Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Geert Wilders weigert moslima de hand te schudden

  •  
11-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-12-11 om 23.09.03
Geert Wilders, naar eigen zeggen toch de grote verdediger van de Nederlandse cultuur en alles wat daarbij komt kijken, weigert een moslima de hand te schudden als zij die naar hem uitsteekt. Iets wat toch echt hoort volgens goed Nederlands gebruik, zo weten we sinds Wilders’ voorloper Rita Verdonk stampij maakte nadat een imam haar de hand weigerde te schudden.
Het overkwam Esmaa Alariachi, een van de presentatoren van het tv-programma Mama’s van Halal. Terwijl Wilders de trappen van het parlementsgebouw af kwam lopen, begroette ze hem met uitgestoken hand. Wilders keek haar aan, keek naar de uitgestoken hand, maar weigerde die vervolgens en liep met lange passen door naar de uitgang.
“Mama’s van Halal” in actie: ‘meneer Wilders, waarom zouden wij op u moeten stemmen’ & ‘hij weigert mijn hand!’ pic.twitter.com/pmlgJmy0gj
— Martijn de Koning (@Martijn5155) 11 december 2016

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (265)

Dubbeldenker
Dubbeldenker17 dec. 2016 - 10:59

Moet zijn sekte nu niet verboden worden? Vindt Geert namelijk wel als bij koranscholen wordt geleerd dat mannen vrouwen niet de hand mogen schudden. Of is de Islamisering al zo ver opgerukt dat Geert ondertussen zelf bekeerd is? ;-)

Zandd
Zandd17 dec. 2016 - 9:42

Waarom wordt Wilders ook al weer zo goed bewaakt? Dat zijn we kennelijk al weer helemaal vergeten. Dt is omdat mensen uit een bepaalde religieuze hoek hem van het leven willen beroven. Ja, ze willen hem dood maken. Het is daarom helemaal niet zo onbegrijpelijk dat Wilders wat dat betreft enigszins voorzichtig is met representanten uit die religieuze hoek.

karel-klant
karel-klant17 dec. 2016 - 8:27

De reacties lezende, vraag ik mij af : " wie bevestigd hier nu, wiens vooroordelen" ?

1 Reactie
karel-klant
karel-klant17 dec. 2016 - 8:28

Onbedoelde dubbele plaatsing, svp één verwijderen

karel-klant
karel-klant17 dec. 2016 - 8:20

De reacties lezende, vraag ik mij af : " wie bevestigd nu, wiens vooroordelen ?

Gijs de Gooyer
Gijs de Gooyer16 dec. 2016 - 11:33

1. Volgens mij geven politici misschien 1 op de 10 mensen die een hand uitsteekt daadwerkelijk de hand? 2. @ het binnenhof in Den Haag binnen lijkt me het ook niet echt gebruikelijk om iemand die zich er tussen wurmt, puur om een hand uit te steken, die ook daadwerkelijk te geven. 3. Misschien vonden zijn beveiligers het niet goed? Of hebben ze een bepaalde routine wat handen geven betreft, omdat dat waarschijnlijk nodig is? 4. Waarom zou het nieuws zijn als een politicus een keer geen hand geeft? 5. Het is ook een beetje trollen van die vrouw om als vrouw met hoofddoekje zo'n opdringerige hand te geven aan een partij die bang is voor islamisering. 6. Aan de reactie te zien van de vrouw met hoofddoekje op het laatst, vind ik het een goede beslissing. Je hoeft er niet gelijk zo'n punt van te maken.

JuniorC
JuniorC14 dec. 2016 - 10:02

Nietszeggend stuk met belachelijk vergelijk. Verdonk bevond zich in een officiële setting, terwijl Esmaa Alariachi provocerend voor de gunst van de kijker met de stijl van GeenStijl een statement probeert te maken.

1 Reactie
Rose Taihutu
Rose Taihutu14 dec. 2016 - 15:58

Juist!

Rarar
Rarar13 dec. 2016 - 18:16

Geert Wilders is in het filmpje een voorbijganger op weg naar een bestemming. Waarom moet hij de mensen die hij onderweg tegenkomt een hand geven? Als ik door de stad loop, kunnen andere voorbijgangers die ik niet ken hun hand uitsteken tot ik een ons weeg.

1 Reactie
malou3
malou314 dec. 2016 - 4:38

Het was anders een zeer correcte en goed geformuleerde vraag van de moslima die geen hand kreeg van GW, maar zich ook Nederlander voelt: "Meneer Wilders kunt u uitleggen waarom wij op u zouden moeten stemmen?" Een hele goede vraag, gewoon grandioos!! Niemand in de reacties hier heeft het daar over.. Terwijl zij de kern raakt.. want het gaat niet over een hand. Het gaat over deze medeburgers in ons land.

Metssr
Metssr13 dec. 2016 - 9:38

Zielige reacties hier. W. Is steeds meer een onaangepast figuur. N.B. Een volksvertegenwoordiger die de wet aan zijn laars lapt, onze rechtsstaat schoffeert en alleen maar selectief met zijn eigen uitspraken om gaat en onze eigen door hem zo te vuur en te zwaard verdedigde normen en waarden met voeten treedt. En zijn schaapjes buigen en knikken natuurlijk weer als een knipmes en vinden het prachtig.

Mostafa
Mostafa13 dec. 2016 - 7:42

Zielig meiden van Halal, op deze manier zochten zij schaamteloos de aandacht ?! En toen gaf hij geen hand liepen zij: '' zie je wel, zie je wel, hij geeft aan mij geen hand..'' Ik vond zo leuk dat wilders geen hand gaf aan die zielige meid. Die mand had net een veroordeling aan zijn broek door zijn ''Minder Halal'' en in eens moet hij vrolijk de hand schudden met die..?!

malou3
malou313 dec. 2016 - 0:52

Wilders wil "schoon schip" maken in Nederland, kopte de de Telegraaf.. Maar een schoon schip zal nooit diepgang krijgen. Te laat kijkt men naar het land terug, als wilders "schone schip" de volle zee in vaart. Een talent met karakter staat aan het roer van een fraai schip, geen "schoon schip"..

2 Reacties
Zandb
Zandb13 dec. 2016 - 8:46

malou: Met de hand aan het zwaard geeft hij namelijk Nederland terug aan wie er recht op hebben: De echte Nederlanders. Ik ben bang dat u en ik daar niet bij horen en ik hoop dat u en ik daar niet bij willen horen.

malou3
malou314 dec. 2016 - 4:26

Nee Zandb daar hoor ik niet bij en zo te lezen u ook niet. 'Het woordje "schoon" is een verdekte term voor "gezuiverd".. Simpel, maar zijn stemmers willen dat niet horen of weten, dus formuleert GW het zogenaamd "netjes"... Eenmaal aan het roer, is het een gezonken schip!

Loebkesman
Loebkesman12 dec. 2016 - 21:23

Wat een overtrokken reacties hier zeg, bah! Stel dat Valentijn-Laurens daar had gestaan en geen hand had gekregen? Dan hadden we geen topic op Joop. Iedereen valt hier over elkaar heen. Voor hetzelfde geld trekt zij haar hand terug en roept zij: "gefopt". Trap er niet in.

2 Reacties
Zandb
Zandb13 dec. 2016 - 8:47

Dan was "iedereen" over dat "gefopt" over elkaar gevallen. Dus wat wilt u nu?

Loebkesman
Loebkesman13 dec. 2016 - 9:45

@zandb Dat we ook een topic krijgen als Valentijn-Laurens geen hand krijgt.

arbeider3
arbeider312 dec. 2016 - 20:59

Vroeger op school speelde men soms het volgende spelletje; Je liep op iemand toe en stak de hand naar hem uit. Zo gauw hij die wilde accepteren, trok je je hand snel terug, onder algehele hilariteit! Ook volwassenen willen nog wel eens terug vallen op hun jeugd. Maar na onze jeugd hebben wij steeds meer inzicht gekregen in non-verbale communicatie en valt de grap al gauw in duigen.

1 Reactie
Zandb
Zandb13 dec. 2016 - 8:53

arbeider: Waarom kunt u niet gewoon accepteren dat Wilders die uitgestoken hand negeerde? Dat deed hij toch? En dat is dan toch helemaal aan hem om eventueel uit te leggen waarom hij dat deed? en aan ons om al dan niet te geloven en het er het onze van te denken? U mag er van vinden wat u wilt hoor en veronderstellen wat u wilt. Maar u bent precies als de mensen die hier dan per se kwade opzet in willen zien.

Foetsie2
Foetsie212 dec. 2016 - 17:59

Was er recent niet een Denk-politicus die demonstratief de uitgestoken hand weigerde van premier Netanyahu van Israël? Velen konden dat nog begrijpen ook. Hij kreeg bijval. Nu weigert Wilders de hand van een moslima die minstens zo vol haat hem zit. Maar Wilders krijgt de wind van voren. Van links uiteraard.

3 Reacties
jahoor2
jahoor213 dec. 2016 - 4:14

een Moslima vol haat? ik denk dat je een beetje aan het radicaliseren bent.

Vuurrood
Vuurrood13 dec. 2016 - 8:55

Foetsie: Wilders krijgt de wind van voren. Van links uiteraard. Natuurlijk krijgt die "natte scheten later" de wind van voren van links. Wie moet anders die haatzaaier een beetje in toom houden? Wie het een belediging vindt dat de premier van Israël een hand geweigerd werd moet eens aan de misdaden denken Israël begaat onder deze premier.

Zandb
Zandb13 dec. 2016 - 8:56

Foetsie: Uw redenering is niet erg geloofwaardig. U beweert dat elke moslim Wilders haat. En vooral, dat dat dus een goede reden is voor Wilders om uitgestoken handen van moslims te weigeren. Dat is net zo bizar als veronderstellen dat Wilders moslims haat en daarom uitgestoken handen van moslims weigert.

Dunya2
Dunya212 dec. 2016 - 17:44

Moslims zijn onderling zo verschillend, zoals autochtonen onderling verschillend kunnen zijn. De meiden van Halal hebben ergens een punt, maar ik zou me nooit op mij gemak voelen bij en vrienden kunnen zijn met dit soort grofgebekte, zwaar gesluierde vrouwen. Maar het is een kwestie van leven en laten leven en uit de buurt blijven van.

Benjola
Benjola12 dec. 2016 - 17:04

Waar haalt men vandaan dat het een moslima is? O wacht doen we onbewust aan etnisch profileren. Marrokkaans gezicht en een hoofddoek dan moet het wel een moslima zijn.

8 Reacties
mayhem
mayhem12 dec. 2016 - 18:18

Ehm, dit zijn de maaksters van 'De mama's van halal' staat er in het artikel. En die dames geven zelf aan moslim te zijn. Overigens is alleen maar enken dat iemand moslim zonder er verder conclusies aan te verbinden is geen etnisch profileren. Etnisch profileren is een dame met hoofddoek verdenken van bijvoorbeeld terrorisme zonder aanleiding maar alleen gebaseerd op het feit dat ze een hoofddoek draagt.

marco rap
marco rap12 dec. 2016 - 20:03

If it quacks like a duck, walks like a duck, it must be a duck!

Ice cream XX
Ice cream XX12 dec. 2016 - 20:07

Komt omdat het een vrouw is van de mama's van halal. Dat is een programma en die 3 vrouwen die daarin zitten zijn moslima's.

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 dec. 2016 - 23:03

"het" ???

Dale S
Dale S13 dec. 2016 - 7:30

B. Misschien u eerst even te verdiepen in de recente mores van onze maatschappij alvorens te reageren. Dat zal uw relevantie ten goede komen. ????

Zandb
Zandb13 dec. 2016 - 9:03

B. Wilders negeert de hand van iemand die zich kenbaar maakt als moslima. Wellicht zou hij een uitgestoken hand van iemand die er niet uitzag als moslim ook genegeerd hebben. We zullen het echter nooit weten.

Benjola
Benjola13 dec. 2016 - 13:34

Er komt een dame met een hoofddoek op je afgestormd.Tja en waar aan herken je die dame? O wacht de dames van hlala herkent idereen aan de kleur van de hoofdoek.

Dale S
Dale S14 dec. 2016 - 11:09

Nee B. aan het gezicht. Doe niet zo krampachtig.

Overdeweg
Overdeweg12 dec. 2016 - 17:03

Lijkt mij dat Wilders voldoende op de hoogte is van Islamitische gebruiken ...

