Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Geldschieter verlaat Henk Krol: 'Weinig inhoud'

  •  
05-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Van Dissel praat Tweede Kamer bij over coronavirus

© DEN HAAG - Henk Krol (Fractie Krol) tijdens een briefing aan de Tweede Kamer. De viroloog onderbrak zijn vakantie om kamerleden bij te praten over de stand van zaken rondom het coronavirus. A

Henk Krol (ex-VVD, ex-50Plus, ex-PvdT) is zijn geldschieter kwijt. Dat meldt Omroep Brabant. Zakenman Roel Praagman uit Schijndel was een belangrijke sponsor van Krols politieke ambities. Eerder dit jaar stelde hij nog een van zijn villa’s, ter waarde van 1,2 miljoen euro, beschikbaar aan Krol voor diens Partij voor de Toekomst. Nu Krol ook daar weer is vertrokken, is Praagman er wel klaar mee.
“Het contact was super,” laat Praagman weten:
"Henk is heel vriendelijk, maar dat is hij tegen iedereen ben ik achter gekomen. Hij heeft weinig inhoud. Hij heeft geen filosofie en geeft geen leiding. Hij stond nergens voor open, dat is het hele probleem."
Praagman is niet zomaar een gulle gever, maar probeerde via Krol zijn eigen plannen voor een hervorming van het pensioenstelsel op de agenda te krijgen. Dat wilde hij eerder al bij 50Plus, maar daar werd de boot afgehouden door voorzitter Jan Nagel. Die wilde niet met ondernemers over politiek praten, aldus Praagman, die eraan toevoegt: “Ik heb nog nooit zo’n onhandig zooitje bij elkaar gezien.”
Over de Partij voor de Toekomst was Praagman ook niet zonder meer positief. Zo laat hij weten dat ook mede-oprichter Femke Merel van Kooten-Arissen (ex-PvdD, ex-50Plus, ex-PvdT) niet geïnteresseerd was in zijn pensioenplannen: “Die mevrouw van de Partij voor de Dieren kwam met een partijprogramma, daar stond niks in! Zo’n programma kan ik zelf ook wel schrijven, maar steeds als ik wat zei werd ik afgekapt.”
Krol heeft de villa van Praagman inmiddels verlaten. Volgens afspraak, zo laat hij weten: “Het was een soort anti-kraak constructie”. Eind deze maand wil Krol met een nieuwe partij naar buiten treden. Er wordt naar eigen zeggen nog vergaderd over de naam.

Meer over:

henk krol, politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 10:30

Als je als zakenman met Krol in zee gaat moet er iets mis zijn met je zakelijk instinct, voortekenen waar niet aan te ontkomen valt, enfin zakenmensen worden vaker verblind door hun tomeloze ambities.

GoudenBergen
GoudenBergen6 nov. 2020 - 9:23

Het is de hoogste tijd dat Krol met pensioen gaat. Hij heeft nog wel iets goed te maken. Dankzij hem hebben een aantal van zijn oud-medewerkers een pensioenprobleem. Dat kan prima van zijn schadeloosstelling van ruim 100.000 euro.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -5 nov. 2020 - 17:33

heeft Krol de gift van ''gratis'' wonen wel aangemeld ? zo niet, dan heeft hij een (de zoveelste aangaande financien) probleem

PVDB2
PVDB25 nov. 2020 - 17:05

En financier is meestal geen weldoener. Soms wil men een goede naam op papier "kweken" door iets te financieren (museum etc.), goede pr of is het een mooie manier van belastingdruk kleiner te maken (giften, aftrekpost). Maar bij politieke partijen, zeker als men er lid van kan worden en gekozen kan worden kan het zo zijn dat een financier er ook iets voor terug wil. Negen van de tien wel zou ik zeggen. Wie betaalt bepaalt, en anders is het vaak snel afgelopen. Een lobbyist is handig, zeker op een beleidsbepalende positie, maar bij personen die via hun stem invloed kunnen uitoefenen op moties in het parlement, of het zelf heeft ingediend, is natuurlijk ook handig. Het lijkt inderdaad dat Henk, als dan niet boos met zijn overzichtjes de publiciteit op zoekt en ook niet de gemakkelijke inkomsten van Kamer lidmaatschap. Krol zit er vooral voor zichzelf niet voor de financier blijkt wel, maar die blijft ook niet gek.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 nov. 2020 - 16:47

[Praagman is niet zomaar een gulle gever, maar probeerde via Krol zijn eigen plannen voor een hervorming van het pensioenstelsel op de agenda te krijgen. ] Deze man wilde dus met geld politieke doelen bereiken Dat zou verboden moeten worden - heel erg verboden . De oude Atheners die de democratie hadden zouden die man dan ook zeker met stokslagen de stad uitgejaagd hebben . Helaas hebben wij geen democratie maar een neofeodaal systeem waar rijke roofridders de mensen kapotplunderen met stromannen in de politiek

Martin108
Martin1085 nov. 2020 - 16:01

Is meneer Praagman nou verbolgen dat je in Nederland geen politieke partij kan kopen?

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 nov. 2020 - 17:08

Nee, je kan prima een politieke partij kopen Je kunt anders wel de politieke agenda bepalen met geld Dat is niet eens zo duur Hij is trekt zich alleen terug omdat zijn mannetje niets voorelkaar lijkt te krijgen

Ryan2
Ryan25 nov. 2020 - 15:18

Henk Krol, Jan Nagel.. hoe lang is de lijst van politieke avonturiers inmiddels wel niet? Er zijn er heel wat, die zich via allerlei partijen doorheen werken. Misschien toch nog eens naar de regels voor het oprichten van een partij kijken. Nu is het net een ballentent, elke keer weer.

2 Reacties
NoahAmber
NoahAmber5 nov. 2020 - 16:46

Systeem bedenken waarbij dit soort ongeregeld kansloos is. Iets met kiesmannen misschien

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 nov. 2020 - 16:51

Afschaffen die partijen - laat de mensen gewoon kiezen Allemaal in de tweede kamer! Alle partijen zijn gecorrumpeerd en ondemocratisch.