Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

GeenStijl niet welkom bij nieuwe eigenaar TMG: 'Er zijn grenzen'

  •  
24-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
XTRA Gebouw TMG

© 2017-03-03 11:41:21 AMSTERDAM - Exterieur van het pand van multimediabedrijf Telegraaf Media Groep (TMG). ANP XTRA REMKO DE WAAL

Voor het racisme en seksisme van weblog GeenStijl is binnen de Telegraaf Media Groep (TMG) geen plek meer. Dat zegt topman Gert Ysebaert van het Vlaamse Mediahuis, de nieuwe eigenaar van TMG, zaterdag in de Volkskrant. Hij wil het weblog afstoten of verkopen, samen met het aanverwante Dumpert.
Sinds afgelopen donderdag heeft het Mediahuis TMG officieel in handen. Ysebaert zegt de teksten van GeenStijl, zoals de vraag of de lezers van het blog een kritische journaliste ‘ zouden doen ’. Na het stellen van die vraag door redacteur en GeenPeil-voorzitter Bart Nijman, schrijvend onder het pseudoniem Van Rossem, werd de journaliste in de reactievelden bedolven onder de verkrachtingsfantasieën van lezers.
"Mijn persoonlijke visie is dat Mediahuis allicht niet de groep is waar GeenStijl zich verder zal ontwikkelen. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn."
Of GeenStijl daadwerkelijk wordt afgestoten is niet aan Ysebaert zelf, zo laat hij wel weten. Daar zal het bestuur over moeten beslissen. Maar volgens de topman past het weblog niet in de toekomstvisie van het Mediahuis, dat onder meer eigenaar is van NRC en de Belgische krant De Standaard:
"We willen ons concentreren op professionele journalistiek en daar hoort een bepaalde ethiek bij. We zijn geen moraalridders, maar er zijn grenzen."
Beeld: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (171)

Marc Marc
Marc Marc3 jul. 2017 - 10:24

LOL, GeenStijl wordt niet verkocht: http://www.quotenet.nl/Nieuws/NRC-eigenaar-Mediahuis-ziet-af-van-verkoop-Geenstijl-199546

omaoeverloos
omaoeverloos26 jun. 2017 - 8:01

Ik denk dat Weesie zijn kindje gewoon terugkoopt.

1 Reactie
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*30 jun. 2017 - 13:51

Dag omaoeverloos. Ik denk van niet hoor. Een heel fijne dag verder aan u!.

JanB2
JanB225 jun. 2017 - 23:49

Gewoon degelijks vlaams fatsoen. Wat een verademing.

5 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet226 jun. 2017 - 9:04

Degelijk Vlaams fatsoen? LOL! https://www.amnesty-international.be/sites/default/files/bijlagen/DossierVerkrachtinginBelgie18022014.pdf Zo fatsoenlijk, die Belgen... Jammer dan maar voor de slachtoffers, maar er wordt dus amper gestraft in geval van verkrachting. Ja, man, da's pas fatsoen! Een ware verademing hoor!

johannn2
johannn226 jun. 2017 - 13:20

Molly, Vlaamse krantenconcerns straffen niet. dat doen Vlaamse rechters. Dat kun je dat concern dus niet aanrekenen. Weer on-topic? .

Molly Sweet2
Molly Sweet226 jun. 2017 - 15:55

Johann: ik heb het niet over een krant. Ik reageer op JanB, die heeft het ook niet over een krant, maar over Vlaams fatsoen. En als voorbeeld van dat fatsoen kom ik met de link naar dit artikel. Een communicatie tussen mij en hem, en jij gooit daar ineens een krant tussen, waar deze communicatie dus niet over ging, en gaat vervolgens neerbuigend doen. Enfin johann, het is me weer duidelijk. Was het lekker?

johannn2
johannn227 jun. 2017 - 15:11

Molly Sweet 26 juni 2017 at 17:55 Jan had her over een krantenconcern. En jij valt hem aan op de Vlaamse rechtsspraak. En ik attendeer je er voorzichtig op, dat dat niet terecht is. Nog even een tip: iedere discussie is op een discussiesite als deze toegankelijk voor iedereen. Dus geen onderonsje tussen Jan en jou, bijvoorbeeld. En w.b. jouw opmerking dat ik neerbuigend doe: voor alle helderheid, bedoel je daarmee zoiets als jouw laatste opmerking daar? En nee, Molly, ik houd hier doorgaans een vieze smaak aan over. .

Silvio Dante
Silvio Dante30 jun. 2017 - 0:46

Tussen daden en woorden zit een groot verschil. Eerst zien..... Wat ik wel opmerkelijk vindt is dat die Ysebaert stelt dat het niet aan hem is om te beslissen maar wel dat GeenStijl niet past in de toekomstvisie van Mediahuis. Dan lijkt me dat Ysebaert zal moeten opstappen wanneer het bestuur anders beslist. Hij heeft dan schijnbaar een andere visie op de toekomst.

bob b.
bob b.25 jun. 2017 - 20:52

Volgens het FD vorig jaar: Algemeen directeur Geert-Jan van der Snoek in een persverklaring: “De kernactiviteiten (kranten en bladen) van TMG zijn nog steeds winstgevend. Alle digitale initiatieven zijn marginaal succesvol of zelfs verliesgevend." Dankzij Adblock.

6 Reacties
nico333
nico33325 jun. 2017 - 21:21

"Alle digitale initiatieven zijn marginaal succesvol of zelfs verliesgevend.” Dankzij Adblock. " @Bob, https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/rel-met-adverteerders-geenstijl-kan-uitgever-tmg-miljoenen-kosten "Het is de vraag hoeveel dat het uitgeefconcern in het slechtste geval kan kosten. Uit het jaarverslag van TMG blijkt dat het bedrijfsonderdeel TMG Digital, waaronder GeenStijl en Dumpert vallen, goed is voor een omzet van 35 miljoen euro. Daarvan is 9,8 miljoen euro afkomstig van advertenties." "Dumpert is goed voor 8 miljoen gebruikers en bijna 151 miljoen videoviews per maand. GeenStijl heeft maandelijks bijna 1,9 miljoen gebruikers. Gezien dat grote bereik is het aannemelijk dat die merken goed zijn voor een substantieel deel van de totale advertentie-omzet van TMG Digital." Kosten voor een site als GS zijn hoofdzakelijk salariskosten redactie (hoe groot is die nou heel ?) wat kantoorruimte en nog wat overhead, zoiets lukt wel voor 2 miljoen, rest is winst.

