Joop

Geen uitkering voor ontslagen vaccinweigeraars

  •    •  
01-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
Paris :Patriots demonstration organized by Florian Philippot against sanitary pass

© Liberty, liberate France. Patriots demonstration organized by Florian Philippot against sanitary pass. Laisser nos enfants tranquilles, non au passeport sanitaire. Manifestation des Patriotes

In een deel van Frankrijk krijgen mensen geen uitkering als ze zijn ontslagen of geschorst omdat ze weigeren zich te laten inenten. In een brief aan premier Jean Castex melden in totaal 15 Franse departementen dat ze er niets voor voelen om op te draaien voor de kosten, meldt de Franse Huffington Post.
Frankrijk stelt het vaccin verplicht in sommige sectoren, zoals de gezondheidszorg en de brandweer. Werknemers die de inenting weigeren, worden geschorst en komen zonder salaris thuis te zitten. De Franse staat vindt dat zij aanspraak moeten kunnen maken op de RSA (een uitkering).
De departementen die die regeling uitvoeren, zijn daar onaangenaam door verrast. Zij hekelen het gebrek aan overleg. Volgens hen “verandert de RSA zo in een verkapte werkloosheidsuitkering en daarvoor is die regeling niet bedoeld”.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (73)

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 nov. 2021 - 12:48

Iedereen die niet mag werken in een bepaald beroep, omdat die niet gevaccineerd wil worden, moet gewoon op een uitkering kunnen rekenen. Ik zou niet weten waarom niet, Iedereen moet in het onderhoud kunnen voorzien,

1 Reactie
Jaco38
Jaco382 nov. 2021 - 15:08

Minoes, het gaat hier neem ik aan om het recht op een WW uitkering, dwz een (hoge) uitkering obv het laatst verdiende loon en niet om de bijstandsuitkering als basisvoorziening waar iedereen een beroep op kan doen. Er is in beginsel geen recht op een WW uitkering bij een zelfgekozen ontslag of ontslag door eigen toedoen. Het is een kwestie van tijd en de eerste rechtszaken zullen hierover gevoerd worden verwacht ik. Als draait om de vraag of het niet-gevaccineerd zijn een opzichzelfstaande rechtsgeldige reden oplevert voor ontslag. Lijkt mij onvermijdelijk dat zeker in bepaalde beroepsgroepen het functioneren steeds meer onder druk komt te staan als je niet gevaccineerd bent. Bijv personeel van zorginstellingen.

pahan
pahan2 nov. 2021 - 6:40

Betekent dit dat er ook in Frankrijk geen wettelijk kader is om deze vaccinatie verplicht te stellen? Dan hebben ze hun hand daar zwaar overspeeld.

RainB
RainB2 nov. 2021 - 4:55

Publieke opinie manipuleren.... Check. Mensen hun rechten ontnemen.... Check Mensen hun inkomsten ontnemen...Check Mensen hun vrijheid ontnemen.... Work in Progress What's next.......

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 nov. 2021 - 17:21

Mooie opsomming van wat de vaccinweigeraars plus de wappies ons aandoen.

Pater
Pater2 nov. 2021 - 3:30

Een stap te ver. Ik ben 100 % voor prikken, ik vind het coronapaspoort terecht en ik ben niet tegen uitbreiding ervan, maar daarom verliezen de m.i. zeer onsolidaire niet-prikkers nog niet hun sociale rechten.

2 Reacties
KM2
KM22 nov. 2021 - 10:22

Eerst de plichten, dan de intentie, dan pas je rechten...

Mark Huysman
Mark Huysman2 nov. 2021 - 12:47

Mee eens, Pater

Jaco38
Jaco381 nov. 2021 - 19:24

“In een samenleving hoort toch een groep mensen te zijn die om wat voor reden ook gewoon consequent een andere standpunt in nemen.” Maar het gaat om de vraag welke consequenties aan zo’n standpunt vastzitten. In die zin kan nog wat van de gewetensbezwaarden weigeraars geleerd worden, meestal snappen zij heel goed dat hun keuze bepaalde consequenties met zich brengt. Zo was de bezwaarde dienstweigeraar bereid om te gaan zitten. De werkgever zit in een ingewikkelde positie omdat de arbeidsomstandighedenwet eist dat een gezond en veilig werkklimaat wordt geboden en de werkgever daarvoor ook aansprakelijk gesteld kan worden. Het is wachten op de eerste zaak waarbij een werknemer die op het werk COVID oploopt zijn werkgever aansprakelijk stelt omdat deze geen beleid voert waarbij werknemers alleen op de werkvloer worden toegelaten als zij gevaccineerd of getest zijn. Of de welke rechtspositie heeft bijv de werknemer die mantelzorger is voor een kwetsbaar iemand en weigert op het werk te verschijnen zolang zijn werkgever ook ongevaccineerden werknemers toelaat?

