Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

Geen Vrouwen Eredivisie, terwijl mannen wel mogen voetballen

  •  
14-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eredivisie Vrouwen: Ajax v PSV

© AMSTERDAM - (l-r) Ajax viert de 2-0 tijdens de Nederlandse Eredivisie Dames wedstrijd tussen Ajax en PSV op de De Toekomst op 4 oktober 2020 in Amsterdam, Nederland.ANP ROY LAZET

“Echt fantastisch”, noemde Mark Rutte de Oranje Leeuwinnen vorig jaar nog. Maar nu de ‘ gedeeltelijke lockdown ’ van kracht wordt, wordt de eredivisie voor vrouwen in Nederland stilgelegd , terwijl de wedstrijden van de mannenteams in het betaald voetbal wel doorgaan.
De NOS schrijft dat de overheid meent dat het vrouwenvoetbal niet onder het betaald voetbal valt. De KNVB reageert bij monde van Jan Dirk van der Zee teleurgesteld. “In de Vrouwen Eredivisie spelen 11 van de 24 geselecteerde Oranje-speelsters, die op 23 en 27 oktober voor ons land uitkomen maar die nu met hun club geen wedstrijden mogen spelen.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (29)

Bouwman2
Bouwman215 okt. 2020 - 11:34

Quod licet Iovi non licet bovi.....Dat is wel geprobeerd te corrigeren, maar nog nooit iemand gelukt. Klonen is onethisch. zegt men.T

Starter2
Starter215 okt. 2020 - 10:19

Vrouwen voetbal is nu éénmaal niet interessant voor de grote meerderheid van de voetballiefhebbers. Het is als kegelen, leuk voor de beoefenaars maar verder dan ook niet. Als de het Nederlands Elftal speelt dan komt er wel belangstelling maar daarna houdt het weer snel op. Het is niet anders.

Tampert
Tampert15 okt. 2020 - 10:02

Het damesvoetbal is in ieder geval inclusief en divers. Dat kun je van het mannenvoetbal helaas niet zeggen, met een paar donkere spelers alleen kom je er niet hoor!

3 Reacties
MaxMax2
MaxMax215 okt. 2020 - 12:22

Wat??? Mannenvoetbal niet divers??? Jij kijkt dus duidelijk geen mannenvoetbal..

Tampert
Tampert15 okt. 2020 - 14:52

@ MadMax Zie jij mensen uit de LHGBT-gemeenschap?

wegmetons
wegmetons15 okt. 2020 - 17:34

@Tampert, die zijn er wel alleen houden het voor zich uit angst voor het publiek. Maar voor de rest is het juist hartstikke "inclusief". Lopen spelers rond van alle kleuren, religies en nationaliteiten...

vdbemt
vdbemt15 okt. 2020 - 8:21

Dit is terecht rechtgezet. Ook het eredivisievrouwenvoetbal blijft doorgaan.

Dehnus
Dehnus15 okt. 2020 - 8:19

Ik blijf het zeggen: deze regels zijn geschreven door een streng gereformeerde voetballiefhebber! Alle zondes zijn verboden, zijn broeders mogen meer en andere sporten mogen ook ophoepelen.. ook gaan de kerken gewoon door. En maar afvragen waarom het begrip afneemt voor deze regels. Er word met twee maten gemeten, de een krijgt een snoepzak, de ander straf... Terwijl de snoepzak figuur de regels overtreedt. Graag ook ere divisie stoppen en kerkelijke bijeenkomsten alleen in de buitenlucht toestaan!

Bernie2
Bernie215 okt. 2020 - 7:36

Waaruit alweer blijkt dat vrouwen de sluitpost zijn, de underdog in sport. Vrouwen zijn niet interessant als topsporters. Niet in voetbal, niet als wielrenners, nergens. In de media een klein berichtje op de laatste pagina. In NL zijn vrouwen niet gelijk aan mannen. Niet qua banen, qua salariëring, niet in sport. Is het niet droevig en glibberen Rutte en de zijnen alleen maar opportuun mee als de aandacht van de wereld op onze vrouwelijke sporters gericht is? Amateursport (eerlijker krijg je het trouwens niet) speelt zich lokaal, regionaal en landelijk af. Professionele sport gaat over grenzen. Zoals de Oranje Leeuwinnen dat doen. Sluitpost die dames. Of zei ik dat al?

2 Reacties
Autofiets
Autofiets15 okt. 2020 - 9:00

@Bernie, Gelijke behandeling van vrouwen zou betekenen dat het onderscheid in sport tussen mannen en vrouwen volledig zou moeten verdwijnen. Dat betekent dat er gewoon een competitie moet zijn ipv 2 (mannen/vrouwen). Nadeel daarvan (voor de vrouwen) is dat er een dermate groot fysiek verschil is tussen mannen en vrouwen dat er dan naar alle waarschijnlijkheid in de eredivisie (voor voetbal) geen enkele vrouw zou spelen en daaronder slechts mondjesmaat. In het Tennis werd dit goed geillustrreerd toen de nummer 200 van de mannen na een paar biertjes het opnam tegen zowel Serena als Venus williams (beide 1 set) en beide sets relatief eenvoudig won. De boodschap is dus inderdaad dat vrouwen een stuk minder interessant zijn als topsporters, omdat ze ten opzichte van mannen meestal geen top zijn. Als je moeite hebt met de realiteit vind ik dat uiteraard vervelend, maar om daar nou de calimero over uit te gaan hangen vind ik wat ver gaan.