Ikkyu
Ikkyu12 dec. 2016 - 16:48

Nee, hij weigert (iemand die zich voordoet als) een journaliste de hand te schudden. Is ook nergens voor nodig.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen212 dec. 2016 - 16:48

Geert is vermoedelijk de enige politicus die door iets niet te doen, iets relatief onbelangrijks nog wel, zo een intensieve aandacht op zich vestigt - het gaat er weer hard aan toe, op de fora; de mensen willen duiden, interpreteren, juichen, verdedigen, of juist klagen en kritiseren dat het een aard heeft. Nu wou ik de lijst van dingen die hij allemaal niet doet eens kordaat hier neerzetten, maar dat lukte van geen kanten; de server van Joop zou het begeven, onder rook en vlammen. De dingen die hij wél doet, die is daarentegen buitengewoon kort en niet fraai ook nog. Hij is ons nationale 'one track mind', oftewel de 'one trick pony' van Nederland. Elke miserabele tijd krijgt de idolen die hij verdient, en anno 2016 is dat niet anders.

3 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen212 dec. 2016 - 16:48

(de lijst van dingen die hij wél doet)

H.Witte
H.Witte12 dec. 2016 - 23:15

Beste Frank Hoezo, miserabele tijd? Laat zelfs jij je nu dingen aanpraten. Mocht je bedoelen een miserabele tijd dankzij het opkomend nationalisme en populisme dan is wel de vraag wat er eerder was; de kip of het ei.

Dale S
Dale S13 dec. 2016 - 7:31

Henk. Het ei.

Mark Gh
Mark Gh12 dec. 2016 - 16:38

"Zij wist voor hun discussie naar eigen zeggen niet eens wie Hans Teeuwen was. "Ik heb vooral spijt van de manier waarop we de discussie voerden. We luisterden niet", voegt Hajar daar aan toe. Volgens Jihad zijn de meiden, die inmiddels als Mama's van Halal een tv-comeback maken, daarin gegroeid. "In onze nieuwe serie zijn we minder uit op confrontaties en discussies en zijn we meer op zoek naar gesprekken en overeenkomsten."" http://www.nu.nl/achterklap/4360549/meiden-van-halal-hebben-spijt-van-discussie-met-hans-teeuwen.html Juist. Die intentie klinkt erg oprecht...

1 Reactie
truusbeek2
truusbeek213 dec. 2016 - 7:40

De rake bespiegeling van Hans is nog altijd actueel.

Richard555
Richard55512 dec. 2016 - 16:28

Ik heb niets met Wilders, maar het is slechts een marionet van onderbuikend Nederland. Niet hij is het probleem, maar dat is zijn fascistoïde aanhang. Die mensen waren er allang voordat Wilders er gebruik van ging maken. Wilders heeft zichzelf daarmee in de positie gebracht dat hij steeds onbeschofter, radicaler en schreeuweriger moet worden om deze redeloze horde nog tevreden te stellen. Stel je voor dat hij nu plots genuanceerd en beschaafd te werk zou gaan. Dat accepteren zijn aanhangers nooit. Volkswoede zou zijn deel zijn en mogelijk erger. Hij zou een verrader zijn en meteen ook een halve buitenlander, want het is geen volbloed Germaan. Feitelijk wordt ook hij slechts gedoogd vanwege zijn haatcampagne tegen de fremdkörper, maar hij is dat ook. De man zou samen met zijn Hongaarse vrouw echt geen leven meer hebben. Nog vele malen erger dan de bedreigende situatie waarin hij nu al verkeert. Maar hij heeft zelf over zich afgeroepen. Zijn volgelingen verwachten niets minder dan de door hem gepredikte revolutie. Arme man hij wist waar hij aan begon, maar niet waar het zal eindigen. Het is deerniswekkend.

10 Reacties
Lavendel2
Lavendel212 dec. 2016 - 18:12

Heel goed verwoord. Zo is het exact!!

Jan Klaasen
Jan Klaasen13 dec. 2016 - 4:54

@Richard: En gezien dat hij een kwart van het electoraat naar zich toehaalt impliceer je hiermee dan dat een kwart van alle Nederlanders fascisten zijn? Ik weet het niet hoor, maar ik denk dat het allemaal wat genuanceerder ligt...

Dale S
Dale S13 dec. 2016 - 7:38

Richard. Uw indeling is stuitend te noemen. PVV stemmers zijn fascistoïde...hmmm.. daarmee scheert u gelukkig niemand over een kam. U heeft een heerlijk overzichtelijk wereldbeeld. Maar als het voor u op deze manier makkelijker te begrijpen valt, by all means. Maar de realiteit zit een stuk complexer in elkaar.

Richard555
Richard55513 dec. 2016 - 7:45

Jan, ik zou wensen dat het anders was. Maar de geschiedenis heeft geleerd dat grote delen van de bevolking achter het fascisme aan marcheerden. Zowel in Italie als in Duitsland. De mens is nu eenmaal een primitief wezen of meent u dat de mens van nu een betere inborst heeft dan hun ouders of grootouders. Zo snel gaat onze evolutie niet. Het gaat er ook niet om dat we nu al net zo ver zijn als toen. Maar het kan wel verder die kant uitgaan. Fascisme kent geen zelfreinigend vermogen van tot hier en niet verder. Dat kan alleen een halt toegeroepen worden door een krachtige democratie die zegt dat dit niet is wat wij willen. Uit zichzelf gaat dit probleem niet weg. Daarom heeft een dialoog geen zin meer. Men is al te ver heen de haat zit al te diep. Dit moet dus krachtdadig bestreden worden. Dit volk moet terug in de mand of ze dat nu leuk vinden of niet.

H.Witte
H.Witte13 dec. 2016 - 8:56

Beste Richard, ook u kunt wel bedenken dat mensen om tal van verschillende redenen op de PVV stemmen: protest, persoonlijk onvermogen iets van het leven te maken, gebrek aan onderscheidend vermogen, overtuiging in de bedoelingen van de PVV, waarschuwing, beinvloeding, de psychologische keuze voor de 'winnaar', fascistische overwegingen, nationalistische belangen, protectionisme, anti-EU. Kortom: voldoende redenen om met Wilders-aanhangers de dialoog te zoeken i.p.v. de tegenstelling te versterken door iedereen als fascisten weg te zetten. Feitelijk doet men dan wat Wilders ook doet en waarop we hem 'veroordelen'.

Richard555
Richard55513 dec. 2016 - 9:28

Dale S weet u wat stuitend is.? Dat een grote groep uit de bevolking bewust stemt op een partij die xenofobie, racisme en uitsluiting tot haar corebusiness heeft gemaakt. Eenieder die op die partij stemt weet dat heel goed. Sterker nog dat is het enige wat al die stemmers bindt. En dat nu is overduidelijk fascisme. Een fijne dag nog. Maar niet als PVV-er janken dat je wordt doorzien.

Keerf
Keerf13 dec. 2016 - 14:09

PVV-stemmers van vandaag waren de PvdA-SPstemmers van gisteren. Ergo de PvdA en SP hadden tot voort niet al te lang geleden een fascistoïde aanhang?

Dale S
Dale S13 dec. 2016 - 14:41

Richard. Mooi voorbeeld hoor. Omdat ik uw beeld van een PVV'er te simpel vind, schaart u mij onder een PVV'er... het zou grappig zijn als het niet zo triest was. Want het is deze denkwijze dat Links, en dan name de PvdA, de electorale das omdoet. Ik ben jaaaaren een PvdA stemmer geweest. Tot Fortuyn. Toen zag ik hoe haatdragend en rancuneus de partij eigenlijk was. Nooit hand in eigen boezem, nooit een eigen fout kunnen erkennen en vooral zonder enige nuance Fortuyn wegzetten als extreem rechtse fascist. Ik weet nog goed van Dam in discussie met hem in het Lagerhuis. Of Melkert die zo vastzat in zijn denkwijze dat hij Fortuyn niets fatsoenlijk kon aankijken zonder walging op zijn gezicht. Nu, zoveel jaar later, is de PvdA (en Links in het algemeen) nog steeds niet in staat om met een sterk argument aan te komen buiten de voorspelbare aantijgingen zoals u die ook bezigt. Want in effect scheert u alle PVV'ers over een kam en komt u niet verder dan een jij-bak en het wegzetten van een hele groep. Daar zijn wij toch zo fel tegen hier? Of is het alleen een probleem wanneer Marokkanen over een kam worden geschoren? Ik hoop het toch niet.

Willem100
Willem10014 dec. 2016 - 0:26

Ja Dale S, daar heeft u een goed punt en wellicht exact de vinger op de zere plek!

Stateproperty2
Stateproperty218 dec. 2016 - 10:32

Niet alleen fascisten maar ze zijn ook veroordeeld voor racisme en discriminatie(indirect) maar niks nieuws onder de zon de Duitsers zeiden het altijd zo mooi Nederland is niet tolerant maar onverschillig daar is nu de ware aard voor naar voren gekomen. Een buitenlander met geblondeerd haar leidt deze mensen op zoek naar normen en waarden of dachten jullie pvvers dat die Hongaarse import bruid van die geblondeerde mulat hutspot 'a vondst op tafel zet in de kader van Nederlandse waardes te waarderen met een vlaflip als toetje

JanVG2
JanVG212 dec. 2016 - 15:55

Heerlijk. Iedereen kan erin zien wat hij wil zien en wordt gesterkt in zijn eigen oordeel! Gevolg al een kleine 200 reacties waarin men dat gelijk bevestigt!! Wilders wint, Dames van Halal winnen ... een WIN WIN situatie !! Dat we dat nog mee mogen maken.

Nikolas2
Nikolas212 dec. 2016 - 15:47

Ik begrijp het niet? Is er niets meer erg aan Geert Wilders zodat er iets ergs verzonnen moet worden? Iets wat dusdanig niet erg is, dat het gewoon belachelijk is? Vreemd, dit soort gedrag zou je verwachten als het gevaar voorbij was.... Maar goed, Wilders zal het hierna wel weer beter doen in de peilingen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 dec. 2016 - 15:39

Anders dan zijn partijgenoot Wilders toonde Dion Graus zich wél een typisch Nederlandse polderaar die openstaat voor de dialoog. Grappig en ontroerend om te zien hoe hij in hetzelfde programma tegen de richting van de roltrap in met zijn zwaarwichtige lichaam op de halal-mama's toehuppelde om hen te woord te kunnen staan én de hand te schudden. Toen ze vroegen of Dion niet wilde helpen om Wilders te spreken te kunnen krijgen schoot de PVV-er in een nerveuze giechel. 'Het werkt enkel averechts als ik me d'r mee ga bemoeien!' Ik vrees dat die arme Dion dezelfde dag nog op het matje moest komen bij de zonnekoning van zijn partij...

Job2
Job212 dec. 2016 - 15:24

Storm in een glas water; dit is typisch een gevalletje van spijkers op laag water zoeken, van demoniseren.

8 Reacties
Dunya2
Dunya212 dec. 2016 - 15:47

Het demoniseren van de Nederlandse rechtstaat en rechtspraak is voor de aanhangers van Wilders onacceptabel. Oh, wacht.......

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen12 dec. 2016 - 15:56

Ja, dat ond ik nu ook toen Wilders en Verdonk er en punt van maakte. U weet wel, dat was schandalig onaangepast gedrag. Weet u nog? Deze mensen roeptoeteren "dat we elkaar in Nederland een hand geven". En een hele meute riep hem dat na. Dus ja..... weer in zijn eigen val getrapt. Maar ja, nu is ie voor de 400x inconsequent.... Dat deert de voorgelogen en misleide PVV aanhanger niet.

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 16:45

Ik vind het wel wat nieuwswaarde hebben. Is dat erg?

JStokx
JStokx12 dec. 2016 - 18:09

Zeg Alfred, ik dacht dat je Wilders ging negeren?

Job2
Job212 dec. 2016 - 18:44

@ Dunya/ Blokhuizen: de bekende kleuterretoriek @ Zandb: jazeker. Je linkse confrères bijten zich helemaal vast.

Tuck'R
Tuck'R12 dec. 2016 - 21:24

Zeg Alfred Feiten graag. Waarom weigerd wikders die hand.

Zandb
Zandb13 dec. 2016 - 9:10

Job: U doet hetzelfde: U "weet" - vanwege uw vooroordeel? - wat Wilders bewoog om de uitgestoken hand te negeren, zoals u meent dat "mijn" (waar haalt u dat vandaan trouwens? Uit datzelfde vooroordelende vermogen?) confrères, "weten" wat Wilders bewoog. Kort metten dus: Ik vind dat het nieuwswaarde heeft, niet meer en niet minder. En ik ben in staat om dat feit te relativeren tot wat het is: Een feit waarvan ik of een ander van alles kunnen vinden maar waarvan we in feite niets weten.