4 Reacties
voorburg2
voorburg22 nov. 2021 - 6:49

Klopt! Iemand die om redenen van gewetensbezwaar niet verzekerd wil zijn voor ziektekosten mowt ook gewoon zijn eigen ziekenhuis rekening betalen. En iemand die ontslag net krijgt ook geen uitkering, maar moet zijn kapitaal opmaken totdat hij kwalificeert voor de bijstand. Er zijn grenzen aan de verzorgingsstaat. Uitroken die wappies!

Verver
Verver2 nov. 2021 - 8:23

Dan ook maar alcohol- en drugstesten bij de werknemer. Zal ook wel veel gevaar door ontstaan. Alleen als een zuiplap ontslagen wordt, als dat al in Frankrijk (wijnland) gebeurt, houdt iemand wel recht op een uitkering. Ik zie het verschil niet.

Jaco38
Jaco382 nov. 2021 - 11:20

Verver, de vergelijking met een alcoholist gaat niet op, dit is niet besmettelijk. Een ontslag komt dan in beeld als de werknemer tgv zijn verslaving niet meer goed functioneert, dat is een inhoudelijke beoordeling en moet onderbouwd worden. Het criterium is wel/niet functioneren en in beginsel niet ontslag vanwege het enkele feit dat iemand in zijn vrije tijd meer drinkt dat goed voor hem is. Er zal altijd een individuele relatie gelegd moeten worden naar hoe dit het functioneren beïnvloedt. Het gaat bij de niet gevaccineerden om de reikwijdte van wettelijke zorgplicht van de werkgever haar (andere) wel gevaccineerde werknemers. Ook de niet gevaccineerde werknemer die nooit ziek is en prima functioneert veroorzaakt een groter risico voor zijn omgeving (althans de aanname is dat de niet gevaccineerde en eerder COVID kan krijgen en langer besmettelijk is dan iemand die niet gevaccineerd is). Van de werkgever wordt verwacht dat hij alles doet wat in redelijkheid mogelijk is om de kans op besmetting op de werkvloer zo klein mogelijk te maken.

Jaco38
Jaco382 nov. 2021 - 11:24

Voorburg, idd het meest duidelijk zie je dat bij de religieus gewetensbezwaarden die zich niet verzekeren, dit is dezelfde groep die zich niet laat vaccineren. Om te voorkomen dat schade die zij aan derden veroorzaken niet verhaald kan worden is hiervoor een waarborgfonds voor in het leven geroepen. De niet verzekerende is verplicht jaarlijks een bijdrage aan dit fonds te doen. Dit is een kostbaar geintje, de principieel bezwaarde heeft er dus echt iets voor over. Dat scheidt ook het kaf van het koren, voor echt principieel bezwaarden mag wat mij betreft ruimte blijven mits ook geaccepteerd wordt dat dit bepaalde beperkingen of kosten met zich meebrengt. De groep die er minder principieel inzit zal zich alsnog laten vaccineren als het ze wat gaat “kosten”. En daar is niets mis mee.

RaymondenJoop
RaymondenJoop1 nov. 2021 - 17:55

Welke kant het op gaat is duidelijk. Nu maar hopen dat er geen nadelige lange termijn effecten zitten aan het vaccineren. En ja, ik laat me vaccineren. En nee, ik geloof niet dat dat genoeg is. Om de eenvoudige reden dat in sommige landen maar drie procent vd mensen gevaccineerd is, het virus blijft muteren, de zorg het niet bij kan houden en de politiek immer te laat of fout reageert. Die 'paar' procent mensen die hier die het nog niet gehad hebben en die ook nog niet gevaccineerd zijn, zijn niet het grootste probleem. Dat muteren is het probleem.

2 Reacties
voorburg2
voorburg22 nov. 2021 - 6:50

Op dit moment worden noodzakelijke operaties uitgesteld omdat de ICs volliggen met wappies. Die 'paar' procent ongevaccineerden zijn juist wel het probleem.

RaymondenJoop
RaymondenJoop2 nov. 2021 - 9:50

@Voorburg Als die paar procent het doen, dan is het lage ic-bed niveau in NL het probleem.

Safiyah
Safiyah1 nov. 2021 - 14:54

Als ik de wikipedia pagina van de RSA doorlees, dan gaat het volgens mij meer om een aanvulling op mensen die onder het minimum loon verdienen. Dit staat dan los van de 'normale' werkeloosheidsuitkering/bijstandsuitkering? Bij een toekomstige basisinkomen zou dit sowieso niet mogelijk zijn.

Tom Lucassen
Tom Lucassen1 nov. 2021 - 14:06

Een goede zaak, als je nu nog niet weet dat je een gevaar voor de volksgezondheid bent (en voor je ouders en naasten) dan ben je een nog grotere imbeciel dan ik al dacht.

