Joop

Geert Wilders for US president 2012

  •  
15-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Nu Geert Wilders' geen enkele kans meer maakt op het hoogste politieke ambt in Nederland, dient zich een alternatief aan: het presidentschap van de VS in 2012
It would be Mr. Wilders who best represents American ideals and values, and considering that you don’t need a birth certificate to run for American President, I think we ought to run the guy in 2012.
…Zo stelt Pamela Geller zoals moge blijken uit het zeer recent onderstaand filmpje:
Nu de kansen van Wilders om in Nederland het hoogste politieke ambt te gaan bekleden tot een absoluut nulpunt is gedaald, dient zich plotsklaps een aanzienlijk belangrijker alternatief aan: het presidentschap van de Verenigde Staten in 2012. Een ongekende wending met weidse perspectieven, dat moet gezegd.
Nu nog broodnodige steun van AIPAC, David Horowitz, Daniel Pipes en Robert Spencer en het mondiaal bezien hoogste politieke ambt kan als mogelijk alternatief gaan dienen voor Wilders. Omtrent zijn opvolging binnen de PVV lijkt het pleit al beslecht: Hero Brinkman staat al immers al te trappelen van ongeduld.
Onwillekeurig rijst de vraag: is dit de geheime troef die Geert Wilders in de mouw heeft? Was de recente reuring tussen Brinkman en Wilders dan toch een tot in de puntjes geregisseerde show met Amerikaanse ambities van Wilders als achterliggende reden?
Nederland wacht ongetwijfeld met ingehouden adem af….
Dit artikel is verschenen op de website van Paul Wilders, DutchPolitics.org

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Anthonied
Anthonied15 mei 2010 - 16:14

Paul Wilders heeft z'n huiswerk weer eens niet gedaan. Geert Wilders kan grondwettelijk helemaal geen president van Amerika worden ook al zou hij dat nog zo graag willen. Je moet in Amerika geboren zijn om president te mogen worden (die eis geldt alleen voor het presidentschap).

tabby2
tabby215 mei 2010 - 16:14

Goede journalistiek vandaag in NRC over de rechtse steun aan Wilders. Alles draait uiteindelijk om onvoorwaardelijke steun aan Israel. Afshin Ellian, Leon de Winter en Hans Janssen zullen daar als pleitbezorger van zijn gedachtengoed, een goed woordje voor hem doen.

Schylgerican
Schylgerican15 mei 2010 - 16:14

soort zoekt soort, rechts, reactionair overheidsschuw pro-zionistish xenofobish tuig, mag de lezer kiezen of ik hiermee doel op de (algemene) VS of op G-Wilders. Ik zal hem niet missen. Alleen vind ik wel dat heel Europa direct uit de Navo moet stappen, stel je voor, een internationaal millitair verbond bestaande uit de meest geavanceerde legers in de wereld in de macht van Geertje, dat word dan nog leuk in de streek Israel/Palestinie

karuna2
karuna215 mei 2010 - 16:14

Dat Wilders een andere agenda heeft dan Nederland is ook mijn gedachte. Ik las net als een andere reageerder hier het stuk in het NRC. Daarin wordt niet met zoveel woorden gezegd dat hij een andere agenda heeft, maar er is geen enkele andere reden te bedenken waarom hij anders die contacten zou hebben. Die andere agenda? Macht om flink tekeer te kunnen gaan tegen de islam en daarmee de moslims, denk ik. De redder van het Westen en Israel worden, lijkt mij. Zo'n fijne narcistische grootheidsgedachte. Amerika is natuurlijk dé aangewezen plek daarvoor. Maar er toch een kleine hickup die al eerder aangehaald is, op dit moment moet je in Amerika geboren zijn om president te kunnen worden en dat staat wel in de Constitution zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_born_citizen_of_the_United_States Dus dat wordt volgens mij wel een beetje moeilijk. Ik begrijp dus ook niet wat die Pamela Geller bedoeld. Maar gouverneur worden kan wel en zo zou het hele circus natuurlijk wel in gang gezet kunnen worden. Arizona, Texas, maakt hij vast wel een kans.