Dunya2
Dunya213 dec. 2016 - 9:29

Alles beter dan een slaafse, kritiekloze, volger te zijn van een politicus, die de Nederlandse rechtstaat en rechtspraak wil ondermijnen en hier tegen niet te ageren.

starter
starter12 dec. 2016 - 14:19

Grappig, al die reacties om iets te willen zien wat er niet is. Probeer eerst eens te zien wat er wel is maar wat je niet wil zien.

2 Reacties
Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 14:32

En wat, starter, is er dan niet, wat mensen toch zien? En wat is er dan wel?

starter
starter13 dec. 2016 - 8:14

Zandb, lees voor dat antwoord gerust jouw eigen reacties terug.

saleswriter
saleswriter12 dec. 2016 - 14:07

Nou nou dit stukje heeft toch wel een erg hoog spijker op laag water gehalte. Beleefdheidsregels schrijven voor dat je jezelf eerst even netjes voorstelt met naam en toenaam. Dan pas kun je aan handjeschudden gaan denken. Je gaat niet lopen roepen "meneer Wilders hallo..." Ik zou dat mens ook straal voorbij lopen.

6 Reacties
Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 14:38

saleswriter: Dat staat hier dan ook te lezen; dat Wilders een uitgestoken hand negeerde. Of zoals u het zo fijnzinnig framet tot: "......besloot om het mens straal voorbij te lopen.....!".

saleswriter
saleswriter12 dec. 2016 - 15:04

Zandb 12 december 2016 at 15:38 Dan heeft u mijn post niet goed gelezen. Leest u die nog een paar keer door.

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 16:48

Saleswriter: U heeft het over "dit stukje". Daarin staat niet veel meer dan dat Wilders een uitgestoken hand negeerde. De rest die u schrijft, dat verzint u allemaal zelf; dat zijn de spijkers die u op laag water zoekt, als u dat dan beter begrijpt.

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 dec. 2016 - 23:13

@saleswriter 'Beleefdheidsregels schrijven voor dat je jezelf eerst even netjes voorstelt met naam en toenaam.' Wilders wist precies met wie hij te maken had. En dat was de reden dat hij de uitgestoken hand negeerde, precies zoals Rutger Castricum zei in dezelfde uitzending.

saleswriter
saleswriter13 dec. 2016 - 4:18

Molly Veenstra 13 december 2016 at 00:13 Dat hij haar zou (moeten) kennen is puur een aanname van uw kant. Ik denk niet dat hij ooit een kijker was van De Meiden van Halal. Waarom zou hij haar dan moeten kennen? En wat ene Rutger Castricum daarvan denkt kan mij totaal niet boeien. Ik heb namelijk de gewoonte om zelf mijn eigen opinie te vormen zonder de Rutgertjes van deze wereld.

Dale S
Dale S13 dec. 2016 - 7:44

Sales. Dat hij haar níet zou kennen is eveneens een aanname. Verder zegt Molly helemaal niet dat u iets van Rutger aan moet nemen hoor; u schiet nu voor niets in een kramp.

Poezenmens
Poezenmens12 dec. 2016 - 14:01

Tsjonge jonge! Snorrende camera's, flitsende fotocamera's, microfoons in de aanslag. Vanwaar weer deze aandacht? Had blondie weer eens een van zijn stinkende scheten gelaten?

aburrido
aburrido12 dec. 2016 - 13:56

Laten we gewoon eens eerlijk zijn.. Stel dat ik elke moslimvrouw een hand wil geven hier in A'dam-West. Ik denk dat ik 7 van de 10 keer geweigerd wordt. Vandaag lees ik in dat een moslima de Duitse president Gauck een hand weigert. Niemand die er over bericht. Dus waarom is dit relevant? Iemand die zich opdringt een hand weigeren. Misschien zag mr Wilders het niet of liet de beveiliging het niet toe. Iets wat ik me in zijn situatie goed kan voorstellen.

1 Reactie
Loebkesman
Loebkesman13 dec. 2016 - 19:46

Maar dat is weer cultuur natuurlijk. Dat telt niet, toch medereageerders?

Albert Einstein
Albert Einstein12 dec. 2016 - 13:48

Als hij haar wel een hand had gegeven, zou het waarschijnlijk weer schijnheilig genoemd worden.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood13 dec. 2016 - 8:58

En dat is hij niet, schijnheilig?

holyground
holyground12 dec. 2016 - 13:48

Nou ik kan beide kanten van dit verhaal, of eerder, de verschillende reacties op dit "incident" wel begrijpen. Al word er mijns inziens een olifant gemaakt van deze mug. Maar u allen begrijpen niet dat Han v/d Horst de wijsheid in pacht heeft. Hoe is het mogelijk dat sommigen (lees de meesten) het toch niet met Han eens zijn? Ik vind dat toch zoiets raars dat iemand die zo overduidelijk altijd gelijk heeft toch zo weinig medestanders vind. #sarcasmrules.

Truce
Truce12 dec. 2016 - 13:35

Het lijkt in het filmpje erop alsof Wilders ALLE aanwezige journalisten en camera's negeert. Hij kijkt er geen enkele aan. Dat de dame met het hoofddoekje fanatieker lijkt dan de anderen om zijn aandacht te vangen doet daar niets aan af. Storm in een glas water.

3 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra12 dec. 2016 - 14:28

Volgens Geenstijl en Pownews reporter Rutger Castricum die daar dagelijks politici staat op te wachten, stopt Wilders altijd om een praatje te maken met de pers. Altijd. Hij loopt nooit door, behalve toen de gehoofddoekte halal-mama's hem de hand wilden schudden. Castricum: 'Niemand kon hem spreken, dankzij jullie.'

ValsPlat
ValsPlat12 dec. 2016 - 21:46

Molly, op listige wijze geeft Rutger de schuld aan Esmaa voor het feit dat Wilders de andere journalisten niet wilde spreken terwijl dat toch echt de beslissing van Wilders zélf was.

Molly Veenstra
Molly Veenstra13 dec. 2016 - 6:14

Castricum is misschien een zuigert en een treiterkop Peterr, hij is geen leugenaar. Als hij beweert dat Wilders anders altijd de gelegenheid neemt in de media te komen op dit soort momenten en als hij er van overtuigd is dat de enige reden dat hij er nu haastig vandoor ging de aanwezigheid van de dames was, denk ik dat je hem voor de verandering serieus mag nemen.

Dunya2
Dunya212 dec. 2016 - 13:29

Beste mensen, Wilders verdient een tweede kans, zoals iedereen die krijgt. De rechters hadden hem op basis van ontoerekeningsvatbaar vrijpleiten moeten van schuld en hem TBS opleggen, want kans op herhaling van de strafbare feiten, is te groot.

1 Reactie
Dunya2
Dunya212 dec. 2016 - 13:36

=hem, op basis van ontoerekeningsvatbaarheid, vrij moeten pleiten van schuld en hem TBS opleggen.

Oemmukke
Oemmukke12 dec. 2016 - 13:03

RITA!!!!! RItaaaaaa! Zeg er wat van????

rbakels
rbakels12 dec. 2016 - 12:51

Controleert Wilders nu of een blijkbaar gematigde moslima zich wel aan streng-islamitische wetten houdt, door haar te behouden als vrouw de hand van een man te schudden? Vel gekker moet het niet worden. En als Wilders zich gedraagt als een geradicaliseerde moslim dan moet hij meteen worden uitgezet naar zijn eigen land. verbannen naar Limburg. Of mee met zijn Hongaarse mokkeltje naar de Hongaarse Poeszta.

5 Reacties
aburrido
aburrido12 dec. 2016 - 14:01

Uw laatste woorden getuigen niet van eerbied. U doet nu precies hetzelfde wat u uw pvv tegenstanders verwijt. Wat heeft mevr. Wilders hiermee te maken? En waarom is het een mokkeltje? Hoe denigrerend kan je zijn? Blijkbaar heeft u ook snel een oordeel zonder feiten te benoemen.

omaoeverloos
omaoeverloos12 dec. 2016 - 14:03

"Of mee met zijn Hongaarse mokkeltje" Cursusje "normen en waarden" voor Frits !

kindval
kindval12 dec. 2016 - 14:22

" Of mee met zijn Hongaarse mokkeltje naar de Hongaarse Poeszta" U laat zich weer eens flink kennen...

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 16:50

oma: Ik ben blij dat u ook eens een quasi lollige opmerking te ver vindt gaan.

Stateproperty2
Stateproperty218 dec. 2016 - 10:40

Wilders heeft zelf dat beeld geschapen uit het Oostblok komen alleen maar rovers en hoeren Aburrido

JStokx
JStokx12 dec. 2016 - 12:41

Wilders loopt gewoon langs, het was niet zo alsof ze een afspraak hadden of elkaar ontmoetten. Hij geeft anderen van de pers toch ook geen hand?

Popiejopie3
Popiejopie312 dec. 2016 - 12:27

Moeder van Halal heeft hem gezien de reacties toch goed bij de neus. Misschien kan Hans Teeuwen hem een beetje helpen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen12 dec. 2016 - 11:29

Wonderbaarlijk toch.... Geeft een moslim geen hand dan is ie niet aangepast.... krijgt een moslim geen hand, dan is het zijn/haar eigen schuld of komt het even niet gelegen. Goh, waar kennen we deze methodiek ook alweer van? Heren PVV aanhangers: ziet u zelf nu niet dat u een dubbele standaard hanteert? Laat die omschreven redenering ook even los op andere gevallen. Wel zo eerlijk, vindt u ook niet? Maar ja, dan is het gewoon weer anders. Als moslim ben je gewoon altijd de klos, omdat een geblondeerde man dat nu eenmaal heeft bevolen. Een man die de moslims met miljoenen wil deporteren! (voor deportatie-ontkenners: Google zelf even op Wilders deportation muslims en je hebt de betreffende video direct te pakken). Daarna wel onmiddellijk stoppen met ontkennen. Want dat is wat hij wil. Hij heeft die uitspraken niet teruggenomen. Denk daar maar eens over na als u Wilders 4kant steunt. Als u met die deportatieplannen niet eens bent moet u ook afstand nemen, zoals u dat eist van andere groepen i onze samenleving. Practice what you preach!. Maar ja, dan zal het wel weer anders zijn. Zoals altijd. Ben je allochtoon, of moslim dan ben je gewoon altijd de klos en is alles tegen je geoorloofd, of het wordt goedgepraat. Ja... dat werd wegkijken genoemd door rechts richting links. Nu kijken ze zelf constant weg. Ze moeten wel, anders zien ze niet meer waar ze eigenlijk mee bezig zijn.

9 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos12 dec. 2016 - 11:42

De goede raad "stop het debatteren met Wilders en zijn lijfeigenen" is niet aan iedereen besteed, zo blijkt maar weer.

Marcellus Coriovallum
Marcellus Coriovallum12 dec. 2016 - 11:42

Klets niet, dit is geen handsituatie. Iemand komt uit het niets van de zijkant met uitgestoken hand op een moment dat daar niet voor bedoeld is. Ongepast. Een provocatie om te framen. Niets meer, niets minder.

Buzzer
Buzzer12 dec. 2016 - 12:10

"Ben je allochtoon, of moslim dan ben je gewoon altijd de klos en is alles tegen je geoorloofd, of het wordt goedgepraat. " U verzint er wat op los,u spreekt immers niet uit ervaring, u bent een oudere blanke man, rijdt Prius en woont in een prachtige huis ver uit de buurt van een achterstandswijk. U verzint er wat op los.

Theus Prome
Theus Prome12 dec. 2016 - 12:23

Geachte heer Blokhuizen, Uw ferme verdediging van de zwakken in onze samenleving, kan ik als Christen bijzonder waarderen. Terughoudendheid en nuancering in uw voorbeelden zou u ook goed passen. Ik begreep dat u ervaring heeft met het uitleggen en duiden van teksten van anderen, lees het heilige woord. Dan weet u ook dat een goed gesprek over de inhoud en de betekenis ons allen nader tot elkaar brengt. Uw punt over deportatie is uitermate helder en zou voor ons allen een moment van bezinning mogen zijn. Hoe verhouden we ons tot dergelijke gedachten? Aan kracht boet uw voorbeeld in op het moment dat u zegt 'Als moslim ben je gewoon altijd de klos, omdat een geblondeerde man dat nu eenmaal heeft bevolen.' Ik versta als geen ander wat u wilt zeggen. Maar de uitspraken van Wilders heeft u niet in uw voordeel. De heer Wilders benoemt ook in uw voorbeeld continu dat hij niets tegen individuele moslims heeft. Hij stelt wel als voorwaarde dat men zich aan de wet houdt. Een nuancering die hij vaker verkondigt, maar niet altijd de buitenwereld weet te bereiken. Hopelijk ziet u in dat u inhoudelijk gelijk heeft. Gelijk krijgen zal eenvoudiger worden als u uw morele tegenstander minder zwart/wit presenteert. Door het weglaten van nuances ontkracht u uw sterke boodschap. En dat is zonde.