6 Reacties
MarcoG
MarcoG1 nov. 2021 - 16:03

Dus dan is het okay dat je kan doodhongeren Tom? Erg naaste-lievend van je.

Wieowie
Wieowie1 nov. 2021 - 17:44

Marco: neem een vaccin en het is prima. Neem hem niet. Ook prima. Wel zelf zorgen voor de kosten. Als je in de bouw geen helm draagt, hoef je ook niet meer te komen en ook niet meer te zeuren dat je geen inkomen hebt.

Juistem2
Juistem21 nov. 2021 - 18:09

Nog grotere imbecielen dan jij al dacht? Je moet wel een fantastisch persoon zijn om dat te kunnen zeggen over zoveel mensen. Ongevaccineerden mogen bijna nergens komen maar de besmettingen blijven maar oplopen. Rara hoe kan dat. Doe is lief, kost je niks.

19682
196821 nov. 2021 - 20:42

Tom :En als jij denkt dat iedere ongevaccineerde een gevaar voor de volksgezondheid is ,wat maakt dat jou dan ? Of bedoelde je dat iedere ongevaccineerde een gevaar voor de volksgezondheid KAN zijn .Dat verschil is zo groot dat het toch wel benoemd moet worden.

voorburg2
voorburg22 nov. 2021 - 7:01

Wappies zijn eigenlijk alleen een gevaar voor de volksgezondheid omdat ze de zorg voor niet-wappies belemmeren.

MarcoG
MarcoG2 nov. 2021 - 12:00

Wieowie, dan heb je misschien geen werk zonder helm, je krijgt nog steeds een uitkering (al is die erg laag).

peterpeter
peterpeter1 nov. 2021 - 13:11

Des te meer van dit soort berichten ik lees des te stelliger ben ik dat ik me nooit zal laten enten. "Vraag me iets en ik zal kijken wat ik kan doen, dwing me tot iets en ik zal weigeren tot ik erbij neerval".

13 Reacties
pastafari
pastafari1 nov. 2021 - 13:59

Ja, mijn zoontje van 4 is precies hetzelfde!

Tom Lucassen
Tom Lucassen1 nov. 2021 - 14:05

Weer zo iemand die het eigenbelang boven de volksgezondheid stelt. Ego. Ik zou zeggen ga lekker in Staphorst wonen.

rvb2
rvb21 nov. 2021 - 15:10

Eerst werd u gevraagd, en u deed het niet. U werd gesmeekt, u deed het niet. Nu is er de zachte dwang van de QR code, en u doet het nog steeds niet. Een echte verplichting tot vaccinatie is het enige echt effectieve middel.

Zandb
Zandb1 nov. 2021 - 16:18

Peter Niet om het een of ander, maar ehhh, hoe vaak bent u er al bij neergevallen? Er wordt u namelijk niet gevraagd of u belasting wilt betalen; u moet dat. Er wordt u niet gevraagd of u uw auto wilt verzekeren; dat moet u. Er wordt u niet gevraagd om voor een rood licht te stoppen; u hebt dat maar te doen. Er wordt u niet gevraagd of u uw kinderen naar school wilt sturen; er is een leerplicht.

Wieowie
Wieowie1 nov. 2021 - 17:46

Peter heeft zeker ook geen Rijbewijs en ziet ook af van verplichte pensioenverzekering. Ow wacht...

PGS
PGS1 nov. 2021 - 18:37

Tja: met dit soort tegenargumenten en begripsvolle reacties van Pastafari, Tom, Rvb en Zandb vindt men het vreemd dat dit asociaties met 1940 - 1945 oproept ? Waar is die begrip en verdraagzaamheid tov een minderheid gebleven ? In een samenleving hoort toch een groep mensen te zijn die om wat voor reden ook gewoon consequent een andere standpunt in nemen. Door dit te accepteren toont dit de ware aard van een verdraagzame samenleving. Als dit onbreekt, dan neigt dit tot dicatuur.

Eid
Eid1 nov. 2021 - 18:51

@Peter Sterkte Peter, lekker stoer. Doet u lekker uw eigen ding. Helaas leven we in een maatschappij, dus met en naar anderen. Moeilijk al die regels, he, die anderen opleggen. Helm; gordels, 30 km per uur.. allemaal tegen uw 'ik' in. Niet zeuren als de karavaan verder trekt he..

peterpeter
peterpeter1 nov. 2021 - 19:30

@rvb "Een echte verplichting tot vaccinatie is het enige echt effectieve middel" Wedden van niet? Ook een verplichting zal mij niet kunnen dwingen, desnoods word ik dan plots zwaar gelovig en gooi het op religie.

