Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

'Geert Wilders kan een voorbeeld nemen aan Soumaya Sahla, zij beterde haar leven wél'

  •  
26-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Kee & Van Jole schuiven aan in De Nieuws BV om hun wekelijkse commentaar te geven op de politieke ontwikkelingen en perikelen in Den Haag. Natuurlijk gaat het over de persconferentie. Van Jole vond het opvallend dat Kuipers als eerste het woord nam en niet de premier. “Dat is heel erg ongebruikelijk. Normaal gesproken zou Rutte de conferentie geopend hebben en dan meteen het woord gegeven hebben aan de minister van Volksgezondheid.” Kee vertelt dat het onderdeel is van een nieuwe benadering en dat het doel was dat mensen duidelijk zouden krijgen wat de situatie is. Van Jole constateert ook dat Rutte een voorschot nam op mogelijke toekomstige kritiek. “Dat wekt de indruk dat hij bang is.”
Van Jole merkt op dat bij de vorige persconferentie was beloofd dat er eind januari een langetermijnvisie gepresenteerd zou worden maar dat daar geen woord aan werd gewijd en ook geen vraag over gesteld. Kee vertelt dat de presentatie van de langetermijnvisie is uitgesteld tot februari.
Daarna gaat het over de houding van de VVD ten opzichte van Soumaya Sahla. Zij is lid van de VVD en zit een team dat zich bezighoudt met Veiligheid & Justitie. Begin deze eeuw werd ze veroordeeld als lid van de Hofstadgroep, een islamitische terreurgroep, en zat van 2005 tot 2008 in de gevangenis. Daarna keerde ze terug op het rechte pad, ging in Leiden politicologie studeren en werd ontdekt door VVD-coryfee Frits Bolkestein die zeer over haar te spreken is. Wilders opende vorige week in het parlement de aanval op haar. Fractievoorzitter Sophie Hermans gooide het partijlid vervolgens op zondag voor de bus. “Ze zei in een interview bij WNL op Zondag wel acht keer dat het ongemakkelijk was,” vertelt Kee.
Van Jole stelt dat de VVD daarmee een kans heeft laten lopen. Ze hadden Wilders meteen lik op stuk moeten geven: “Zij is echt een voorbeeld van hoe het moet gaan. Ze heeft straf gekregen en haar leven gebeterd. Dat is de bedoeling van het strafrecht. Wilders zou daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Hij is veroordeeld door de rechter wegens een misdrijf maar blijft er gewoon mee doorgaan. Hij is een recidivist. Daar moet je je niet de maat door laten nemen. Bovendien laat het zien dat hij haar beoordeelt op wie ze is en niet op wat ze doet. Dat is klassiek racistisch. Je kunt het nooit goed doen want het gaat om wie je bent.”
Daarna gaat het nog even snel over het racisme dat steeds opduikt in de Toeslagenaffaire maar dat niemand durft te benoemen. Van Jole: “Tot nu wordt steeds gesteld dat het beleid verkeerd is geweest maar racisme is gewoon een misdrijf. Als blijkt dat ambtenaren zich daar schuldig aan hebben gemaakt verandert dat de hele benadering. Vandaar wellicht de vrees dat zo te benoemen.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (55)

Müller
Müller27 jan. 2022 - 13:27

Ik snap dat het een beetje de bedoeling is met zo’n uitspraak te schofferen/reacties uit te lokken. Maar het is wel flink verwijderd van wat reeël is. Wilders is een politicus, en ja, hij wil ook wel eens de randjes van het debat opzoeken. Deze mevrouw daarentegen was “lid” van een terroristische organisatie, die de samenleving wil destabiliseren.

3 Reacties
Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 17:45

Müller Klopt helemaal: Sahla 'was' lid van een terroristische organisatie. En Wilders 'is', als veroordeelde, nu bezig de samenleving te destabiliseren

Wieowie
Wieowie27 jan. 2022 - 21:46

Zandb, goed dat jij bevestigd dat het klopt. Anders zouden we twijfelen.

