Joop

Geert Wilders gesignaleerd in Tweede Kamer

  •  
19-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
geert-wilders

© Geert Wilders (foto: WikiPedia/Rijksoverheid)

De plotselinge aanwezigheid van Geert Wilders riep bij zijn collega’s nostalgische gevoelens op
De vermiste politicus Geert Wilders is terecht. Hij bleek al die tijd ondergedoken te zijn in het parlement. Gisteren manifesteerde hij zich ineens tijdens een debat.
“Na de afmelding van Thierry Baudet nam ik aan dat we een gedisciplineerd debat over de regeringsverklaring zouden hebben”, aldus de na afloop nog altijd aangeslagen parlementsvoorzitter Vera Bergkamp. “Dus ik zat gewoon een beetje door mijn Twitter-tijdlijn te scrollen toen Geert Wilders ineens naar het spreekgestoelte liep. Mensen kunnen mij niet kwalijk nemen dat ik daar niet op voorbereid was. Echt niemand had dit verwacht.”
Van Geert Wilders, die in het verleden enige bekendheid genoot als geradicaliseerde politicus, was al geruime tijd niets vernomen. Sommigen namen aan dat hij, vermoeid door de continue bedreigingen die hij uit andere geradicaliseerde kringen ontving, zich teruggetrokken had uit het openbare leven. Anderen vreesden voor zijn welzijn. Het tumultueuze optreden gisteren maakte een eind aan alle speculaties. Wilders haalde op de van hem bekende manier uit naar alles wat maar enigszins in verband viel te brengen met de islam.
Drillrapclip De plotselinge aanwezigheid van Geert Wilders riep bij zijn collega’s nostalgische gevoelens op. “Thierry Baudet slaat zulke paranoïde wartaal uit dat het moeilijk is hem coherent van repliek te dienen”, aldus GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Geert Wilders kwam weer ouderwets met persoonlijke aanvallen op collega’s die moslim zijn of alleen maar een Turkse naam hebben, en met abjecte statements over de islam in het algemeen. Zo geeft hij mij tenminste ook weer de gelegenheid te shinen. Heerlijk.”
“Wat heb ik die bro gemist, man”, aldus een opgetogen Farid Azarkan, die samen met zijn DENK-mattie Tunahan Kuzu een drillrapclip wijdde aan het opduiken van Geert Wilders. Daarin halen zijn hun favoriete tegenstander vrolijk binnen, terwijl zij hem tegelijkertijd op ludieke wijze proberen te intimideren. “Wij zijn de lange arm, wij heten Wilders warm, welkom weer terug, maar kijk achter je rug.”
Geert Wilders zelf wilde niet ingaan op vragen van journalisten waar hij al die tijd geweest was. Hij reageerde via Twitter: “Ze zijn knettergek. Lakeien van de macht. Moslimknuffelaars. Hasta la vista, baby.”
Dit artikel verscheen eerder op christianjongeneel.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Boekhoudster
Boekhoudster20 jan. 2022 - 19:49

Zandb Mevrouw was lid van de Hofstadgroep en het zal toch niet zo zijn dat zij ten onrechte is veroordeeld. Het is bewezen dat de Hofstadgroep het plan had om de heer Wilders om te brengen. Niet verstandig en provocerend om een voormalig lid van die groep uit te nodigen als adviseur.

Boekhoudster
Boekhoudster20 jan. 2022 - 10:45

Reactie op the Apple. Deze mevrouw had het plan om de heer Wilders te vermoorden, had zelfs de middelen daartoe voorhanden. Zij is daarvoor, terecht, bestraft, doch heeft geen spijt betuigd. Het lijkt mij dat de heer Wilders tot in zijn ziel geraakt is. Het is onbegrijpelijk en onacceptabel dat de VVD deze mevrouw uitgenodigd heeft als adviseur. Voor de goede orde: ik ben geen fan van de heer Wilders.

2 Reacties
Daniel Blank
Daniel Blank20 jan. 2022 - 11:18

Nadeel dat de wijze van debatteren van Wilders er voor gezorgd heeft dat zijn valide punt, totaal is ondergesneeuwd. Ik zou mij ook zeer gepikeerd voelen als iemand mij zou willen vermoorden, beschikking had over wapens en dan toch gezellig betrokken is bij het politieke spelletje.

Zandb
Zandb20 jan. 2022 - 16:58

Boekhoudster Ze is blijkbaar veroordeeld voor verboden wapenbezit. Er is geen enkel bewijs voor, dat ze op weg was naar Wilders, toen zij gearresteerd werd (samen met man en vriendin). Het is mij ook niet duidelijk, dat Soumaya veroordeeld is, als gevolg van die arrestatie in juni 2005. Want zoals ik het lees, had alleen haar man een wapen bij zich. Ik vind, dat je dus niet zo maar o.g.v. deze informatie er van uit kan gaan, dat deze mevrouw een bedreiging vormt voor Wilders. Je zou het cynisch ook zo kunnen zeggen: Ze heeft zo'n dikke 15 jaar de kans gehad. Me dunkt.

watcher3
watcher320 jan. 2022 - 10:08

https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/543570/criminele-en-foute-pvv-toppers-de-tussenstand-van-1-februari-2016.html

Geesteman
Geesteman20 jan. 2022 - 10:02

Wilders wordt nu verweten dat hij ophef veroorzaakt, maar de man had alleen maar een slok water genomen of hij werd al door de mangel gehaald om woorden terug te nemen. En heel eerlijk, Wilders versla je niet zomaar in een debat. Om dan te roepen hij mag dit en dat niet zeggen is wel heel zwak. En dan ook nog de voorzitter oproepen om hem te verwijderen is helemaal van de zotte. Dan veroorzaak je ophef. En Wilders had groot gelijk dat hij na de pauze de voorzitter er op weest dat het opnieuw oprakelen van de discussie nergens goed voor was. Wilders had de feiten aan zijn kant. Heel veel parlementsleden zijn slechte verliezers.

Geert6
Geert619 jan. 2022 - 18:25

Geert Wilders wordt al 18 jaar beveiligd. Hij komt er achter dat de reden dat hij beveiligd wordt mede komt door iemand, die in dienst is bij de VVD. Weet U hoe lang 18 jaar is? En dan gaat Vera Bergkamp zeggen dat hij zich in moet houden.....

5 Reacties
The Apple
The Apple20 jan. 2022 - 1:52

Tja, als je mensen opzettelijk tot in het diepst van hun ziel beledigt om daar politiek voordeel mee te behalen, worden sommigen daarvan dan heel boos. -

Satya
Satya20 jan. 2022 - 8:11

Sigrid Kaag wordt beveiligd. Mede door het geroeptoeter van Geert W. Dat doet de VVD niet, veroordeeld haatzaaier Geert W de hele tijd aanvallen.

Zandb
Zandb20 jan. 2022 - 9:39

Geert Oei. Dat is wel een heel foute opmerking, dat iemand van de VVD - u bent te laf om een naam te noemen? - de reden is dat hij beveiligd moet worden. Weet u wel hoe lang dat duurt, achttien maanden straf voor iemand die voor zo'n foute opmerking veroordeeld zou worden?

Geesteman
Geesteman20 jan. 2022 - 10:08

@The Apple Tegenwoordig voelt iedereen zich beledigd. Het elkaar willen accepteren in de samenleving is daarom nul. En zolang iedere woord gewogen moet worden blijft dat zo.

watcher3
watcher320 jan. 2022 - 10:09

U zwetst, de enige reden dat hij beveiligt wordt is omdat hij systematisch moslims schoffeert, over hen praat zoals de nazis over joden spraken.