Josef K
Josef K25 jun. 2017 - 23:00

Jij je zin Bob, en nu?

bob b.
bob b.26 jun. 2017 - 12:15

Nico, dus jij trekt de woorden van de baas zelf in twijfel? Waarom wil het bedrijf er van af als het zo winstgevend zou zijn. Heel simpel omdat het niet winstgevend genoeg is. Nogmaals omzet zegt niets. Het gaat om winst. En die wordt bepaald door de kosten. We weten niets over de kosten die de bedrijfsonderdelen maken en waar de kostenposten precies liggen. En hoeveel kosten er vanuit de organisatie terecht komen bij de digitale poot. Maar als er verlies gedraaid wordt en dat wordt er, zijn de kosten hoger dan de opbrengsten. In de eerste vier maanden van dit jaar was TMG al 5,3 miljoen euro kwijt aan juridische en financiële adviseurs. Kosten die dit jaar zullen oplopen tot nog eens 10 miljoen. Daarnaast zijn er de miljoenen uitgegeven aan vertrekpremies en afvloeiingsregelingen. TMG dreigt dit jaar uit te komen op 7 miljoen verlies bij een schuld van bijna 14 miljoen. Probeer in zo'n storm maar eens overeind te blijven met een GS dat nauwelijks iets oplevert. Dus wordt er gesneden in alle minder rendabele loten van de stam en ga je je concentreren op je core business. En daar hoort GS niet bij. Dat inzicht heeft de nieuwe eigenaar ook, al weet hij het iets beter te verkopen.

nico333
nico33326 jun. 2017 - 21:27

"Nico, dus jij trekt de woorden van de baas zelf in twijfel? " @Bob, Je bedoelt baas van der Snoek, die slechts 2 1/2 jaar CEO is geweest en daarna geschorst werd. http://www.quotenet.nl/Nieuws/Wie-is-Geert-Jan-van-der-Snoek-de-geschorste-topman-van-TMG-192661 "Volgens de Raad van Commissarissen van het moederbedrijf van De Telegraaf was CEO Geert-Jan van der Snoek een vervelend steentje in de schoen in de strijd om het mediaconcern" en "Van Puijenbroek, Van der Snoek en financiële man Leo Epskamp zagen meer heil in het concurrerende bod van John de Mol." enne..,"Opvallend was dat hij destijds ontkende slechts een marionet te zijn van (toen nog) grootaandeelhouder Frank Botman, zakenpartner van John de Mol. In het overnamespel verkocht Botman eind 2016 zijn belang aan De Mol, nu zou Van der Snoek dus teveel gecharmeerd zijn van het bod van Talpa en de mediamagnaat. In het verleden werd al eens gefluisterd dat Van der Snoek aan de leiband van Botman zou lopen, iets wat volgens de topman klinkklare onzin was". Logisch, die probeert met vage woorden, duidelijk geen concrete cijfers, via FD de boel rotter voor te stellen dan het is om zo de prijs van het aandeel te manipuleren en zo John de Mol, die nog aan het kopen is, in de kaart te spelen als petekind van grootaandeelhouder van Puienbroek die ook aan John de Mols kant staat. En Bob, die geschorste baas die geloof jij meer dan cijfers uit het jaarverslag ????

bob b.
bob b.27 jun. 2017 - 10:49

Jaarverslagen sowieso niet. Een diepgaand accountantsverslag lijkt me beter. Bottomline is dat GS niks voorstelt in het grove geweld van winst en vooral verlies waarmee TMG te maken heeft. Als er geld wordt verdiend is dat peanuts. En je vindt nergens een investeerder die het risico wil lopen. Binnen het Telegraafconcern kon GS zich af en toe permiteren een rechtzaak aangespannen te krijgen, op zich zelf staand zou zoiets de onmiddelijke ondergang betekenen. Bovendien heeft GS een semi politieke functie, zoals de Telegraaf die ook heeft. Het ondersteunt reactionaire krachten. Zonder Telegraaf zou de boodschap te veel versplinteren en alle kanten op kunnen gaan. We hebben bij Afd gezien welke kant de voorkeur heeft bij populistisch rechts. Geen investeerder die daar geld insteekt. Maar wie levert crowdfunding wel iets op. Een stel amateurs dat denkt dat je geld kunt verdienen aan belediging en wansmaak.

nico333
nico33327 jun. 2017 - 15:31

"Jaarverslagen sowieso niet. Een diepgaand accountantsverslag lijkt me beter. " @Bob, Eerst ga je blind op wat vage uitspraken van een CEO die via FD de koers van aandeel TMG wil manipuleren en als je daar niet mee weg komt is ineens alleen een diepgaand accountantsverslag betrouwbaar, terwijl je daarvoor nog met allerlei conclusies kwam, zoals "Waarom wil het bedrijf er van af als het zo winstgevend zou zijn. Heel simpel omdat het niet winstgevend genoeg is.". terwijl je even later zegt, dat we dat niet kunnen weten omdat we weten niet wat de kosten zijn, waarmee je in feite zegt, dat je zelf onbetrouwbare informatie verspreidt.

johannn2
johannn225 jun. 2017 - 13:17

Een bedrijf dat journalistieke principes nog enigszins hoog wil houden kan niets anders doen dan GeenStijl afstoten. Het is te afstotelijk. .

3 Reacties
JanB2
JanB225 jun. 2017 - 23:50

Raak!

Josef K
Josef K26 jun. 2017 - 11:04

Iets afstoten terwijl het te afstotelijk is? Vreemde opmerking. Wanneer heb jij voor het laatst gelachen :-)

johannn2
johannn226 jun. 2017 - 13:16

Josef, Semantisch probleempje? Als het minder afstotelijk was, kon je nog overwegen om het aan te houden. Gelachen? Om jou ? Niet. Maar dat doe je blijkbaar zelf al. .

Kepler
Kepler25 jun. 2017 - 10:06

Belgische cultuur begrijpt zoiets ook niet. Wij zijn te direct en nemen geen blad voor de mond. Dat is onze traditie. In Belgie verhullen ze hun mening en blijft verborgen wat het daglicht niet kan verdragen. De Belgen zijn feitelijk erger dan wij maar houden dat graag bedekt. Het heet niet voor niets het Italië van Noord-Europa. Hypocriet hoor. En onhandig denk ik maar goed als ze in papier blijven geloven prima natuurlijk. GeenStijl redt zich wel.

5 Reacties
JanB2
JanB225 jun. 2017 - 23:52

Belgische cultuur begrijpt zoiets ook niet. En dat mag van mij zo blijven. Ik begrijp het gelukkig ook nog steeds niet en ik wil het ook niet begrijpen. Tegen de tijd dat je Steengeil begrijpt ben je namelijk rijp voor een gesloten inrichting.

Molly Sweet2
Molly Sweet226 jun. 2017 - 9:06

Jan: is dat zo? Ik lees ze al jaren, mijn verstand werkt nog steeds prima, en ik zit nog steeds niet in een inrichting, gesloten of niet. Mooi man, links zijn. Ergens niks vanaf weten maar het wel de hel in vervloeken. Zo fatsoenlijk, wat een verademing!

Vuurrood
Vuurrood26 jun. 2017 - 9:08

Onbeschoftheid is geen traditie.

JanB2
JanB226 jun. 2017 - 17:14

@ Molly Sweet Het niet herkennen en onderkennen dat er iets goed mis is tussen de oren is een belangrijk symptoom van, pak'm beet, waanvoorstellingen en aanverwante stoornissen. Ik zou zeggen: doe je voordeel met deze info.

KnorretjeBig
KnorretjeBig26 jun. 2017 - 21:24

@JanB "Het niet herkennen en onderkennen dat er iets goed mis is tussen de oren is een belangrijk symptoom van, pak’m beet, waanvoorstellingen en aanverwante stoornissen." Kijk eens aan een oud communistisch misbruik van de psychiatrie. "Hervormingswanen, een volhardend karakter en een verdraaide voorstelling van zaken. Deze symptomen herkende een Sovjetpsychiater bij de in 1985 aangetreden partijleider Gorbatsjov. Voor haar waren dit duidelijke tekenen van een sluipende schizofrenie. Onder die diagnose werden in de Sovjet-Unie vele dissidenten opgesloten in psychiatrische instellingen." https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/sluipende-schizofrenie.htm

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen25 jun. 2017 - 6:09

Tja, als je daadwerkelijk vindt dat de site een grens overgaan, sluit ze dan in plaats van ze te verkopen.