Jaap12342
Jaap1234228 jan. 2022 - 11:13

Wilders is dankzij de positie die hij inneemt vele malen gevaarlijker voor onze samenleving dan Sahla, zelf voordat ze haar straf had uit gezeten.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -27 jan. 2022 - 11:22

mevr Sahla heeft zich ondertussen teruggetrokken, ontslag genomen, afgetreden ... hoe heet dat, maar zeer verstandig, kon niet anders. Wat ik mij in goed gemoed toch wel afvraag: hebben alle (15?) partijen een interne commissie over terrorisme ? en zijn vergaderingnotioties openbaar voor leden ? wat bespreken zij en zijn ze bezoldigd ? En vooral: wat weten of doen zij meer dan het Landelijk Steunpunt Terrorisme ? en wat is dan de functie van Overheid in persoon van Joustra ? Juist terrorisme dient vanuit 1 overheidspunt geregeld worden maar ik krijg indruk dat het nu wel erg versnipperd is met evenveel meningen en beslissingen.

Geesteman
Geesteman27 jan. 2022 - 8:09

Niemand wil toch dat Wilders na zijn bekering directeur van een asielzoekerscentrum wordt. Ik kan me de reacties al voorstellen.

8 Reacties
Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 10:39

Geesteman Wat een onzin.

Kuifje3
Kuifje327 jan. 2022 - 10:54

@Geesteman: uw reactie zou veel haters hier aan het denken moeten zetten, maar ik vrees helaas… paarlen voor de zwijnen.

dirk den boer
dirk den boer27 jan. 2022 - 12:09

Het lijkt op een Saulus/Paulus conversie, van kwaad naar goed dus, terwijl de meeste mensen gewoon binnen de uitersten van vervolging of fervente verbreiding zouden blijven, zijn er altijd mensen die het niet uitmaakt, als het maar extremistisch is. Voer voor de psycholoog, ik kan me er trouwens wel iets bij voorstellen, ken in mijn omgeving ook wel zulke lui, alhoewel niet zo uitgesproken als bij Paulus en Soumaya.

Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 17:50

Kuifje Zou u er dan bezwaar tegen hebben, samen met Geesteman, dat Wilders geen directeur van een asielzoekerscentrum zou kunnen, als hij anders tegen zaken gaat aankijken? Ik heb daar namelijk geen bezwaar tegen. (En op zichzelf maakt dat de reactie van Geesteman al tot onzin, want zijn "niemand" blijkt al niet te kloppen.)

Wieowie
Wieowie27 jan. 2022 - 21:44

Zandb “ Zou u er dan bezwaar tegen hebben, samen met Geesteman, dat Wilders geen directeur van een asielzoekerscentrum zou kunnen, als hij anders tegen zaken gaat aankijken? Nee, daar hebben zij net als u geen bezwaar tegen (dat Wilders geen directeur zou kunnen worden) Zij schrijven dat niemand dat zou willen (dat hij het wordt) Dus geen bezwaar als hij het niet wordt.

Zandb
Zandb28 jan. 2022 - 10:09

Wie Ik vind het goed als Wilders directeur wordt van een asielzoekerscentrum als hij heel anders over vluchtelingen en asielzoekers denkt dan nu. Net zoals ik prima vind dat, waar het hier om gaat, een gewezen terrorist in dienst van de VVD werkt. Ik wil dus dat Wilders 'gewoon' aangenomen wordt, wanneer hij aan alle eisen voldoet. Dus beweert Geesteman onzin. Immers, dat "niemand wil toch....." dat kun je hier niet anders lezen dan dat mensen dat niet goed vinden.

Wieowie
Wieowie28 jan. 2022 - 15:31

Zandb je schrijft “ Zou u er dan bezwaar tegen hebben, samen met Geesteman, dat Wilders geen directeur van een asielzoekerscentrum zou kunnen, als hij anders tegen zaken gaat aankijken? Ik heb daar namelijk geen bezwaar tegen.” Je hebt er dus geen bezwaar tegen dat Wilders geen directeur wordt.