ReneeO
ReneeO15 mei 2010 - 16:14

O, nee hè, weer zo'n 'birther'. Die mensen weten niet van ophouden http://www.facebook.com/pages/Washington-DC/Laughing-at-Birthers/299317482001?ref=search&sid=1007444364.3354490505..1n. De man is gekózen, get used to it. Leuk ironisch stukje, @Paul, maar een dergelijk vooruitzicht is wat mij betreft even gruwelijk als Sarah Palin als president! :D Dat broer Geert bij zekere Amerikaanse groeperingen geliefd is, staat echter als een paal boven water. :(

harry12345
harry1234515 mei 2010 - 16:14

Dat je je broer afzeikt - ok. Dat je je broer een eikel vindt - ok. Maar dat je nu zelf middels televisie, internet en kranten een 'bekende nederlander' probeert te worden door je foute broer te gebruiken...niet ok. Ik denk danook dat broer Geert niet de enige zeurende broer is in het gezin Wilders...Kunnen BEIDE heren hem niet nokken naar of in een zekere vulkaan in IJsland...?

paulvr2
paulvr215 mei 2010 - 16:14

Tja, dat klinkt leuk voor iemand die niet op de hoogte is van de Amerikaanse wetgeving. Die houdt namelijk in dat je in de Verenigde Staten moet zijn geboren om presidentskandidaat te kunnen worden. Maar misschien willen ze hem wel als president van Israël?

Joeri2
Joeri215 mei 2010 - 16:14

" and considering that you don't need a birth certificate to run for American President " Ja meneer P.Wilders. maar helaas moet je wél in Amerika geboren zijn om daar president te worden, anders was Arnold het allang geweest. Bovendien doet een anti immigranten standpunt het in een land vol immigranten het denk ik ook niet zo goed. Dit soort onzinnige berichten zetten uw andere berichten toch in een ander daglicht.

1 Reactie
PWilders
PWilders15 mei 2010 - 16:14

Heer Kassenaar, [...and considering that you don't need a birth certificate to run for American President...] U doet er goed aan de juiste persoon een citaat toe te dichten. De oplettende lezer constateert dat het hier een uitspraak van mevrouw Geller betreft. Derhalve geen uitspraak van mijn persoon. [...Dit soort onzinnige berichten zetten uw andere berichten toch in een ander daglicht...] Mocht er al sprake zijn van onzin, dan lijkt het me in de rede te liggen de bron daarop aan te spreken, te weten Pamela Geller.

Yggdrasil
Yggdrasil15 mei 2010 - 16:14

Laat ik vaststellen dat ik Amerika en de Amerikanen absoluut niet hoog heb zitten maar om dat land en haar inwoners op te zadelen met Geert Wilders als president vind ik bijna misdadig en moreel verwerpelijk. Nederland is zelf verantwoordelijk voor personen zoals G.W. en Nederland zal dit probleem ook zelf moeten oplossen en hem zomaar over doen aan Amerika lijkt me dan ook "not done". Laten we onze rotzooi zelf opruimen.

1 Reactie
Gavi5
Gavi515 mei 2010 - 16:14

Ben ik helemaal met je eens, ik ben ook niet zo'n uitgesproken MacAmericaFan, maar Blondie overhevelen zou wel eens meer schade kunnen berokkenen dan het weggaan uit Uruzgan! En voor # Joeri: Wilders is in de VS een allochtoon, misschien kunnen we hem een jaartje of wat op proef sturen of anders vast voorwerken in Zimbabwe? Aan Joop.nl: Dit artikel is toch zeker een geintje?

BozeBlankeVrouw
BozeBlankeVrouw15 mei 2010 - 16:14

Zelfs al zou Geert Wilders zich kunnen kwalificeren, hij maakt geen schijn van kans. Glenn Beck zou een uitstekend President kunnen zijn. Ik hou het op dit moment maar op Mitt Romney. Obama wordt een one term President. > Wat de immigrantenpolitiek betreft: ruim 60% van de Amerikanen is het eens met de maatregelen van de gouverneur van Arizona! The will of the people... > Pamela Geller klinkt als een Real Housewife of New Jersey maar ze zegt af en toe wel verstandige dingen. > Wat is de nieuwswaarde van dit topic?

1 Reactie
Klaas2
Klaas215 mei 2010 - 16:14

---[ruim 60% van de Amerikanen]--- Met 60% op een enkel issue win je de verkiezingen niet.

[verwijderd]
[verwijderd]15 mei 2010 - 16:14

http://atlasshrugs2000.typepad.com/.a/6a00d8341c60bf53ef0115721fed00970b-150wi Pamela Geller. Kijk effe..hahahaaha.