Wieowie
Wieowie1 nov. 2021 - 20:14

En Peter betaalt ook geen belasting. Desnoods verzint hij wel een fiscale truc.

marietje.
marietje.2 nov. 2021 - 14:52

Eens met pastafari. Het argument van Peter klinkt zo kinderlijk. En dan komt @PGS nog met het goedkope 40-45-'dictatuur'-argument... Was een Godwin niet jaren geleden qua debateertruck als ongewenst weggezet? quote: "In een samenleving hoort toch een groep mensen te zijn die om wat voor reden ook gewoon consequent een andere standpunt in nemen." Waren ze maar consequent! De verdraagzaamheid tov een minderheid ligt nogal onder vuur als je naaste geen hartoperatie of kankerbehandeling kan krijgen omdat het IC-bed 3 weken lang ingenomen wordt door een 'ik-doe-het-lekker-toch-niet'-wappie. Het kan niet zijn dat je door je mening een gevaar bent voor de gezondheid van je naaste. Iedereen heeft recht op zijn mening, uiteraard, maar wees dan daadwerkelijk consequent en ga dan ook niet naar het ziekenhuis als je corona hebt.

ManekiNeko
ManekiNeko2 nov. 2021 - 17:10

@Peter Dufour 1 november 2021 at 14:11 Des te meer van dit soort berichten ik lees des te stelliger ben ik dat ik me nooit zal laten enten. Dat is duidelijk maar, kan je dan misschien aangeven wanneer je het wel zou doen. Dat is veel interessanter om te weten

peterpeter
peterpeter4 nov. 2021 - 16:19

@Wieowie Gebruik maken van de mogelijkheden die de wet biedt is geen truc.

PGS
PGS5 nov. 2021 - 16:22

@ marietje. Je gaat er vanuit dat iedereen die corona heeft automatisch in het ziekenhuis beland of op de IC. Dat is pertinent niet zo. Want als je dagelijkse cijfers hoort van besmettingen, dan is maar een heel klein percentage wat uiteindelijk in het ziekenhuis belandt. Maar ga mij nu niet vertellen dat het uitstellen van zorg iets is van de afgelopen 1,5 jaar. Het is al jaren zo dat mensen moeten wachten op hun behandeling. Daarom kennen wij hier al jaren lang wachtlijsten. Oftewel de zorg is zo terug geschaald dat men al jaren kampt met wachtlijsten. Heb jij dan ook die zelfde mening toebedeeld naar die mensen die jarenlang gerookt hebben; ongezond eten en weinig tot nooit bewegen; mensen met overmatig drankgebruik etc en die nu in het ziekenhuis belanden. Door hun verkeerde keuze zorgen zij toch ook dat er wachtlijsten zijn ontstaan. Waarom wordt hun keuze om ongezond te leven wel geaccepteerd en van ongevaccineerden niet ?

Wieowie
Wieowie1 nov. 2021 - 12:53

Als mensen zich niet willen laten vaccineren, is dat helemaal prima. Maar dan hoort daar wel bij dat ze ook de kosten dragen van de gevolgen als de staat een gratis vaccin aanbiedt.

10 Reacties
19682
196821 nov. 2021 - 13:44

Wieowie: In Italië is men massaal in de ziekenwet gegaan ,mensen die in de ziekenwet zitten kunnen niet ontslagen worden.Wordt dan toch een aardig kostenplaatje.

FredD2
FredD21 nov. 2021 - 13:48

@Wieowie, als mensen niet gezond willen eten, niet gezond willen bewegen en ga zo maar door, dan is dat prima, dan hoort daar wel bij dat ze ook de kosten dragen van de gevolgen als de staat gratis hulp aanbiedt. Klinkt als solidariteit wanneer het jou uitkomt. Overigens is het vaccin niet gratis, de staat heeft geen geld. De burger heeft geld en die betaald vaak al dubbel voor hulp en vaccinaties en noem maar op. Met andere woorden, je kletst maar wat. Dit betekend het einde van de solidariteit. Waarom zou ik nog betalen voor uitkeringen van anderen? Waarom zou ik nog betalen voor ziektekosten van anderen?

MG1968
MG19681 nov. 2021 - 15:45

FredD Mensen die zich niet willen laten vaccineren brengen welbewust extra gezondheid- en maatschappelijke schade toe. Terwijl dit eenvoudig te voorkomen is door het zetten van een prikje. Zij zijn zelf niet solidair en zijn wel de laatsten die zich daarop kunnen beroepen. Je hebt gelijk dat het het einde van de solidariteit betekent en dat het de deur open zet voor een verdere afbraak er van ook op andere terreinen. De glijdende schaal waar de niet-gevaccineerde het over hebben is door het eigen volstrekt asociale gedrag zelf ingezet. Ze moeten dan ook niet vreemd opkijken als ze volgens dezelfde waarden en normen behandeld worden. De hierboven genoemde maatregelen gaan onvoldoende helpen en kan me niet aan de indruk onttrekken dat bij de volgende benodigde set de publieke opinie zodanig gedraaid is dat deze niet alleen specifieke maatregelen m.b.t. niet-gevaccineerde logisch vind maar ze rond die tijd eist. Het betaald hebben van premie doet daarbij niet relevant. Bij een verzekering bouw je geen tegoed op. En wat mij betreft betaal je inderdaad niet mee aan uitkeringen van anderen. Ga naar Urk en verklaar je onafhankelijk. Grote kans dat je daar de handen voor op elkaar krijgt. Solidariteit beste Fred, kun je niet eisen, maar voorwaarde om het te krijgen is wat mij betreft toch echt dat je het zelf toch ook in zekere mate bent. En nee, dat is in dit geval niet het betalen van belasting.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 nov. 2021 - 16:16