Zandb
Zandb29 jan. 2022 - 11:50

Wie Nu snap ik pas wat u bedoelt. Klopt. Ik heb er bezwaar tegen dat hij dan geen directeur kan worden. En u? Heeft u bezwaar?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 jan. 2022 - 0:11

Ik wil er niet aan dat corona deel gaat uitmaken van ons leven, we hebben eerder te maken gehad met het corona virus, dat we deze keer hard zijn geraakt is ontegenzeggelijk, heeft denk ik ook alles te maken met de aanpak en volk dat denkt dat een pandemie iets van 1918 is, dat de moderne mens dat even van zich afschudt, allemaal tegenslagen, dat wil echter volgens mij niet zeggen dat corona aan ons blijft kleven, daartoe heb ik weinig bewijs gezien, hoeft natuurlijk niet alles te zeggen, kortom het kan alle kanten opgaan volgens mij. Ik ben het eens met dhr. V. Jole dat Rutte buiten schot probeert te blijven als het beleid mislukt blijkt, in dat licht bezie ik ook het laten voorgaan van Kuipers, en tegen de vvd zou ik inzake mw. Sahla willen zeggen: “Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.”, beeldwerking is niet alles, je moet ook ergens voor staan.

Joost Spits
Joost Spits26 jan. 2022 - 23:47

- Geert Wilders kan een voorbeeld nemen aan Soumaya Sahla, zij beterde haar leven wél’- Ik ben geen Wilders fan, maar met deze kop heb ik echt moeite! Dit gaat te ver, dit kan echt niet. Wilders is geen crimineel en deze vrouw heeft wegens terrorisme, extremisme, radicalisering en serieus geweld, 3 jaar gevangenisstraf gekregen. Mohammed Bouyeri kreeg levenslang gevangenisstraf omdat hij geen spijt betuigde en zelfs aangaf nog meer mensen te willen vermoorden die op zijn lijstje stonden. Normaal worden politici totaal gescreend door de AIVD als ze mogelijk een prominente functie kunnen bekleden. Laten we eerlijk zijn deze dame zou niet positief door de check zijn heen gekomen. Als ze spijt heeft van haar gedrag is dat prima, maar zoek dan een ander baantje. De doelstelling van de Hofstadgroep was het ontwrichten van de Nederlandse rechtstaat. Zo iemand mag nooit een politieke functie vervullen. Iemand met een strafblad die de kassa heeft leeg geroofd geef je ook nooit geen baan meer als bank-employee. Dit is een immense fout van de VVD. Eveneens wat Joost Eermans aandroeg was volkomen correct. Geert Wilders heeft zeker een punt. Wat je van hem denkt.

8 Reacties
Joost Spits
Joost Spits26 jan. 2022 - 23:51

Correctie: Wat je ook van hem denkt.

GHS
GHS27 jan. 2022 - 9:59

Een paar maanden geleden is een "nederlandse moslim" (ik dacht een Noord Afrikaan) naar de gevangen IS vrouwen geweest en heeft met hen gesproken. Toen bleek, dat deze vrouwen volhielden dat ze het goede hadden gedaan, niets geen twijfel of berouw. In Joop heeft deze spreker dat toen allemaal verteld.

rvb2
rvb227 jan. 2022 - 10:08

Wilders is een veroordeelde crimineel, die nooit spijt betuigt heeft. Hij is een racist, en hoort dus niet thuis in de politiek. Geert Wilders heeft zeker geen punt, en is hypocriet omdat hij zelf veroordeeld is.