Johan Pruijs
Johan Pruijs12 dec. 2016 - 12:28

Ik weet prima hoe Wilders het zegt en bedoelt. En ja. Hij overdrijft sommige zaken. Maar daar heb ik uw gekleurde mening niet voor nodig hr. Blokhuizen. Want m.i.z overdrijft u net zo. Ik persoonlijk zie ook liever Imams die aanzetten tot radicalisering, Jihadisten, coke transportregelaars, illegale overlast veroorzakers enz. graag vertrekken uit Nederland bv. En aan de peilingen te zien zijn er wel meer mensen die er zo over denken. En omdat de rest van de politiek gewoon niet thuis geeft staat Wilders daar. U probeert bij elk negatief detail wat gerelateerd kan worden aan Wilders de discussie in een ander licht te slepen ter ondersteuning van het eigen gelijk. Er spelen andere zaken in de samenleving die veel meer aandacht verdienen dan Wilders. Focust u zich daar een keer op en schrijf daar eens iets over. U vind alles prima en alles moet kunnen en daarin hebben minderheden in wat dan ook, altijd een streepje voor bij u. En dat verzin ik niet ter plekke, het blijkt uit uw schrijven. U heeft nooit kritiek, nooit een mening en altijd wel een excuus. Maar niet voor degene die het niet met u eens is. Voor hen geldt exact het tegenovergestelde.

PieterPan3
PieterPan312 dec. 2016 - 12:54

Simpel vraagje, dat je waarschijnlijk toch weer niet gaat beantwoorden: hoe weet je nu wat precies de reden was dat Geert geen hand wilde geven, Alfred?

Tuck'R
Tuck'R12 dec. 2016 - 12:57

Wil je mij even uitleggen hoe je weet dat Wilders de hand weigerde omdat mevrouw moslima is. En niet omdat hij haast had, vrouwen geen hand geeft, hij mevrouw onsympathiek vindt, etc. Niet uitgaan van de gebruikelijke aannames maar gewoon even keiharde feiten. Dat zou dan meteen het "moslima" in de kop rechtvaardigen t.o.v. verslaggeefster of vrouw.

adriek
adriek12 dec. 2016 - 16:52

PVV aanhangers kunnen nooit een dubbele standaard hebben. Wat Geert doet is namelijk Goed. Per definitie. Ook als hij vandaag iets anders doet dan hij gisteren zei of deed.

Pater Familias
Pater Familias12 dec. 2016 - 19:18

Wonderbaarlijk toch, als de Moslim geen hand geeft is hij niet aangepast. En als Geert een moslima hetzelfde behandelt dan staat dhr. A. Blokhuizen weer op zijn achterste benen. Je kan natuurlijk ook redeneren dat als X het niet had gedaan, dan had Y er nooit een probleem van gemaakt en dan had Z nooit een kinderachtige tegenreactie gegeven. Ik weet het, het is kinderachtig. Maar goed, vanuit dat perspectief kan ik G. Wilders zijn handelen wel begrijpen. Maar goed, het grootste probleem heb ik met het vervolg van Uw betoog. Iedereen die een beetje laconiek reageert hier is een PVV-er. Iedereen die het niet met de heer Blokhuizen eens is, is een PVV. Hoe bedoel je generaliserend. En generaliseren is fout zegt U. Dus ook voor U, Practice what you preach. Snapt U nu echt niet dat die betweterige toon Uw partij misschien wel eens wat schade kan toebrengen? U voldoet echt aan een klassiek groenlinksig betwetertje. (Blanke man van middelbare leeftijd, redelijk in de slappe was en al aan het rentenieren, altijd boos en altijd overtuigd van Uw grote gelijk.) Misschien wat minder gestrest doen, het zou Uw betoog vele malen sterker maken.

WillemdeGroot
WillemdeGroot12 dec. 2016 - 11:22

Dat gedoe met dat handje schudden, hoe kenmerkend ook voor de man, is nog tot daaraan toe. Maar waarom, in hemelsnaam, staan daar zoveel mediamensen? Dit is toch krankjorem? Wilders is voornamelijk een product van de media, en minder dat van ongenoegen. Gratis reclame, elk verstuurd berichtje, hoe onnozel en dom ook, wordt kritiekloos overgenomen door de media. Hoeveel respect hebben journalisten nog voor hun vak? Hoor en wederhoor, dieptevragen stellen, kritisch blijven, belangwekkend onderscheiden van oppervlakkig, ... Waarom sta je in de rij voor iemand die weigert zich te verantwoorden voor zijn uitlatingen? Die slechts zendt, nooit communiceert. Waarom, journaille? Nieuws? Onzin, kretologie en alles van hetzelfde.

1 Reactie
Popiejopie3
Popiejopie312 dec. 2016 - 12:13

Ik ben ook verbaasd over de hoeveelheid pers de er staat. Ik hoor nooit een kritische vraag naar Wilders op tv.

Buzzer
Buzzer12 dec. 2016 - 11:06

Een duidelijke trol actie van deze dame om later te kunnen roepen dat Wilders een hand weigert. Ik had em zeker in die situatie ook niet aangenomen.

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra12 dec. 2016 - 14:42

Ook jij zou de moeite moeten nemen de rest van het programma te bekijken. Zelf ben ik niet zo'n fan van deze dames, maar ze zijn absoluut niet uit op 'trollen', naar het voorbeeld van pownews of geenstijl. Integendeel! Ze zoeken de dialoog, ook met mensen waarmee ze fundamenteel van mening verschillen.

Wittemuis2
Wittemuis212 dec. 2016 - 10:58

Hij weigert helemaal niet de hand, hij wenst geen interview op dat moment. Dit is voorbeeld van spijkers in laag water zoeken. Waarom doet links zo krampachtig over deze gast? Gister las ik hier dat men maar beter niks kon zeggen tegen Wilders in het debat en ook de aanhang dood zwijgen was de beste tactiek. Links zou zich beter druk kunnen maken en zich moeten afvragen waarom deze partij zo hoog in de peilingen staat.

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens12 dec. 2016 - 11:42

@ Wittemuis Vooral Rutte moet zich de peilingen aantrekken. Links heeft de extreem rechtse PVV-ers niets te bieden. Overigens zoekt Zijlstra ook de standpunten van Wilders ook. Linkse partijen die volk, vaderland en discriminatie als agenda voeren zijn niet erg succesvol. De agenda punten vromen nooit een samenhangend geheel. Dit soort zaken moet je toch echt op rechts zoeken.

Dunya2
Dunya212 dec. 2016 - 12:00

De boze burger is te vaak en te veel aan het woord geweest met alleen maar onzin. In plaats van zoveel te schreeuwen en te klagen moeten ze leren verantwoordelijkheid nemen voor de ellende in hun leven. Geen enkele politicus kan hen daarbij helpen.

Albert Einstein
Albert Einstein12 dec. 2016 - 14:34

Daan, "Linkse partijen die volk, vaderland en discriminatie als agenda voeren zijn niet erg succesvol" Vind jij de PVV niet succesvol?

Wittemuis2
Wittemuis212 dec. 2016 - 15:45

@DaanO. Vanwaar zou Rutte zich druk moeten maken over de peilingen, de VVD verliest wat zetels doch op een tweede plek waarmee hij tevreden kan zijn. PvdA levert de meeste zetels in en de PVV pakt de meeste zetels af. links heeft dus wel wat te bieden zoals blijkt namelijk stemvee. Een pvda'er loopt zo over naar de pvv.

Bram Emanuel
Bram Emanuel12 dec. 2016 - 10:46

Een uitgestoken hand bied je rechtstreeks aan, niet vanuit de linkerbenedenhoek om een beveiliger heen. Geen wonder dat de heer Wilders die hand negeert want hij ziet hem niet eens. Het is niet hetzelfde als die Denker die doelbewust uitgestoken handen weigert te schudden.

1 Reactie
Bram Emanuel
Bram Emanuel12 dec. 2016 - 10:47

Trouwens, voor je het weet sta je op de foto handen te schudden met een IS aanhanger zoals Rutte onlangs.

omaoeverloos
omaoeverloos12 dec. 2016 - 10:23

Och, Koning Willem de zoveelste loopt ook menig uitgestoken hand voorbij.

3 Reacties
Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 11:58

Nou, en?

MarcoG
MarcoG12 dec. 2016 - 14:12

Oma, ik ook als ik de persoon niet ken of niet heb afgesproken. Hopelijk krijg ik geen artikel hier ;)

omaoeverloos
omaoeverloos12 dec. 2016 - 15:09

Inderdaad, nou, en? Of men nu Willem, Geert, Mo, Krelis of Sjefke heet, ik zie het probleem niet zo. Handen schudden is niet bij wet verplicht en kan dus, net als het geven van die verschrikkelijke drie zoenen, gewoon achterwege blijven.

Benjola
Benjola12 dec. 2016 - 10:22

De pers staat daar om kamerleden vragen te stellen. In welke hoedanigheid stond deze dame daar? Ik zie niet 1 kamerlid verslaggevers die daar vragen stellen een hand geven.

jazekert
jazekert12 dec. 2016 - 10:14

maar Wilders geeft kamervoorzitster Arib wel een hand. Waarschijnlijk heeft het dan ook met de persoon en de omstandigheden te maken en niet met dat Esmaa Alariachi een moslima is.

altijd-beleefd
altijd-beleefd12 dec. 2016 - 10:11

ja ja, wilders is Hitler, dat weten we nu wel maar, hebben andere partijen al een oplossing voor de reeds breed geconstateerde problemen?

5 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 dec. 2016 - 11:34

Er is welgeteld 1 probleem in Nederland, de door wilders verziekte sfeer. Dumpen die gast, dat is de oplossing.

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 12:02

altijd- U weet blijkbaar dat Wilders Hitler is. Ik heb tenminste niet het idee, dat zoiets als algemeen beken verondersteld wordt. Of beter gezegd: "Dat framet u slecht". Het feit dat iemand al dan niet problemen juist benoemt, neem niet weg dat zo iemand zich ook aan de wet moet houden. Wie geen problemen kan benoemen, zonder te discrimineren die is geen knip voor de neus waard.

WillemdeGroot
WillemdeGroot12 dec. 2016 - 12:52

Wilders is hier het onderwerp. Dus laten we beginnen met de oplossingen van Wilders 'voor de reeds breed geconstateerde problemen'.. Toe maar, altijd-beleefd.

MarcoG
MarcoG12 dec. 2016 - 14:15

Jansen & Jansen, en toen werd je wakker? Of denk je werkelijk dat er maar 1 probleem is?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen13 dec. 2016 - 13:05

[Of denk je werkelijk dat er maar 1 probleem is?] Ja.

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 10:11

Het lijkt mij dat Wilders gewoon zelf bepaalt of en zo ja wanneer hij iemand een hand geeft. Natuurlijk, we kunnen er volgens mij van alles uit opmaken maar of dat dan ook maar enig hout snijdt...... Hoe hij als politicus met de scheiding der machten omgaat; dat is veel ernstiger en gevaarlijker en daar zouden we ons beter op kunnen richten. Iemand die, gezien de vastgestelde feiten, de wet heeft overtreden en niet is staat is om dat toe te geven, mag nooit een rol van betekenis kunnen spelen in een democratische rechtsstaat. En daarmee bedoel ik, dat mensen maar nooit op zo iemand moeten stemmen.

5 Reacties
Buzzer
Buzzer12 dec. 2016 - 11:11

"iemand die, gezien de vastgestelde feiten, de wet heeft overtreden ooit gehoord over hoger beroep Zandb? Zijn schuld staat nog steeds niet vast, pas wanneer het allerhoogste rechtsorgaan zich daarover uitgesproken heeft staat dat vast. Daarnaast kan ik u deze reportage aanbevelen: http://www.eo.nl/tv/eo-documentaires/ en dan specifiek die over Nederland, het zou u de ogen kunnen openen.

DaanOuwens
DaanOuwens12 dec. 2016 - 11:43

@ Buzzer Na uitspraak van de rechter is iemand gewoon veroordeelde.

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 11:58

Buzzer: En u denkt echt dat de feiten dan anders vastgesteld worden?

John Doe2
John Doe212 dec. 2016 - 16:14

@DaanOuwens 12 december 2016 at 12:43 "Na uitspraak van de rechter is iemand gewoon veroordeelde." - Nee, dat is pas na het onherroepelijk worden van het vonnis. Dat is dus pas NA een eventueel hoger beroep, en alle andere daarop volgende mogelijkheden.