In de gezondheidszorg werken daar mag men gerust bepaalde daaraan gelieerde eisen stellen lijkt me. Het kan niet zo zijn dat je een gevaar bent voor je patiënten. Dat is in andere beroepen ook zo, denk maar aan het bewijs van goed gedrag als je met kinderen werkt bijvoorbeeld.

peterpeter
peterpeter1 nov. 2021 - 19:32

Net als rokers....als je rookt dan betaal je de behandeling van longkanker maar zelf. En als je te veel vreet/drinktdan betaal je je suikerziekte medicijnen en onderzoeken ook uit eigen zak. Zoiets?

Wieowie
Wieowie1 nov. 2021 - 20:10

Peter van een onzin. Er is helemaal geen vaccin tegen de kwalen van roken oid. Iedereen vindt het prima om Corona op te lopen. Maar als er een vaccin in tegen de kwalen en je neemt dat niet, dan zelf betalen. Komt er ooit een vaccin tegen longkanker, dan lijkt het mij ook logisch om de kosten zelf te betalen als je het vaccin niet neemt.

FredD2
FredD22 nov. 2021 - 4:52

@MG1968, ik ben het niet met je eens, niet gevaccineerden zijn voornamelijk een gevaar voor hunzelf en niet voor anderen en daarbij is dat voor op lange termijn nog niet eens bewezen. Voor mij geldt iig dat ik de zorg nog nooit zoveel geld heb gekost (en dat is knap want ik ben al invalide) sinds ik wel gevaccineerd ben. Ik ben al vanaf mijn 2e vaccinatie enorm ziek en lijk aan alle kanten te worden aangevallen door mijn imuunsysteem en ga van onderzoek naar onderzoek. Im ben dan ook wel bang dat een boosterprik mijn einde betekend, dus die komt er zeker niet in. Dat andere mensen zich nog steeds laten voorliegen door de Big Pharma is prima, maar ik trap er niet meer in.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 nov. 2021 - 5:02

Ik vind overigens, voordat er misverstanden ontstaan, dat ze wel degelijk een uitkering moeten hebben. Een uitkering behoort ten alle tijden een vangnet te zijn, dat is de functie die het immers heeft..het is een sociale uitkering.Ook bij ontslag op andere gronden krijgt men neem ik aan een uitkering.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 nov. 2021 - 12:42

FredD Als dat slecht is gebleken voor jou zal ook niemand dat van je mogen vragen denk ik. Ik vind overigens dat iedereen in het ziekenhuis geholpen moet worden en niemand gevraagd mag worden daarvoor te betalen.

PGS
PGS5 nov. 2021 - 19:08

als je denkt dat dat vaccin gratis is omdat de overheid het aanbiedt, dan ben je wel erg naief. Alle nederlandse burgers betalen hier aan mee dmv zorgpremie en belastingen. Dus degenen die er geen gebruik van maken betalen mee voor degenen die er wel gebruik van maken. Dat is solidariteit. Gedwongen maar toch ..... En dat is een prima zaak. En een middel tegen longkanker: wat dacht je van ..... niet roken ?! Dat schijnt het risico op longkanker flink te verminderen. Daar hoef je je niet voor te laten vaccineren. Persoonlijk vind ik het een gevaarlijk precedent dat men stelt dat je maar moet betalen voor gemaakte ziekenkosten als je niet gevaccineerd bent. Prima: maar dan ook voor alle andere ziekten die ontstaan is doordat mensen weigerden gezonder te leven. Als je het een voorstelt, dan moet je wel consequent zijn.

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn1 nov. 2021 - 12:37

Het wordt steeds gekker. Genoeg is genoeg.

3 Reacties
DanielSchie
DanielSchie2 nov. 2021 - 9:16

klopt. Genoeg is genoeg! laat je gewoon vaccineren dan helpt dat niet alleen jezelf maar ook de ander.

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn2 nov. 2021 - 20:48

Zolang ik niet weet of die vaccins veilig zijn, neem ik er geen.