1 Reactie
Averroes
Averroes15 mei 2010 - 16:14

Zo'n gans als geller moet je natuurlijk ook niet serieus nemen. Als je een paar minuten luistert naar de vuilnis die uit haar mond komt dan voel je je toch behoorlijk vies.

fjacobse
fjacobse15 mei 2010 - 16:14

Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, beschreef het fenomeen onlangs treffend. Het klimaat in Nederland, zei hij in Hollands Diep, wordt verziekt doordat de politieke tegenstander 'eigenlijk altijd' moreel niet deugt. 'Iemand als Wilders heeft geen ándere opvattingen, hij heeft fóúte opvattingen.' Inderdaad. De collectieve obsessie met de PVV zal moreel uiterst bevredigend zijn. Maar ze doet het zicht op de werkelijkheid geen goed. http://www.vn.nl/Opiniemakers/Elma-Drayer/Artikel-Elma-Drayer/De-obsessie-met-Wilders.htm

2 Reacties
Klaas2
Klaas215 mei 2010 - 16:14

Misschien ligt het aan Wilders, hij geeft immers geen weerwoord, hij mijdt spontane interviews, zijn fractie is gemuilkorfd. Hoe kan Nederland iemand als mens zien die zich nooit als mens laat zien? Wij kennen dat in onze traditie niet, iemand die zich zo afsluit van de maatschappij, maar wel die maatschappij wil besturen, naar eigen zeggen.

FransGerard2
FransGerard215 mei 2010 - 16:14

Aan wie mag ik bijgaand citaat uit uw posting toeschrijven ? De quotetekens brengen me enigszins van mijn a propos (met accent grave op de a).

Huibr
Huibr15 mei 2010 - 16:14

Ach, dat ("considering, etc...") was sarcasme van Mw. Pamela Geller. Even uitleggen. Pamela is een fan van de "birthers". Dat is een congregatie van lieden die nog steeds geloven, dat Obama's Hawaiiaanse geboortebewijs een vervalsing is. Paul W. had dat begrepen. Nu U nog.

2 Reacties
karuna2
karuna215 mei 2010 - 16:14

Okay, dat begrijp ik, maarre wat dan? Hoe gaan ze Wilders ineens Amerikaan laten zijn? Daar moet toch van alles voor uit de kast komen, lijkt mij. Moeder Wilders bevalen in de US of zoiets? Ik ben best in voor een complot, maar hier ligt toch een beetje een grens voor mij.

Qizilbash
Qizilbash15 mei 2010 - 16:14

[...and considering that you don't need a birth certificate to run for American President...] Inderdaad, dit was een sarcastische opmerking van Pamela Geller. Gelukkig dat jij het tenminste ziet. Het slaat op de controversie rondom Obama's geboorteplaats. De tegenstanders van Obama beweerden dat Obama niet in de VS geboren was. Hij zou dan geen president kunnen worden volgens de wet. Dit is onzin natuurlijk. Obama is geboren in Honolulu, Hawaï wat gewoon een staat van de VS is. Bimbo Pamela zegt hier eigenlijk: Aangezien Obama zonder in de VS geboren te zijn president kan worden, waarom Wilders dan niet? Wilders for president! Go Wilders go! Woehoe!

[verwijderd]
[verwijderd]15 mei 2010 - 16:14

3 stukken over de Geert Wilders/ de PVV in 1 week door Paul Wilders Publicisten op Joop zijn meestal politici, wetenschappers of bekende columnisten. Zo niet Paul Wilders, zijn profiel op Joop vermeldt:"Paul Wilders is de broer van Geert Wilders." Dit is dus inderdaad de enige reden dat Paul Wilders op Joop een podium heeft, hij is de broer van. Een ieder die dit toejuicht, zou zich eens moeten afvragen hoe hij/zij het zou vinden als de broer van Job Cohen om de dag columns over zijn broer schreef in de Telegraaf. Volgens mij is deze overvloed van aandacht voor de PVV ook al lang niet meer gerechtvaardigd, het gaat immers weer "ouderwets" tussen de PvdA en de VVD.

1 Reactie
Anthonied
Anthonied15 mei 2010 - 16:14

Het enige onderwerp waar hij continu negatief over schrijft is zijn broer Geert, derhalve kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat het persoonlijk rancune is wat hem drijft. Als hij niet de 'broer van' was zou hij op een journalistiek medium geen podium krijgen vanwege onvoldoende journalistieke kwaliteiten. Ik denk dat de berichtgeving over de PVV helemaal niet tendentieus of subjectief hoeft te zijn, ze graven toch wel hun eigen graf met al die incidenten.