Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GeenStijl krabbelt stiekem terug en wordt betrapt

  •  
16-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-05-16 om 15.42.23
Al is de leugen nog zo snel, het internet achterhaalt haar wel. Ook als het om GeenStijl-hoofdredacteur Marc Burema (alias Pritt) gaat die een ranzige, seksistische opmerking van de Facebook-pagina van GeenStijl verwijdert en vervolgens net doet of die er nooit gestaan heeft.
Het gaat om de oproep aan de “reaguurders” om hun verkrachtingsfantasieën over Volkskrant-journaliste Loes Reijmer de vrije loop te laten: ‘Zou u haar doen? Zo ja, hoe?’ Nadat ombudsvrouw van de Volkskrant Annieke Kranenberg zich uitsprak over die oproep, ontkende GeenStijl in alle toonaarden de opmerking geplaatst te hebben en beschuldigde de ombudsvrouw van ‘walgelijke journalistiek’. Op de Facebook-pagina was de toevoeging ‘Zo ja, hoe’ plots verdwenen.
Helaas voor GeenStijl, kent Facebook de mogelijkheid om bij een wijziging te bekijken hoe de oorspronkelijke tekst eruit zag. En dat toont aan dat de oproep er wel degelijk twee weken lang stond.
f6b3e4b4-e5ac-4b2e-b8cf-34de9e6b6b23

© Bron: Volkskrant

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (37)

koffieleut2
koffieleut218 mei 2017 - 14:41

Om hun verkrachtingsfantasieën over Volkskrant-journaliste Loes Reijmer de vrije loop te laten. Tja die zullen er ook wel zijn, maar volgens mij is dat geen standaard fantasie. Zou u haar doen, of zou je sex met haar willen, is misschien een nogal boute vraag, maar wel een eerlijke en duidelijke. Zo ja hoe? kan op vele manieren, maar dat kan in je fantasie ook met medewerken van mevrouw. Dat de opsteller van dit epistel er van uitgaat dat het om een oproep tot het mededelen van verkrachting-fantasieën zegt volgens mij meer iets over zijn eigen wensen. Ik kan het er temisnte niet uit opmaken.

4 Reacties
Zandb
Zandb18 mei 2017 - 15:45

Koffieleut "...... ik kan het er temisnte niet uit opmaken (sic).......". Nou, die mensen die reageerden op die oproep konden dat anders meer dan geweldig.

koffieleut2
koffieleut219 mei 2017 - 5:29

Zanb. Na aanleiding van jou reactie, heb ik toch maar even gezocht op geen stijl en Loes reijmer / Maar dat wat hierboven wordt gesuggereerd kan ik niet echt vinden. Ik geef toe, ik ben er oppervlakkig doorheen gegaan, maar zou het schering in inslag zijn dat ze allemaal verkrachting- fantasieën hadden, dan had ik dat vast wel opgemerkt. Er staan banale dingen in, dat zal ik niet ontkennen, maar niet dat wat hierboven staat geschreven

Zandb
Zandb20 mei 2017 - 10:21

koffieleut Kwestie van normen, misschien? Ik vind dat wie ongevraagd zijn seksuele fantasieën t.a.v. een werkelijk bestaand persoon openbaar maakt, al gauw een die persoon verkracht. Je hebt toch ook niet ongevraagd werkelijke seks met iemand. Dat noemen we toch ook "verkrachting". Nogmaals: Bepaalde mensen willen er niet aan maar het verschil tussen werkelijk en virtueel verkrachten, schelden, doodmaken, pesten, martelen is voor mij één pot nat. Tenminste als het om werkelijk bestaande mensen gaat en al helemaal als men daartoe zou oproepen; er moet veel kunnen in Nederland - zeker als het integer gebeurt, in een roman bv - maar dit is van de gekke!

koffieleut2
koffieleut221 mei 2017 - 22:23

Zanb, ja, zo kan het ook je persoonlijke interpretatie van verkrachten als argument gebruiken. Op zie wijze heb je, voor jezelf, altijd gelijk.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer217 mei 2017 - 16:10

"Nadat ombudsvrouw van de Volkskrant Annieke Kranenberg zich uitsprak over die oproep, ontkende GeenStijl in alle toonaarden de opmerking geplaatst te hebben en beschuldigde de ombudsvrouw van ‘walgelijke journalistiek’. " Ik mis een link naar die ontkenning van geenstijl. Ik kan het ook niet vinden op google.

Kepler
Kepler17 mei 2017 - 12:37

Scherp gevonden. GeenStijl pakt daar ook vaak mensen op. Dus dit is koekje eigen deeg.

Django3
Django317 mei 2017 - 9:00

Zij die zonder zonden zijn, werpe de eerste steen, zou ik willen zeggen.