DanielSchie
DanielSchie9 nov. 2021 - 23:37

dat wordt dan lang wachten op de uitkomst of vaccins wel veilig zijn of niet. In de meeste gevallen zijn de effecten pas zichtbaar op de langere termijn. Tegelijkertijd zie ik weer dat het kabinet maatregelen aanscherpt om het virus in te dammen. Die extra maatregelen schrijf ik deels toe aan de vaccin weigeraar. daarom zou ik graag zien dat in de toekomst differentiatie in maatregelen plaatsvind tussen wel en niet gevaccineerden.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg1 nov. 2021 - 12:30

“ Frankrijk stelt het vaccin verplicht in sommige sectoren, zoals de gezondheidszorg en de brandweer.” Góéd idee!! “Ja helaas mevrouw, er is wel een IC-bed, maar geen personeel. Dat zit geschorst thuis omdat ze, ondanks dat we prima mogelijkheden hebben de omgeving te beschermen met bijvoorbeeld gecertificeerde mondkapjes, met onbetaald verlof hebben gestuurd. En oh, uw buurman, die van het brandende huis, heeft ook pech. De kazerne is om dezelfde reden niet meer bemand.”

5 Reacties
JasDon
JasDon1 nov. 2021 - 13:12

Er zal gebeuren wat er in de VS nu ook gebeurt. Er zijn een paar vocale idioten die alle aandacht vragen voor hun slachtofferschap, maar voor de rest blijft iedereen gewoon aan het werk i.c.m. vaccinatie.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg1 nov. 2021 - 15:07

@ JasDon, Natuurlijk zal het om de uitzonderingen gaan. Op mijn werk is ook iedereen gevaccineerd, op één baliemedewerker na. Die zit de godganse dag met een FFP-2-masker op. Problem solved. Gevaarlijker is het dat juist de groep collega's allemaal vroeg gevaccineerd zijn, nu nauwelijks meer immuun (voor infectie welteverstaan), en dus bijna net zo riskant zijn voor derden als een ongevaccineerde. De reden ongevaccineerden van de werkplek te weigeren of zelfs in het geheel te ontslaan met als argument de maatschappij te beschermen is... twijfelachtig.

Jozias2
Jozias21 nov. 2021 - 15:14

@Hanneke, Ik snap het dubbele, tegelijkertijd vraag ik me wel af of iemand die een medische opleiding heeft gevolgd maar kennelijk geen vertrouwen heeft in de wetenschap en organisaties als de EMA etc. wel geschikt is voor een medisch beroep.

MG1968
MG19681 nov. 2021 - 15:54

"Ja helaas mevrouw, er is wel een IC-bed, maar geen personeel." De werkelijkheid is natuurlijk dat het niet vaccineren juist de oorzaak er van is dat op dit moment een groot gedeelte van het personeel van de IC ziek of overspannen thuis zit of hard op zoek is naar wat anders. Zie het maar als in het bescherming nemen van de niet-gevaccineerde op die IC. Want het is waarschijnlijk een kwestie van tijd dat voor sommigen het lijntje breekt en zich gaan afreageren op de personificatie van de situatie/ellende waar ze zich in bevinden. Dat zou natuurlijk verschrikkelijk zijn, maar wel te voorspellen.

voorburg2
voorburg22 nov. 2021 - 6:55

1 op 8 New Yorkse brandweerkazernes waren even dicht. De stakers zijn al vervangen. De brandweerlieden die weigeren te vaccineren worden nu ontslagen: erg makkelijk in de VS. Je moet er toch niet aan denken dat je als 80-jarige gered wordt uit een brandend huis door een wappie en dan met corona in het ziekenhuis belandt.

Cornee 125
Cornee 1251 nov. 2021 - 11:53

Het wordt steeds extremer.... Ook in Nederland. Zo worden ze al allemaal door sommigen op een eiland en dood gewenst. Waar gaat dit heen!?

1 Reactie
19682
196821 nov. 2021 - 14:03

Jas don : En zullen de gedwongen mensen en de dwingende mensen elkaar na verloop van tyd dan weer in armen sluiten ? Ik hoop het. .O en wat Amerika betreft ,geloof niet dat je daar 2 jaar in ziektewet kan gaan zitten.

Eid
Eid1 nov. 2021 - 11:50

Voor die mensen die Frankrijk en Duitsland altijd zo graag als voorbeeld nemen over 'voorbeeldfunctie' en 'sociaal actief zijn'. Soms denk ik wel eens: Stel (niet te hopen) dat het morgen oorlog is, gaan we dan ook eindeloos overleggen over individuele vrijheid om dingen wel / niet te moeten / behoren te doen?