Buzzer
Buzzer12 dec. 2016 - 16:57

@Zandb Normaal gesproken probeert u alles tot op het bot te nuanceren, nu geeft u niet thuis, hoe komt dat?

Meta Foor2
Meta Foor212 dec. 2016 - 10:10

we zien vanavond om 23:00 uur wel de moverende redenen en de gelijkenis met Verdonk en andere racisten

BayBay KayKay
BayBay KayKay12 dec. 2016 - 10:07

Ja maar hij is toch geen moslim, voor hem geldt dat niet, het geven van een hand aan moslims, is geen punt, maar wel anders om, en bovendien het schaadt zijn imago bij zijn kiezers, en dat wil meneer Wilders niet.

Blitskikker
Blitskikker12 dec. 2016 - 10:06

Beetje kort door de bocht. Misschien wou Wilders gewoon geen hand geven omdat hij geen zin had in een interview. Of haast had omdat hij onderweg was naar een volgende afspraak. Of sowieso niet zomaar een hand geeft aan iedere onbekende. Maar stel dat hij inderdaad geen hand wou geven om zijn minachting te laten blijken voor de betreffende mevrouw. Dan nog is dit geval niet vergelijkbaar met de imam die Rita Verdonk geen hand wilde schudden vanwege zijn minachting voor vrouwen. Vrouw zijn is namelijk geen keuze, maar een hoofddoek dragen en een religie aanhangen die heel veel ellende veroorzaakt is dat wel. En op keuzes die mensen bij hun volle verstand maken mag je mensen wel beoordelen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 dec. 2016 - 9:50

Volgens Wierd Duk in het algemeen dagblad, is dit het probleem in het racisme debat: "veel 'witten' ontdekken in het hoogoplopende racismedebat geen uitgestoken hand. Voor polderend Nederland is dit nieuw: hier is het traditie om na een periode van conflict tot een nieuwe consensus te komen." ( http://www.ad.nl/binnenland/waar-is-de-uitgestoken-hand~a9cd0db0/ ) Het loont de moeite -zeker voor Wierd Duk- om het gehele programma van de Halal-mama's te bekijken. De dames zijn oprecht op zoek naar de consensus waar polderend Nederland zo'n behoefte aan heeft. Dat wordt dan ook door vrijwel iedereen zeer gewaardeerd. Ook Rutger Castricum en Dion Graus zijn bereid met de dames in gesprek te gaan met open vizier. Zo niet de grote leider van de PVV zelf. Die loopt de uitgestoken hand met opgetrokken neus voorbij.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*12 dec. 2016 - 9:49

Een ontzettend interessante ingezonden brief, heb ik vanochtend gelezen, op de Opinie & Debat pagina, in de Volkskrant: *** Wilders geen minister Ik ben maar een eenvoudig civiel jurist, maar bij mijn weten zijn de artikelen 137c en d Wetboek van Strafrecht waarvoor Wilders is veroordeeld (aanzetten tot discriminatie) misdrijven. Een veroordeling voor een misdrijf wordt aangetekend in de justitiële documentatie. Zo'n aantekening leidt tot het niet verstrekken van een Verklaring Omtrent Gedrag. Voor talloze functies, waaronder zeker het ministerschap, is zo'n VOG vereist. Met zijn 'terugkijktermijn' van 10 jaar, zijn we dus tot zeker 2026 verlost van het idee dat Wilders minister(-president) zou kunnen worden. Hebben we dat ook weer gehad! Guido Bamberg, Nieuwegein ***

3 Reacties
Freeman2
Freeman212 dec. 2016 - 11:35

+1

Buzzer
Buzzer12 dec. 2016 - 12:17

Wie zegt dat zo een verklaring voor een minister nodig is? Een minister is geen ambtenaar die dat wel nodig heeft, maar een gekozen politiek figuur. In dat licht lijkt deze brief van "eenvoudig civiel jurist," inderdaad afkomstig van een eenvoudig civiel jurist

ATM2
ATM212 dec. 2016 - 12:18

Niet correct. Ministers en parlementsleden zijn zo ongeveer de enigen die uitgesloten zijn van de VOG plicht.

geen-mening
geen-mening12 dec. 2016 - 9:30

Als iemand waarvan ik weet dat ze geen "fan" van me is zo op me af komt c.q. voor me gaat staan zou ik ook doorlopen. Sinds wanneer vindt Joop handen schudden trouwens ineens zo belangrijk? Als het andersom was geven jullie er geen aandacht aan of kiezen de kant van de weigeraar.... Tot slot zou het zo maar kunnen dat hij daar niet zomaar mag stoppen c.q. zomaar mensen de hand mag schudden van zijn beveiliging of hij was gewoon druk. Er zijn dus totaal geen conclusies te verbinden aan dit filmpje en al was het bewust, heeft Joop nooit een slechte dag? De vergelijking met de moslim die Verdonk weigerde de hand te schudden kan alleen op gaan als Wilders bewust en altijd de hand weigert van een moslim, uit principe zeg maar, en dat is helemaal niet aan de orde. De imam die Verdonk weigerde doet dit met alle vrouwen, altijd, en discrimineert dus in feiten voor Wilders gaat dit voor alsnog niet op. Hoe dan ook wat een gezeur om niks zeg, hebben jullie nou echt niks beters of serieuzer te doen? Ben helemaal geen fan van Wilders maar dit is echt van een niveau kleuterschool. Al 10 jaar ofzo is Wilders er nu en "links" Nederland komt gewoon niet verder dan dit soort dingen zoeken, inhoudelijk blijft het antwoord totaal achterwegen, men komt niet verder dan: "Ja de EU is nou eenmaal goed voor ons omdat ie goed voor ons is", "Ja immigranten zijn nou eenmaal zielig", "Marokkanen zijn niet de daders, ze zijn het slachtoffer"..... Ga eens een goed antwoord op dit soort issues formuleren, wordt eens tijd na 10 jaar in plaats van spijkers op laag water zoeken.

12 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 dec. 2016 - 9:39

Dit is de prachtigste kronkelredenering van het jaar. Ook verdient GeenMening de hoofdprijs voor de meest kritiekloze Wildersaanhanger van het jaar 2016.

Nagus
Nagus12 dec. 2016 - 9:49

Eens, als de heer Wilders dadelijk de deur eens niet met zijn rechterhand maar met zijn linkerhand opent, zal dat hier ook wel breed uitgemeten worden.

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 10:03

Geen- Als er dan al geen conclusies aan dit filmpje te "verbinden" zijn, waarom "verbindt" u er dan conclusies aan? En ook niet onbelangrijk: Welke conclusie "verbindt" dit bericht dan aan dit filmpke?

geen-mening
geen-mening12 dec. 2016 - 10:52

Goede argumenten ook Han.

geen-mening
geen-mening12 dec. 2016 - 10:56

Uit je reactie blijkt ook maar weer dat je niet kritisch kan zijn op tegenstanders van Wilders zonder gelijk in zijn kamp geduwd te worden. Je bent niet voor ons dus tegen ons terwijl er daar tussen nog zo'n enorme ruimte zit dat maakt elke discussie dus al jaren onmogelijk en zorgt er voor dat polarisatie alleen maar toeneemt. Lekker doorgaan op deze manier Han, werkt echt merken we aan hoe de situatie de laatste jaren verbeterd en dat het steeds gezelliger wordt in NL, oh nee wacht.......

kindval
kindval12 dec. 2016 - 11:20

Han:" Ook verdient GeenMening de hoofdprijs voor de meest kritiekloze Wildersaanhanger van het jaar 2016" Jeetje Han, wat een ontstellend kinderachtige reactie...waar komt toch die vreemde behoefte vandaan om mensen in het Wilders kamp te plaatsen, die daar helemaal niet thuis horen?

kindval
kindval12 dec. 2016 - 11:28

geenmening +1

Jhonathan
Jhonathan12 dec. 2016 - 12:03

@ HanvanderHorst 12 december 2016 at 10:39, > "Dit is de prachtigste kronkelredenering van het jaar. Ook verdient GeenMening de hoofdprijs voor de meest kritiekloze Wildersaanhanger van het jaar 2016." Jeetje Han, echt?

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 12:10

Nagus: U framet dat in het bericht hierboven "iets" b r e e d u i t g e m e t e n wordt. Helaas geeft het bericht slechts de feiten weer (op de opmerking van Rita Verdonk na). Waarom dit bericht wordt geplaatst, daar kunnen u en ik en iedereen de meest wilde hersenspinsels op loslaten; alleen echter voor EIGEN rekening. En dat doet u niet, dus u framet. Overigens, als u het dan, net als kindval, met geen-mening eens bent, hoe antwoordt u dan op mijn vragen in mijn reactie? Geen-mening is namelijk weer eens niet thuis, als zijn "kritiek" dan eens wèl serieus genomen wordt..........

Buzzer
Buzzer12 dec. 2016 - 12:20

@HanvanderHorst Hoezo? Wilders geeft een opdringerige moslima geen hand. Zoals geen-mening zegt: " De imam die Verdonk weigerde doet dit met alle vrouwen, altijd, en discrimineert dus in feiten voor Wilders gaat dit voor alsnog niet op." Kom maar op met bewijs dat Wilders elke moslim de hand weigert.

MarkvanLeeuwen
MarkvanLeeuwen12 dec. 2016 - 12:25

@ HanvanderHorst 12 december 2016 at 10:39 Toch heeft 'Geenmening' kennelijk wel een mening en weet dit ook prima te formuleren. Ik kan er wel in meegaan. Een tegenmening mis ik als reactie en zie eigenlijk alleen het bekende vingertje weer. De rascismekaart wordt bij wijze van spreken weer getrokken, de 'foute mening' weggezet. Dat is geen discussie en ik zie er de meerwaarde niet van in om iemand die aangeeft geen fan van Wilders te zijn toch maar wel zo te benoemen.

bob b.
bob b.12 dec. 2016 - 12:53

@Geen Mening, maar wat heeft Wilders in die 10 jaar aan de problemen gedaan, behalve er hard voor weg te lopen?

Freeman2
Freeman212 dec. 2016 - 9:20

Die verschrikkelijke man past helemaal niet in ons tolerant landje. Moet hij maar verhuizen ergens waar ze op hem zitten te wachten om steeds stennis te blijven schoppen.

4 Reacties
groeneveld1
groeneveld112 dec. 2016 - 10:17

Tolerant landje..Nederland...sinds wanneer..

MarkvanLeeuwen
MarkvanLeeuwen12 dec. 2016 - 11:03

"Moet hij maar verhuizen ergens waar ze op hem zitten te wachten..." Altijd weer apart om te lezen dat je zoiets over de één wel mag zeggen en over de ander niet. Want wat als je de naam Wilders zou vervangen door bijvoorbeeld het woord Marokanen? Volgens mij was daar recent zelfs een rechtszaak over. En verder... is Nederland inderdaad zo tolerant of was dat onverschilligheid? Zulke uitspraken stammen een beetje uit de jaren negentig, je hoort het bijna niet meer.

MarkvanLeeuwen
MarkvanLeeuwen12 dec. 2016 - 11:11

"..ergens waar ze op hem zitten te wachten.." Met een peiling van 36 zetels denk ik dat je een hele bevolkingsgroep over het hoofd ziet die wel op hem zitten te wachten.

Freeman2
Freeman212 dec. 2016 - 11:48

@Peterrr, is deze discussie in principe al 12 jaar gaande. In beginsel was het helaas enkel monoloog van de verschrikkelijke geblondeerde heer waar volgens de politieke kortheid mocht niets tegen gezegd worden. Enkelen zeiden iets terug, de rest zweeg omdat het hoge gram over allochtonen ging. Indien je mijn zeer bescheiden stukjes zou gelezen hebben, heb je mogelijk ontdekt dat mijn ervaring van de afgelopen 12 jaren is dat Wilders&Co geen interesse hebben in feitelijk argumentatie. Nimmer en nooit. Enkel eigen declaraties uitspugen. Indien je deze luitjes wil bereiken moet je dan hun eigen taal gebruiken - dit is wat jij mogelijk heb gelezen. Dus weg met de intolerantie van Wilders. Oftewel in burgemeesterstaal - "Rot op!"

Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 9:07

Kom op PVV stemvee! Gewoon doorgaan om Wilders te verdedigen. Het is gewoon natuurlijk een extreem rechtse haatzaaier, om het maar eens netjes te zeggen. Maar voor jullie blijft hij heilig. net als A.H.,J.G. en A.M.

3 Reacties
BingoGrubb
BingoGrubb12 dec. 2016 - 9:40

wil je zeggen dat zeggen dat pvvers hitler heilig vinden?