Richard Engels
Richard Engels27 jan. 2022 - 10:12

Bedreigd worden is zo ongeveer de enige politieke asset die Wilders heeft. Op constructieve ideeen voor beleid of een analyse die dieper gaat dan "Islam is Fascisme" heb ik Wilders niet kunnen betrappen. Geert Wilders zoekt geen compromissen, wil geen verzoening, is niet geintereseerd in verbinding. Hij heeft maar een stand, en dat is polariseren, bijna 20 jaar lang nu. Daarmee is hij inmiddels een onderdeel van het integratieprobleem geworden. Soumaya is geen politica (maar partijadviseur), er is geen enkele aanwijzing dat zij op welke manier dan ook Wilders bedreigt, maar toch maakt Geert er een probleem van. Zijn martelaarschap moet politiek te gelde worden gemaakt. Ondertussen is er een PVV-'er die verdacht wordt medewerkers van de tweede kamer te bedreigen, mishandelen en verkrachten en meneer Wilders doet er geeneens serieus onderzoek naar. Of eigenlijk wel, naar de melders, want die hebben het natuurlijk gedaan. Ik moet ondertussen een beetje kotsen van het permanente slachtofferschap van Wilders.

Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 10:54

Joost Eens met uw idee, dat dit een vergelijking is die ietwat mank gaat. Maar....... 1. Wilders is ook veroordeeld maar zònder straf. Maar wel voor iets heel ernstigs, zo ernstig dat je je ook kunt afvragen of hij wel wat in de Kamer te zoeken heeft. 2. Het gaat niet om het verleden, het gaat om het heden. 3. U stelt dat deze 'dame' niet positief door de screening zou komen. Maar dat kunt u niet aantonen/bewijzen. Dus dat is maar een loze bewering. 4. Als ze spijt betuigt, dat is maar één factor die een rol speelt in dit gebeuren. En dat ze niet openlijk spijt betuigde, wil niet zeggen dat ze nu nog steeds denkt en doet als ze toen deed. 5. De stelling: Wilders' doel is het ontwrichten van de Nederlandse rechtsstaat is heel goed te verdedigen. 6. Dat dit een 'fout' is van de VVD, dat is een mening. Ik denk daar bv anders over. Ik vind, dat wanneer er geen enkele aanleiding is te veronderstellen dat iemand terugvalt in het oude gedrag, waar hij voor bestraft is, hij een kans moet krijgen. Ik ben realistisch genoeg om me te realiseren, dat ik daar bijna altijd te weinig van afweet om dat te beoordelen. Ik bedoel; soms doe je dat wel, zo'n kans bieden, soms niet: als het om pedofilie gaat zou ik heel, heel voorzichtig zijn, bv. 7. Geert Wilders heeft geen punt wat je ook van hem denkt. Geert Wilders denkt er anders over. En zijn argumenten - kan hij bewijzen dat het voor de hand ligt dat deze mevrouw - ik gebruik bewust niet het denigrerende "dame" - met in ieder geval twee monden spreekt? Pas dan heeft hij "een punt".

Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 10:55

GHS En wat zegt dat dan van deze mevrouw Sahla?

dirk den boer
dirk den boer27 jan. 2022 - 13:05

Dat ze de rug recht houden, en niet met alle (populistische) winden mee waaien, Zand. Al is dat recht houden niet in alle gevallen een pluspunt, maar in de politiek wordt het vrijwel nooit gedoogd, er wordt van de heren en vrouwen in het pluche wel verwacht dat ze de rug recht houden en geen draaikont blijken te zijn.

mijn-mening
mijn-mening28 jan. 2022 - 15:47

Ik citeer Joost Spits. De doelstelling van de Hofstadgroep was het ontwrichten van de Nederlandse rechtsstaat. Zo iemand mag nooit een politieke functie vervullen. En is dat niet precies wat Wilders al jaren doet? Ik ben het dus eens met het feit dat hij geen politieke functie mag vervullen. Die man is een waardeloos politicus.

Joop den Uil2
Joop den Uil226 jan. 2022 - 17:44

bij ons thuis is het al een weddenschap geworden: top 3 van Wilders aanvallen. Hij zal overmoedig worden en doorgaan met name/shame ... Baudet denkt ... ha.. dat gaat goed, ik ook! en voor je het weet is de 2e kamer de huiskamer van casino .. nieuw format na de Voice ! even ranzig en evenveel spektakel

1 Reactie
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 jan. 2022 - 0:27

Joop, voor de verandering denk ik dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben.

