Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Geert Wilders leverde de beste bijdrage aan het debat'

  •  
16-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2081 keer bekeken
  •  
kee jole 5647754

Kee & Van Jole bespreken de gemeenteraadsverkiezingen. Peter Kee, politiek duider, vertelt waar hij mee worstelde in zijn gemeente. Veel partijen in die plaats keren zich tegen wielrenliefhebbers die groepsgewijs door de gemeente scheuren. "Ik ben zelf ook zo'n wielrenner dus ik zie dat niet zitten. Ik zocht in de stemwijzer van het plaatselijk nieuwsblad naar een partij die daar niet aan meedoet. Dat is de SP. Maar ja, ik ga niet op een partij stemmen die tegen vluchtelingen is."

Van Jole legt uit hoe merkwaardig de SP reageert op de oorlog in Oekraïne. "De manier waarop Marijnissen er over sprak klinkt toch wel harteloos. Het is de partij die het meeste draait om solidariteit maar nu laten ze het afweten. Ze willen de Oekraïners ook niet te hulp schieten. Ik snap dat het nu even lastig is als je tegen de NAVO bent maar met het referendum tegen Oekraïne had de SP er geen moeite samen op te trekken met extreemrechts. Dat is dan wel weer vreemd."

Van Jole vindt overigens dat Wilders de beste bijdrage leverde aan het debat door zich ziek te melden. "Het was een verademing dat hij er niet bij was. Logisch natuurlijk ook want hij heeft geen zin nu als Poetin-vriend op het podium te staan. Typisch ook dat hij geen vervanger stuurde."

Daarna gaat het over de positie van Hoekstra. Moet die weg als het CDA fors verliest. Hoekstra vindt zelf van niet. Van Jole vraagt zich af of hij dat wel zelf bepaalt. Dat levert een schaterlach op van Kee: "Weet jij hoe de voorzitter van het CDA heet? Niemand kent die persoon. Die kan dat helemaal niet."

Vanwege de vernieuwing van de site kan de video nog niet embed worden. Bekijk en luister Kee & Van Jole op de site van NPO Radio 1 of via Spotify.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.