Joop

Geïrriteerde Rouvoet ontkent homo-taboes

  •  
24-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rouvoet_300.jpg
Update 19:00 Homo's niet blij met weigering van minister om homo-emanicipatie over te nemen... 15:33 Van Bijsterveldt (CDA) doet homo-zaken… [Video] vragen over Gay Pride wekken zichtbaar wrevel bij demissionair ChristenUnie-minister
Parlementair journalist Frits Wester van RTL confronteerde demissionair minister Rouvoet met vragen van Twitteraars over zijn positie ten aanzien van homovraagstukken. Dat stelde de laatste niet op prijs.
Wester legde Rouvoet de vraag voor of hij ook de portefeuille homo-emancipatie overneemt van afgetreden PvdA-minister van OC&W Ronald Plasterk. Rouvoet ontweek een antwoord door te zeggen dat daar nog geen beslissingen over zijn genomen. Bij doorvragen ontkende hij dat de portefeuille een taboe zou vormen, homoseksualiteit was voor zijn partij geen probleem beweerde hij zelfs. Wester wees er fijntjes op dat kandidaten bij de ChristenUnie dat anders ervaren.
Vervolgens wilde Wester weten hoe het dan zit met de boot van het ministerie van OC&W bij de aanstaande Gay Pride in Amsterdam. Die vraag vervulde Rouvoet met weerzin. Hij antwoordde dat hij helemaal geen tijd heeft voor dat soort kwesties en dat hij het liever over andere onderwerpen wil hebben, zoals de financiële crisis.
Update 15:30 Het ANP meldt dat demissionair CDA-staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) de taken van de afgetreden Plasterk overneemt. “Dat betekent dat ze zich de komende tijd ook onder meer bezighoudt met homo-emancipatie.”
Update 19.00: Het feit dat niet Rouvoet, maar Van Bijsterveldt de homo-emancipatie gaat doen, heeft tot afkeurende reacties geleid in de homogemeenschap. Dit meldt De Volkskrant

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

paulvr2
paulvr224 feb. 2010 - 12:55

Dit is ook een geval van iemand in zijn waarde laten. Zolang hij anderen zijn mening niet opdringt kun je op deze man niets aanmerken. Ik vind het heel typerend voor onze huidige samenleving dat mensen die hun mening niet aanpassen aan wat men vindt dat "hoort" naar de strot mag vliegen. Jammer en vooral beangstigend.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek24 feb. 2010 - 12:55

Fase 2: ontken!

objectivist
objectivist24 feb. 2010 - 12:55

Dom, hij moet zich door die Wester niet klem laten zetten want dat staat hij niet. Het zou hypocriet zijn als hij die rol wel aangenomen zou hebben. Niks aan de hand.

Hanvander Horst
Hanvander Horst24 feb. 2010 - 12:55

Zwarte kousen...dat is toch een prachtig thema voor zo'n boot op de Gay Parade.

Hanvander Horst
Hanvander Horst24 feb. 2010 - 12:55

Routvoets opvattingen zullen wel dicht liggen bij dit artikel dat ik van een EO-site heb geplukt en overgenomen is uit het reformatorische opinieblad Koers http://www.eo.nl/thema/homosexualiteit/geloof/page/Wat_zegt_de_Bijbel_over_homoseksualiteit_/articles/article.esp?article=5307765 Lees het. Neem kennis van de worsteling. Ontdek hoe een geloof dat zich bevrijding noemt kan verworden tot onderdrukking. Zelf ben ik door broeders en paters katholiek opgevoed. Hoewel de toon van het artikel heel gereformeerd is, herken ik toch hun verhaal: God geeft ons allemaal een kruis om te dragen. Dat doet hij om ons te testen en - hoe vreemdt het ook klinkt - het brengt ons dichter bij Jezus en een plaatsje aan zijn rechterhand in de hemel. De auteur van dat EO-stuk schetst homoseksualiteit ook als zo'n kruis en als een beproeving die God je oplegt om je te louteren. Volgens mij hebben zulke opvattingen katholieke homoseksuelen er vaak toe gebracht om voor het priesterschap te kiezen of om in het klooster te gaan. Daar geldt immers de regel van het celibaat en dat is de beste manier om je geaardheid onschadelijk te maken. Zo neemt het kruis dat je moet dragen de gedaante aan van een roeping. Dat werkt een tijdje, maar op den duur niet meer zoals blijkt uit alle schandalen die steeds weer naar buiten kunnen komen en die in tegenstelling tot vroeger niet meer met de soutane van de chr. naastenliefde worden bedekt. Ik heb hier nog een leuk plaatje bij gevonden - helemaal uit de context gehaald, maar toch.... http://staff.feweb.vu.nl/avos/images/Blz25.gif

Wobbel2
Wobbel224 feb. 2010 - 12:55

Idd er zijn belangrijker onderwerpen.

john64
john6424 feb. 2010 - 12:55

Heb U naaste lief???

Kappasnor
Kappasnor24 feb. 2010 - 12:55

Als Rouvoet zich de portefeuille homo-emancipatie enthousiast had toegeëigend om een beleidswijziging door te voeren zie ik het probleem. Nu is het toch vooral gebakken lucht.

objectivist
objectivist24 feb. 2010 - 12:55

Tut tut tut wat een grote woorden. Net zo stigmatiserend als u Rouvoet verwijt. Dus geen haar beter. Gaat u anders eens kranten lezen, of een boek.