Ook een mening
Ook een mening26 jan. 2022 - 17:31

Haar zus, Karima Sahla, werkt bij Oumnia Works, een organisatie die zich richt op preventie van radicalisering. Zij verklaarde in de Spectator, een publicatie van het instituut Clingendael, nog ‘nooit’ te hebben gezien dat er iemand van radicalisering is ‘genezen’. “Wie dat woord bedacht heeft, gelooft in sprookjes”, aldus Karima Sahla.

2 Reacties
watcher3
watcher326 jan. 2022 - 19:31

Ja, dat heb je met familie. Je weet niet wie je moet geloven.

Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 8:19

Mening Tja. Dit beweert 'die zus' ook in een interview: "Rondom radicalisering is een heuse industrie ontstaan, met veel dure en zelfbe- noemde experts. Ik ben hier nu meer dan tien jaar mee bezig en ik durf te stellen dat een gedegen aanpak van radicalisering niet zonder de betrokken families kan." "Over haar zus wil ze niet al te veel woorden kwijt: "Laat ik zo zeggen dat het inmiddels weer goed met haar gaat. Ze heeft haar leven op de rails. Hoewel ik eigenlijk omwille van haar actief ben geworden, ga ik nu vooral met mijn werk door omdat ik elke dag weer zie hoe hard het nodig is." " Verder is het feit dat iemand niet gelooft te kunnen genezen van radicalisering niet meer dan een mening. Kun je genezen van de een of andere verslaving? In ieder geval kun je wel leven zonder er aan toe te geven.

PVDB2
PVDB226 jan. 2022 - 17:08

Geert die zelf mensen als lijstrekker in Rotterdam wilde aanstellen die lid van een neonazi partij. Wiens naam en zijn clubje meerdere malen werd vermeld in het manifest van Anders Breivik. Een neonazi die de grootste moordpartij (door een einzelgänger) in Europa van de afgelopen 20 jaar op zijn geweten heeft. Als de VVD eerder had geweten dat Sahla ooit lid was geweest de Hofstad groep (of welke andere geradicaliseerde groep) dan had men wel ingegrepen. Maar men is bang voor de PVV en FVD. Dat Sahla zich al vele jaren afgekeerd heeft van de ideologie. Is inmiddels een gematigd liberaal die tafelvoorzitter was van de werkgroep binnen Veiligheid en Justitie Je mag aannemen dat ze gescreend is. Werd sinds 2011 onder de hoede genomen door Frits Bolkestein. Niet echt een linkse rakker. Ze studeert binnenkort af in Leiden op het gebied van Politicologie. Onder, ja wel, Paul Cliteur. Lid van Forum voor Democratie. Een heel ander geradicaliseerd groepje. https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/misschien-ben-ik-naief-maar-als-soumaya-sahla-ons-had-willen-opblazen-had-ze-dat-denk-ik-allang-gedaan~baddda6d/ https://nos.nl/artikel/2414599-soumaya-sahla-betuigt-spijt-legt-werkzaamheden-voor-vvd-neer

2 Reacties
Zandb
Zandb26 jan. 2022 - 17:48

pvdb Dit: "Als de VVD eerder had geweten dat Sahla ooit lid was geweest de Hofstad groep (of welke andere geradicaliseerde groep) dan had men wel ingegrepen." lijkt mij onzin. Natuurlijk doet een politieke partij onderzoek voor ze iemand in dienst neemt. En deze informatie is heel eenvoudig te vinden. Als er sprake was geweest van feiten waar de VVD niet van op de hoogte was, dan zou die heel anders gereageerd hebben.

Rechtvznraap
Rechtvznraap27 jan. 2022 - 8:39

Men is niet bang voor de PVV en FVD. Gewoon uitsluiten is het credo. De VVD is banger zetels te verliezen tijdens de aanstaande gemeenteraad verkiezingen.