8 Reacties
Josef K
Josef K25 jun. 2017 - 9:10

Zo zou dat gaan in N Korea of Nazi Duitsland. Kennelijk het soort samenleving waar jij wel wat in ziet?

Kepler
Kepler25 jun. 2017 - 10:07

haha ja het blijven wel Belgen he. Prediken graag de moraal maar zijn zelf zo corrupt als Sicilië.

nico333
nico33325 jun. 2017 - 11:11

"luit ze dan in plaats van ze te verkopen. " @Jansen & Jansen GS houdt met advertentie inkomsten makkelijk zijn eigen broek op. Als redactie door wil gaan zijn ze niet te sluiten; die begint gewoon onder een andere naam. Vergt slechts een kleine investering, paar computers en een ander kantoortje huren en klaar is Geenstijl en daarmee is verkoop ook een moeilijke zaak. Alle waarde zit in de redactie.

menage
menage25 jun. 2017 - 12:26

@josef Overdrijf niet zo, blijft een commercieel platform waarvan de eigenaar prima de deur dicht mag gooien als ie zin heeft. Niks censuur, gewoon niet hypocriet doen over moraal en er dan alsnog geld eraan willen verdienen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen25 jun. 2017 - 13:57

[Zo zou dat gaan in N Korea of Nazi Duitsland. Kennelijk het soort samenleving waar jij wel wat in ziet?] Je vergist je, ik stel geen verbod van overheidswege voor. Ik doe de suggestie dat je als je een bedrijfsactiviteit amoreel vind je dan die activiteit kunt staken in plaats van verkopen. Verder doe ik zelf niet eens een uitspraak over de de twee sites.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen25 jun. 2017 - 13:58

[en klaar is Geenstijl] Behalve dan dat je in dat geval inbreuk zou doen op het recht op de naam dat TMG heeft, maar waarvan het geen gebruik meer maakt.

nico333
nico33325 jun. 2017 - 19:06

(en klaar is Geenstijl) @Jansen & Jansen schreef, "die begint gewoon onder een andere naam", dus geen inbreuk op het recht op de naam dat TMG.

GeenSJW
GeenSJW25 jun. 2017 - 22:56

@ nico333 25 juni 2017 at 21:06 "(dus geen inbreuk op het recht op de naam dat TMG.heeft)" Dat weet een ieder, maar dat is niet wat @Jansen & Jansen wenselijk acht. Is slecht voor zijn nachtrust.

Buzzer
Buzzer24 jun. 2017 - 20:00

Ik kan goed begrijpen dat je als serieus krantenbedrijf niet geassocieerd wil worden met een site als gs. Snel dumpen die hap, de weglopende adverteerders zullen voor de doodsklap zorgen.

Jhonathan
Jhonathan24 jun. 2017 - 19:46

Iedereen kwetst. Links, midden of rechts; Allemaal. Maak u geen illusies.

JStokx
JStokx24 jun. 2017 - 18:40

"Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn." Wat een drogredenering. "Moet" zelfs.

Von Frikschoten
Von Frikschoten24 jun. 2017 - 17:04

En toch heeft een echte linkse rakker vroeger als reaguurder zijn sporen op Geenstijl achtergelaten en is nu zelfs opgeklommen tot huisdichter bij het programma van de man van € 625.000,- en dat verwacht je toch niet...

1 Reactie
7anpau1
7anpau124 jun. 2017 - 21:01

Kan wel wezen, maar GS is de afgelopen jaren enorm geradicaliseerd. Van kleirloze politiek incorrectw kwajongens naar Stormfront light. Opvallend is wel dat men nu akelig stil is. Geen snappy comeback, schepje er bovenop of dikke middelvinger - zoals te doen gebruikelijk bij kritiek - als het om de eigen beurs gaat. Nog hypocrieter dan ik dacht. En dat terwijl men ooit was begonnen om de hypocritie van de politiek correcte gevestigde media aan de kaak te stellen.

Quickie2
Quickie224 jun. 2017 - 16:51

Waarom zou je zo'n melkoe willen opdoeken.

Willem Straxic
Willem Straxic24 jun. 2017 - 16:06

Al jaren schrijf Geenstijl xenofobische artikelen, ik zal geen traan laten als ze Geenstijl gaan opdoeken, maar ik verwacht eerder dat ze het gaan verkopen aan paar xenofobische investeerders.

3 Reacties
Quickie2
Quickie224 jun. 2017 - 16:50

Ah ik vind GS vrij gematigd.. alleen een beetje te socialistisch voor mij

Palladium
Palladium25 jun. 2017 - 10:30

@Quickie Vind ik eigenlijk ook. Collectivistisch kwam iets eerder in mij op dan socialistisch. Ook GS probeert grote groepen dezelfde richting op te bewegen waarbij vrijdenkers of mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken (door bijv commercieel succesvol te zijn) kunnen worden gemist als kiespijn. Dat is ook niet zo gek als je het moet hebben van het grote aantal en niet van het individuele excelleren (elke stem telt voor 1). Gewoon zijn is het allerhoogste wat je kunt bereiken in NL, en GS cultiveert dit als geen ander. In de jaren 50 had het een mooie arbeiderssite kunnen zijn.

Molly Sweet2
Molly Sweet226 jun. 2017 - 9:08

Wijs eens een paar van die xenofobische artikelen aan? En dan moeten ze dus wel xenofobisch zijn, niet alleen maar kritisch. Ik hoop dat je weet wat xenofobie is. Dus.... Als ze die stukken 'al jaren' schrijven zoals jij zegt, dan moet het niet moeilijk zijn met wat voorbeelden te komen. Ik wacht gespannen af, maar denk dat ik wel weet wat het antwoord is, namelijk:

Jan Vries
Jan Vries24 jun. 2017 - 14:11

Straks zitten alles bij het Mediahuis en is Geenstijl in Nederland straks nog het enige onafhankelijk medium met een redelijk bereik.

1 Reactie
thunderbird2
thunderbird225 jun. 2017 - 11:44

Wat mij verbaasd is dat er geen enkel tegengeluid klinkt tegen het feit dat alle grote kranten straks in 1 hand zijn. Ook verbazingwekkend dat de ACM dit allemaal maar ok vindt. Oekaze uit Brussel ?

BartP2
BartP224 jun. 2017 - 11:56

GeenStijl is in een gesubsidieerde organisatie als een vlag op een modderschuit.

4 Reacties
Henk Grijze
Henk Grijze24 jun. 2017 - 13:28

Welke subsidie? Hoezo een vlag op een modderschuit?

Jan Vries
Jan Vries24 jun. 2017 - 14:00

Welke subsidie?

Willem Straxic
Willem Straxic24 jun. 2017 - 16:07

Hij bedoeld zeker Pownews.

Josef K
Josef K25 jun. 2017 - 9:12

Media groep wordt op de been gehouden door Belgische overheid.

Geert6
Geert624 jun. 2017 - 11:48

Volgens mij denkt iedereen dat als GeenStijl niet meer bestaat, dat dan ook de reaguurders niet meer bestaan. Misschien dat de reaguurders massaal naar JOOP zullen gaan. Ik zou dus maar niet zo enthousiast zijn over het verdwijnen van GeenStijl. Prettig weekend allemaal.

4 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 12:28

Geen centje pijn hoor - we zullen ze een hartelijk en warm onthaal bezorgen.

Von Frikschoten
Von Frikschoten24 jun. 2017 - 13:07

Je kunt ook gewoon op allebei zitten, het één sluit het ander niet uit.