Benjola
Benjola12 dec. 2016 - 10:28

Misschien heeft u het niet mee gekregen maar de HR Wilders was aangeklaagd voor haatzaaien en op alle punten vrij gesproken. Met uw reactie zaait u haat cq onverdraagzaamheid en probeert u mensen op te stoken tegen de heer Wilders,want anders kan ik uw reactie niet uitleggen die in feite al met schelden begint. isschien iets om over na te denken als in de toekomst het zgn extreem rechts zich van dezelfde mogelijkheden gaat bedienen zoals links graag doet,namelijk de gang naar de rechter. Na de uitspraak tegen Wilders en mocht de veroordeling definitief geworden zijn gaan we bureaus krijgen die mensen als u voor hetzelfde gaan aanklagen. De rechter is er namelijk niet alleen om voor links te zijn.

Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 14:16

BingoGrubb: Nee, ze vinden Wilders heilig. Ik vergelijk Wilders met A.H., J.G. en A.M. Wilders wil islamitische mensen deporteren. Wilders wil hoofddoekjes uit het straatbeeld. Wilders wil huizen doorzoeken op aanwezigheid van korans. Wilders wil mensen met een Marokkaanse achtergrond welke iets uitspoken inclusief familie deporteren. Wilders wil de islam verbieden. Wilders erkent de rechtstaat niet. Wilders heeft niets met democratie. Kortom. Wilders wil "schoon schip" maken. Voor Wilders zijn dit plannen. A.H. heeft deze al eens uitgevoerd met een andere bevolkingsgroep. J.G. heeft deze doctrine hartstochtelijk uitgevent. A.M. was een fervent voorstander. PVVers lopen kwijlend achter Wilders aan. Vinden PVVers A.H. heilig? Dus nee, zij vinden, nogmaals, Wilders heilig. B. Wilders is geen heer. Wilders is niet vrijgesproken maar veroordeelt maar gaat in hoger beroep. Extreem rechts gaat zich in de toekomst bedienen van schelden? Bent u in het bezit van selectieve doofheid? Niets meegekregen van de gang van zaken in Culemborg en Steenbergen? Niets meegekregen van het taalgebruik van uw aanbeden voorganger de "heer" Wilders? U wilt politbureau's oprichten welke de meningen van mensen streng in de gaten houdt mocht iemand weer eens op de lange tenen van Wilders of zijn apostelen gaan staan? Heeft u niet nodig. kan namelijk nu al, dat aanklagen dan. Valt me nog mee dat u vindt dat rechters er niet alleen voor links is. Is namelijk nooit geweest. En het waren ook geen linkse rechters. Het waren gewoon rechters.

Popiejopie3
Popiejopie312 dec. 2016 - 9:03

Ik vind dat hij helemaal geen hand hoeft te schudden. Nog steeds zijn er naïevelingen die denken dat Wilders veranderd. Als de hond die de hand likt van degene die hem slaat. We weten precies wat Wilders wil met hoofddoeken, de koran en moskeeën. Hij heeft dat gezegd in het parlement in gesprek met Buma. De man is erg duidelijk maar wordt nog steeds niet op zijn woorden geloofd. Uit het fascistisch handboek: kies een zondebok, zet je af tegen de 'elite', torpedeer de rechtspraak. Als je fascisten een vinger geeft, dan nemen ze wel je hele hand.

Herr Vorragend
Herr Vorragend12 dec. 2016 - 9:02

Dit had beter gekund. Ik weet zeker dat Wilders in staat is tot elk onfatsoenlijk gedrag maar in het filmpje wordt het wel erg gezocht en derhalve niet echt overtuigend. Het is zeker geen logisch "handenschud-moment". Wellicht is het wel een veiligheidsinstructie om niet spontaan handen te schudden. Het is eigenlijk pas overtuigend als hij daar meerdere handen zou schudden maar de hand van de moslima obstinaat zou weigeren. Een beetje gezocht dit. À la Pownews.

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 dec. 2016 - 9:40

Ik vind qua kritiekloois Wilders volgen de mail van GeenMening toch treffender hoewel dit een goede runner up is.

Herr Vorragend
Herr Vorragend12 dec. 2016 - 12:04

Jammer dat je niet goed leest Han, ik volg Wilders helemaal niet kritiekloos. (zie eerdere reacties van mij op Wilders) Het gaat mij hier om kritiek op de werkwijze van Esmaa Alariachi die goed heeft gekeken naar de overvalmethode van o.a. Pownews. Daardoor neemt het kwaliteitsgehalte van het item sterk af en dat is jammer.

Theus Prome
Theus Prome12 dec. 2016 - 8:59

Barmhartigheid begint helaas af te nemen in onze samenleving. Een langdurige trend die helaas gelijk gaat met de ontkerking. Onze joods/christelijke/humanistische waarden worden steeds meer met willekeur toegepast. Ook in de huidige kerkelijke kringen zie ik mijn medemensen worstelen. Hoe benader je Wilders en zijn aanhang? Mijn ervaring is dat met uitsluiten en afstoten van hen, we niet nader tot elkaar komen. Juist als men verdwaald lijkt is een helpende hand en een open huis het meest christelijke wat we kunnen doen. Het voorbeeld van hierboven is dan ook geen warm voorbeeld van openhartigheid. Laten we eerlijk zijn naar elkaar, het is van twee kanten niet barmhartig. Wilders had deze dame inderdaad een hand kunnen geven. Dat zou getuige van rust en openheid. Aan de andere kant is er geen sprake van een werkelijke ontmoeting tussen deze personen. Het is dus niet zo dat de heer Wilders iemand de hand weigert met wie hij in gesprek gaat. Het siert ons allen om elkaar te wijzen op onze fouten. Dan helpt het wel als de voorbeelden passend zijn. En alleen maar benoemen wat de ander verkeerd doet, zal niet leiden tot meer wederzijds begrip.

Steven4
Steven412 dec. 2016 - 8:59

Wilders is niet verplicht een hand te geven, hij had er geen zin in/zag niet het nut ervan. Ik vind zo'n offensief ook nogal opdringerig.

8 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 dec. 2016 - 9:41

En als een islamiet weigert jou een hand te geven omdat hij je houding offensief en opdringerig vindt, dan zijn de rapen gaar, bedoel je.

Buzzer
Buzzer12 dec. 2016 - 12:24

@HanvanderHorst Kom op zeg, jij bepaalt toch zelf ook wel wie je een hand geeft en op welk moment. Je trapt met open ogen in het frame van deze dame.

Haastig
Haastig12 dec. 2016 - 12:43

HanvanderHorst – 12 december 2016 at 10:41 "En als een islamiet weigert jou een hand te geven omdat hij je houding offensief en opdringerig vindt, dan zijn de rapen gaar, bedoel je." Nee, das prima. Maar ik heb er inderdaad geen goed woord voor over als hij mij de hand weigert omdat ik een vrouw ben. Net zoals het prima is als ik een sollicitant geen baan aanbiedt omdat hij niet de benodigde papiertjes heeft, maar het niet prima is omdat ik hem de baan niet geef omdat hij islamiet is. De motivatie bepaald of iets discriminatie is, of niet. Jij mag mij een baan weigeren omdat ik geen geschiedenis-achtergrond heb, maar niet omdat ik een paar tieten heb. Jij mag mij een baan weigeren omdat ik offensief en opdringerig ben, maar niet omdat ik een vrouw ben. Ik mag jou de toegang weigeren tot mijn restaurant omdat je je agressief gedraagt, maar niet omdat je een witte man bent. Als Wilders de dames de hand heeft geweigerd omdat ze islamitisch zijn, dan is het van hem net zo onbeleefd als dat het onbeleefd is van islamieten om mensen de hand te weigeren omdat ze man/vrouw zijn.

Sgt. Pepper
Sgt. Pepper12 dec. 2016 - 12:55

Han, een islamiet geeft mij wel een hand. Enkel omdat ik een man ben. Heeft niks te maken met offensief of opdringerig gedrag. Over kritiekloos iets volgen wint u hier ineens uw zelf opgezette wedstrijd. Knap hoor

Zandb
Zandb12 dec. 2016 - 14:50

Haastig: Heeft u er wel eens over nagedacht, hoe u iemand kunt dwingen tot lichamelijk contact wat iemand niet wil?

Haastig
Haastig12 dec. 2016 - 16:12

Zandb – 12 december 2016 at 15:50 "Heeft u er wel eens over nagedacht, hoe u iemand kunt dwingen tot lichamelijk contact wat iemand niet wil?" Ja, in de regel noemen we dat aanranding. Maar heb jij er wel eens over nagedacht dat ik iets onbeleefd of discriminerend kan vinden zonder dat er verdere consequenties aan hangen. Of inderdaad er wel consequenties aanhangen, zonder de ander te dwingen tot lichamelijk contact. Als je geen lichamelijk contact wil moet je bv geen arts willen worden. Of pornoster. Ik zou niet mensen willen dwingen arts te worden. Of pornoster. Dan komen er de beroepen waarvan de rechter al heeft aangegeven dat de betrokkene geen onderscheidt mag maken bij (althans het kan een ontslaggrond zijn) het handen schudden op basis van sekse: op scholen bijv.. Helaas heeft de rechter ook in een aantal andere gevallen besloten dat vrouwen zich deze discriminatie moeten laten aanleunen. Ik zou in een dergelijke situatie dus niet kunnen optreden als werkgever. Beetje vergelijkbaar met het Wilders-proces: hij heeft gediscrimineerd, hij is daarvoor veroordeeld, maar we hangen er geen consequenties aan... Dus de collega die mij op grond van mijn vrouw zijn de hand weigert (of de baan weigert, of minder betaald): het mag allemaal niet maar je komt er in veel gevallen mee weg en ik vind dat allemaal ongelofelijk onbeschoft. Kan zomaar, een mening hebben.

Zandb
Zandb13 dec. 2016 - 16:53

Haastig: Ik ben het helemaal met u eens: U mag dat discriminerend vinden. Ik ben blij dat u in ieder geval nu eindelijk toegeeft: Een vrouw weigeren de hand te schudden is niet per definitie discriminerend.

Haastig
Haastig13 dec. 2016 - 19:51

Zandb "Ik ben blij dat u in ieder geval nu eindelijk toegeeft: Een vrouw weigeren de hand te schudden is niet per definitie discriminerend" Dat heb ik ook nooit beweert Zand. Het concept "motivatie" zal te moeilijk voor je zijn.

BingoGrubb
BingoGrubb12 dec. 2016 - 8:56

ik snap de verontwaardiging niet zo. dit komt ook wel een beetje over als zoeken naar iets om over te zeuren. hier zie ik een man die het kennelijk druk heeft en gewoon door gaat. als wilders een interview gaf en daar een hand had geweigerd of zo had zouden de zaken anders liggen.

Dunya2
Dunya212 dec. 2016 - 8:56

Wilders laat zich kennen en dat is maar goed ook. Niet dat het voor zijn meeren deel slaafse kritiekloze aanhangers iets uitmaakt, maar prima wel voor die paar fatsoenlijke pvv-stemmers. Deze dames zijn een voorbeeld zijn voor traditionele moslims, in het bijzonder de Marokkanengemeenschap, dat het combineren van je geloof en integratie en ontwikkeling van jezelf goed mogelijk is en afwijzen van slachtofferschap dat je nergens gaat brengen. En dat het hand geven van iemand van het andere geslacht binnen het geloof zeker mogelijk is. Voor de autochtonen is het goed om te zien dat moslims divers zijn qua ideeën en discriminatie louter op basis van uiterlijk en of religie niet toegestaan is. Iedereen is vrij om zich te kleden zoals hij of zi jdat wil. De buitenlandse probleemjongeren moeten geholpen worden, daar is iedereen gebaat bij. Hun stelselmatig afwijzen op hun afkomst, gaat niemand verder helpen. Daarnaast moeten zijn ook gewezen worden op hun eigen verantwoordelijkheden en hoe zij zichzelf kunnen beteren en goed ontwikkelen binnen hun eigen capaciteiten en mogelijkheden.

Muxje3
Muxje312 dec. 2016 - 8:50

Wilders keek niet naar de uitgestoken hand maar naar de eigenaresse, herkende haar voor wat ze was: een lid van een journalistiek hack pack. Negeren is de beste optie; dat heeft niets met die hoofddoek te maken. Het "overkwam" Esmaa niet; het was een van de uitkomsten waar ze wellicht op hoopten. Geweigerd, weggeduwd door de beveiliging, of een paar vragen aan Wilders kunnen stellen, het is allemaal "goede" televisie. Dit is gewoon een variant op de brutale Rutger van Castricum, die overigens een stuk leuker was en ook een stuk succesvoller in het ontlokken van aardige, spontane uitspraken van politici.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 10:08

Ik vind het nogal een belediging om iemand te vergelijken met Rutger van Castricum.