1 Reactie
Zandb
Zandb17 mei 2017 - 16:47

Django Hebt u het artikel van de ombudsvrouw gelezen? Komt wat daarin staat over op u als dat er geprobeerd wordt om met stenen te gooien?

harry6
harry617 mei 2017 - 7:08

En wat is het probleem eigenlijk?

5 Reacties
Vuurrood
Vuurrood17 mei 2017 - 7:48

Doe eens een gok? De hypocriete leugenachtigheid en ranzigheid van GeenStijl misschien?

ikdus2
ikdus217 mei 2017 - 8:13

niet zo trollen joh.

harry6
harry617 mei 2017 - 19:54

Vuurrood – 17 mei 2017 at 09:48 Doe eens een gok? De hypocriete leugenachtigheid en ranzigheid van GeenStijl misschien? Alle partijen hebben hier boter op hun hoofd. De hypocrisie van o.a NRC is ook al aangetoond.

Vuurrood
Vuurrood18 mei 2017 - 8:55

harry: Maar het artikel ging toch over GeenStijl?

polygoonjournaal
polygoonjournaal18 mei 2017 - 14:54

@ Vuurrood dat het artikel over GeenStijl gaat betekend toch niet dat er een referentie gemaakt kan worden naar een van diegene die over dit artikel ook een mening hebben geventileerd?

Arend Wortel
Arend Wortel16 mei 2017 - 20:21

In de aanloop naar de verkiezingen ging het hier over niets of niemand anders meer dan Wilders. Dat lijkt nu voor even overgewaaid, maar nu is er een nieuw mikpunt dat als het ultieme kwaad wordt gepresenteerd: GeenStijl. Is het nu echt nodig om elke dag drie of vier artikelen aan deze website te wijden? Het begint een beetje op een obsessie te lijken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Wilders een idioot met verwerpelijke ideeën en GS over het algemeen een domme en smakeloze site.

4 Reacties
Pater
Pater16 mei 2017 - 23:36

als GS met veel misbaar ontkent, en blijkt te liegen, is dat zeker vermeldenswaard.

RU486
RU48617 mei 2017 - 6:04

Wat is je punt dan? Dat het teveel gaat over GS en wilders? Tja, stel je voor zeg...

ikdus2
ikdus217 mei 2017 - 8:15

met al die media-aandacht heeft Wilders maar een mager resultaat behaald.

polygoonjournaal
polygoonjournaal18 mei 2017 - 14:55

@ Arend ik denk dat de meeste hier jaloers zijn op de media-aandacht die GS krijgt.

Rara4
Rara416 mei 2017 - 19:09

Het zijn wel de kruimels die van tafel zijn gevallen. We gaan het nu hebben of een medium de toevoeging "zo ja, hoe" wel of niet heeft vermeld?

1 Reactie
Zandb
Zandb17 mei 2017 - 6:59

Rara; waarom vielen die kruimels van de tafel?

BartP2
BartP216 mei 2017 - 18:42

Is er ook een link naar dat ontkennen van GeenStijl in alle toonaarden?

rbakels
rbakels16 mei 2017 - 16:35

Wie nu de "Nederlandse cultuur" nog wil beschermen is echt niet op de hoogte. Want of je wilt of niet, GeenStijl hoort feitelijk bij onze cultuur. Nederland, het land waar Duitse en Belgische immigranten eerst hun beleefdheid moeten afleren om niet voor gek te staan. Nederland, het land dat de eerste multinational ter wereld oprichtte, de VOC, die uiterst effectief was dank zij een eigen militaire afdeling die onderhandelingen zo nodig letterlijk kracht kon bijzetten. Alleen onze mede-Europeanen kunnen onze normen en waarden nog redden.

4 Reacties
EektheCat
EektheCat16 mei 2017 - 18:41

Wees eens eerlijk 'Frits Jansen', door wie wordt je betaald om je diarree aan anti-Nederland comments te plaatsen onder een nep-Nederlandse naam om zogenaamd als authentieke Nederlander door te gaan? Het is echt een en al getrol wat ik van je lees. En een hoop gejok, zo schrijf je dat je in alle landen bent geweest en elke dag wel honderden mensen spreekt. Right. Het mag allemaal wat je doet, daar niet van, maar wees gewoon eens eerlijk waarom je het doet. Wel zo transparent, wel zo netjes.