4 Reacties
Nelisje
Nelisje1 nov. 2021 - 12:12

Lijkt mij wel. Er zijn er dan die voor Nederland willen vechten, en ik hoop dat dat er daar nog genoeg van zijn. Maar ik geloof dat er tegenwoordig ook heel veel begrip is voor zij die dan van land naar land vluchten op zoek naar het best te vinden onderkomen. Dus of we deze vrijhied zullen houden in dat geval?, ik heb er zo mijn twijfels over.

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn1 nov. 2021 - 12:38

Het is al oorlog.....

Eid
Eid1 nov. 2021 - 18:55

@Nelisje Zal je net weer zien diegenen die vooral vinden dat ze kozen voor uitwijken roepen steevast achteraf dat ze in het verzet zaten...

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij1 nov. 2021 - 19:54

Soms denk ik wel eens: Stel (niet te hopen) dat er over een tijdje een virus zou ontstaan dat net zo giga-besmettelijk is als de mazelen en net zo dodelijk als de pest (30%). Zouden er dan nog vaccinweigeraars zijn? Zo ja, dan ben ik er van overtuigd dat ze samengedreven worden, desnoods met geweld, en gedwongen gevaccineerd worden. Uiteindelijk is alles vloeibaar. Hier kun je met een QR-code voort, in de US heeft de Supreme Court verplichte vaccinatie voor bepaalde beroepen al goedgekeurd. Tel je zegeningen.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -1 nov. 2021 - 11:06

catch 22 ... ook in europa geldt dat je niet verplicht bent te antwoorden. Zwarte markt zal welig tieren in fraudes. Franse slag.... of ... wat je steeds meer ziet: angst zaaien en afwachten. (dat wordt de Nederlandse slag)

frankie48
frankie481 nov. 2021 - 11:04

Buitensluiten is ook het liefst meteen overal van gaan lopen uitsluiten, als je al een parallel mag gaan trekken met andere verachtelijke periodes in onze geschiedenis, dan moet je dat vooral niet met die van het nazisme gaan doen!

5 Reacties
Me, myself and I2
Me, myself and I21 nov. 2021 - 12:54

@frankie Hoezo niet? Het is precies daarvan dat we collectief roepen dat het nooit meer mag gebeuren. Maar dat is vaag. Wat mag er dan nooit meer gebeuren? De Joden vernietigen? Dat zal niet meer gebeuren, daar hebben ze inmiddels zelf voor gezorgd. Israël is een uitermate welvarend en succesvol land en heeft haar verdediging prima op orde. Maar het gaat natuurlijk verder dan de Joden. De vraag is, gaat het ook verder dan vernietigen. Of zijn we al blij als dat tenminste niet meer gebeurt. Of durven we te kijken naar waarom dit eigenlijk kon gebeuren? Waarom een groot deel van de bevolking het blijkbaar een goed idee vond om dit te doen? Want daar zit hem volgens mij het probleem. De bevolking kreeg een worst voorgehouden die alle problemen zou oplossen en vond dat vervolgens een prima plan zonder verder na te denken. In die zin zie ik best parallellen hoor. Pijnlijke, maar ja, zachte heelmeesters maken stinkende wonden zeggen ze toch?

gimli55
gimli551 nov. 2021 - 14:12

@frankie48 en Me, myself and I Frankie, gezien de beschuldigingen van het plaatsen van een Godwin, terwijl Godwin zelf toe heeft gegeven dat hij die opmerking nooit zo heeft bedoeld, is het en een effectieve manier geweest om iedere discussie dood te slaan. Je roept iets wat tot nietszeggend container begrip is gebombardeerd (no pun intended), zoals populisme, Nood Korea, links of rechts en er is altijd wel iemand die als door een mug gebeten is, de Kaart trekt. @Me, myself and I Natuurlijk moet het gezegd worden, ik vermoed dat Frankie48 het cynisch of sarcastisch bedoelde. Denk eens terug aan de preCovid tijd. Was het toen acceptabel om de taal uit te slaan richting een minderheid. Waarom is het wel acceptabel dat de slachtoffers van de gaswinning schade en de Toeslagaffaire wel hun geduld hebben behouden in de 15 jaar dat hun Ongekend Onrecht heeft geduurd. Nu duurt de Covid crisis en het vaccineren is pas krap een jaar onderweg en nu zijn de gevaccineerden hun geduld al kwijt? Het zijn een stelletje jengelende verwende kleuters, de werkdruk was nooit een probleem en de onderbezetting ook niet. Maar nu de kans bestaat dat hun behandeling uitgesteld kan worden, zijn ze opeens hun geduld kwijt. Ze hebben de laatste 40 jaar geen moment gepiept over de achtergebleven salarissen en de overdreven bureaucratie. Maar nu wel de gevolgen van een oorzaak, de schuld geven van het eigen falen en de partijen waar ze op gestemd hebben. Wanneer zijn de 270.000 slachtoffers hun geduld kwijt met de belastingdienst, en de 10.000 Qkoorts slachtoffers. Vandaag stond er op pagina ener laatst dat de slachtoffers van de Ridderhof in Alphen a/d Rijn na 10 jaar eindelijk schadevergoeding zullen ontvangen. Onze politieke heelmeesters doen helemaal niets, en als ze wat doen is het te laat, te weinig , niet effectief en niet adequaat. Maar ja, dat mag geen Godwin opleveren Sarcasme off.