Weetmuts
Weetmuts12 dec. 2016 - 8:46

Had Wilders dan een afspraak met de mevrouw in kwestie dat hier nu zoveel ophef over is?

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 10:09

Wilders heeft nooit met iemand een afspraak en al helemaal niet met iemand van de pers.

MarcoG
MarcoG12 dec. 2016 - 14:25

Vuurrood, waarom verwacht ze dan dat ze wel even een hand van Wilders zou krijgen?

MarcoG
MarcoG12 dec. 2016 - 8:44

de vraag is nu natuurlijk of er filmpjes zijn met eenzelfde situatie waar Wilders wel de uitgestoken arm schud van een vreemde dame terwijl hij de trap afkomt. Pas dan kunnen we zeggen of het om de hoofdoek was of dat hij gewoon niemand op deze manier de hand schud.

Wilhelmus Franken
Wilhelmus Franken12 dec. 2016 - 8:35

Sinds wanneer geven politici alle journalisten en " journalisten" een hand?

KeesV3
KeesV312 dec. 2016 - 8:34

Maar het was volgens velen toch prima als je een hand weigert? Wordt volgende keer op deze site ook zo denigrerend gesproken over moslims die geen handen schudden?

truusbeek2
truusbeek212 dec. 2016 - 8:30

Wilders medewerkers is allervriendelijkst tegen deze dames en geeft hun zowaar de hand.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 dec. 2016 - 9:42

Is Wilders tegenwoordig zo hoog dat hij een knecht heeft om voor hem de handen te geven?

Tom Meijer
Tom Meijer12 dec. 2016 - 8:27

Smeerlap. Wat een eng leugenachtig mannetje is dit toch.

reiniger
reiniger12 dec. 2016 - 8:25

Is dit één van de moeders moeders die zich laatst in de Volkskrant beklaagde dat zij zich buitengesloten voelde bij haar collega's van AT5 omdat zij nooit naar bedrijfsborrels ging want daar drinkt men alcohol...... Trouwens wel selectief hier; toen die zetelrover van denk vooropgezet de premier van Israël bruuskeerde door hem de hand te weigeren werd er door sommige juichend gereageerd...

BasVV
BasVV12 dec. 2016 - 8:22

Voor zover ik het zie weigert hij in te gaan op mensen die zich opdringen voor commentaar. Alle heren lopen strak door en negeren de camera en de moslima. We hebben dit zo vaak gezien. Parlementariers die camera's weigeren. Weigeren commentaar te geven. En nu dus om een heel opdringerige hand te schudden. Maar omdat die hand komt van een vrouw met een hoofddoekje wordt er ineens heisa over gemaakt.

Archie Bunker
Archie Bunker12 dec. 2016 - 8:22

Misschien dat weigert uit respect voor haar man. Ze draagt tenslotte niet voor niks een hoofddoek.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 9:41

Rook jij uit respect voor je vrouw een sigaar? Dat zei Clinton ook.

truusbeek2
truusbeek212 dec. 2016 - 8:20

Wilders speelt zelf spelletjes dus heeft dit spelletje van mevrouw door. Dus morgen niet een vriendelijke Wilders in de krant die een moslima een hand geeft, helaas opzet is mislukt.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen12 dec. 2016 - 8:13

Kij naar de zwerm persmuskieten. Daar zouden ze eens me moeten stoppen. En maar wachten op iets spannends. Wat een droefenis. Dames en heren van de pers: ga eens verslag doen van zaken waar men werkelijk mee bezig is in de 2e Kamer. De PVV is helemaal niet bezig met maatschappelijke problemen te verkleinen. Maak eens een verslag van hoe men op beschaafde toon met elkaar overlegt en probeert oplossingen te vinden. Dat is doodsaai, maar dat hoort politiek ook te zijn: dood- en doodsaai. Het is niet goed om met de belangen van mensen te stunten omdat je dan lekker in het Journaal zit. Laat je als journalist er niet voor misbruiken!

1 Reactie
MarcoG
MarcoG12 dec. 2016 - 9:36

Helemaal gelijk Alfred. Het begint met een voor opgezet toneelstukje om een iets uit te lokken en de zogenaamde serieuze pers doet er leuk aan mee.

Meta Foor2
Meta Foor212 dec. 2016 - 8:12

Wilders kende de grap waarschijnlijk dat als je de hand wilt aanpakken , de persoon zijn/haar haar ineens goed gaat doen; hij trapte er niet in dus.....

PieterPan3
PieterPan312 dec. 2016 - 7:55

Waarom er van uit gaan dat Wilders geen hand gaf omdat ze moslim is? Waarschijnlijk herkende hij de persoon in kwestie en was dat de reden. Ik zou haar ook geen hand willen schudden.

nesje2
nesje212 dec. 2016 - 7:47

Grappig heb gister toevallig gekeken Esmaa kwam in het hele filmpje niet voor. Was hoogzwanger en zat thuis vertelde de dames Dus kon hij haar ook geen hand geven en de overige dames maakte hier zo een toneelstukje van. Wat er heel dik boven op lag. Ze vertelde ook dat hun missie is ,Wilders te spreken te krijgen. ben benieuwd of hun dat op deze manier lukt ?

jan15
jan1512 dec. 2016 - 7:47

waarom maken we hier zoveel problemen van, enige tijd geleden kwam een bevriend staatshoofd ons land bezoeken, en bij een bezoek aan de 2e kamer weigerde Dhr. Kuzu hem de hand te schudden omdat hij schijnbaar problemen met dat land heeft. Nu Dhr. Wilders, met wie ik eveneens totaal niets heb, de hand weigert te schudden met een rel moslima, is hij verkeerd bezig, ik wist niet dat een politicus van iedereen die bij de uitgang staat te wachten de hand gaat schudden.

2 Reacties
Freeman2
Freeman212 dec. 2016 - 9:29

Rita Verdonk heeft commentaar hierop.

Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 9:40

Sinds wanneer is in Nederland een haatzaaiende rechts extremist een politicus?

Fudi La
Fudi La12 dec. 2016 - 7:32

En normaal stopt Wilders (of welke politicus dan ook) wel om de pers een handje te geven?

Jan_boel
Jan_boel12 dec. 2016 - 7:25

De manier van de uitgestoken hand en de persoon erachter geeft meteen aan dat het een bepaalde manier van provoceren betrof. Wilders is daar niet ingetrapt. Provoceert Wilders nooit? Natuurlijk wel, continu, de media is alleen te dom er er steeds weer in te trappen.

msj_meijerink
msj_meijerink12 dec. 2016 - 7:19

Weet men het nu nog niet: Geert bepaalt zelf de regels, dus (idd. Jansen&Jansen) moet ook deze weigeraar van onze Nederlandse (hoge) normen en waarden terug naar het land van herkomst!

Oemmukke
Oemmukke12 dec. 2016 - 7:19

Persoonlijk steek ik liever mn hand in de bek van een krokodil maarja ieder zijn meug.

3 Reacties
FactChecker
FactChecker12 dec. 2016 - 9:39

Oemmukke 12 december 2016 at 08:19 - Persoonlijk steek ik liever mn hand in de bek van een krokodil maarja ieder zijn meug. - Zolang je niets aanraakt blijft die bek openstaan. Maar pas op, het kleinste druppeltje zweet op de tong maakt dat veters strikken heel erg lastig is voor de rest van je leven

Nagus
Nagus12 dec. 2016 - 9:46

Gelijk heb je, ik zou die mama van halal ook geen hand geven.

Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 14:26

FactChecker: Ik zou Wilders ook niet aan willen raken. Net zo min trouwens als een zekere Nagus.

Cave Canem
Cave Canem12 dec. 2016 - 6:43

PVV-stemmers zullen dit uitleggen als een terecht gebaar, omdat Wilders gewoon altijd gelijk heeft. Als hij "schoon schip" wil maken dan weet geen hond wat hij bedoelt, maar ook hier heeft hij gelijk. Drie gerespecteerde rechters zijn knettergek, en na zorgvuldig en diepgaand onderzoek van de PVV-stemmers blijkt ook dit geheel te kloppen.

3 Reacties
FactChecker
FactChecker12 dec. 2016 - 9:40

Cave Canem 12 december 2016 at 07:43 - PVV-stemmers zullen dit uitleggen als een terecht gebaar, omdat Wilders gewoon altijd gelijk heeft - Wij PVV-stemmers kunnen ook voor onszelf praten. Ik leg dit uit als, het is niets. Er is geen enkele aanleiding om haar de hand te schudden in die situatie.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen212 dec. 2016 - 9:44

@ Cave Canem (07:43u) - goed getypeerd. De blinde adoratie van Geert W. (veroordeeld, strafblad) leidt ertoe dat zijn fanbase alles voor waar en goed aanneemt wat de man kenbaar maakt. Daarmee is W. het vleesgeworden fake-news in onze postfeitelijke wereld. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/09/daarom-vraag-ik-jullie-meer-of-minder-fictie-in-de-politiek-5727067-a1535949 Wat kunnen we tegen dit dwaze bijgeloof ondernemen? Mijn eigen denktank, 'De Objectieve Werkelijkheid', die is doende om een op de rede gebaseerde methode van Popperiaans ageren te ontwikkelen, bij dewelke onze intuïtie niet genegeerd zal worden. Ondertussen zitten we er maar mee. Voorlopige resultaten wijzen uit dat onder het PVV-volk zowel trendmatig bezien als wetenschappelijk significant er veel sympathie en bereidheid tot betalen is voor: - astrologie - wichelroede lopen - homeopathie - tarotkaarten lezen - piskijkerij - theeblaadjes schouwen - de werken van Erich von Däniken - de inzichten van David Irving ...en het drankgebruik is er onrustbarend hoog, ook nog. ------- Kortom, je hoort nog van me.

Haastig
Haastig13 dec. 2016 - 1:58

Frank Lenssen 12 december 2016 at 10:44 "Kortom, je hoort nog van me." Nog even je sjamaan raadplegen?

Mark Gh
Mark Gh12 dec. 2016 - 6:33

Niet zo slim van Geert, dit soort acties wraakt zich nog wel eens. Maar heeft zo'n programmamaakster daar te zoeken?

3 Reacties
Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 9:45

Iedereen heeft het recht om de 2e kamer te bezoeken. Dus ook programmamaaksters. Ikzelf zou eerder Wilders verbieden de 2e kamer te bezoeken. Wie zich niet fatsoenlijk democratisch kan gedragen heeft in de 2e kamer niets te zoeken. Die heeft hoogstens een podium in een bevriende bierkelder.

Kowalski
Kowalski12 dec. 2016 - 13:27

Vuurrood, wat vind jij van een kamerlid dat tijdens een officieel moment een premier van een bevriend land weigert een hand te geven? Ook verbieden de 2e kamer te bezoeken?

Mark Gh
Mark Gh12 dec. 2016 - 16:23

Haha Vuurrood wat spreek je jezelf weer heerlijk tegen. Anyway, niet iedereen heeft het recht zomaar overal in de Tweede Kamer te komen.

Marcellus Coriovallum
Marcellus Coriovallum12 dec. 2016 - 6:21

Lekker belangrijk.

Tuck'R
Tuck'R12 dec. 2016 - 6:19

Wat een flauwekul. In het voorbijgaan steekt deze mevrouw ineens een hand uit. Het is geen 1 op 1 situatie of een gesprek. En daarna triomfantelijk roepen "hij geeft me geen hand". Over provocatie gesproken.

Yovra
Yovra12 dec. 2016 - 5:59

Tekenend voorval, de hufterigheid van Trumpiaans-rechts Nederland ten voeten uit.

 marcz
marcz12 dec. 2016 - 4:38

De jaren 30 zijn weer helemaal hip! populisme viert hoogtij!! Maar dat mag je nog niet zeggen! Als alle ellende voorbij is, dan zullen de mensen denken goh mensen veranderen ook nooit de geschiedenis herhaalt zich elke keer weer! maar ja dat is pas achteraf! Nederlanders hebben het zo moeilijk! Er zijn immers geen voorzieningen in dit land! Nederland is een derdewereldland! dus we moeten op een sterke leider stemmen!! ???????????????? (Cynisch bedoeld!) Ik snap werkelijk niet wat er in de wereld aan de hand is maar ja.., het zal wel liggen aan de energie of zo! Dat erg veel mensen hun baan kwijt raken komt door internet, automatisering! Maar ja.., populisten geven uiteraard iets anders de schuld! Een geruststelling zei brengen niet de oplossing dus dit is van korte duur! de automatisering gaat immers door, met of zonder asielzoekers! ????