Hicito
Hicito26 jan. 2022 - 16:40

Jemig; 2e kans, en dan nog in de 2e kamer ook. Laat haar een andere carrière ambiëren. Natuurlijk verdienen mensen een 2e kans, in een andere omgeving dan die ze bedreigd hebben, of die bedreigend kan zijn voor de aanwezigen. Ik kan me voorstellen dat niemand hier geen veroordeelde pedofiel als buurman/vrouw wenst.

4 Reacties
Zandb
Zandb26 jan. 2022 - 17:53

Hicito Volkomen naast de pot vergelijking. (Heb ik al meermaals uitgelegd waarom ik dat vind.) Daarbij: Wanneer iemand al sinds 2008 de kans heeft gehad zich te bewijzen als "veranderd qua opvatting" en er zijn geen feiten aan te voeren, die ons daaraan doen twijfelen, dan zou ik niet weten waarom ze haar werk voor de VVD niet kan doen. Tot slot neem ik aan, dat zo iemand met een 'terroristisch verleden' door de veiligheidsdienst in de gaten wordt gehouden. Het lijkt me voor iedereen met enig politiek gezag niet zo moeilijk om daar te rade te gaan. Is er iets waar we ons ongerust over moeten maken, dan exit. is dat niet zo, wat let ons dan. Dat gebral van Wilders?

watcher3
watcher326 jan. 2022 - 19:41

We accepteren ook een veroordeelde racist, met een fascistische partijorganisatie, met fascistische ideeën in ons parlement.

EenMening
EenMening26 jan. 2022 - 22:43

@watcher De misdaden waar Sahla van beschuldigd werd zijn toch van een heel ander kaliber dan wat Wilders op zijn kerfstok heeft, hoe je verder ook over deze volksmenner en racist denkt. De rechter dacht er ook zo over, dat zie je dan ook terug in de strafmaat. Terrorisme is een zware misdaad, waarop terecht een (lange) gevangenisstraf staat.

Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 10:57

Een Mening Klopt allemaal. Maar het zegt helemaal niets over hoe Sahla zich nu gedraagt; of ze nog steeds doet en denkt wat ze deed en dacht.

Antje4
Antje426 jan. 2022 - 16:34

Deze mevrouw had alle beroepen van de wereld kunnen kiezen, maar kiest voor justitie & veiligheid. Ooit van dr term takiyya gehoord?

4 Reacties
Zandb
Zandb26 jan. 2022 - 17:55

Antje Heb ik van gehoord. Het vervelende is, dat je zoiets (takiyya plegen) in een democratische rechtsstaat moet aantonen, moet bewijzen. Had u zeker even niet aan gedacht.

watcher3
watcher326 jan. 2022 - 19:33

Nee, moet ik deze onzin echt gewoon tegen kunnen komen hier op joop?

Joost Spits
Joost Spits27 jan. 2022 - 1:01

Taqiyya zeker! Men mag liegen of camoufleren om een hoger Islamitisch doel te dienen. Wat van Zandb. er allemaal uitkraamt is kletskoek. Terechte opmerking dat deze vrouw geen politieke (spil) functies mag vervullen.

Zandb
Zandb27 jan. 2022 - 11:02

Joost Toon dat eens aan dan, dat ik kletskoek verkoop. Daar zal het wel niet van komen. Schreeuwlelijk.

Bunzige Vunzing
Bunzige Vunzing26 jan. 2022 - 16:21

PS: "Bovendien laat het zien dat hij haar beoordeeld op wie ze is..." BeoordeelD ?!!

1 Reactie
Redactie Joop
Redactie Joop26 jan. 2022 - 18:13

Dank, aangepast nu.

