' Iets met de wens en de vader van de gedachte misschien?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland15 jul. 2021 - 16:19

Zou Poetin dan ook verantwoordelijk zijn voor Rutte ? Die is ook zo gek als een deur en Johnson?

3 Reacties
Huilen met de wolven
Huilen met de wolven16 jul. 2021 - 7:49

Misschien voor Baudet?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland16 jul. 2021 - 11:14

Nee Baudet is kansloos

DenStaelenGeneraal
DenStaelenGeneraal18 jul. 2021 - 6:59

Putin is niet in die zin verantwoordelijk voor rutte, maar dat ie hier in NL destabilisatie operaties uitvoert, dat is absoluut zo. Via via zal ie echt wel Tjerrie Bidet financieel steunen. Daar kom je echt niet achter, dat gebeurt alleen als er heel VEEL mensen uit de school klappen. Ze probeerden laatst toch ook een partij in NL te kopen? Ook de Russen zijn niet ALTIJD competent, dat blijkt maar weer. Het is net voetbal: wie de minste fouten maakt, wint. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-aivd-had-dit-moeten-weten-minister-ollongren-ontstemd-na-poging-russische-beinvloeding-tweede-kamer/