Palladium
Palladium24 jun. 2017 - 18:07

hahaha, dat zou wat zijn. Ik zou het wel jammer vinden. Nu weet ik wat ik moet verwachten van de Grote Acht (er zit een van bij de reacties op jouw stuk), ik ben erg gesteld op de dogmatische jaren 70 socialistische reacties van de Grote Acht en zou het erg vinden als dat zou worden vervuild met allerlei GS reaguurders. Ik vind de reacties op GS meestal (niet altijd, jaar of 10 geleden was dat beter) van een zeer matig niveau, de reacties hier zijn meestal van een hoger niveau en zetten me soms aan het denken. Persoonlijk vind ik van de artikelen geschreven door de staf juist het omgekeerde, maar dat kan er mee te maken hebben dat ik humor op zijn tijd wel kan waarderen.

Molly Sweet2
Molly Sweet226 jun. 2017 - 16:04

Palladium: 'Ik vind de reacties op GS meestal (niet altijd, jaar of 10 geleden was dat beter) van een zeer matig niveau, de reacties hier zijn meestal van een hoger niveau en zetten me soms aan het denken. Persoonlijk vind ik van de artikelen geschreven door de staf juist het omgekeerde, maar dat kan er mee te maken hebben dat ik humor op zijn tijd wel kan waarderen.' Da's precies wat ik van GS vind. Lees de reacties nooit, net als bij TPO zijn die behoorlijk waardeloos. Hier, op Joop, wordt op een beter niveau (door de meesten) gediscussieerd. Maar de redactie van GS schrijft soms schitterende stukken, ja. Scherp en erg grappig.

Des-Colada
Des-Colada24 jun. 2017 - 11:29

Prima idee van deze Belg. GS vindt snel genoeg 'onderdak' of verzint een eigen verdienmodel. Pluriformiteit van ons medialandschap blijft gegarandeerd. Voor alle feestvierende GS-haters hier: tussen het racisme/seksisme in, staan al jarenlang pateltjes van inzicht en journalistiek. Probeer ze eens. Afwijzen en afkeuren is het meest eenvoudige dat er is. Wees blij dat je leeft in een land waar de Telegraaf, VK, Trouw, NRC, GS, Nederlands Dagblad etc. NAAST elkaar mogen bestaan. Bestrijd elkaar met open vizier en op het scherpst van de snede, met ons juridisch systeem om de grenzen aan te geven. Streef niet naar elkaars opheffing, want daarin toon je slechts je 'kleinheid' als mens. Laatste tip: als je iets niet wil lezen ... lees het dan niet. Simpel hè.

2 Reacties
Henk Grijze
Henk Grijze24 jun. 2017 - 13:29

Na deze opmerking kunnen we de reacties van dit nieuwsbericht sluiten. 5 reten!

MG1968
MG196824 jun. 2017 - 17:14

Er is weinig mis als een ander GS onderdak wil geven. Maar het is wel zoals het is: je hoeft ze geen podium te geven en het afstoten om deze reden is lovenswaardig. Ben overigens wel benieuwd of dat onderdak zo snel gevonden wordt en -zo ja- zo openlijk kleur bekend.

GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 11:20

Haha, bij deze tweet zou een ieder toch op zijn minst even moeten glimlachen: https://twitter.com/SvensTweet/status/878560162805633024

joop12342
joop1234224 jun. 2017 - 11:13

Het komt zomaar bij me op ; bij de linkse reaguurders is de wens de vader van de reactie.

15 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 11:25

Dat is dan voor de verandering eens heel goed bij je opgekomen, Jan.

Tom Meijer
Tom Meijer24 jun. 2017 - 11:25

Zeker rechts? Komt zomaar bij me op hoor.

Vuurrood
Vuurrood24 jun. 2017 - 11:27

Bij linkse reaguurders gaat fatsoen boven verdienmodel.

joop12342
joop1234224 jun. 2017 - 12:04

De waarheid kan confronterend zijn Tom. Er is nog niets besloten

joop12342
joop1234224 jun. 2017 - 12:05

Dank je Claff

Bickle
Bickle24 jun. 2017 - 12:31

Linkse mensen denken met hun hart, rechtse mensen hebben geen hart.

General Kenobi
General Kenobi24 jun. 2017 - 13:44

Bij linkse reaguurders gaat fatsoen boven verdienmodel. Laat me weten als je hebt uitgevonden hoe fatsoen de huur betaalt.

Vuurrood
Vuurrood24 jun. 2017 - 14:45

general: Betaald GeenStijl jouw huur?

Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 15:02

@ Kenobi - betaal jij soms je huur met de opbrengsten van onfatsoenlijke bezigheden? Die indruk wek je namelijk.

MG1968
MG196824 jun. 2017 - 17:21

General, Het wel of niet kunnen betalen van de huur heeft niets te maken met fatsoen of onfatsoen. Wel kunnen (verdienen) maar niet willen is dat. Evenzeer als het niet willen bijdragen aan degene die niet kunnen maar wel willen. En aangezien u fatsoen gelijk stelt aan het kunnen betalen van de huur denk ik veralsnog dat u binnen de 'evenzeer' past.

General Kenobi
General Kenobi24 jun. 2017 - 17:49

Hangt er van af wat jou definitie van fatsoenlijk is Cliff ;) @vuurrood Die van mij niet, maar er is vast wel iemand die er zijn brood mee verdiend. Er is blijkbaar een markt voor. En geef nu eens toe, denk je echt dat we er beter van worden als iedere krant en opinie site precies het zelfde is?

General Kenobi
General Kenobi25 jun. 2017 - 5:37

Linkse mensen denken met hun hart, rechtse mensen hebben geen hart. Rechtse mensen denken met hun hersenen, linkse mensen hebben geen hersenen.

Libertain
Libertain25 jun. 2017 - 8:31

In het voorgestelde geval bedoel je zeker de reptielen hersenen?

Engineer2
Engineer225 jun. 2017 - 16:15

Rechtse mensen denken met hun eigen financiele mogelijkheden, linkse mensen met andermans geld (wat volgens hen schijnbaar nooit op kan).

Dunya2
Dunya225 jun. 2017 - 17:43

@Engineer "Rechtse mensen denken met hun eigen financiele mogelijkheden" Maar die zitten bij de VVD en niet bij GeenStijl en PVV. "mensen met andermans geld (wat volgens hen schijnbaar nooit op kan)."" Die zitten bij GeenStijl en PVV en zijn rechts omdat zij, als eigen volk eerst, al het geld van de overheid willen hebben en zijn "links", omdat ze het alleen voor zich zelf willen hebben. In plaats van socialisme kiezen zij dan voor egoïsme.

Robert Follon
Robert Follon24 jun. 2017 - 11:10

En wanneer GeenStijl niet langer onderdeel is van TMG e/o Mediahuis komen er ineens geen bezoekers meer? Die gaan dan gewoon zelfstandig verder of bijv. John de Mol koopt het digitale deel van TMG. GS zat al fysiek gescheiden van TMG (A'dam Noord vs A'dam Sloterdijk), dus van een verkoop zal er over en weer niet zoveel gemerkt worden. Sommige reacties lezend komt het over alsof de wens de vader is van de gedachte; dat het hiermee einde oefening is voor GS. Daar zou ik dus niet op rekenen. De gedachte dat het wel eens "EU Censuur" zou kunnen zijn is al even merkwaardig.