PGS
PGS1 nov. 2021 - 18:55

@ gimli55 Ik ben helemaal met je eens. Ik ben verbijsterd aan het gebrek van inlevingsvermogen, begrip en geduld bij de gemiddelde gevaccineerde. Ik vraag mij af waar dit naar toe gaat over krap een half jaar met dit soort denkbeelden en agressie onder de gevaccineerden.

voorburg2
voorburg22 nov. 2021 - 6:59

@PGS Waarom zou ik begrip hebben voor iemand die het mijn vader op leeftijd belet om een nieuwe heup te krijgen? Het is vreselijk te zien hoeveel pijn het doet. En kom niet aan met "bezuinigingen op de zorg". Nederland geeft zowel op OECD niveau veel geld uit aan zorg alswel heeft in de afgelopen 30 jaar het budget voor ziekenhuiszorg van 2 naar 10% van het BBP verhoogd. Het zijn de wappies die dit doen, en niemand anders.

marietje.
marietje.2 nov. 2021 - 16:48

(Q/)" Waarom is het wel acceptabel dat de slachtoffers van de gaswinning schade en de Toeslagaffaire wel hun geduld hebben behouden in de 15 jaar dat hun Ongekend Onrecht heeft geduurd. Nu duurt de Covid crisis en het vaccineren is pas krap een jaar onderweg en nu zijn de gevaccineerden hun geduld al kwijt?... "Ze hebben de laatste 40 jaar geen moment gepiept over de achtergebleven salarissen en de overdreven bureaucratie. Maar nu wel de gevolgen van een oorzaak, de schuld geven van het eigen falen en de partijen waar ze op gestemd hebben".(\Q). Wacht eens even... Zullen we de nuances in de gaten blijven houden? Er zijn gevaccineerden (ik) die zowel slachtoffer van de aardbevingen én van de toeslagenaffaire zijn, niet gestemd hebben op een van de zittende partijen, wel hebben gedemonstreerd tegen bezuinigingen op de zorg en onderwijs, dagelijks in gevecht is met de bureaucratie en Rutte als net zo'n gladde oplichter zien als Willem Engel en Baudet. Het probleem met de polarisatie tussen vaxxers en anti-vaxxers is dat je de ander wegzet als vijand. We hebben oneindig veel meer met elkaar gemeen dan dat we verschillen. Een uurtje lezen op Joop maakt dat de verschillen uitvergroot worden, ook in mijn hoofd. Het zijn ingewikkelde zaken uiteindelijk; lichamelijke integriteit, solidariteit, zorg voor elkaar vs wantrouwen naar big farma. Wel of geen respect voor wetenschappers en de overbelaste verpleegkundigen die laatst dan maar een applausje aan zichzelf moesten geven. Persoonlijk denk ik dat niet iedereen de lockdown zonder kleerscheuren is doorgekomen, ook geestelijk. Ik heb wat fundamentalistische wappies in mijn omgeving gehad en ik geloof dat ze echt in hun paranoide denkbeelden geloven. De hatende taal die ze daarbij uitslaan, hun superioriteitsgevoel en het dedain naar 'slapende schapen' stuit me tegen de borst. Bovenop het feit dat ze gevaarlijk zijn en de begrippen 'liefde' en 'vrijheid' en 'dictatuur' bedoezelen, en mijn dierbaren letterlijk pijn aan het doen zijn, dat kan ik maar moeilijk verdragen. Flauwekul-argumenten als rokers-belasten-de-zorg-toch-ook, we-worden-uitgesloten en wat- onverdraagzaam-van-die-gemene-vaxxers, dat gaat er bij mij niet meer zo in. Ik zie nog voor mijn geestesoog de hossende en rellende wekelijkse 'koffiedrinkers' in Amsterdam, die het zo grappig vonden om gezellig met z'n allen de politie te gaan jennen, terwijl de rest van de bevolking probeerde de lockdown zo kort mogelijk te houden door bijna niemand te zien of aan te mogen raken. Bovenal; ik vind ook dat het kabinet en zeker Rutte ontzettend veel fouten heeft gemaakt, ook met de corona-bestrijding maar ook qua toeslagenafaire, klimaat, (geestelijke) gezondheidszorg, de wooncrisis. En er hadden idd wel wat meer IC-bedden bij kunnen komen. Maar verpleegkundigen lopen al maanden op hun tandvlees en dat is vooral de reden waarom er niet meer bedden beschikbaar zijn begreep ik.