Joeri2
Joeri224 feb. 2010 - 12:55

Als Wilders voor de rechter moet voor discriminatie vanwaar deze Rouvoet dan niet? Mogen alleen moslims niet beledigd worden?

wijnand2
wijnand224 feb. 2010 - 12:55

Tsjonge laat ik het eens voor Minister Rouvoet opnemen. Het zou niet geloofwaardig zijn dat Rouvoet deze portefeuille zou behartigen. En wat maakt het uit wie hier de komende pakweg 6 maanden over gaat? Als Rouvoet de portefeuille er wel bij had genomen, zou de homo gemeenschap, Joop en aanverwanten ook als door een wesp gestoken reageren. De assertieve homo gemeenschap springt meteen als een bok op een haverkist om hun stokpaardjes te berijden. Terecht zegt Rouvoet dat er even belangrijkere zaken aan de orde zijn. Waarom is de deelname van Rouvoet, OCW of welk ministerie dan ook zo'n halszaak voor de homo gemeenschap? Ga je lekker ergens anders druk om maken. Dan zorgen Rouvoet en Van Bijsterveld voor de kwaliteit van het onderwijs.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 feb. 2010 - 12:55

De eerste homo's op aard waren gelovigen.

Stanleymessi
Stanleymessi24 feb. 2010 - 12:55

Rouvoet in een roze kalfslederen string vervult mij ook met weerzin.

1 Reactie
paulvr2
paulvr224 feb. 2010 - 12:55

Ik zat overigens ook niet te wachten op meneer Plasterk in een roze kalfslederen string. Jij wel misschien? Voor mij is seksualiteit iets dat je privé met elkaar beleeft. En dan maakt het geen moer uit of je homo of hetero bent.

vanessa2
vanessa224 feb. 2010 - 12:55

Wie bij daglicht de gordijnen sluit en kaarsen aansteekt, wie om een glimlach, een gebaar de tijd wil tegenhouden, en de middeleeuwse gelieven (die naar de legende wil in elkaars armen versteenden) om hun lot benijdt, zal verliezen wat hij heeft en meer dan dat.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten24 feb. 2010 - 12:55

...en dan dooft het licht.

DikBrix
DikBrix24 feb. 2010 - 12:55

Ik snap die 'afkeurende reacties van de homogemeenschap' helemaal niet. Gemiereneuk op of met de vierkante mm. Wees blij dat iemand als Rouvoet niet de belangen van de homogemeenschap gaat vertegenwoordigen, dat zou onzin zijn. Wees blij dat deze minister nu moet opkrassen met kabinet. Wees blij dat Rouvoet zich dat ook heel goed realiseert en daar dus niet aan wil. Wees blij dat hij niet dit dossier heeft aangenomen en dat dan met alle weerzin zou behandelen en dus heel eerlijk is daarin. Tel je zegeningen in plaats van dit gezever om niks.

2 Reacties
AlbertHofmann
AlbertHofmann24 feb. 2010 - 12:55

Even kijken tussen de reclame blokken voor Palm Invest part-II of we nog kunnen scoren met een christen minister en het vraagstuk over de komende homo party boot tijdens de Gay pride...je weet het antwoord al, je weet dat Rouvoet iemand is die zo en zo niet zijn persoonlijke opvattingen makkelijk bloot geeft (beetje vreemde woordkeuze misschien) en inderdaad als je je daar als kale rel microfoon zogenaamd over druk maakt samen met wat twitterende rtl 4 kijkers...ik sta totaal niet achter Rouvoets politieke opvattingen, maar dit heeft ie toch netjes opzij geschoffeld en als een goed christen in de politiek geen direct antwoord gegeven.

AlbertHofmann
AlbertHofmann24 feb. 2010 - 12:55

Die zegeningen heb ik de afgelopen 4 jaar proberen te tellen, de uitkomst was dat ik weer eens achterbaks christelijk bedonderd ben. Een zegen voor dit land als het CDA eens niet zal regeren. Redeneren vanuit een religie (welke dan ook) past niet in een democratie.

[verwijderd]
[verwijderd]24 feb. 2010 - 12:55

Geirriteerd is dat net zo iets als "knettergek"? waarom verdoemen de wildersfans niet alle religies maar beperken ze zich tot de Islam? Omdat Wilders gefinacieerd wordt door zionisten?

1 Reactie
Peter502
Peter50224 feb. 2010 - 12:55

Zionisten zijn dan weer niet noodzakelijkerwijs religieus. Uit welke feiten blijkt overigens dat Wilders door "zionisten" gefinancierd wordt ? Religiekritiek is ieders goed recht, of dat in Wilders' geval zoden aan de dijk zet is iets anders. Ik kan me nog levendig het antipapisme herinneren toen Lubbers aan de macht was, of het Staphorst-bashen als er weer eens niet op zondag gezwommen mocht worden of er een poliovaccinatie op het programma stond. Maar om een of andere reden vond iedereen dat toen leuk en noodzakelijk, terwijl Islamkritiek nu heel erg verontwaardigd als discriminatie wordt beschouwd.