3 Reacties
bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 11:43

TMG wil al jaren van GS af omdat de site zwaar verliesgevend is. Dus zal de nieuwe eigenaar wel heel erg liefdadig moeten zijn want anders is het einde oefening.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 14:36

Bob, nee of geloof je de cijfers niet? Hier het hele jaarverslag van TMG http://jaarverslag2016.tmg.nl/xmlpages/resources/TXP/tmg_fr_2016/pdf/TMG_Jaarverslag_2016.pdf

MG1968
MG196824 jun. 2017 - 17:28

Zelfs als ze winstgevend zouden zijn optelsom, welke organisatie met winstoogmerk zal dit afbreukrisico aan durven gaan, zelfs als alleen opportunistische redenen zouden spelen? Nee, een eventuele nieuwe eigenaar zal 'ideologisch' gemotiveerd zijn

Hanvander Horst
Hanvander Horst24 jun. 2017 - 11:01

Het laatste complete jaarverslag van TMG dateert uit 2015. Daarin worden GeenStijl en Dumpert nauwelijks genoemd. Apart voor zulke succesnummers toch? http://jaarverslag2015.tmg.nl/verslag-rvb#resultaten-tmg-landelijke-media

8 Reacties
Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 11:32

Beter kijken, ze maken 3 miljoen winst! https://www.emerce.nl/nieuws/omzet-tmg-digital-groeit-tot-35-miljoen-euro

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 11:46

Han, Het zijn geen succesnummers. Er stond een tijd geleden een artikel op Sargasso over die zgn winstgevendheid en de reden waarom de cijfers niet openbaar zijn. http://sargasso.nl/wvdd/jaarcijfers-tmg-geenstijl-onrendabel/

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 11:47

http://www.fyysf.com/2015/04/leo-epskam-cfo-tmg-velt-keihard-oordeel.html

Poubelle
Poubelle24 jun. 2017 - 12:32

Ja jongens, wat is het nu? 3 miljoen winst of verliesgevend?

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 14:56

Tja Poubelle, ik geloof de jaarveraslagen. Deze zijn door de accountant goedgekeurd en over 2016 beschikbaar. Daar staat netjes een omzet van 35 miljoen en een ebitda van 2,9 miljoen om precies te zijn. Nee, ik geloof niet in een vaag sargasso linkje van drie jaar oud van Bob..

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 15:04

Optelsom kijkt naar de omzet, niet naar de winst.

Hanvander Horst
Hanvander Horst24 jun. 2017 - 16:22

Die drie miljoen hebben te maken met alle on line activiteiten van TMG, dus ook GroupDeal, Relatieplanet, Gaspedaal en Autobahn.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 16:51

Han, Gaspedaal en Autobahn zijn afgeleiden die ontstaan zijn uit GeenStijl. Group Deal producten worden oa verkocht via de GeenStijl website. Dumpert is de meest succesvolle site van TMG digital, plaats nr 14 in NL. En die website is zo ontzettend goed bezocht en heeft geen tot weinig onderhoud nodig (filmpjes komen vanzelf hun kant op).

Vuurrood
Vuurrood24 jun. 2017 - 10:33

Moeten de Belgen ons Nederlanders enig fatsoen bijbrengen? Blijkbaar!

7 Reacties
GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 11:23

Wie de schoen past... ;-)

Molly Sweet2
Molly Sweet224 jun. 2017 - 12:05

Sorry Vuurrood, maar dat jij het tussen al je gescheld, geschreeuw, gemopper, persoonlijke aanvallen en negativiteit over zoiets hebt als fatsoen, daar lig ik nu even helemaal van in een deuk. Mooi combi, dat wel. Dus als jij denkt iets te kunnen leren van de Belgen: by all means, het kan nooit kwaad.

Vuurrood
Vuurrood24 jun. 2017 - 13:24

Satire Molly! Satire! Zou jij toch als deskundige in de materie moeten weten! Wel eens aan gedacht hoe raar dat klinkt? In een deuk liggen als het over fatsoen gaat?

Vuurrood
Vuurrood24 jun. 2017 - 13:30

Nu je het er toch over hebt Molly. Voor jouw hetzelfde antwoord als ik gaf aan Vondel bij een ander onderwerp over gebrek aan fatsoen. Je herinnert je dat ongetwijfeld. Twee dingen. Ten eerste, jij maakt niet waar ik kwaad om moet worden. Ten tweede, is satire! dat jij dat nu niet begrijpt! Uitspraken Ebru Umar is satire. Toch? Uitspraken GeenStijl is satire. Toch? Gezwets van Brusselmans is satire. Toch? Althans volgens jullie. Dus, mijn commentaar op Molly is satire. begrijp dat eens een keer!

Molly Sweet2
Molly Sweet225 jun. 2017 - 8:31

Vuurrood: als je wilt dat ik iets begrijp, zul je het begrijpelijk moeten maken. Jij bent degen die tenslotte wilt dat ik iets begrijp, mij maakt het niet uit. Dus leg me eens wat beter uit hoe jij dat ziet, die satire van je? Ik zie namelijk alleen maar verongelijktheid.

Josef K
Josef K25 jun. 2017 - 9:19

Ebru loopt niet te mekkeren over fatsoen, vuurrood. En jij bent inderdaad een van de meest onbehouwen reageerders hier die niet veel verder komt on onbeschoft schelden en framen.

Vuurrood
Vuurrood26 jun. 2017 - 9:12

Jozef: Natuurlijk loopt Umar niet te mekkeren over onfatsoen. Zij is sinds haar laatste schrijfsel het vleesgeworden onfatsoen!

nomen nescio
nomen nescio24 jun. 2017 - 10:09

Veel van de reacties hieronder lezend kwam bij mij maar een gedachte op: zo moet het op Dolle Dinsdag zijn gegaan. De Duitsers hebben verloren, de oorlog is voorbij.

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer24 jun. 2017 - 11:26

Schaamteloze vergelijking.

nomen nescio
nomen nescio24 jun. 2017 - 14:14

@TomMeijer U heeft gelijk. Ik zag over het hoofd dat naast de volstrekt redeloze euforie van de Nederlandse bevolking er die dag ook nogal wat landgenoten waren die - tengevolge van hetzelfde 'fake' nieuws (jaja, toen al) - opeens in een diepe depressie verkeerden.

Break on through
Break on through24 jun. 2017 - 10:08

Volgens mij heb je het als weblog wel heel ver laten komen als je bij organisaties met dezelfde denkrichting als jij weinig welkom bent.

billie turf
billie turf24 jun. 2017 - 9:48

Ik ben echt niet bang dat GeenStijl gaat verdwijnen. Er is gewoon behoefte aan, dat zie je aan de klikcijfers. Dumpert idem dito. Als ze slim zijn daar zetten ze in op blogs e.d, en minder op papieren kranten, want die oplages dalen alleen maar.

7 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 10:18

Geen enkel fatsoenlijk mens is bang dat GS gaat verdwijnen, Billie - integendeel. Alle aardige Nederlanders gaan op het graf van die haatkliek dansen, drinken, en vrijen. We mogen ons gaan verheugen op een nieuwe Nationale Feestdag!

billie turf
billie turf24 jun. 2017 - 11:01

Mike Peeters (wat ik schrijf is volgens mij) 24 juni 2017 at 12:06 “ Als ze slim zijn […]” Media is hun business… Ja dat wel, maar de oplages dalen alleen maar, dus ze moeten wel iets doen. Digitaal is de toekomst, als je dat nu niet ziet ben je echt af.

billie turf
billie turf24 jun. 2017 - 11:02

Cliff Clavin 24 juni 2017 at 12:18 Geen enkel fatsoenlijk mens is bang dat GS gaat verdwijnen, Billie – integendeel. Alle aardige Nederlanders gaan op het graf van die haatkliek dansen, drinken, en vrijen. We mogen ons gaan verheugen op een nieuwe Nationale Feestdag! Haha ik heb hardop moeten lachen om u reactie! Dank daarvoor!