Brave Hendrik
Brave Hendrik16 mei 2017 - 19:53

Tja, het is treurig. Het 'satirische anonieme seksisme' van GS hoort net zo bij onze cultuur als de 'satirische chirurgie' van Mengele, de 'satirische logistiek' van Eichman en 'satirische toegangspoortopschriften' als 'Jedem das Seine' e.d. Eén pot nat. De cultuur die prat gaat op vrijheid en gelijkheid ontspoort telkens weer in orgiastisch en oudtestamentisch geweld. Het zal je cultuur maar wezen! Het is een gruwelijke paradox. Misschien is de islam zo gek nog niet. hoewel die ook niet vrij zal zijn van paradoxen; - Jezus. En intussen slaan de Hindoe-fundamentalisten wild en vrijwel ongehinderd om zich heen.

Pater
Pater16 mei 2017 - 23:39

@Eek Zoals de waard is ... Volkomen flauwe kul.

Paul250371
Paul25037117 mei 2017 - 11:28

@ Eekthecat "Wees eens eerlijk ‘Frits Jansen’, door wie wordt je betaald om je diarree aan anti-Nederland comments te plaatsen." Staat er bovenstaand iets waar hij geen gelijk in heeft? Ik dacht dat rechts zo dol was op benoemen. Als je echt van Nederland houdt geef je terechte en inhoudelijke kritiek op haar. Ga jij maar lekker met je prinsenvlag op je revers de Vaderlander uithangen.

Derck Walters
Derck Walters16 mei 2017 - 15:51

Komisch. Net als andere internetfora die na, zoals GS ze dan bij betrappen dan "fail"'s noemt en een dergelijk forum dan betrapt de oorspronkelijke pagina zonder pardon verwijdert of zelfs verwijdert alsof het nooit bestond maar te kijk wordt gezet met een "gelukkig hebben we de foto's nog" in de vorm van een mirror-link. Nu hebben ze er zelf eens last van. Het verandert echter niets aan de hypocrisie van het duidelijk selectief verontwaardigd doen over het satirische seksisme ten koste van iemand die daar niet om vroeg, ook al was er wel een aanleiding door de al voorafgaande beschuldigingen jegens GeenStijl door het slachtoffer. Want vroeg het slachtoffer er hier om en is het satirische seksisme en de grofheid in b.v. dit geval minder? En wordt er niet onbekommerd gelachen net als dat het zonder voorbehoud is uitgezonden? Oordeel zelf: https://m.youtube.com/watch?v=hrXzG2voWwE Het satirisch seksisme jegens personen die daar niet om vroegen, en in zeker zo vergaande vorm als GS is b.v. VARA/BNN of andere publieke omroepen, en dan helemaal links-progressieve, niet vreemd. Integendeel. Zoals socioloog Bas van Stokkom, die o.m. "Wat een hufter! - Ergernis, lichtgeraaktheid en maatschappelijke verruwing" over dit onderwerp schreef, stelt: "Het rechtse populisme heeft de methodes van links overgenomen: choqueren, provoceren en hard van je afschreeuwen." (Bron: Polarisatie in de polder; HP/de Tijd december 2016).

Brave Hendrik
Brave Hendrik16 mei 2017 - 14:09

Bejaarde GeenStijl-redacteur snapt internet niet. En liegt dat 't gedrukt staat. Tja, ik vind.. weet zo even... is er nog iets nieuws vandaag?

1 Reactie
RU486
RU48617 mei 2017 - 6:05

Liegen moet gewoon kunnen toch...

Cliff Clavin
Cliff Clavin16 mei 2017 - 14:06

Ha ha. De lucht loopt er nu wel echt uit. (Het beeld dat ik voor ogen heb: een slap penisje, dat nooit meer het luchtruim kiezen zal.)

4 Reacties
joop12342
joop1234216 mei 2017 - 17:14

Je keek dus naar jezelf? Hoe eerlijhk

Cliff Clavin
Cliff Clavin16 mei 2017 - 19:11

Nee hoor, Jan1234 - ik heb je een paar keer hard aangepakt, en dat had je verdiend. Ik denk dat je niet het moeilijke woord: 'beeldspraak' kent. Geeft niet. Ik verwacht dat je vriendjes en mogelijk jij zelf aan jou de '+1' gaan toekennen. Geeft ook al niet.

RU486
RU48617 mei 2017 - 6:07

@joop1234 16 mei 2017 at 19:14 Je keek dus naar jezelf? Hoe eerlijhk Een geweldig scherpe riposte. Hoe sneu kan je zijn.

Vuurrood
Vuurrood17 mei 2017 - 7:51

joop1234: Is er iemand op die van jou gaan staan?

Robbels
Robbels16 mei 2017 - 14:03

Geen spijt, geen reflectie, nooit terugkrabbelen, altijd aanvallen. Indien je aangevallen wordt op een laakbaar feit, dan wis je het bewijsmateriaal en zet je een ware hetze op tegen de originele beschuldiger. Nooit spijt, nooit excuses, altijd aanval.