MaxMax2
MaxMax215 okt. 2020 - 9:26

Vrouwenvoetbal is commercieel niet interessant én qua niveau ligt mannenvoetbal vele malen hoger; draagt allemaal bij aan het salaris.

wegmetons
wegmetons15 okt. 2020 - 7:09

De regels gelden voor profsport. Vrouwenvoetbal is amateursport in Nederland.

Fredje3
Fredje315 okt. 2020 - 5:06

Ik heb dan geen verstand van voetbal, maar had begrepen dat vrouwenvoetbal nog steeds niet professioneel is, waardoor de regels vanuit de regering dus goed worden uitgevoerd en het probleem ligt bij de KNVB die dus vertikt het vrouwenvoetbal naar het professionele nivo te trekken. Oplossing is simpel. De dames presteren beter dan de heren, dus moet dat door de KNVB gelijk getrokken gaan worden en dienen de dames gewoon betaald te worden voor hun prestaties. Dan is het vrouwenvoetbal ook professioneel en kunnen ze gewoon weer gaan voetballen. De bal ligt dus bij de KNVB en niet bij de regering.

1 Reactie
wegmetons
wegmetons15 okt. 2020 - 17:32

Probleem ligt niet bij de KNVB, de KNVB is itt de FA (Engelse bond) niet steenrijk. Zij kan niet een hele competitie financieren, dat moeten sponsoren doen. Als die er niet zijn en er geen kip naar kijkt op tv (en dus de tv rechten niets opleveren) dan wordt het niets. Het probleem ligt hem dus gewoon bij marketingwaarde, die is er niet.

van Putten
van Putten14 okt. 2020 - 21:41

Voor iedereen die seksisme roept een kleine test: 1. Noem drie clubs van de huidige top vijf van de manneneredivisie. 2. Noem drie clubs van de huidige top vijf van de vrouweneredivisie. Zonder te spieken uiteraard. Alle goede bedoelingen ten spijt; er is geen echte interesse in het vrouwenvoetbal.

3 Reacties
Zandb
Zandb15 okt. 2020 - 7:42

1. Ajax, PSV, Twente 2. Ajax, PSV, Twente En verder: Nou en?

MaxMax2
MaxMax215 okt. 2020 - 9:27

Als Oranje moet voetballen, nee dan is iedereen 'pro-vrouwenvoetbal'. Maar als de Eredivisie begint kijkt er geen hond naar.

EricDonkaew
EricDonkaew15 okt. 2020 - 11:06

@Zandb -------------------------------------- Zonder te spieken, schreef Van Putten toch?

MB19
MB1914 okt. 2020 - 21:26

Tja regeltjes waar je pas in een crisis achterkomt hoe krom ze zijn. Maar gelukkig is het rechtgezet https://nos.nl/video/2352358-van-ark-vrouwenvoetbal-gelijktrekken-met-mannenvoetbal.html

Starter2
Starter214 okt. 2020 - 21:14

De vrouwen eredivisie valt onder de amateur tak van de KNVB. Het besluit is dus logisch.

1 Reactie
Starter2
Starter215 okt. 2020 - 5:54

Er s al weer vanaf geweken. Dan se tweede divisie ook maar laten spelen.

Thuiszitter
Thuiszitter14 okt. 2020 - 21:13

KNVB zou de status moeten veranderen daar heeft het alkes mee te maken.

Sam V
Sam V14 okt. 2020 - 18:21

Wat een nonsens weer, Het zijn duidelijke regels waar juist iedereen die in een bepaalde categorie valt hetzelfde wordt behandeld. Man en vrouw. Los daarvan zal er ongetwijfeld nog iets anders meespelen en dat is de mate waarin het zien van sport ook voor ontspanning zorgt voor de passieve kijker die thuis zit vanwege corona. Dan wil je wel graag het mooiste en beste zien in die sport. Dat zijn meestal geen semi-profs.

2 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman14 okt. 2020 - 20:49

Ik zou graag meer reportages van onze wielrensters zien. We hebben een goede selectie. Uiteraard de mannen ook. Maar in ons land zijn voetbal en schaatsen ruimschoots overbedeeld.

HarrieV2
HarrieV215 okt. 2020 - 6:00

Het enige waar het om draait is geld.

Rutger Groot
Rutger Groot14 okt. 2020 - 17:45

Teleurstellend, maar de seksisme-kaart is weer eens te snel getrokken...

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer14 okt. 2020 - 18:41

Vind je?

tempest
tempest14 okt. 2020 - 21:08

@TomMeijer Jij vind dat toch ook? De kop doet denken dat de Corona-regels seksistisch zouden zijn, maar dat is dus helemaal niet zo. Het seksistische aspect zit in de betaling, niet de Corona-regels. En laat de betaling van de vrouwen nu net dit probleem dus ook kunnen oplossen. Maarja, zover wil het voetbal niet gaan, ze “betreuren” de situatie enkel.

Giovannina
Giovannina14 okt. 2020 - 17:41

Coronaregels zijn coronaregels, zelfs voor semi-profs, zelfs al is het Vrouwenvoetbal. Anders ga je je maar aansluiten bij het groepje Viruswaanzinnigen. Dit groepje een uitzondering geven zou juist seksisme zijn. Wat te denken van al die andere semi-profs die geen stokpaardje zijn van BN'ers, politici en bepaalde media?