Absconditus
Absconditus24 jun. 2017 - 12:02

@Cliff/Frank Kan mij niet aan de gedachte onttrekken dat u hier soms bewust aan het provoceren bent om mensen als ik op de kast te jagen. Wat moet er ''feestelijk'' aan zijn wanneer de diversiteit in de media wordt gefnuikt omwille van een schijnbaar door u nagestreefde eenheidsworst in de informatievoorziening? Wij leven gelukkig niet in het Rusland van Putin, waarin de media zijn gemuilkorfd en tot een tot een spreekbuis van de gevestigde politieke macht zijn verworden. En ik geloof ook niet dat u dit nastreeft, want daar acht ik u te intelligent voor.

Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 12:32

@ Absconditus - laat ik nu denken dat GS en haar zustersites (TPO, DDS) helemaal niets heeft met diversiteit; daar breekt spontaan de pleuris uit als dat woord valt. Nu kan het zijn dat U met dat woord bedoelt: uiteenlopende maar waardevolle deelnemers aan het publieke debat. Daar ben ik helemaal vóór. Maar nu schiet me toch iets te binnen: in een context van fatsoen, respect, en mededogen is GS waardeloos.

Absconditus
Absconditus24 jun. 2017 - 17:27

@Cliff/Frank Kan maar weinig respect opbrengen voor mensen die het marxisme/socialisme, N.B. een ideologie die sinds haar geboorte in 1848 meer slachtoffers heeft gemaakt dan alle godsdienstoorlogen bij elkaar, onder het mom van ''fatsoen'' en ''mededogen'' (sic!) gaan promoten en verdedigen. Tot het einde van de jaren `80 was ik trouwens ook met deze geestelijke ziekte aangedaan. Totdat ik vrienden en contacten kreeg uit het voormalige Oostblok. En weer later van mijn familie in Zuid Afrika moest vernemen hoe die ''regenboognatie'' in de praktijk uitpakt. Had daar geen Martin Bosma voor nodig, want wist dat al. Dan raak je wel genezen van die ziekte! En krijg je daarentegen een diepe weerzin tegen alles wat zich ''links'' noemt, die overigens tegenwoordig allang niet meer de echte progressieven vertegenwoordigen, maar veeleer de conservatieven en de reactionairen. Die zich ook nog eens keer op leven en dood hebben verbonden met een abject onbeschaamde club van grootgraaiers en machtswellustellingen die het naoorlogse Europa tegenwoordig teistert; de EU.

Vuurrood
Vuurrood25 jun. 2017 - 7:58

Abs: Socialisme is geen ideologie maar een levenswijze. Een fatsoenlijke levenswijze met oog voor je medemens. moet je ook eens proberen. Gaat een wereld voor je open! Als ik u epistel zo eens doorlees heb ik zomaar het idee dat u helemaal niet weet waar u het over heeft. Enig idee hoe oud het begrip "sociaal zijn naar je medemens" eigenlijk al is? Geen enkel idee van het hoe en waarom het marxisme is ontstaan? Verdiep je eerst eens in de sociale geschiedenis voor je weer eens rare veronderstellingen hier neerplempt. Trouwens, als je Martin Bosma opvoert om iets wel of niet te weten ben je al behoorlijk van het padje geraakt.

blues boy
blues boy24 jun. 2017 - 9:48

Jan Roos moet weer een nieuwe baan zoeken :-)

1 Reactie
Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 9:55

Die werkt al heel lang niet meer voor Geen Stijl.

GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 9:37

TMG uit het financiële slop trekken en tegelijkertijd GeenStijl en Dumpert afstoten lijkt me nogal tegenstrijdig. Eens afwachten wat het bestuur daar van vindt.

3 Reacties
GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 10:02

Ik lees net dat NewsMedia, het digitale deel van TMG, waarvan GeenStijl en Dumpert de hoofdbestanddelen zijn waarschijnlijk verkocht gaat worden. De omzet in 2016 was 35 miljoen.

Voud Gespelt
Voud Gespelt24 jun. 2017 - 10:19

Ach het is toch overduidelijk: de Belgen worden gefinancierd vanuit Brussel. Al het antiEU geluid moet worden verstomd. Coûte que coûte.. Maar laat ze. GS is populair. Ik durf te wedden dat nagenoeg elke reaguurder wel een eurootje per jaar voor ze over heeft, sommigen nog wel meer dan één eurootje Ze hebben miljoenen lezers. Bijna het dubbele van het complete aanbod van het dodebomen aanbod van TMG ... Nee daar kom je niet zo makkelijk van af.

GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 11:03

@Mike Peeters 12:17 Lees mijn reactie nog eens. En dan met name het woord 'financiële'.

Philip Tielsen
Philip Tielsen24 jun. 2017 - 9:36

De ledencontributie van PowNed kan gebruikt worden om Geenstijl mee te financieren. En dan kan de subsidie die PowNed krijgt gebruikt worden voor de bezoldiging van uniek talent.

3 Reacties
billie turf
billie turf24 jun. 2017 - 9:49

Goed plan. Ik ben geloof ik nog lid van Powned, zal een kijken op m,n afschriften.

Von Frikschoten
Von Frikschoten24 jun. 2017 - 10:11

Powned als omroep was een aanfluiting. En Rutger en Fleischbaum die elk opeens één Balkenende-norm verdienden toen ze op TV kwamen, gewoon om onpasselijk van te worden, wat een bagger...

billie turf
billie turf24 jun. 2017 - 11:04

Von Frikschoten 24 juni 2017 at 12:11 Powned als omroep was een aanfluiting. En Rutger en Fleischbaum die elk opeens één Balkenende-norm verdienden toen ze op TV kwamen, gewoon om onpasselijk van te worden, wat een bagger… Ik ben in een opwelling lid geworden, gewoon omdat het een lekker tegen geluid was. Niet policor, dat vind ik wel lekker. Voor de rest keek ik er nauwelijks naar op tv, wel digitaal, en dat doe ik nog steeds.

Molly Sweet2
Molly Sweet224 jun. 2017 - 9:36

Dat wordt een verkoop die heel veel geld gaat opleveren. GS is een van de meest gelezen websites in NL. Is geld waard.

Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 9:33

Goed nieuws. Altijd geweten dat de Belgen beschaafder zijn dan de Nederlandse horken. De reacties op GS zijn leuk om te lezen. Zo te zien wil men crowd-funding gaan doen. Prima. Het leven van GS is voltooid.

15 Reacties
Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 9:54

De website Dumpert, gelinkt aan Geen Stijl staat op nummer 14 van de best bezochte websites van Nederland. Wat is er voltooid? Reclame inkomsten genoeg.

billie turf
billie turf24 jun. 2017 - 10:11

Optelsom 24 juni 2017 at 11:54 Prima reactie: 5 reeten!

Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 10:20

Is dat die website die een 68-jarige vrouw de dood ingedreven heeft? Voel je je daar thuis? https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/31/justitie-speelt-met-vuur-hekelsites-jagen-het-aan-6476525-a1543783

kindval
kindval24 jun. 2017 - 10:24

cliff":Het leven van GS is voltooid" Mocht Geenstijl afgestoten worden, dan zullen eventuele kopers in de rij staan...