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 dec. 2016 - 4:26

Handenweigeraars moeten terug naar het land van herkomst. Indonsië zet he schrap!

4 Reacties
jan15
jan1512 dec. 2016 - 9:06

prima oplossing jansen en jansen, weet me nog het bezoek van de leider van Israel te herinneren,

Wittemuis2
Wittemuis212 dec. 2016 - 10:50

Geboren te Venlo

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 dec. 2016 - 11:38

[Geboren te Venlo] Ja, maar volgens wilders zelf telt het aantal generaties niet bij terugzending naar het land van herkomst.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 dec. 2016 - 11:40

[weet me nog het bezoek van de leider van Israel te herinneren,] het zou inderdaad efficient zijn om die man op hetzelfde vliegtuig te zetten, een tussenstop in Ankara kost niet heel veel extra.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*12 dec. 2016 - 2:29

Goedendag. Zolang deze demagoog namens zijn beweging geen absolute meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer en daarna nog een absolute meerderheid van 20 zetels in de Eerste kamer zal halen, kan ik 's nachts nog altijd goed en rustig slapen hoor, zonder nachtmerries. Op dit moment, met zijn blijkbaar 36 virtuele zetels, gedraagt hij (ondanks zijn strafblad, na afgelopen vrijdag) nog altijd als een ongeleid projectiel of zelfs als een verwend jongetje die op alle kanten op zich heen slaat, echt triest om te zien. Ben ik bang?. Nee. Zijn miljoenen Nederlanders in heel Nederland (behalve zijn trouwe aanhangers in Almere, Den Haag, Rotterdam, Volendam, Purmerend, Venlo, Oude Pekela enz., natuurlijk) bang?. Nee, volgens mij. Trouwens 36 virtuele zetels zijn hooguit ongeveer 2.2 miljoen Nederlandse stemmers en dat is sowieso nog geen de helft van heel Nederland, zoals Geert Wilders steeds beweert, hahaha. Het is natuurlijk wel de vraag of al deze PVV sympathisanten op 15 maart 2017 wel echt op de PVV zal stemmen of stemmen ze toch netjes op 50 Plus, de VVD, het CDA enz., zodra ze in het stemhokje zijn. Ik voorspel juist een groot PVV verlies op de avond van 15 maart 2017, met een zetelaantal van rond 15 zetels, net zoals in 2012, gebaseerd vooral op stemmen van trouwe PVV fangirls en fanboys. Nederlanders over het algemeen zijn toch niet gek. :) Ik wens jullie allemaal een heel fijne en prettige dag. Met vriendelijke groeten, Van een 100% rechtspopulisme hater, nog altijd zonder angst, wat betreft alle demagogen, in heel Europa en elders.

3 Reacties
MarcvdMeulen
MarcvdMeulen12 dec. 2016 - 7:42

Slaap lekker, tot 15 maart ;-)

Haastig
Haastig12 dec. 2016 - 8:23

Misschien moet je niet voorspellen, you might jinx it.... Je laatste voorspelling heeft Trump opgeleverd.

adriek
adriek12 dec. 2016 - 8:32

"Nederlanders over het algemeen zijn toch niet gek. ????" Gezien de verwachte aantallen PVVstemmers begin ik serieus te twijfelen.

Marijke Meijer-slagter
Marijke Meijer-slagter12 dec. 2016 - 0:55

wilders toch een beetje in de war?

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer12 dec. 2016 - 8:30

In de war? Welnee, eerder kleinzielig en zonder principes.

crumb2
crumb212 dec. 2016 - 0:01

Nou ja, hoeveel meer bewijs wil je hebben ? Zo’n spontaan gebaar en het dan gewoon afwijzen !

Jantje68
Jantje6811 dec. 2016 - 22:56

Dat brengt schade aan het 'Merk' Wilders. Morgen foto in alle kranen waar wilders een vrouw met hoofddoek een hand geeft Dat was aan de andere kant natuurlijk de insteek van deze dames. Geen enkele verslaggever geeft een politicus in de 2e Kamer eerst een hand voor een interview.

3 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen12 dec. 2016 - 7:27

Vind je jezelf nu niet een beetje kinderachtig?

MarcvdMeulen
MarcvdMeulen12 dec. 2016 - 7:39

Het was pure provocatie. Het geval met Verdonk was geheel anders, zij had als minister een afspraak met een imam en die weigerde haar een hand puur omdat ze een vrouw is. Verdonk heeft de betreffende imam van tevoren niet in een kwaad daglicht gesteld. Wilders weigert hier een hand, niet omdat het een vrouw betreft, maar omdat het een pure provocatie is. Deze moslima heeft slechts het doel Wilders in een kwaad daglicht te stellen. Maar ja, links is niet vies van demoniseren.

TotCo Ring
TotCo Ring12 dec. 2016 - 8:28

Ik hinkel ook een beetje op meerdere gedachten. Ja, onbehoorlijk van Wolders, was het een agressieve benadirng, voelde Wilders zich onbewust bedreigt, als er iemand anders zo naar hem toe was gestormd, dan ook geen hand?? Ik weet het niet, de waarheid zal in dit specifieke geval wel ergens in het midden liggen.

johannn2
johannn211 dec. 2016 - 22:55

Ik weet nog hoe Rita Verdonk een imam de hand toestak, wetende dat hij die niet mocht aannemen voor zijn geloof. Nu maken we meneer Wilders mee in het omgekeerde geval. Een moslima steekt hem de hand toe, en hij weigert. T.t.v. Verdonk werd het breed uitgemeten, dat het tot de Nederlandse cultuur hoort om een uitgestoken hand aan te nemen. Wilders en zijn volgelingen waren er furieus over. Het was niets minder dan het afwijzen van de Nederlandse cultuur, zeiden zij toen. Logisch de consequentie doortrekkend, heeft meneer Wilders volgens zijn eigen opvatting zojuist de Nederlandse cultuur afgewezen. .

5 Reacties
FactChecker
FactChecker12 dec. 2016 - 5:42

johannn 11 december 2016 at 23:55 - Nu maken we meneer Wilders mee in het omgekeerde geval. Een moslima steekt hem de hand toe, en hij weigert. - Hij liep gewoon door, wat was de aanleiding tot een hand geven?

Dale S
Dale S12 dec. 2016 - 7:21

Ach welnee. De mevrouw poogde op een potsierlijke manier de krantenkoppen te halen, en Wilders doet hier niet aan mee. Vergeet niet dat de 'Mamma's van Halal' hun program nieuw leven in willen blazen. Ze hebben spijt van een aantal zaken die zich in het verleden hebben afgespeeld (Hans Teeuwen bv) en proberen goedkoop te scoren. Want zo'n uitgestoken hand is win win. Puntje voor Wilders in mijn ogen.

Jan_boel
Jan_boel12 dec. 2016 - 7:33

Johann, Het feit dat jij het verschil niet ziet of niet wil zien tussen deze uitgestoken hand en die van Rita Verdonk destijds, maakt je erg naïef. Het is de toon die de muziek maakt. de intentie van beide handenschudders was totaal anders.

Hanvander Horst
Hanvander Horst12 dec. 2016 - 9:44

Die wijst hij al jaren af met zijn voortdurende haatrants, Johann.

johannn2
johannn212 dec. 2016 - 12:55

HanvanderHorst , Ach, wat kun je ook verwachten van een voorvechter van de Verlichting en onze westerse cultuur, die het parlement een nepparlement, de regering een nepregering en de rechtspraak een neprechtspraak noemt, en daarmee bovendien de trias politica bij het grof vuil zet. .

jan15
jan1511 dec. 2016 - 22:54

Ze hebben wel meer jeugdzonder, van 10 jaar geleden, dames zijn niet echt. Google maar eens naar de meiden van halal teeuwen

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer12 dec. 2016 - 8:32

OK. Maar wat heeft dat met simpele beleefdheid te maken? Juist, geen bal. Wilders is gewoon een kleinzielig mannetje zonder principes.

Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 9:48

Teeuwen had voor zijn gedrag allang een uurtje in de hoek moeten staan.

Dale S
Dale S13 dec. 2016 - 7:47

Vuurrood. Oh en waarom dan?

Zwarte Woud
Zwarte Woud11 dec. 2016 - 22:39

Simpele vraag: Wanneer neemt Wilders in deze omstandigheden wel een hand aan? Geeft hij standaard geen hand aan onbekenden die hem opwachten bij de uitgang van het parlementsgebouw, of doet hij dat alleen bij degenen die in zijn ogen een fascistische religie aanhangen?

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 9:50

Wilders geeft alleen fascisten een hand. Nog niet eens de namaak fascisten uit eigen fractie!

Zwarte Woud
Zwarte Woud12 dec. 2016 - 18:26

@Vuurrood, Dus had Wilders haar nu wel of niet een hand moeten geven?

Jhonathan
Jhonathan11 dec. 2016 - 22:37

Flauw van Wilders. Zag een uitzending van deze dames, waar ze een stukje uit een uitzending van 10 jaar geleden lieten zien en ze op de vuist gingen met een vrouw in de trein die nogal schreeuwerig vroeg of ze hun hoofddoek af wilde doen. Daar vertelde één van de dames vol trots over en ook dat de vrouw nogal wat letsel opgelopen had, vond ze vermakelijk. Waarom hebben ze dat nu niet gedaan?

2 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew12 dec. 2016 - 10:41

Dat hele treinfilmpje was in scène gezet.

Jhonathan
Jhonathan12 dec. 2016 - 12:05

@ EricDonkaew 12 december 2016 at 11:41, > "Dat hele treinfilmpje was in scène gezet." De zogenaamd vriendelijk bedoelde hand niet dan?

adriek
adriek11 dec. 2016 - 22:26

Het is hem weer gelukt: hij is alweer in het nieuws. Hij gedraagt zich als een puber en dreigt daarmee de grootste partij van het land te worden. Zijn geroeptoeter gaat om extremisten en criminelen? De betreffende dame heeft prijzen gewonnen als een voorvechtster van integratie en Wilders weigert haar de hand te schudden... Maar het interesseert zijn kritiekloze volgelingen natuurlijk geen bal dat hij zich (zelfs) niet aan zijn eigen regels houdt: De Grote Blonde Leider heeft tenslotte altijd onvoorwaardelijk gelijk. Volgens zijn eigen regels zou hij het land uitgezet zou moeten worden omdat hij weigert zich naar onze Nederlandse normen en waarden te gedragen.

5 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus12 dec. 2016 - 0:45

"Het is hem weer gelukt: hij is alweer in het nieuws." Het zijn toch echt die drie zusjes die het gelukt is weer in het nieuws te komen. Geen idee waarom ze zijn gereanimeerd, want dat meisjes met een hoofddoekje het Nederlands beheersen en 'lekker' brutaal zijn zou daartoe tegenwoordig nog minder moeten volstaan dan toen.

JasDon
JasDon12 dec. 2016 - 7:13

@Piet En hun standpunten zijn ook alles behalve progressief. Het is inderdaad vreemd dat dit soort conservatieve personen door een progressieve omroep worden ingehuurd alleen maar omdat ze Moslima zijn en het niet met Wilders eens zijn.

Juppé🎗
Juppé🎗12 dec. 2016 - 7:53

@Piet Laten we het er ophouden, dat ze er op houden dat ze ze gezamenlijk in geslaagd zijn dat het weer niet gaat over de toekomst van zorg, onderwijs en energievoorziening.

adriek
adriek12 dec. 2016 - 8:34

Het is de drie zusjes gelukt om Wilders in het nieuws te brengen: de discussie gaat, in elk geval in dit forum, niet over de zusjes maar over Geert. En voor Geert geldt nog steeds: elk nieuws is goed nieuws (voor de peilingen).

Juppé🎗
Juppé🎗12 dec. 2016 - 9:34

Er ging iets mis..... @Piet Laten we het er op houden, dat ze er gezamenlijk in geslaagd zijn dat het weer niet gaat over de toekomst van zorg, onderwijs en energievoorziening.

Mostafa
Mostafa11 dec. 2016 - 22:21

Gelijk heeft hij : op deze manier geen hand. Een strakke recht gestoken arm is geen hand geven..is afstandelijk en hier mag je de gestoken "" arm"" weigeren... Een normaal.hand geven de arm beentje gebogen! Goed zo wilders.

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood12 dec. 2016 - 9:52

Inderdaad, als de hand vast zit aan een arm welke onder een hoek van 45 graden schuin omhoog steekt, pas dan geeft Wilders een hand!

Mostafa
Mostafa12 dec. 2016 - 11:01

Je kan ook met de hulp van een stok de hand schudden met iemand die je niet mag !