Ch0k3r
Ch0k3r26 jan. 2022 - 16:21

Prima dat zij haar leven 'gebeterd' heeft. Overigens ziet de VVD liever arme mensen ook gewoon liever verdwijnen/nog verder de afgrond in helpen. Ze is dus minder erg geworden, maar goed zou ik d'r niet willen noemen. Als je een ethisch correct persoon bent, houd je je verre van de VVD

Bunzige Vunzing
Bunzige Vunzing26 jan. 2022 - 16:20

Inzake Sahla ben ik het grotendeels met van Jole eens. Mensen kunnen veranderen, wijzer worden na jaren van ideologisch dwalen. Helaas vliegt hij met volgend citaat gierend uit de bocht: "Bovendien laat het zien dat hij haar beoordeeld op wie ze is en niet op wat ze doet. Dat is klassiek racistisch. Je kunt het nooit goed doen want het gaat om wie je bent.” Neen. Wilders heeft het wel degelijk over wat zij deed. Namelijk actief zijn bij de Hofstadgroep. Wanneer hij haar huidskleur had aangegrepen was het klassiek racistisch geweest. Ja, ik vind dat ook vrouwen van kleur verantwoordelijkheid dragen voor hun daden. Haar van die verantwoordelijkheid ontslaan zou juist racistisch zijn. Wilders sprak echter ook over haar dubbele paspoort, en daar vliegt onze blonde vriend dan weer uit de bocht. Dat paspoort, daar kan Sahla dan weer niks aan doen.

1 Reactie
Zandb
Zandb26 jan. 2022 - 17:59

Vunzing Ik vind wel dat Wilders Sahla beoordeelt op wie ze is. Blijkbaar gaat het er namelijk om wat zij ooit gedaan heeft, wat haar maakt tot wie ze is en wat ze met andere daden niet meer kan veranderen.

Eid
Eid26 jan. 2022 - 15:26

Maar.... het verhaal is,blijkbaar, ook vanuit de officiele media, dat zij nooit openlijk afstand heeft genomen van haar verleden; spijt betuigde etc, waar in sommige kringen in vergelijkbare situaties altijd zo aan gehecht wordt. Dus dat had dan blijkbaar fijn geweest parallel aan dat rechte pad. Nu kon het vandaag ineens wel. Beetje sukkelig en naief van de VVD en als Sahla dat eerder had gedaan, hadden we ook zo fair moeten zijn om haar een nwe kans te geven...

4 Reacties
Hernandez
Hernandez26 jan. 2022 - 16:21

Soumaya had een voorbeeld kunnen nemen aan Jason Walters.

Cam Millo
Cam Millo26 jan. 2022 - 16:31

Zij heeft weldegelijk spijt betuigd. Dat zou voldoende moeten zijn.

Zandb
Zandb26 jan. 2022 - 18:03

Eid Tja. En? is dat verplicht dat zij t.o.v. u of mij spijt betuigt. Mag je concluderen dat iemand, die op een bepaalde manier geen spijt betuigt dan ook geen spijt heeft? Ik wijs voor het ongemak nog maar even op Antje, die het over 'takiyya' heeft. Als je dat ook nog in aanmerking neemt, dan is er helemaal geen kans om het 'goed' te doen. Zijn er op dit moment redenen oom aan te nemen, dat ze er nog zo over denkt als 'toen', dan exit. En anders is er gewoon niets meer aan de hand dan wat er met iedereen aan de hand kan zijn.

watcher3
watcher327 jan. 2022 - 0:15

"waar in sommige kringen in vergelijkbare situaties altijd zo aan gehecht wordt. " Waar heb je het in godsnaam over?

Norsemen
Norsemen26 jan. 2022 - 15:23

De opstelling van Hermans is tekenend voor wat de VVD is geworden. Een inhoudsloze partij met een grote angst niet aantrekkelijk genoeg te zijn voor populisten en racisten.

2 Reacties
EenMening
EenMening26 jan. 2022 - 17:07

De VVD heeft het in ieder geval geprobeerd met Sahia, dat kan niet van veel andere partijen gezegd worden. De VVD heeft 4 Kamerleden die afkomstig zijn uit een minderheid. En natuurlijk minister Dilan Yesilgöz,

Zandb
Zandb26 jan. 2022 - 18:09

Mening De VVD heeft het tenminste geprobeerd? Kunt u aantonen dan wat dan precies maakt, dat dat 'het proberen met Sahla' van die VVD op een mislukking is uitgelopen? Norsemen Ik vind uw reactie ietwat kort door de bocht.