Zephyr2
Zephyr224 jun. 2017 - 10:36

Ach Cliff. Weten die Belgen veel. Net zoals de directie van Blackberry die ooit dacht dat de Iphone slechts een leuk speeltje voor consumenten zou worden. We moeten niet te verkrampt doen over GS. Ik ben blij dat ik in een land leef waar zo'n site mag en kan bestaan.

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 10:37

Optelsom, die ranking zegt niet veel. GS draait met zwaar verlies, dat is de echte reden dat de nieuwe eigenaar er vanaf wil. Er zijn überhaupt maar weinig websites die met winst draaien. Zelfs grote sites als Bol draaien met miljardenverliezen.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 11:02

Bob, een winst van 3 miljoen is geen verlies: https://www.emerce.nl/nieuws/omzet-tmg-digital-groeit-tot-35-miljoen-euro

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 11:51

Optelsom, Jaarverslagen geven zelden een reëel beeld van de financieel situatie van een bedrijf, alles wordt opgepoetst voor de buitenwacht. De echte cijfers komen zelden naar buiten. Dit interne verslag geeft een heel ander beeld. http://www.fyysf.com/2015/04/leo-epskam-cfo-tmg-velt-keihard-oordeel.html

menage
menage24 jun. 2017 - 13:11

Vlaams blok bestaat niet?

General Kenobi
General Kenobi24 jun. 2017 - 13:48

De website Dumpert, gelinkt aan Geen Stijl staat op nummer 14 van de best bezochte websites van Nederland. En GeenStijl staat op 86. Das een goede ranking. Kunnen vast wel op eigen benen staan. Als ze op een plek zo laag zouden staan dat je het bij alexa niet meer kunt meten dan zouden ze een probleem hebben.

menage
menage24 jun. 2017 - 13:59

@bob Bil is een winkel, geen infomatief platform

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 14:35

Tja Bob, je geeft een drie jaar oud vaag linkje. Voor mij is een jaarverslag uit 2016 met daarin de winst en verlierekening een stuk betrouwbaarder. Samengevat ze maken 2,9 miljoen euro winst.

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 15:08

Kenobi, ranking zegt helemaal niets. Er wel een hoopmensen maar die leveren niets op. Alle grote adverteerders mijden de site dus zijn er nauwelijks reclameopbrengsten. TMG wil al jaren van GS af omdat ze het alleen maar verlies draait. Lees de links.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 16:54

Volhardend Bob, nietwaar ? Als jij 10 miljoen euro aan reclame oobrengsten niets noemt tja dan houdt het op.

bob b.
bob b.25 jun. 2017 - 11:18

Optelsom, je hebt het over omzet en ik heb het over winst. Omzet is alles wat je binnen krijgt, winst is wat je overhoudt als je alle kosten en belastingen aftrekt. Onder de streep wordt er al jaren geen winst gemaakt. Daarom gaf ik ook het voorbeeld van Bol. Enorme omzet, enorm verlies.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 9:27

Niet echt handige uitspraken voor de prijs als je deze populaire website wil verkopen. Als je probeert in te schatten hoe populair kijk dan bijvoorbeeld naar het aantal maandelijkse sessies op deze website. Deze zijn gestegen van 7 miljoen begin dit jaar, naar nu ruim 8 miljoen (Alexa Ranking). De site is enorm populair en genereert heel veel inkomsten. Zullen we de oplage cijfers van de oude media Telegraaf erbij pakken? In één jaar 55.000 minder abonnees en dat is een daling van maar liefst 8% (net als alle andere kranten achteruit hollen). Ja die oud media, dat die het niet gaat worden hebben die Belgen nog niet door.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood24 jun. 2017 - 10:36

Populair is hetzelfde als fatsoenlijk? Zijn we al zo diep gezonken dat het genereren van onbeschofte bagger een verdienmodel is?

Phil2
Phil224 jun. 2017 - 9:23

Prima! Welkom zuiderburen. Onder John de Mol zou je kunnen verwachten dat GS juist meer vrijheid had gekregen. GS's modus operandi heeft immers een hoge entertainment waarde voor mensen die sowieso niet de moeite nemen om andersoortige info tot zich te nemen.

1 Reactie
Saskia de Bruijn
Saskia de Bruijn24 jun. 2017 - 10:57

Het staat John de Mol vrij om GS te kopen. Krijgt hij toch nog een stukje van de koek.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer224 jun. 2017 - 9:12

Het llijkt erop dat de Belgen de boel hier gaan censureren. Is dit de lange arm van Brussel?

7 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin24 jun. 2017 - 9:45

BB - je wordt op deze manier alleen nog maar een bron van vermaak, en dat wil je niet. Lees de reacties op GS. Een figuur eist dat de Europese Commissie ingrijpt om dit onrecht ongedaan te maken. Briljant idee.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 10:00

Geweldig Cliff dat juist jij met jouw bezoek aan GeenStijl inkomsten voor ze genereert :) GeenStijl heeft per dag in z'n eentje meer lezers dan alle Mediahuismerken tezamen...

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 10:37

Pfff, kom Bruggenbouwer, niet zo lullig.

Vuurrood
Vuurrood24 jun. 2017 - 10:38

Bruggenbouwer; Nee hoor, niet censureren maar gewoon afschaffen. Had allang moeten gebeuren. De lange arm van het onfatsoen zijn gewone fatsoenlijke mensen allang beu.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer224 jun. 2017 - 12:55

Aan de reacties te zien heb ik een gevoelige snaar geraakt.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer225 jun. 2017 - 11:37

Het succes van het Oekraine referendum heeft Brussel de schrik aangejaagd. Daarom wil met geenstijl weg. En daarom is er ook zo'n hetze tegen rechtsfilosoof en dandy Thierry Baudet.

bob b.
bob b.25 jun. 2017 - 20:41

Bruggenbouwer, om dezelfde reden is Mein Kampf verboden. Je brengt mensen op de verkeerde ideeën.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*24 jun. 2017 - 9:12

Na zoveel jaren van continu en eindeloze haatzaaien door deze groep Geenstijlers, met name onder het mom van de vrijheid van meningsuiting, komt er uiteindelijk het einde in zicht. Een grote zegen voor Nederland, nog altijd een fatsoenlijk en beschaafd land, wat mij betreft. Hiep hiep hoera!!!. En mag ik deze groep Belgische media vakmensen met hun duidelijke fatsoengrens bedanken?. Een groot voorbeeld is deze grote stap ook, zelfs voor de zogenaamde kwaliteitskranten in ons eigen land, wat mij betreft. Mijn weekend kan echt niet meer stuk!. :)

8 Reacties
Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 9:51

Als er ergens einde in zicht komt dan is het (helaas) de oude media, de kranten. De oplages hollen schrikbarend achteruit. Er is geen weg terug, kranten zullen het niet gaan redden. De website geenstijl wel. Sterker nog, het is een van de populairste en meest bezochte van Nederland. Dan kunnen wij ervan vinden wat we willen, maar met 8 miljoen maandelijkse sessies genereert deze website heel veel inkomsten. En sterk stijgend weer de afgelopen maanden door alle aandacht. De redactie van Geen Stijl leest uw commentaar en komt niet meer bij van het lachen denk ik.

GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 10:07

@peace GeenStijl krijgt waarschijnlijk een andere eigenaar, niemand gaat er vanuit dat GeenStijl verdwijnt. Goed weekend.

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 10:40

Optelsom, nog maar een keer dan, het aantal bezoekers is niet maatgevend voor de winstgevendheid. De echte reden dat de nieuwe eigenaar er van af wil is dat GS grote adverteerders afschrikt waardoor GS al jaren met zwaar verlies draait. GS staat al jaren in de verkoop maar niemand wil het hebben. Weg bij TMG is GS ten dode opgeschreven.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 11:01

Bob, wel even naar de echte cijfers kijken. GeenStijl en Dumpert (TMG digital) draait een omzet van 35 miljoen en een nette winst van 3 miljoen. https://www.emerce.nl/nieuws/omzet-tmg-digital-groeit-tot-35-miljoen-euro Bol draait geen miljarden verlies, maar heeft een paar maanden geleden de omzetgrens van een miljard gepasseerd.

GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 11:14

@Bob 12:40 Heb je ook een bron naar je bewering dat GS al jaren zwaar verlies draait?

bob b.
bob b.24 jun. 2017 - 12:02

Optelsom: je haalt omzet en winst door elkaar. Bol maakt een enorme omzet maar verdient er helemaal niets aan. Dat is al jaren zo. "Bol.com jaagde er in zijn zestienjarig bestaan dankzij een opeenstapeling van investeringen en gebrekkige resultaten waarschijnlijk meer dan een miljard doorheen. Dat niet alleen er is voorlopig ook geen zicht op resultaat." http://tadeksolarz.blogspot.nl/2016/02/heeft-bolcom-wel-een-businessmodel.html Geen SJW: Ja wel: http://sargasso.nl/wvdd/jaarcijfers-tmg-geenstijl-onrendabel/ en volg ook de link op de pagina.

GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 12:47

@Bob 14:12 Ik vind het niet echt als objectieve bronnen overkomen... Anyway, ik verwacht dat als NewsMedia (waar GS en Dumpert deel vanuit maken) daadwerkelijk in de verkoop gaan er wel wat cijfers uit gaan lekken. Ik wacht wel even af.

Driedubbel
Driedubbel24 jun. 2017 - 14:38

Bob een miljard is nog geen miljarden :) Dat wat betreft Bol. Wat hetreft sargasso link heb ik al eerder aangegeven dat deze jaren oud is en het jaarverslag over 2016 gewoon beschikbaar is.

Jan Vries
Jan Vries24 jun. 2017 - 8:58

Gisteren bij Jinek hadden de helft van de aanwezige gasten een filmpje van een motoragent die door AH reed al gezien en laat dat gisteren op geenstijl/dumpert gisteren. Ik denk dat geenstijl door een brede laag van de bevolking wordt gelezen als een vermakelijke tussendoortje. Maar goed straks alle kranten in 1 hand en allemaal politiek correct.

1 Reactie
Contramine
Contramine24 jun. 2017 - 11:57

Het filmpje met die motoragent kwam overdag ook op de tv langs. Daar is dus geen conclusie over het bereik van GeenStijl aan te verbinden.

Von Frikschoten
Von Frikschoten24 jun. 2017 - 8:57

Een platform waar "reaguurders" als "Kaas de Vies", "necrosis" en "eerstneukendanpraten" hun meningen ongecensureerd mogen verkondigen kun je inderdaad maar beter kwijt dan rijk zijn.

1 Reactie
Zephyr2
Zephyr224 jun. 2017 - 10:39

Je vergeet "de Koreaanse slet"

rbakels
rbakels24 jun. 2017 - 8:48

Heel verstandig van Ysebaert. Misschien kan hij ook de krant afstoten want De Telegraaf heeft een "bruin" verleden. Belgen hechten meer aan fatsoen dan die botte Nederlanders met hun VOC-mentaliteit. GeenStijl is trouwens opgericht om de inkomsten van het noodlijdende Telegraaf-concern een beetje op te peppen. Ik denk dat Ysebaert het concern gezond wil maken zonder dit soort wanhoopsacties. Nu is natuurlijk te verwachten dat allerlei geteisem gaat roepen dat Ysebaert de persvrijheid aantast. Tja, dat heet "marktwerking in e media". Wie daaraan wil ontsnappen kan nog bij de publieke omroep terecht. Ik hoop dat ze daar ook snel uit geflikkerd worden. Iemand die wordt aangehouden voor belediging kan ook niet klagen dat de "pluriformiteit van meningen" wordt aangetast.

5 Reacties
RationeleBurger
RationeleBurger24 jun. 2017 - 10:42

Op zijn minst dubieus te noemen dat die "marktwerking in de media" betaald moet worden door de Belgische belastingbetalers, ter waarde van honderden miljoenen per jaar en dat vele jaren lang, waarbij het Mediahuis notabene "de Nederlandse route" volgt om hun winsten te zuiveren. Maar goed, dat zal allemaal wel fatsoenlijk zijn...

Jan Willem de Boer
Jan Willem de Boer24 jun. 2017 - 11:34

Belgen zijn zo verschrikkelijk fatsoenlijk dat het land, met volledig fatsoenlijke instemming, inmiddels is veranderd in een broeinest van internationaal actief terrorisme. Of dat verschrikkelijk fatsoenlijke gedrag leidt tot massaal slachtofferen van kansarme jongeren. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4634600/BBC-s-Betrayed-Girls-raises-devastating-questions.html

Bronson2
Bronson224 jun. 2017 - 12:02

"GeenStijl is trouwens opgericht om de inkomsten van het noodlijdende Telegraaf-concern een beetje op te peppen." Ik mag hopen dat u zich hier danig vertijpt, want het is algemeen bekend dat GeenStijl niet voor, noch door het Telegraaf-concern is opgericht.

GeenSJW
GeenSJW24 jun. 2017 - 13:39

Afijn, 48 minuten eerder, bij dit artikel: https://joop.vara.nl/nieuws/arabische-landen-hebben-eisenlijst-voor-qatar "Frits Jansen 24 juni 2017 at 10:00 [...] Al Jazeera sluiten lijkt me slecht voor de pluriformiteit van meningsuiting." Ik weet niet of ik nu moet lachen of huilen, dus ik ga het gewoon beide doen...

KnorretjeBig
KnorretjeBig26 jun. 2017 - 22:00

@Frits Jansen "Heel verstandig van Ysebaert. Misschien kan hij ook de krant afstoten want De Telegraaf heeft een “bruin” verleden." Heeft u al in uw boekenkast gekeken of er boeken van De Arbeiderspers staan? Want: "Tijdens de Tweede Wereldoorlog drukte de drukkerij van De Telegraaf pro-Duitse bladen, waaronder de Deutsche Zeitung in den Niederlanden. Hiermee vertoonde De Telegraaf hetzelfde gedrag als het genazificeerde concern van drukkerij/uitgeverij De Arbeiderspers, die de vervaardiging van veel nationaalsocialistisch drukwerk (onder meer Storm, Groot Nederland en De Waag) ter hand nam tijdens de Tweede Wereldoorlog.[9" https://nl.m.wikipedia.org/wiki/De_Telegraaf

Geleen
Geleen24 jun. 2017 - 8:47

Een duimpie voor Ysebaert. Zal het dan toch nog goedkomen met TMG ?

menage
menage24 jun. 2017 - 8:38

NRC en GS onder 1 dak is ook vreemd. Maar denk niet dat Geen Stijl eraan kapot gaat. Veel te veel bezoekers.

1 Reactie
Jan Vries
Jan Vries24 jun. 2017 - 16:49

3.000.000 op jaarbasis en dumpert 11.000.000.